Blogolj!
2018.05.31.

Eljárást indított a Szegedi Rendőrkapitányság három férfival és egy nővel szemben kábítószer birtoklása miatt. Egyikük a lakóhelyén termesztette is a növényt.

A 19 éves lány és 28 éves élettársa tanyáján május 30-án tartottak házkutatást a szegedi nyomozók. Az udvarban, egy vödörben, valamint a virágok közé ültetve összesen 13 tő gondozott kendernövényt találtak a rendőrök. A fiatalokat előállították és gyanúsítottként kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tettek.

A lány elmondta, hogy ő a termesztésben nem vett részt. Párja viszont bevallotta, hogy ő töltötte be a kertész szerepét, de minden próbálkozása ellenére palántái nem nőttek nagyobbra, mint 15-20 centiméter, abból fogyasztani nem tudtak. A házkutatás során a rendőrök egy jegyzetfüzetet is lefoglaltak, ami részletes leírást tartalmazott a növényről és a kendertermesztésről is.

A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a füvet, amit a pár egyébként fogyasztott, két üllési férfitól vásárolták. A nyomozók őket is előállították, míg lakóhelyüket átkutatva, zacskókba csomagolva, kábítószergyanús növényi törmeléket, krémet és kendermagokat találtak, illetve foglaltak le. Valamennyi gyanúsítottal szemben a kábítószergyorsteszt pozitívan reagált. A feltételezett elkövetőkkel szemben kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

(rual)

2018.05.17.

Egy telephely irodaépületébe tört be két helybéli férfi Szegeden, ahonnan készpénzt loptak el. Egyikőjük kihallgatása során további 21 pavilon feltörését is elismerte.

A két férfi május 16-án hajnalban mászott át a telephely kerítésén, majd befeszítette az épület ablakát. Az egyik irodahelyiségből két pénzkazettát vittek el, a benne levő készpénzzel.

A bejelentést követően, rövid időn belül a kiérkező rendőrök lefoglalták a helyszínen működő biztonsági kamera felvételeit, amely alapján azonosították a feltételezett elkövetőket. A férfiakat nem sokkal később elfogták, majd gyanúsítottként kihallgatták, amely során beismerő vallomást tettek. Tőlük az ellopott összeget lefoglalták, majd visszaadták azt a tulajdonosnak.

Ekkor jött csak az igazi meglepetés. Az egyik betörő nem tudott lakatot tenni a szájára, és arra is válaszolt, amire a rendőrök korábban talán rá sem akartak kérdezni. Így aztán elmondta, hogy a város egyik piacának 21 pavilonjába is betörtek idén márciusban, ahonnan szintén készpénzt vittek el.

A betörők ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

(rual)

2018.05.15.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a szegedi férfival szemben, aki tavaly ősszel két ittasan alvó férfit is kifosztott.

A vádirat szerint a vádlott 2017. év szeptemberében Szeged belvárosában az éjjeli órákban odaült egy férfi mellé, aki azt megelőzően alkoholt fogyasztott és ettől bódultan elaludt a padon, testével az asztalra borulva. A vádlott ezt kihasználva ellopta a sértett mobiltelefonját, bankkártyáját, diákigazolványát és egyéb más okiratait, majd az egyik bank-automatából pénzt akart felvenni, azonban a tranzakció sikertelen maradt. A vádlott a sértettnek mintegy 68 ezer forint kárt okozott.

Röviddel ezután a vádlott ugyancsak Szeged belvárosában ismét éjjel támadott. Ekkor egy villamosmegállóban levő padon ülő és ittas mámorát éppen kialvó férfi mellé ült. Mivel a sértett mielőtt elaludt volna, a telefonját maga elé tette és fülhallgatóval zenét hallgatott, a vádlottnak nem volt nehéz dolga. A fülhallgatót a telefonból kihúzva elvitte a padra letett mobilt, a férfi készpénzét, bankkártyáját és egyéb személyes okmányait. Ismét megpróbált pénzt felvenni az egyik automatából, de ezúttal sem járt sikerrel. Végül az éjjel aktív támadó a békésen szunyókáló sértettnek mintegy 100 ezer forintos kárt okozott.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kifosztás bűntettével, 2 rendbeli okirattal visszaélés vétségével és 2 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérletével vádolja, amely cselekményeket különös visszaesőként követett el.

A más ügyben előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

2018.05.07.

Egy nap alatt elfogták a rendőrök azt a csanádpalotai férfit, aki szegedi lakásból lopott arany ékszereket, karórákat és pólókat.

A 36 éves férfi május 3-án éjszaka felmászott a ház előtti állványzatra, majd onnan a nyitott ablakon keresztül jutott be a lakásba. A helyiségek átkutatását követően gyűrűkkel, medálokkal, nyakláncokkal, fülbevalókkal, karórákkal és pólókkal távozott.
A rendőrök a bejelentéstől számított 24 órán belül megállapították a feltételezett elkövető kilétét. Elfogása után a lopott vagyontárgyakat lefoglalták. A betörő az ékszereket otthon, a fürdőszobában, a kád alá rejtette el, majd kihallgatásán beismerő vallomást tett. A gyanú szerint csaknem két hónappal korábban egy irodahelyiséget is átkutatott, azonban akkor zsákmány nélkül távozott.

Ellene nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

(rual)

2018.04.26.

Vendégségből hazafelé tartva egy ruzsai ház melléképületéből lopott kerékpárokat egy szatymazi férfi és párja. A rendőrök Üllésen fogták el a feltételezett elkövetőket.

Fotó: illusztráció (PestiSrácok.hu)

Ásotthalmi ismerősüktől gyalogoltak haza a gyanúsítottak április 22-én éjszaka. Ruzsára érve elfáradtak. Ezért úgy döntöttek, hogy mit sem adva a magántulajdont védő jogszabályokra, az egyik ingatlan melléképületéből elvisznek két biciklit. A drótszamarakkal egészen Üllésig jutottak, ahol a körzeti megbízott április 23-án délelőtt igazoltatta őket. A 23 éves férfi és 26 éves párja nem tudott elszámolni a kerékpárokkal. A rendőrök a gyanúsítottakat előállították, akik kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

Ellenük lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A nyomozók a bicikliket visszaadták a tulajdonosnak.

(rual)

2018.02.17.

Fotó: hvg.huFeljelentő és feljelentett veszett össze egy tárgyaláson, Szegeden, a bíróság épületében. A vita a tárgyaló termen kívül folytatódott, ekkor az egyik fél megütötte vitapartnerét és annak hozzátartozóját.

A feszült hangulat már a tárgyalóteremben kialakult a becsületsértés miatt folyamatban lévő ügy terheltje és a feljelentő között február 16-án délelőtt. A vita a bíróság folyosóján folytatódott, majd a feljelentett, egy 23 éves algyői férfi, háromszor tarkón ütötte a másik fél testvérét. Nem sokkal később, az épület bejáratánál az ügy sértettjét is bántalmazta, annak ellenére, hogy a biztonsági őrök korábban már szétválasztották őket.

A rendőrök a férfit a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították. A gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett. Ellene garázdaság és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezeket a cikkeket olvastad már?