Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!
Pintér M. Lajos
2018.10.02.

Erdőben termesztették (volna) a kannabiszt a rosszfiúk, de rajtavesztettek.

Fotó: police.hu

Bravúros rendőri fogásról számol be a police.hu. Az egyenruhások egy kábítószerrel bizniszelő csapaton ütöttek rajta, úgyhogy az érintettek nem szennyezik tovább környezetüket és a társadalmat.

A rendőrségre szeptember utolsó napjaiban kapott fülest a Maros folyó mentén, egy Deszk közeli erdőben található sátorról és az abban levő több tucat tő kannabiszról. A nyomozók azonnal intézkedtek, a növényeket lefoglalták, majd a helyszín közelében a termesztőket elfogták. A 41 és a 47 éves szegedi férfi otthonában kábítószergyanús növényi törmeléket, a kábítószer előállításához és fogyasztásához használt eszközöket is találtak.

Ellenük kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Pintér M. Lajos
2018.09.23.

Minden tisztelet annak a magyar egyenruhásnak, aki életét kockáztatva húzott ki a Dunából egy férfit.

Fotó: police.hu

A rendőrhajóról ugrott a Dunába esett férfi után a hős vízi rendőr – számol be róla a police.hu.

A rendőrségre szombaton 4 óra 5 perckor érkezett a bejelentés, hogy Budapesten, az Erzsébet hídról egy férfi a Dunába esett. A sötét éjszakában a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei perceken belül a helyszínre értek, és azonnal megkezdték a mentést.

A Duna gyors sodrása és a férfi zavart állapota megnehezítette a rendőrök számára a mentést, ezért a járőrhajóból az egyik rendőr a vízbe ugrott, majd a férfit partra vitte. A 39 éves budapesti úriembert kórházba szállították.

A bátor vízi rendőr pedig mindenképpen rászolgál a legrangosabb kitüntetésre!

Pintér M. Lajos
2018.09.18.

Ezért nem árt óvatosnak lenni. A szürkésfekete ingatlanpiacon bármi megtörténhet, ha az ember nincs észnél.

Fotó: police.hu

Elképesztő bűntényt göngyölítettek fel a debreceni zsaruk. A hajdúsági városban egy férfi két vevőnek is értékesítette lakását, és mindkét hoppon maradt áldozattól begyűjtötte a lóvét. De vajon hogy gondolhatta, hogy ezt megússza?

A police.hu friss híre szerint egy nő tett feljelentést a rendőrségen 2018. április 11-én arról, hogy egy ingatlaniroda által hirdetett debreceni lakást megvásárolt, azonban megtudta, hogy a tulajdonos azt már egy másik vevőnek is értékesítette. A sértettek több millió forintot fizettek a lakásért, hiszen az elkövető mind két vevővel adásvételi szerződést is kötött.

A rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként elfogták, majd előállították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, R. Zoltánt. Az 51 éves csalót gyanúsítottként hallgatták ki, és – mit mást tehetett volna – beismerő vallomást tett. Legközelebb majd a bíróságon magyarázkodhat.

Arról viszont sajnos nem szól a fáma, kié lett a lakás...

Dorogi László
2018.09.09.

Az első rendőrségi hírek szerint dulakodás közben veszítette életét egy fiatal férfi Badacsonyban szombat hajnalban, pedig tulajdonképpen szimplán agyonverték. Barátnője is végignézte.

Fotó: police.hu

A bűntény szombat hajnalban történt Badacsonyban, amikor egy társaság egy helyi parkolóban beszélgetett. Egy behajtani tilos tábla ellenére egy autó be akart hajtani a parkolóba, éppen oda, ahol a társaság diskurált, ez okozta a konfliktust, aminek hatására a járműből két tagbaszakadt férfi pattant ki és kezdett azonnal önbíráskodásba. A két férfi a társaság egyik tagját kíméletlenül ütni kezdte és a szemtanúk beszámolója szerint még akkor is rugdosták, amikor az már régen a földön feküdt a fájdalomtól.

A tettesek azonnal megpróbáltak kocsival elmenekülni, de a helyszínre érkező biztonságiak egyike paprikaspray-t fújt be a lehúzott ablakon, aminek hatására egy oszlopnak hajtottak és az árokban kötöttek ki. A rendőrök érkezéséig a biztonságiak tartották a tetteseket a helyszínen, miközben az áldozatot egy civilben lévő orvos és egy civilben lévő ápoló is megpróbálta újraéleszteni, de az életét már sem ők, sem a beszámolók szerint túl későn érkező mentősök nem tudták megmenteni.

Vasárnap délben a rendőrség közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a két gyanúsított egy 29 és egy 34 éves férfi, akik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakosok, letartóztatásukat a rendőrség azonnal indítványozta.

A helyiek szerint csak idő kérdése volt, mikor történik meg a tragédia, a badacsonyi képviselőtestület egyik tagja szerint ugyanis a település azon részén, ahol a gyilkosság történt a szórakozóhelyi kínálat egy része olyan közönséget vonz, akik között és akik miatt az utóbbi időszakban egyre több balhé és verekedés tört ki, ráadásul a rendőrségi jelenlét sem elegendő, ezért, ahogy ez az eset is példázza, sokszor a biztonsági szolgálatok embereinek kell megakadályoznia a nagyobb balhé kirobbanását, holott ez nem tartozik az ő feladatkörükbe.

A Balatoni Kör szóvivője, Kardos Gábor úgy fogalmaz, hogy Badacsony alsó része az elmúlt években fokozatos csúszott egyre mélyebbre, de idén durvult el igazán a helyzet, mert a szórakozóhelyi kínálat egyre több balhés alakot vonzott.

Krisztin N. László polgármester a gyilkosság után közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a mai naptól kezdve minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a jövőben a település környékén se történhessen hasonló eset, de azt nem fejtette ki, ez mit jelent pontosan.

Pintér M. Lajos
2018.08.31.

Nem sokáig örülhetett zsákmányának az elvetemült kecskeméti bűnöző, aki letépte egy idős asszony aranyláncát.

Fotó: police.hu

Remek rendőri produkcióról számol be a police.hu. Az érdem és a dicsőség ezúttal a kecskeméti kopóké, akik rekordidő alatt fogtak meg egy galád ékszerrablót.

A hírös városban a Széchenyivárosi Rendőrőrsre sétált be egy idős nő szerdán délután, és segítséget kért, mivel egy órával korábban megtámadták. A nyomozás adatai szerint a helyi asszonyt az utcán leszólította egy ismeretlen, majd kitépte a nyakában lévő aranyláncot, és azzal együtt elmenekült a helyszínről.

A rendőröknek nem kellett sok idő, kevesebb mint négy óra leforgása alatt beazonosították, és elfogták a feltételezett elkövetőt. A gyors munka eredménye, hogy az bűntény elkövetésének közelében egy zálogházban az eltulajdonított nyakláncot és medált is meglelték az egyenruhások, akik az ékszereket lefoglalták, és vissza is adták a sértettnek.

A tettest, a 32 éves P. Pétert gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd előterjesztést tettek letartóztatásnak indítványozásra.

Pintér M. Lajos
2018.08.29.

Elképesztő átverés – nem létező telefonokon gazdagodott a bűnöző. Ezért gondold meg kétszer is, mielőtt apróhirdetésből vásárolsz mobiltelefont!

Fotó: pixabay.com

Nem kevesebb, mint tíz „ügyfelet” vett palira egy 19 éves szarvasi kezdő bűnöző. A fiatalember arra szakosodott, hogy nem létező mobiltelefonokat árult gyanútlan „vevőinek”.

Egy zirci lakos bejelentése alapján indult ismeretlen tettes ellen eljárás, aki 2017. október 20-án az egyik apróhirdetési oldalon meghirdetett egy mobiltelefont. A sértett az „eladóval” felvette a kapcsolatot, majd miután megkötötték az „üzletet”, elutalta a megadott bankszámlaszámra a készülék több tízezer forint vételárát. A hirdető azonban nem küldte meg a mobiltelefont, és az összeget sem juttatta vissza.

Lehet, hogy a zirci lakost sikerült átejtenie a szarvasinak, de a veszprémi rendőrök eszén nem járt túl. A zsaruk azonosították a gyanúsított személyét, és megállapították, hogy 2017 szeptembere és novembere között azonos módszerrel további kilenc főt károsított meg.

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik ellene büntetőeljárás – írja a police.hu.

Pintér M. Lajos
2018.08.24.

Jövedelmezőnek tűnhetett az üzlet, de rajtavesztett a bűnöző.

Fotó és videó: police.hu

Nem aprózta el V. László (nem, nem az ötödik!), aki egy lakiteleki mezőgazdasági területen próbálta megtöbbszörözni jövedelmét. Sajnálatos módon nem tiszta eszközökkel. Kannabisszal keverte ugyanis a kukoricát, ami hivatalból üldözendő.

A police.hu tudósítása szerint a 61 éves férfi nem kevesebb, mint 118 tő marihuánát ültetett a kukoricatábla sorai közé. Addig járt azonban a korsó a kútra, míg le nem csaptak a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság törhetetlen rendvédelmisei.

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt került a látókörükbe V. László, aki rögvest a horgukra is akadt, őrizetbe vették, majd a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök el is végezték a szükséges eljárási cselekményeket, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Pintér M. Lajos
2018.08.20.

Egy pécsi nő nagyon megjárta, érdemes tanulni az esetéből.

Fotó: police.hu

Az érintős bankkártyák veszélyeire irányítja a figyelmet az a bűntény, melyről a police.hu számolt be.

Egy nő tett feljelentést 2018. január 25-én, mert az azt megelőző napokon valaki megszerezte bankkártyáját, és azzal két helyen érintéses fizetéssel használta is, nem kis összeggel megkárosítva a sértettet.

A rendőrök a nyomozás során beazonosították az elkövetéssel gyanúsítható 42 éves pécsi férfit, majd április 25-én csalás bűntett elkövetése miatt kihallgatták gyanúsítottként. A legkevésbé sem úriember azt mondta, Pécs belvárosában találta a bankkártyát, majd elismerte, két üzletben érintéses fizetéssel használta is azt. Tovább is szórta volna a könnyen jött lóvét, de a harmadik helyen már nem sikerült használnia a kártyát, mert addigra letiltották. Ezért aztán eldobta azt...

Úgy fogalmazott, nagyon bánja, hogy a kártyát megtalálás után nem adta le.

A rendőrségi nyomozás lezárultával a továbbiakban az ügyészség vizsgálja az esetet.

Pintér M. Lajos
2018.08.18.

Tiszta Amerika: nem töltött, csak lőtt a férfi, akinek elutasították a kérelmét!

Fotó: police.hu

Egy krimivászonra kívánkozó sztori Magyarországról, még közelebbről a Balaton vidékéről!

Pénteken délelőtt egy férfi ügyintézési céllal lépett be a balatonfőkajári pénzintézetbe. Kérelmének elutasítását követően azonban elborult az agya, fegyvert rántott, és egy alkalommal a padló irányába lövést adott le a magánál tartott gáz-riasztó pisztolyával.

Istennek hála a brutális incidens során senki nem sérült meg.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság rettenthetetlen munkatársai viszont a police.hu híradása szerint perceken belül a helyszínere érkeztek, és láncra verték a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. A fazont felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 52 éves balatonakarattyai férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, igaz, nem is nagyon tehetett volna mást.

A nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Pintér M. Lajos
2018.08.13.

Nyolcvanmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök a fővárosban. Nem mellesleg leleplezték egy budapesti férfi bűntanyáját, és véget vetett a működésének.

Fotó, videók: police.hu

Óriási kábítószerfogással hívták fel magukra a figyelmet a budapesti egyenruhások. A nyomozók nyolcvanmillió forint feketepiaci értékű kokainra bukkantak egy kőbányai droglaborban – közölte a police.hu.

A bűntanyát működtető 55 éves budapesti férfit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják, őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatását. A nyomozás adatai szerint Sz. István gyanúsított több hónapja terjesztette a fővárosban a drogot, amelyet értékesítés előtt egy X. kerületi bérleményben kialakított laboratóriumban kevert, különféle vegyszerekkel fokozta a kokain hatását.

Az éber zsaruk kokain eladása közben érték tetten a férfit és vásárlóját, illetve házkutatást tartottak az általa bérelt kőbányai helyiségben, ahol egy jól felszerelt droglabort találtak. A helyszínen a kábítószer előállításához, préseléséhez, porciózásához használt eszközökre és vegyszerekre bukkantak a rendőrök, valamint 3200 gramm kábítószergyanús porra, amely az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint kokain.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Ezeket a cikkeket olvastad már?