Blogolj!
Dorogi László
2020.04.26.

A kelleténél több kábszi csúszhatott le annál a fickónál, aki azzal fenyegetőzött a fővárosban, hogy egy Molotov-koktél tisztító tüzével szabadítja meg az emberiséget a koronavírustól.

Illusztráció

Vagy legalábbis az angyalföldieket. Az incidens még csütörtökön történt egy angyalföldi üzletben, amikor egy ötvennégy éves férfi azt szerette volna elérni, hogy csökkentsék az áruház látogatóinak számát a koronavírusra való tekintettel, ám kérése süket fülekre talált.

Ekkor telefonált a rendőröknek, akiknek elmesélte, hogy szerinte túlságosan sokan tartózkodnak egyszerre a XIII. kerületi boltban, s ha ezt nem változtatják meg a hatóságok, akkor ő bizony egy Molotov-koktéllal kezd önkényes igazságszolgáltatásba. A flúgos telefonáló két napot adott a rendőröknek, hogy oszlassák fel a tömeget az üzletben, de itt még nem állt meg, személyesen megjelent a boltnál és alkoholos filccel küldött el mindenkit melegebb éghajlatra, aki tojik a kijárási korlátozások betartásába.

A hatóságok gyorsan azonosították a férfit és terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette, valamint falfirkálással elkövetett rongálás miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A Fővárosi Főügyészség indítványozza a férfi letartóztatását.

2017.06.15.

Az I. fokon kimondott ítéletet hatályon kívül helyezte, és a Szegedi Törvényszéket új eljárás lebonyolításra kötelezte a Szegedi Ítélőtábla abban az ügyben, amelyben az I. fokú bíróság határzár tiltott átlépése és terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek Ahmed H. Cipruson élő szír állampolgárt, és ezért őt – halmazati büntetésül – 10 év fegyházra és Magyarország területéről végleges hatállyal történő kiutasításra ítélte.
Az ítélőtábla elrendelte azt is, hogy az új eljárás során az ügyet a Szegedi Törvényszék egy másik tanácsa tárgyalja.

2017.06.06.

Határzár tiltott átlépése és terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék 2016. november 30-án Ahmed H. Cipruson élő szír állampolgárt, és ezért őt – halmazati büntetésül – 10 év fegyházra és Magyarország területéről végleges hatállyal történő kiutasításra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, míg a vádlott és védője a terrorcselekmény bűntette alóli felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.