Blogolj!
Pintér M. Lajos
2018.06.08.

Ilyet soha többet! Számtalan emberéletet veszélyeztetett a felelőtlen fiatalkorú javítóintézeti szökevény, aki szórakozásból egy vonatot vett célba. Rendőrkézen elmélkedhet tettén.

Fotó: illusztráció

A Szolnoki Rendőrkapitányság a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének elkövetése miatt indított eljárást egy 17 éves debreceni lakos ellen – tudósít a nem mindennapi, de annál figyelemfelhívóbb esetről a police.hu.

A felelőtlen fiatal június 6-án reggel az újszászi vasútállomáson lévő gyalogos-felüljáróról egy terméskővel megdobta a Szolnok irányába közlekedő gyorsvonatot. A kő átpattant egy személyvonatra, majd a peronon várakozó utasok közé csapódott.

Kész szerencse, hogy az eset során senki nem sérült meg.

Fotó: police.hu

A fiú elmenekült a helyszínről, de a rendőrségre érkezett bejelentést követően az újszászi zsaruk egy órán belül elcsípték a zagyvarékasi vasútállomáson. Kiderült, a tettes a debreceni javítóintézetből szökött meg...

2018.03.02.

A feljelentéstől számított 24 órán belül elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik kiraboltak egy utast a Budapestről Szegedre tartó vonaton.

A gyanúsítottak február 28-án 13 óra körül, Nagykőrös és Kecskemét között, a személyszállító szerelvény egyik kabinjában azzal fenyegették meg a sértettet, hogy „elvágják a torkát”, ha nem ad nekik pénzt. Az utas eleget tett az elkövetők követelésének, akik ezután Kecskeméten leszálltak a vonatról.

A Csongrád megyei nyomozók, együttműködve a Bács-Kiskun, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség rendőreivel a feljelentéstől számított 24 órán belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével két nagykőrösi férfi gyanúsítható megalapozottan. Őket március 1-jén 16 óra körül Kecskeméten igazoltatták és el is fogták. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a két 19 éves férfit. Ellenük rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A rendőrök a férfiakat őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra.

(rual)

Ezeket a cikkeket olvastad már?