Blogolj!
Dorogi László
2019.12.16.

Valóban idegesítő lehet az, amikor az ember fia nem talál üres parkolót járgányának, de fegyvert ragadni azért talán erős túlzás.

Képünk illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Egy kőbányai férfi mégis úgy látta a legjobbnak, ha erőszakkal szerzi vissza autója elorozott megállóhelyét, ehhez pedig a riasztópisztolyát hívta segítségül.

Az agresszív, önkéntes "parkolóőr" azon kapta fel a vizet, hogy vasárnap délután a Gyakorló utcában található lakása előtti parkolóba valaki begurult autójával, éppen oda, ahol ő szokott dekkolni.

A 37 éves férfi válogatott sértések záporával árasztotta el a rossz helyre álló delikvenst, majd miután látta, hogy az üvöltözés nem hatja meg "jóakaróját", feltrappolt a lakásba és megragadta gáz-riasztófegyverét, majd a dühtől tajtékozva a levegőbe kezdett tüzelni.

A szomszédok igyekeztek csillapítani a férfi féktelen haragját, de nem sok sikerrel: egy 72 éves férfi próbálta meg először jobb belátásra bírni a dühöngő bikát, ám a sértett vad rászegezte a bácsira a pisztolyt, majd a pólójánál megragadva ellökte magától. A békítő szándékkal érkező férfi beverte fejét a járdaszegélybe és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A kőbányai rendőrök a lövöldözőt még a helyszínen elfogták, később pedig elő is állították, fegyverét lefoglalták. Most a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indul eljárás, de alighanem egy dühkezelési kurzust is előirányoznak majd neki a yardok.

2019.12.14.

A négyfős banda két tagjánál letartóztatást, a másik kettőnél pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság.

2019.12.14.

Már több éve bujkáló, Írországban gyermekpornográfia miatt körözött férfit fogtak el Budapesten – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalán.

2019.12.13.

A police.hu beszámolója szerint fegyveresen elkövetett rablás miatt fogtak el a rendőrök két 16 éves, két 14 éves és egy 15 éves fiút a fővárosban.

Pintér M. Lajos
2019.12.11.

Győrkös István élete végéig nem szabadulhat a börtönből.

Fotó: MTI/Varga György

Jogerősen is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Győrkös Istvánt hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és lőfegyverrel visszaélés miatt szerdán a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla.

A vád szerint 2016. október 26-án Győrkös István bőnyi családi házában, engedély nélkül tartott gépkarabélyával tüzet nyitott a házkutatásra érkező rendőrökre és halálosan megsebesített egy őrnagyot – jelenti az MTI.

A szélsőjobboldali Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója a tragikus napon nem engedte be a rendőröket, hanem a kapuból visszament egy gépkarabélyért a házba, amit csőre töltött és kibiztosított. Amikor a rendőrök beléptek, rájuk lőtt, és eltalált a 46 éves Pálvölgyi Péter őrnagyot, aki azonnal meghalt.

A két társa is tüzelni kezdett a férfira, eltalálták a hasán. A helyszínre riasztották a TEK-et is, de a férfi elbarikádozta magát, mire kiértek. A sérült Győrkös állapota később romlott, így a TEK végül ártalmatlanná tudta tenni.

A tárgyalásán végig tagadta, hogy ő gyilkolta meg Pálvölgyi Péter. Azt mondta, a társai lőtték le. Az igazságügyi fegyverszakértő viszont kizárta, hogy a rendőrök lőtték volna le a nyomozót. A szélsőjobboldali férfi ellen 2017-ben emeltek vádat, idén nyáron első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

2019.12.10.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei hat napon keresztül, civil autókból ellenőrizték a szabálytalankodó autósokat a fővárosban.

Pintér M. Lajos
2019.12.10.

Nem elég, hogy kétrendbeli járműlopás miatt kell felelnie a rosszfiúnak, de még ripityára is törte az elkötött járgányt, vagyis kőkemény károkozás is lehet a számláján.

Fotó: police.hu

Tehergépkocsira pályázott egy 18 esztendős férfi, de rajtavesztett: „sikeres” lopása is hamar kudarcba fulladt, a rendőrök pedig szélsebesen kézre kerítették.

A police.hu híre szerint a tettes december 8-án éjszaka az egyik szécsényi ingatlan nyitott kapuján át az udvarra bement, és az ott nyitva hagyott gépjárművet be akarta indítani, de cselekménye közben megzavarták. Nem hagyta annyiban a dolgot, a hajnali órákban Nógrádszakálban, egy ingatlan előtt parkoló nyitott tehergépkocsit már sikerült beindítania az abban hagyott indítókulccsal, majd – naná – a tulajdonos engedélye nélkül Salgótarján, Mátraverebély belterületén, majd Ludányhalászi irányába közlekedett vele. A település külterületén aztán a férfi lesodródott az úttestről a járművel, melyet a helyszínen hátrahagyott.

A szécsényi rendőrök a hajnali bejelentés nyomán tett forrónyomos intézkedések eredményeképp beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves nógrádszakáli lakost. A rosszfiúnak két rendbeli jármű önkényes elvétele bűntett miatt kell felelnie. Hab a tortán, hogy a balesete körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja, vagyis még abból is kerekedhet kalamajka, nem is beszélve a komoly károkozásról...

Mármint a harmadrendű vádlott, aki kis híján feltételesen szabadulhatott. A másodfokú bírói tanács szerint fennáll a veszély, hogy a korábbi bűncselekmény visszaterelheti „kriminális élethelyzetébe”. Emlékezetes, az elsőrendű vádlottat nemrégiben szabadon engedték.

A lincselés áldozata, Szögi Lajos emlékhelye. Fotó: MTI

Egyelőre nem szabadulhat feltételesen sem az olaszliszkai emberölési ügy 15 év fegyházbüntetésre ítélt harmadrendű vádlottja, mivel a Szegedi Törvényszék megváltoztatta az elsőfokú döntést.

A három bíróból álló másodfokú tanács döntése értelmében a férfi továbbra is a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti szabadságvesztését. Ha letölti a tizenöt évet, akkor 2021. október 24-én szabadul. A Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája november 26-án az elítélt feltételes szabadságra bocsátásáról döntött, ám az ügyész fellebbezett, így a végzés nem vált véglegessé – összegez az MTI.

A törvényszék másodfokú tanácsa megállapította, hogy bár az elítélt a bv-intézetben kifogástalan magatartást tanúsított, amit jutalmai, az eltávozásokat követő viselkedése, az általa elvégzett tanfolyamok és a sértett családjának juttatandó kártérítés is alátámasztott, a bíróságnak vizsgálnia kell a törvénytisztelő életmódra való készségét is. Álláspontjuk szerint az elítélt szabadulása esetén közel kerülne korábbi környezetéhez, és nem zárható ki, hogy így „e készsége mérséklődne”. Emellett úgy ítélték meg, hogy mivel a bűncselekmény helyben és az országos közvélemény előtt is ismert, ez megnehezítheti az elítélt számára a mindennapi feladatok ellátását, és visszaterelheti a korábbi „kriminális élethelyzetbe”. Mindezért az elítélt a bíróság szerint továbbra is potenciális veszélyt jelent a társadalom tagjaira nézve.

Az MTI emlékeztet: a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án hozott jogerős ítéletet az olaszliszkai emberölés ügyben. Három vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott, hármat 15-17 év, kettőt pedig 10-10 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélt társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. Az ügy elsőrendű vádlottja 17 év fegyházbüntetést kapott, ő július 15-én hagyhatta el a börtönt, miután a bíróság feltételesen szabadságra bocsátotta.

Jól viselkedett, kiengedték az egyik olaszliszkai gyilkost

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Tudtuk, hogy ez lesz, mert erről szóltak a hírek egy ideje. Most valóban megtörtént: kiengedték az egyik olaszliszkai gyilkost, mert jól viselkedett a börtönben. Olyan ez, mint egy igazi arculcsapás... Ütötték, verték, rúgták Szögi Lajost az olaszliszkai gyilkosok. A gyermekei szeme láttára ölték meg a tanárt, mert úgy gondolták, hogy elgázolt egy helyi gyereket.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.

2019.12.08.

Fotó: police.hu

Karácsony és az azt megelőző néhány hét az év egyik legszebb időszaka. Sokan már hónapok óta várják, hiszen a készülődés, a feldíszitett városok, az illatok melegséggel töltik el sok ember szívét. Sajnos vannak, akik más miatt várják ezt az időszakot.

Pintér M. Lajos
2019.12.04.

Döbbenetes videót posztolt egy felelőtlen román autóvezető.

Fotó: Youtube

A napokban felbukkant, és elsőként a Dehir.hu által kiszúrt megdöbbentő felvétel a címe alapján feltehetőleg Debrecen közelében készült az autópályán. A videón egy Audi A5-ös sebességmérője látszik, amelynek mutatója 52 másodperc alatt egészen 291 km/h-ig kúszik fel, majd még másodpercekig áll ezen az értéken.

A nagy valószínűséggel román sofőr nemhogy titkolja a felelőtlen, hajmeresztő, ön- és közveszélyes cselekedetét, de még dicsekszik is vele. Amúgy amellett, hogy a saját és mások életét kockáztatta, amennyiben elcsípték volna a zsaruk, nyolc büntetőponttal és 300 ezer forintos pénzbírsággal sújtották volna.

Bár a mozgóképek alapján az elkövető nehezen azonosítható, azért reméljük, a magyar és/vagy a román hatóságok tesznek egy kört, hogy lefüleljék az eszetlen száguldozót, mielőtt valakinek baja esik...