Blogolj!
2018.04.24.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a kazincbarcikai férfival szemben, aki Csanádpalotán egy 85 éves asszonyt csapott be tűzifavásárlás ürügyén.

Fotó: illusztráció

A vádirat szerint a vádlott egy hirdetőújságban álnéven apróhirdetést adott fel, mely szerint nyári akció keretében kalodás, ömlesztett, konyhakész, hasított tűzifát árul köbméterenként 11 500 forintért, ingyenes kiszállítással. A hirdetéssel a vádlott valódi célja az volt, hogy ismeretlenül maradt társaival együtt a hirdetésre jelentkező vevőket becsapva a vevő által megrendelt tűzifa tényleges mennyiségéhez képest jóval kevesebb fát szállítanak ki és adnak át.

A vádlott az ügylethez Budapesten, egy autókölcsönző cégtől kistehergépkocsit bérelt, majd a hirdetésre jelentkező asszonynak vállalta, hogy 12 köbméter akácfát szállít le 170 000 forintos vételárért. A vádlott és két ismeretlen társa 2017 augusztusában jelent meg a sértett csanádpalotai házánál, ahol alig több, mint 2 köbméter és mintegy 40 000 forint értékű tűzifát dobáltak le a tehergépkocsiról úgy, hogy azt jól szétterítették ezért, hogy az idős asszony azt higgye, a kialkudott 12 köbméter tűzifát rakodták le.

A férfi a sértettnek így mintegy 130 000 forintos kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottat társtettességben, kisebb kárt okozó, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja. A bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

Ezeket a cikkeket olvastad már?