Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.07.18.

Vajon mit árthatott neki az a szerencsétlen vécécsésze? Avagy sokba fájhat a budibarbárság.

Illusztráció: pixabay.com

Garázdaság és rongálás miatt is felelnie kell annak a szombathelyi fiúnak, aki – igen, van ilyen – egy vécében találta meg az ellenséget pár hónappal ezelőtt.

A vasi vasrendőrök február 11-én fogták el, és állították elő az illető szombathelyi titánt, aki az egyik helyi bevásárlóközpont mosdóját szándékosan szétcsapta. A nyomozók a fiút gyanúsítottként hallgatták ki, ennek során a bűncselekmény elkövetését beismerte. Garázdaság, valamint rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben,

A police.hu friss híre szerint a napokban a zsaruk vádemelési javaslattal megküldték az ügy iratait a Szombathelyi Járási Ügyészségnek, azaz nemsokára kiderül, mennyibe fáj a srácnak a vécévandalizmus.

Dorogi László
2020.07.05.

Nem sok választása maradt azok után, hogy a rendőrség azonosította a videofelvételek alapján.

Kihallgatták a rendőrök azt a nőt, aki pénteken vörös festékkel öntötte le az V. kerületi Hazatérés temploma előtt, a református egyházhoz tartozó, ráccsal elzárt magánterületen álló Horthy-mellszobrot - számolt be a police.hu.

Vörös festékkel gyalázta meg Horthy szobrát egy BLM-idióta (videó)

Támad a radikális baloldal globális őrülete, mely már Magyarországot sem kíméli. Biztonsági kamera előtt, fényes nappal támadták és rongálták meg Horthy Miklós mellszobrát az V. kerületi Hazatérés templománál. A mai napság újra vörös rongyokba öltözött, értsd: balliberális Budapestre is begyűrűzött a bolondéria, a Black Lives Matter gyökértelen, egyúttal gyökértépegető tombolása: a szoborgyalázás, a szobordöntögetés.

A nyomozók a felvételek nyomán akadtak rá az elkövetőre, s mivel lakcímén nem találták, elfogatóparancsot adtak ki ellene. A nő ezt követően önként sétált be a rendőrségre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt.

Címkék: rongálás
Pintér M. Lajos
2020.06.04.

Egy 20 éves fiatalember követte el a vandál bűncselekményt Békés megyében.

Fotó: police.hu

Kiderült, ki rongálta meg a Kunágota és Dombiratos közötti keresztény emlékművet még május végén, sőt, az illető már a rendőrség „vendégszeretetét” élvezi.

A police.hu tudósítása szerint a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei 2020. június 2-án előállítottak egy dombiratosi férfit. A 20 éves fiatalember volt az, aki május 29-én 17 óra 30 perc és május 30-án 14 óra között megrongálta feszületen lévő Jézus-szobrot. Egy kővel törte össze, a bűncselekménnyel 80 ezer forint kárt okozott.

Darabokra törtek egy feszületet - Ilyenkor hol vannak a liberális kirohanások?

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Még jó, hogy egy olyan világban élünk, ami biztosítja nekünk, hogy bármikor kifejezhessük a nem tetszésünket valami kapcsán, legyen az nemi irányultságunk, bőrszínünk miatti megkülönböztetés, vagy éppen klímavédelem.

Kihallgatásán azzal magyarázta tettét, hogy vitatkozott az egyik rokonával, dühös lett, ezért otthonról elindult sétálni, hogy megnyugodjon. Útközben felvett egy követ és hozzávágta a feszülethez.

A fiatal férfi a gyanú szerint korábban egy házba is betört, illetve egy dinnyeföldről akkumulátort és villanypásztor adaptert lopott. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság így rongálás és lopás miatt is indított ellene eljárást.

Pintér M. Lajos
2020.04.14.

Nem tudni, pontosan mitől gurult dühbe a diósjenői fiatalember, mindenesetre ripityára törte haragosa kocsiját.

Fotó: police.hu

A koronavírus-járvány és a kijárási korlátozás sem tántorított el attól egy 25 éves férfit, hogy baltával üssön szét egy autót kis hazánkban.

A police.hu friss híre szerint a Rétsági Rendőrkapitányság garázdaság bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 25 éves diósjenői elkövető ellen. A nyomozás adatai alapján a gyanúsított ahelyett, hogy szép szóval rendezte volna vitás ügyét, ügyeit, április 11-én 19 óra körül haragosának a település belterületén parkoló személygépkocsija szélvédőjét, ablakait és lámpáit egy baltával megrongálta. A férfit a rendőrök a bejelentést követően elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.03.23.

A három férfi épületek falait firkálta össze festékszóróval. Rongálás miatt kell felelniük.

Fotó: police.hu

Veszélyhelyzet ide vagy oda, úgy tűnik, a graffitisek nem zavartatják magukat. Legalábbis a cívis városban.

A rendőrségre szombat hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy Debrecenben, a Szent Anna utcában három férfi festékszóróval rajzol egy épület falára. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és elfogták a 24, 25, valamint 27 éves férfiakat, majd előállították őket a rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a három helyi lakost, akik beismerő vallomást tettek, valamint további helyszíneket mutattak meg a rendőröknek, ahol graffitiket és falfirkákat rajzoltak épületekre – tudósít a police.hu.

A rendőrség rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a gyanúsítottakkal szemben.

Pintér M. Lajos
2020.03.07.

A türelem rózsát terem. A türelmetlenségből és a figyelmetlenségből pedig balhé fakad.

A látszat csal: egy autómosóban sem fenékig tejfel az élet. Illusztráció: pixabay.com

Speciális bűnügyben folytatott nyomozást a veszprémi rendőrség rongálás miatt folyt egy 45 éves férfi ellen – írja a police.hu.

Tavaly október 26-án arról érkezett bejelentés az egyenruhásokhoz, hogy egy illető egy veszprémi autómosóban megrongált egy gépkocsit, majd elhajtott a helyszínről. Az elkövető indulatát az váltotta ki, hogy a sértett az érkezésekor egyből beállt az éppen megüresedő mosóba, figyelmen kívül hagyva, hogy az ott lévő parkolóhelyen egy korábban érkezett autós már várakozik. A dühbe gurult férfi kiszállt, szóvá tette a sértett magatartását. Ezután viszont durván túllőtt a célon: ugyanis tenyérrel nagy erővel a mosóban álló autójára ütött, ami ennek következményeként behorpadt, és több mint ötvenezer forint anyagi kár keletkezett.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként azonosították az elkövetőt, egy 45 éves szentkirályszabadjai férfit, és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az ügy a bíróságon folytatódhat...

A minden lében kanál polihisztor rongáló 2018 elején pingálta ki társaival az Állami Számvevőszék épületét, január elején pedig vádat emeltek ellene.

Fotó: zoom.hu

Napra pontosan két évvel ezelőtt gyalázta meg az ellenzék ügyeletes rikkancsa, Gulyás Márton és partizán csapata az Állami Számvevőszék épületét és pingált ki egy rendőrt az Apáczai Csere János utcai ÁSZ székháznál.

Az ötödik és a tizenharmadik kerületi ügyészség január elején emelt vádat Gulyás és további tizennégy társa ellen műemlék megrongálása miatt - hiszen az Állami Számvevőszék épülete műemléki védettség alatt áll -, a Fővárosi Főügyészség közleménye szerint pedig a Pesti Központi Bíróság a tárgyalást mellőzve egyikükkel szemben 240 óra közérdekű munkát és 120 ezer forint pénzbüntetést szabott ki.

Ezt a bírságot vélhetően Gulyás Márton kapta, bár ez a közleményből nem derül ki, másik három férfival szemben 240 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki, a többi vádlottat pedig három évre próbaidőre helyezték.

Az ügyészség ugyanakkor azon az állásponton van, hogy a bíróság tíz vádlottal szemben túlságosan enyhe büntetést és intézkedést alkalmazott, ezért a tárgyalás megtartását kérik. Az ügyészség azt szeretné, ha a vádlottak mindegyike 240 ezer forintos pénzbüntetésben részesülne, az egyik vádlott - vélhetően ismét csak Gulyásról van szó - pedig felfüggesztett börtönbüntetést kapna.

Az ügyészségi közlemény szerint Gulyásék akciója során több mint 3,2 millió forintos kár keletkezett az ÁSZ székház épületében, a számvevőszék az ügyészségi vádemelésen kívül polgári peres eljárást is kezdeményezett az ügyben, mivel a támadók nemzeti vagyont rongáltak meg.

Pintér M. Lajos
2019.08.31.

A nyugdíjas gyanúsított alaposan elbánt egy személyautóval.

Fotó: police.hu

Rongálás miatt indult büntetőeljárás egy 69 éves monostorapáti férfi ellen, aki savval locsolt le egy autót – jelenti a police.hu, mely nem számol be róla, milyen indítékai lehetnek a különös bűntett elkövetőjének.

A sértett augusztus 29-én tett bejelentést a rendőrségre, hogy előző nap Tapolcán, a családi háza előtt parkoló személygépkocsijára ismeretlen tettes maró folyadékot öntött, mellyel több mint kétszázezer forint kárt okozott.

Az adatgyűjtés eredményeként egy 69 éves monostorapáti lakos került a rendőrök látókörébe, akit még aznap otthonában elfogtak, majd előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra. A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ellene rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

Dorogi László
2019.02.16.

Nincs is annál bosszantóbb dolog az életben, amikor éppen két egyébként is remek alapanyagból próbálsz egy harmadik nagyszerű készítményt varázsolni az autódnál, mire egy türhő paraszt rád dudál a parkolóban. Felháborító!

Fotó: police.hu

Pontosan így járt történetünk hőse is, akit szeptemberben jelentettek fel rongálás miatt Kecskeméten. Cs. Csaba bűne nem volt más, mint az, hogy kiszurkálta egy autó kerekeit egy tapétavágó késsel. Méghozzá bosszúból. A megkárosított autó tulajdonosa éppen le szeretett volna parkolni egy áruház erre kijelölt területére, pontosan akkor, amikor Cs. Csaba megszokott kis kakaóporából és tejéből szerette volna jól megszokott kakaós tejét elkészíteni. A parkoló kellős közepén. S mit csinál az ember, ha valakit erőszaktól mentesen el szeretne tessékelni gépjárműve útjából? Úgy van, rádudál.

Cs. Csaba ezt a dudaszót a személye, no meg készülő kakaója elleni halálos fenyegetésnek vette, s amíg dudaművész riválisa befáradt a bevásárlóközpontba, előkapta szőnyegvágó kését és jó alaposan kiszurkálta a dudahangot árasztó gépjármű bal oldali kerekeit. Nem is váratott magára a rendőrségi feljelentés, és jó öreg Csabánknak nemcsak emiatt fájhatott a feje. A nyomozók kiderítették ugyanis, hogy a kakaóivásra bejáratott Peugeot típusú járgányán egy Audi rendszáma függeszkedik, így a 120 ezer forintos károkozás megtérítésén túl az egyedi azonosító jellel való visszaélés ügyében is felelnie kellett.

A 48 éves férfi elismerte bűneit, most szabadlábon védekezhet.

Ezeket a cikkeket olvastad már?