Blogolj!
2020.03.22.

police.hu

Egy 24 éves zalaegerszegi férfi szombaton Bagodban, egy buszmegállóban szóváltást követően meglökött egy férfit, aki nekiesett a buszváró ablakának, amely kitörött, de a férfi nem sérült meg. Ezután a garázda biciklire szállt, és egy közeli gyalogúton haladva nekihajtott egy gyalogosnak, akivel korábban nézeteltérése volt.

Dorogi László
2018.09.09.

Az első rendőrségi hírek szerint dulakodás közben veszítette életét egy fiatal férfi Badacsonyban szombat hajnalban, pedig tulajdonképpen szimplán agyonverték. Barátnője is végignézte.

Fotó: police.hu

A bűntény szombat hajnalban történt Badacsonyban, amikor egy társaság egy helyi parkolóban beszélgetett. Egy behajtani tilos tábla ellenére egy autó be akart hajtani a parkolóba, éppen oda, ahol a társaság diskurált, ez okozta a konfliktust, aminek hatására a járműből két tagbaszakadt férfi pattant ki és kezdett azonnal önbíráskodásba. A két férfi a társaság egyik tagját kíméletlenül ütni kezdte és a szemtanúk beszámolója szerint még akkor is rugdosták, amikor az már régen a földön feküdt a fájdalomtól.

A tettesek azonnal megpróbáltak kocsival elmenekülni, de a helyszínre érkező biztonságiak egyike paprikaspray-t fújt be a lehúzott ablakon, aminek hatására egy oszlopnak hajtottak és az árokban kötöttek ki. A rendőrök érkezéséig a biztonságiak tartották a tetteseket a helyszínen, miközben az áldozatot egy civilben lévő orvos és egy civilben lévő ápoló is megpróbálta újraéleszteni, de az életét már sem ők, sem a beszámolók szerint túl későn érkező mentősök nem tudták megmenteni.

Vasárnap délben a rendőrség közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a két gyanúsított egy 29 és egy 34 éves férfi, akik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakosok, letartóztatásukat a rendőrség azonnal indítványozta.

A helyiek szerint csak idő kérdése volt, mikor történik meg a tragédia, a badacsonyi képviselőtestület egyik tagja szerint ugyanis a település azon részén, ahol a gyilkosság történt a szórakozóhelyi kínálat egy része olyan közönséget vonz, akik között és akik miatt az utóbbi időszakban egyre több balhé és verekedés tört ki, ráadásul a rendőrségi jelenlét sem elegendő, ezért, ahogy ez az eset is példázza, sokszor a biztonsági szolgálatok embereinek kell megakadályoznia a nagyobb balhé kirobbanását, holott ez nem tartozik az ő feladatkörükbe.

A Balatoni Kör szóvivője, Kardos Gábor úgy fogalmaz, hogy Badacsony alsó része az elmúlt években fokozatos csúszott egyre mélyebbre, de idén durvult el igazán a helyzet, mert a szórakozóhelyi kínálat egyre több balhés alakot vonzott.

Krisztin N. László polgármester a gyilkosság után közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a mai naptól kezdve minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a jövőben a település környékén se történhessen hasonló eset, de azt nem fejtette ki, ez mit jelent pontosan.

2018.06.13.

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a szentesi férfival szemben, aki a gondozására bízott, közel 80 éves édesanyját félholtra verte.

A vádirat szerint az asszony egyedül lakott szentesi lakásában, amikor tavaly nyáron fia azért, hogy édesanyja gondozásában részt vegyen és neki segítsen, hozzáköltözött. Az asszony betegségei miatt állandó gyógyszeres kezelésben részesült, majd tavaly júliusban állapota erősen megromlott, ágyhoz kötötté vált, önálló mozgásra járókerettel sem volt képes. Ellátásában szociális gondozó is segített a vádlottnak, aki ebben az időszakban is rendszeres italozott.

A fia rendszeresen szidta édesanyját, mert nehezen viselte azt, hogy a koránál és fogyatékosságánál fogva önálló gondoskodásra és mozgásra nem képes anyjával állandóan foglalkozni kell, majd 2017 szeptemberében és októberében ittasan többször ököllel megütötte az ágyban magatehetetlen állapotban fekvő asszonyt. Az ütések többsége a beteg nő fejét érte, aki a fiától félve kezdetben nem merte elmondani a gondozónak a rajta levő külsérelmi nyomok valós okait.

A szociális gondozó 2017. október 20-án azonban már olyan sérüléseket látott az asszony arcán és testén, hogy hozzá azonnal mentőt hívott. Az egyébként is kiszáradt állapotban levő nőt sürgősségi betegellátás keretében ellátták, majd egészen 2018 februárjáig kórházban kezelték.

A több hetes bántalmazása miatt az anya a fején, a kezein, valamint a felsőtestén többszörös, köztük 8 napon belül gyógyuló, 8 napon túl gyógyuló, valamint a fejet ért bántalmazások miatt kialakuló koponyaűri vérzések miatt életveszélyes sérüléseket is elszenvedett.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

(rual)

2018.06.07.

Annak az ásotthalmi férfinak az előzetes letartóztatását kezdeményezi a Csongrád Megyei Főügyészség, aki június 1-ére virradóra úgy összeverte szállásadóját, hogy az belehalt sérüléseibe.

Mint arról már beszámoltunk, június első napjaiban egy brutális gyilkosság híre döbbentette meg Ásotthalom lakóit. Az ott élő 37 éves Gy. László 52 éves lakótársát ölte meg. Az ügy részleteire mára derültek ki.

A gyilkossággal gyanúsított férfi közös italozást követően az ásotthalmi tanyán az ágyában fekvő szállásadóját egy pezsgős üveggel többször, közepes erővel fejtetőn ütötte. Ennek következtében a sértett koponyája betört, az agya zúzódott, vérzéses folyamat indult el, mellyel összefüggésben légzési elégtelenség is kialakult. A sértett a gyanúsított által elkövetett bántalmazás következtében kialakult sérülések miatt a helyszínen életét vesztette.

A halált okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának a gyanúsított előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A bűnismétlés veszélyét a főügyészség arra figyelemmel is fennállni látja, hogy alig több mint egy hónappal a bűncselekmény elkövetését megelőzően a gyanúsítottat nem jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség felügyelete mellett.

(rual)

2018.06.06.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy ásotthalmi férfit, aki egy vita hevében úgy megverte lakótársát a Csongrád megyei faluban, hogy az belehalt sérüléseibe.

A 37 éves Gy. László a megalapozott gyanú szerint június 1-jére virradóra szóváltásba keveredett 52 éves lakótársával. A vitából verekedés lett, a férfi többször megütötte áldozatát, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal később meghalt. A főkapitányság nyomozói a június 5-én érkezett bejelentéstől számított néhány órán belül a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét azonosították, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Ekkor a férfi beismerő vallomást tett, ellene halált okozó testi sértés miatt indult eljárás. A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették és az ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

(rual)

2018.05.08.

Jogerősen négy hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság egy nőt, aki egy budapesti társasházban ittasan a vele szemben intézkedő rendőrökre támadt.

A fővárosi főügyész közleménye szerint még múlt pénteken a 22 éves nőt, aki egy XIX. kerület, Deák Ferenc utcai társasház egyik emeleti folyosóján a földön feküdt, a kiérkező rendőrök felrázták, majd megállapították, hogy a nőt kábítószer-birtoklás miatt körözik.

A fiatal hölgy el akarta hagyni a helyszínt, és e közben mellkason ütötte az egyik rendőrt, majd több alkalommal a rendőrök felé rúgott, és szidalmazta őket. A Budapesti Nyomozó Ügyészség az elkövetőt pár órán belül bíróság elé állította.

A kerületi bíróság a nőt hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt négy hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

2018.04.16.

Két verekedős ügyben is vádemelést javasolnak a Csongrád megyei rendőrök. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói egy mindszenti férfival szemben, aki édesanyja élettársát bántalmazta, a szegediek egy elmaradt kávé miatt támadó diákot ügyét vizsgálták ki.

Fotó: pixabay.com

A megalapozott gyanú szerint a 24 éves mindszenti férfi március 8-án 21 óra körül Mindszenten sétált, és eljutott a házig, ahol az anyja és annak élettársa él. Mivel hangos vitát hallott, bemászott a kerítésen és berontott a házba, ahol az asszony és párja veszekedtek.

A gyanúsított mindenféle előzmény és szóváltás nélkül az élettársra támadt, akit többször ököllel arcon ütött, majd a földre eső sértettet többször megrúgta. A férfi a bántalmazás következtében súlyos sérülést szenvedett. A gyanúsítottat előállították és kihallgatták. Ekkor a bűncselekmény elkövetését beismerte. Vele szemben súlyos testi sértés miatt indult eljárás. A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói is vádemelést javasolnak, de ők egy szegedi egy diákot szeretnének a vádlottak padján látni, aki osztálytársának súlyos sérülést okozott. A fiú idén március 7-én 10 óra 30 perckor ütötte meg iskolatársát, mert az nem hívta meg őt kávéra. A sértett súlyos sérülést, orrcsonttörést szenvedett. A fiúval szemben súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és az iratokat vádemelési javaslattal mindkét ügyben az ügyészségnek továbbították.

(rual)