Blogolj!
2020.07.31.

Csütörtök este két család balhézott össze Érden. Vascsövekkel, ásókkal és késekkel estek egymásnak. A rendőrség most egy videót is közzé tett az esetről.

Pintér M. Lajos
2020.07.30.

Nani szimata megint aranyat ért a fővárosi zsaruknak.

Fotó: police.hu

Páratlan négylábú segítőtársuknak köszönhetően öt órán belül elfogták azt az egyenruhások azt a három férfit, akik a gyanú szerint egy kulturális intézmény raktárába törtek be – jelenti a police.hu.

A X. kerületi nyomozók vasárnap délután egy betörés helyszínelése közben kértek segítséget a Bűnügyi Kutyavezető Alosztály munkatársaitól. A nyomozás akkori adatai szerint a Kőbányai úton található kulturális központba 15 óra körül tört be három férfi, akik az épületből erősáramú kábelt, aggregátort és díszletbábút loptak. A betörők éppen távoztak az épületből, amikor a biztonsági őr észrevette őket. A tolvajok az ellopott tárgyakat ekkor eldobták, és elfutottak.

A rendőrök az ismeretlen elkövetők felkutatása érdekében nyomkövető kutyát indítottak a helyszínről. Nani, a BRFK Bűnügyi Kutyavezető Alosztály nyomkövető kutyája azonnal szagot fogott, majd egyenesen ahhoz a házhoz vezette a nyomozókat, ahol a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiak rejtőztek. A nyomozók a három férfit – a 43 éves G. Lászlót, a 43 éves N. Róbertet és a 35 éves U. Petrica-t – elfogták, előállították, és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

2020.07.27.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint két magyar embercsempészt és kilenc - magát szír állampolgárnak valló - férfit fogtak el a rendőrök az M7-es autópályán, Székesfehérvár térségében.

2020.07.26.

Egyre több unokázós csalóval van dolga a hazai rendőröknek: ezúttal egy motorral érkezett csalót értek tetten a rendfenntartók Budapesten, miután a férfi két és félmillió forintot csalt ki egy idős asszonytól, akinek azt hazudta, hogy unokája "megmentésére" kell a pénz.

Dorogi László
2020.07.24.

Az olasz hatóságok átadták Magyarországnak azt a férfit, akit egy szentesi nő 2006-os meggyilkolásával gyanúsítanak.

Bő három héttel ezelőtt a Blogstar is megírta, hogy a rendőrök megtalálták és azonosították egy 2006-ban eltűnt, emberölés áldozatává vált szentesi nő holttestét. Ez fordulópontot jelentett egy régóta húzódó nyomozásban, s a bűncselekménnyel gyanúsítható D. Lajossal szemben így európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, aki egészen eddig Olaszországban volt őrizetben.

Tizennégy évvel ezelőtti gyilkosság áldozatára bukkantak

A gyanúsított az olasz hatóságok őrizetében van, kiadatásáról még nem született döntés. Megtalálták és azonosították a 2006-ban eltűnt, emberölés áldozatává vált szentesi nő holttestét - jelentette be csütörtökön a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon. Azt írták, a szentesi nő albérletéből 2006.

A magyar rendőrök csütörtökön az osztrák hatóságoktól vették át a férfit, majd kihallgatása után őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását - számolt be a rendőrség.

2020.07.23.

Elég bizarr eset miatt emelt vádat a az Esztergomi Járási Ügyészség: az "incidens" még tavaly augusztusban történt Esztergomban, ahol egy bemutatón egy lovasíjász hasba lőtt egy nézőt. Az ügyészség most foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat.

Pintér M. Lajos
2020.07.23.

Nem semmi: összehangolt akció keretében számoltak fel a drogos bűnszervezetet.

Fotó, videó: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága július 20-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a megye valamennyi rendőrkapitányságának rendőrei, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság EKÁER Ellenőrzési Osztályának járőrei, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársai nagyszabású, összehangolt akció keretében csaptak le egy Tolna megyei kábítószer-kereskedő hálózat vezetőjére és tagjaira – jelenti a police.hu.

A zsaruk tizenegy helyszínen hat embert fogtak el és állítottak elő bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt!

Ami az előzményeket illeti, közel két évig tartó nyomozási munka eredményeként sikerült feltérképezni a bűnszervezetet, összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján látókörbe került a hálózatot irányító 54 éves tolnai férfi és a bűnbanda tagjai. A csapás során a rendőrök kutatást hajtottak végre a szervezet tagjai által használt ingatlanokban, valamint gépjárművekben. Jelentős mennyiségű kábítószert, különböző fajtájú új pszichoaktív anyagokat foglaltak le, valamint a kábítószer csomagolásához, értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak. A bűncselekményből származó vagyon elvonása érdekében a hálózat tagjaitól öt ingatlant vettek zár alá, gépjárműveket, készpénzt és egyéb vagyontárgyakat (elektronikai eszközöket, zongorát, ékszereket), valamint a bűnszervezet vezetőjének üzletrészét foglalták le, csaknem 35 millió forint értékben.

Az egyenruhások egy 54 éves tolnai, egy 43 éves és egy 20 éves kocsolai, egy 38 éves pincehelyi, egy 41 éves és egy 37 éves dalmandi lakost jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének, illetve bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A police.hu felhívja a figyelmet: a gyanúsításban szereplő bűncselekmény öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Pintér M. Lajos
2020.07.18.

Vajon mit árthatott neki az a szerencsétlen vécécsésze? Avagy sokba fájhat a budibarbárság.

Illusztráció: pixabay.com

Garázdaság és rongálás miatt is felelnie kell annak a szombathelyi fiúnak, aki – igen, van ilyen – egy vécében találta meg az ellenséget pár hónappal ezelőtt.

A vasi vasrendőrök február 11-én fogták el, és állították elő az illető szombathelyi titánt, aki az egyik helyi bevásárlóközpont mosdóját szándékosan szétcsapta. A nyomozók a fiút gyanúsítottként hallgatták ki, ennek során a bűncselekmény elkövetését beismerte. Garázdaság, valamint rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben,

A police.hu friss híre szerint a napokban a zsaruk vádemelési javaslattal megküldték az ügy iratait a Szombathelyi Járási Ügyészségnek, azaz nemsokára kiderül, mennyibe fáj a srácnak a vécévandalizmus.

Dorogi László
2020.07.15.

Egy bicskei férfit annyira zavart munkájában egy zajos motoros, hogy végül betelt nála a pohár és autóval vett rajta elégtételt.

Fotó: Pixabay

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki autójával vasárnap nekihajtott az őt felbosszantó motorosnak Bicskén - közölte a Fejér Megyei Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint a férfi bicskei telkén dolgozott, és zavarta, hogy a sértett folyamatosan az utcában motorozgat, ezért egy este ittas állapotban a motorozás miatti zaj- és porkeltés okán összeszólalkozott egyik szomszédjával, majd közölte, hogy megöli a motorost.

A gyanúsított autóba pattan és nekihajtott a járművel az úton vele szemben haladó motorosnak. A sértettnek az ütközés előtt sikerült leugrania a motorról, amit az autó maga alá gyűrt. Ezután a gyanúsított férfi kiszállt az autójából, majd ütni és fojtogatni kezdte a sértettet, aki végül elmenekült.

Az ügyészség emberölés kísérlete miatt kezdeményezte a férfi letartóztatását, az indítványnak a Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott, ám a végzés ellen a vádlott és védője még fellebbezhetnek.

Pintér M. Lajos
2020.07.09.

Elsősorban a fémből és rézből készült értékekre, tárgyakra utazott, de rajtavesztett.

Fotó: police.hu

Tolvajt fogtak a zsaruk Esztergomban, méghozzá bravúros gyorsasággal!

A police.hu friss híre szerint a lakatot lefeszítve jutott be egy esztergom-kertvárosi garázsba K. Sándor július 3-án éjszaka. A férfi értékek után kutatott a helyiségben, majd az ott lévő fém és réz tárgyakat, tányérokat, szerszámokat, karórákat és mobiltelefonokat egy zsákba pakolta, és távozott a helyszínről. A sértett másnap reggel vette észre a lopást, majd három nappal később feljelentést tett a rendőrségen.

Az esztergomi rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek az elkövető azonosítása érdekében, akit már a feljelentést követő napon elfogtak, és gyanúsítottként kihallgattak. A 32 éves K. Sándor beismerte a bűncselekmény elkövetését. Bevallotta, a lopott értékek nagy részét leadta egy MÉH-telepen. Az egyenruhások ezeket gyorsan megtalálták, és visszaadták a tulajdonosnak. K. Sándor ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.