Blogolj!
Pintér M. Lajos
2019.08.25.

Villámgyorsan érkezett a segítség, köszönet a bátor és hős rendőröknek!

Illusztráció: Lokal.hu

Életet mentettek szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei.

A rendőrségre 23 óra 30 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapesten a Gizella sétány magasságában egy ember sodródik a Dunában. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei perceken belül a helyszínre értek, és a hajóba emelték a férfit, aki a Petőfi hídról esett a Dunába.

A mentőszolgálat munkatársai azonnal kórházba szállították a megmentett embert – írja a police.hu.

Pintér M. Lajos
2018.09.23.

Minden tisztelet annak a magyar egyenruhásnak, aki életét kockáztatva húzott ki a Dunából egy férfit.

Fotó: police.hu

A rendőrhajóról ugrott a Dunába esett férfi után a hős vízi rendőr – számol be róla a police.hu.

A rendőrségre szombaton 4 óra 5 perckor érkezett a bejelentés, hogy Budapesten, az Erzsébet hídról egy férfi a Dunába esett. A sötét éjszakában a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei perceken belül a helyszínre értek, és azonnal megkezdték a mentést.

A Duna gyors sodrása és a férfi zavart állapota megnehezítette a rendőrök számára a mentést, ezért a járőrhajóból az egyik rendőr a vízbe ugrott, majd a férfit partra vitte. A 39 éves budapesti úriembert kórházba szállították.

A bátor vízi rendőr pedig mindenképpen rászolgál a legrangosabb kitüntetésre!

Pintér M. Lajos
2018.07.03.

Elkószált a család ura, oldalbordája azonban kihúzta a pácból. No persze a rend őreinek közreműködésével.

Fotó: police.hu

Mire is mennénk mi, férfiak a nők nélkül? Sokszor azt se tudjuk, hol vagyunk, és mit teszünk. Avagy – de ki tudja...

Különös esetről számol be a police.hu. A viharmentes vasárnap aggódó felesége bejelentése alapján indultak egy „lába kélt” férfi keresésére a balatoni vízi rendőrök.

A tűkön ülő ara nem sokkal dél után tárcsázta a Somogy megyei zsarukat, miszerint férje lekéste az ebédet több órája csónakkal indult el a balatonfűzfői nádas felé, de azóta sem érkezett haza. A balatonfüredi vízi egységek telefonon azonnal kapcsolatba léptek a cseles csónakossal, aki pontos helyzetét nem tudta megadni, viselkedése zavart volt. Mindössze annyit tudott kibökni, hogy véleménye szerint a parttól 200-300 méter távolságban lehet, de képtelen volt meghatározni a helyzetét.

Az akciócsoport a Balatonkenese előtti vízterületen, a partszakasztól mintegy 4 kilométerre találta meg, majd a csónakkal együtt biztonságban a kikötőbe vitte.

Arról sajnos nem szól a tudósítás, hogy a boldog feleség az életmentő rendőröket is vendégül látta-e egy ízletes ebédre...

Ezeket a cikkeket olvastad már?