Blogolj!
Pintér M. Lajos
2019.12.11.

Győrkös István élete végéig nem szabadulhat a börtönből.

Fotó: MTI/Varga György

Jogerősen is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Győrkös Istvánt hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és lőfegyverrel visszaélés miatt szerdán a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla.

A vád szerint 2016. október 26-án Győrkös István bőnyi családi házában, engedély nélkül tartott gépkarabélyával tüzet nyitott a házkutatásra érkező rendőrökre és halálosan megsebesített egy őrnagyot – jelenti az MTI.

A szélsőjobboldali Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója a tragikus napon nem engedte be a rendőröket, hanem a kapuból visszament egy gépkarabélyért a házba, amit csőre töltött és kibiztosított. Amikor a rendőrök beléptek, rájuk lőtt, és eltalált a 46 éves Pálvölgyi Péter őrnagyot, aki azonnal meghalt.

A két társa is tüzelni kezdett a férfira, eltalálták a hasán. A helyszínre riasztották a TEK-et is, de a férfi elbarikádozta magát, mire kiértek. A sérült Győrkös állapota később romlott, így a TEK végül ártalmatlanná tudta tenni.

A tárgyalásán végig tagadta, hogy ő gyilkolta meg Pálvölgyi Péter. Azt mondta, a társai lőtték le. Az igazságügyi fegyverszakértő viszont kizárta, hogy a rendőrök lőtték volna le a nyomozót. A szélsőjobboldali férfi ellen 2017-ben emeltek vádat, idén nyáron első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Ezeket a cikkeket olvastad már?