Blogolj!
Pintér M. Lajos
2019.08.31.

A nyugdíjas gyanúsított alaposan elbánt egy személyautóval.

Fotó: police.hu

Rongálás miatt indult büntetőeljárás egy 69 éves monostorapáti férfi ellen, aki savval locsolt le egy autót – jelenti a police.hu, mely nem számol be róla, milyen indítékai lehetnek a különös bűntett elkövetőjének.

A sértett augusztus 29-én tett bejelentést a rendőrségre, hogy előző nap Tapolcán, a családi háza előtt parkoló személygépkocsijára ismeretlen tettes maró folyadékot öntött, mellyel több mint kétszázezer forint kárt okozott.

Az adatgyűjtés eredményeként egy 69 éves monostorapáti lakos került a rendőrök látókörébe, akit még aznap otthonában elfogtak, majd előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra. A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ellene rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

Dorogi László
2019.02.16.

Nincs is annál bosszantóbb dolog az életben, amikor éppen két egyébként is remek alapanyagból próbálsz egy harmadik nagyszerű készítményt varázsolni az autódnál, mire egy türhő paraszt rád dudál a parkolóban. Felháborító!

Fotó: police.hu

Pontosan így járt történetünk hőse is, akit szeptemberben jelentettek fel rongálás miatt Kecskeméten. Cs. Csaba bűne nem volt más, mint az, hogy kiszurkálta egy autó kerekeit egy tapétavágó késsel. Méghozzá bosszúból. A megkárosított autó tulajdonosa éppen le szeretett volna parkolni egy áruház erre kijelölt területére, pontosan akkor, amikor Cs. Csaba megszokott kis kakaóporából és tejéből szerette volna jól megszokott kakaós tejét elkészíteni. A parkoló kellős közepén. S mit csinál az ember, ha valakit erőszaktól mentesen el szeretne tessékelni gépjárműve útjából? Úgy van, rádudál.

Cs. Csaba ezt a dudaszót a személye, no meg készülő kakaója elleni halálos fenyegetésnek vette, s amíg dudaművész riválisa befáradt a bevásárlóközpontba, előkapta szőnyegvágó kését és jó alaposan kiszurkálta a dudahangot árasztó gépjármű bal oldali kerekeit. Nem is váratott magára a rendőrségi feljelentés, és jó öreg Csabánknak nemcsak emiatt fájhatott a feje. A nyomozók kiderítették ugyanis, hogy a kakaóivásra bejáratott Peugeot típusú járgányán egy Audi rendszáma függeszkedik, így a 120 ezer forintos károkozás megtérítésén túl az egyedi azonosító jellel való visszaélés ügyében is felelnie kellett.

A 48 éves férfi elismerte bűneit, most szabadlábon védekezhet.

Ezeket a cikkeket olvastad már?