Blogolj!
2020.07.26.

Egyre több unokázós csalóval van dolga a hazai rendőröknek: ezúttal egy motorral érkezett csalót értek tetten a rendfenntartók Budapesten, miután a férfi két és félmillió forintot csalt ki egy idős asszonytól, akinek azt hazudta, hogy unokája "megmentésére" kell a pénz.

2020.04.16.

police.hu

Öt férfi és két nőt állítottak elő a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak, a Pápai Rendőrkapitányság rendőreinek és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közös, összehangolt akciójának köszönhetően.

Címkék: Csalás, unokázás
2020.01.28.

(képünk illusztráció)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság speciális nyomozócsoportja befejezte annak a bűnszervezet csalássorozatának a vizsgálatát, akik több mint 43 millió forint értékben csaltak ki pénzt, illetve ékszereket idős emberektől.

Ragnar Volarus
2019.11.27.

Több hónapja élt Angliában az idős emberektől kicsalt milliókból az a férfi és nő, akik mindeközben egy hazai bűnszervezetet is irányítottak, írja a police.hu.

Fotó: police.hu

A férfi ellen nem kevesebb mint tíz elfogatóparancs van érvényben – többek között bűnszervezetben részvétel, csalás és erőszakos bűncselekmények miatt – őt a Budakörnyéki Járásbíróság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság is régóta kereste.

A 34 éves férfi a 30 éves nővel közösen a szigetországból irányított egy olyan bűnözői csoportot, amely az úgynevezett unokázós csalásokra specializálódott. Az elkövetők Angliából telefonáltak idős sértetteknek, azt színlelve, hogy az unokáikat baleset érte. A sértettek több százezer vagy akár milliós nagyságrendű összegeket adtak át azoknak a futároknak, akiket a bűnszervezet vezetői irányítottak a becsapott emberek magyarországi lakcíméhez.

Végül a magyar és a brit hatóságok sikeres együttműködésének hála sikerült beazonosítani, majd november 22-én a liverpooli lakásukban elfogni és őrizetbe venni a két elkövetőt. A férfi és a nő Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Címkék: unokázás
Pintér M. Lajos
2019.06.30.

A főkolompost 12 rendbeli csalással gyanúsítják: telefonon tévedésbe ejtett idős személyeket, majd pénzt csalt ki tőlük, ráadásul nem is keveset.

Fotó, videó: police.hu

Unokázós csalássorozat végére tettek pontot a budapesti rendőrök – jelenti a police.hu.

A 32 éves boldogi H. József, valamint társa, a 37 éves budapesti K. Ottó 2018 novembere és 2019 márciusa között követték el a bűncselekményeket. K. Ottó hívta fel az idős személyeket telefonon, majd magát rendőrnek, mentősnek vagy orvosnak kiadva tévedésbe ejtette őket. Ezután társa, H. József – többször rendőrnek kiadva magát – vette át a sértettektől a kicsalt pénzt. A férfi, hogy hihetőbb legyen az álcája, még egy rendőrségi fejléccel ellátott nyomtatványt is átadott a pénzátvételről.

A nyomozók először az álrendőr H. Józsefet azonosították, akit 2019. március 15-én elfogtak, majd a BRFK unokázós nyomozócsoportja 2019. június 25-én Budapest XIII. kerületében, a Frangepán utcában elfogta K. Ottót is. A rendőrök a férfi lakásán tartott kutatáskor mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, zálogjegyeket és rendőrségi fejléccel ellátott papírokat találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály nyomozói H. Józsefet 8 rendbeli, társát 12 rendbeli csalás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Előbbi bűnügyi felügyelet alatt áll, utóbbit letartóztatták.