Blogolj!
2020.05.13.

ves

Lezárult a nyomozás Magyarország egyik leggazdagabb embere ügyében és mint a 24.hu megtudta, az ügyészség, vesztegetés miatt, vádat is emelt a milliárdos ellen.

Címkék: vesztegetés
2018.02.27.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a mórahalmi férfival szemben, aki tavaly nyáron a NAV adóellenőreit próbálta meg ezer-ezer euróval megvesztegetni.

A vádirat szerint 2017. július 8-án próbafogyasztással ellenőrizték a nyugtaadási kötelezettség teljesítését az egyik mórahalmi fagylaltozóban. A kormánytisztviselőként eljáró adóellenőrök a próbavásárlást követően elhagyták az üzletet, majd visszatértek, igazolták magukat és közölték, hogy az adóellenőrzés keretében kameramentést, illetőleg leltárellenőrzést végeznek.

A férfi kezdetben közreműködő volt, majd amikor az egyik adóellenőr megkezdte a kameramentést, elment a helyszínről, fél óra múlva visszatért és ingerlékenyen közölte, hogy az adóhatóságnak nincs joga lementeni a kamera adatokat. Az ellenőrök közölték a vádlottal, hogy az információja nem helytálló és tovább folytatták a mentést. A vádlott először a kameramentést végző informatikust próbálta meg meggyőzni, hogy ne a pénztárt is rögzítő kamerát mentse le, majd a zsebét ütögetve ajánlatot tett neki, hogy mindezért pénzt is hajlandó lenne fizetni.

Miután az informatikus elutasította az ajánlatot, a férfi a másik adóellenőrhöz fordult és közölte vele, hogy hajlandó lenne ezer-ezer euró összeget fizetni azért, hogy ne a pénztárt rögzítő kameraanyagot másolják le. Az ellenőrök az ajánlatot visszautasították és lefolytatták a vizsgálatot.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettével vádolja.

(rual)