Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!
2018.02.23.

Meghosszabbították Szegeden annak a három szerb és horvát férfinak az előzetes letartóztatását, akik egy évek óta működő, autólopásra létrehozott bűnszervezet tagjai.

A gyanú szerint az egyik szerb férfi 2015-ben legalább hét szerb, illetve horvát állampolgárságú személy részvételével létrehozott egy bűnözői hálózatot Szerbiában azért, hogy az Európai Unió több országából, jellemzően nagy értékű gépkocsikat lopjanak el.

A szervezetben vezető szerepet betöltő egyik gyanúsított utasítására és irányítása mellett jellemzően Olaszországból, Németországból és Ausztriából a lopott gépjárműveket a szervezet tagjai Szegedre szállították, ahol több garázst bérelve pihentették azokat. Itt a gépjárművek egyedi azonosítóit megváltoztatták, majd azokat a szerb-magyar határon átszállították és Szerbiában értékesítették. A gyanú szerint eddig a bűnszervezet Nyugat-Európa területéről 9 darab nagy értékű gépkocsit juttatott el így Szerbiába.

A bűnszervezet három tagjának előzetes letartóztatását a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója további 3 hónappal meghosszabbította, figyelemmel a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére.

(rual)

2018.02.21.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Ügyészség azzal a domaszéki férfival szemben, aki a tavalyi falunapon megütötte és megharapta a vele szemben intézkedő rendőröket.

A vádirat szerint a vádlott 2017. július 23-án éjjel 3 órakor ismerősével sétált hazafelé. Megálltak a szolgálatot teljesítő rendőrök autója mellett, akik tartva az esetleges rongálástól, megszólították őket. A férfi ekkor kifogásolta a rendőri intézkedést, és ordítozni kezdett az öt rendőrrel. A rendőrök édesanyját szidta, nemi identitásukra tett kijelentéseket, közölte azt is, hogy kirúgatja őket, nem tudják ki ő és hogy őt nem lehet előállítani.

A rendőrök többször felszólították, fejezze be a rendbontást, de a férfi a felszólításnak nem engedelmeskedett, ezért a rendőrök testi kényszert alkalmazva földre teperték, és mivel ellenállt és próbálta a kezeit kihúzni a fogásból és akadályozta a bilincselést, gázsprayt kellett bevetni.

Miután sikerült megbilincselni a vádlottat, a járőrautó hátsó ülésére ültették, de ekkor megbilincselt kezeivel gyomron ütötte az egyik rendőrt, miközben Szegedre indultak vele. A vádlott a szidalmazást és a becsmérlő kijelentéseket a járőrautóban is folytatta, közölte a rendőrökkel, hogy kevesek, öten sem bírnak el vele, valamint, hogy egy nap alatt megkeres annyit, mint ők egy hónap alatt.

Mivel a vádlott folyamatosan ellenállt, a biztonsági övét bekapcsolni nem lehetett, kezeivel, lábaival tovább kapálózott, a biztonságos szállítás érdekében megpróbálták őt mellkasánál fogva a hátsó üléshez nyomni. Ekkor a férfi az intézkedő rendőr alkarjába harapott és arcon is ütötte. A vádlottat ilyen körülmények között sikerült végül a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítani.

A bántalmazás során az egyik rendőr az arc, a has és a jobb alkar zúzódásos sérüléseit szenvedte el, melyek 8 napon belül gyógyulnak.

A járási és a nyomozó ügyészség a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, könnyű testi sértés vétségével, valamint 5 rendbeli becsületsértés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

2018.02.19.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a csengelei férfival szemben, aki huzamosabb időn keresztül sem ételt, sem italt nem adott kutyájának.

A vádirat szerint lakossági bejelentésre jelentek meg a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei 2017. július 5-én a férfi csengelei tanyáján. A vádlott által tartott kutya közelében sem takarmányt, sem vizet nem találtak.

Öt nap múlva az illetékes hatósági állatorvossal együtt a rendőrök ismét megjelentek a tanyán, és a korábbihoz hasonlóan ugyanúgy az étel és ital hiányát tapasztalták. Az is feltűnt, hogy a kutya az alultápláltság, valamint a rendszeres friss ivóvízhiány miatt a fajtajellegnek megfelelő súly felére fogyott, kondíciója is gyenge volt. Ekkor a rendőrök adtak enni és inni a kutyának.

A július 10-i szemlén a hatósági állatorvos felszólította a vádlottat, hogy normalizálja a kutya tartási körülményeit, amelyet a férfi tudomásul vett. A rendőrök július 16-án újból ellenőrzést végeztek az ingatlanon, ahol ismét azt látták, hogy a férfi a legutolsó felszólítás ellenére sem gondoskodott a kutya megfelelő tartásáról.

A vádirat szerint a vádlott a kutyájával úgy bánt, mely alkalmas volt arra, hogy az állatnak maradandó egészségkárosodást, vagy pusztulást okozzon, különös figyelemmel a nyári időjárási viszonyokra is. Ezért a járási és a nyomozó ügyészség a férfit állatkínzás vétségével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

2017.07.17.

Vádat emelt az ügyészség kilenc ember ellen, aki tavaly nyáron "kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartással" akarta megakadályozni a Hungexpo területén, a Liget Budapest projekt keretében megkezdett építési munkálatokat - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?