Blogolj!
2018.03.13.

A szegedi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást egy üllési férfival szemben, aki 2017 novemberében több aranyláncot lopott el Szeged egyik ékszerüzletéből.

A gyanúsított 2017. november 17-én 17 óra körül terelte el a bolt eladójának figyelmét, majd 12 aranyláncot eltulajdonított az üzletből. A szegedi nyomozók rövid időn belül kiderítették, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy üllési férfi gyanúsítható. Vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki, amely alapján a siófoki rendőrök őt 2017. december 13-án 19 óra körül a városban elfogták.

A terhelt gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a lopás elkövetését, ezért a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A rendőrök az illetékes ügyészségen vádemelést javasolnak az előzetes letartóztatásban lévő 36 éves férfival szemben.

(rual)

2018.03.07.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a három férfival és egy nővel szemben, akik 2016 őszén Forráskúton egy idős nőt raboltak ki.

A vádirat szerint a vádlottak ismeretlen helyről olyan információt kaptak, hogy Forráskúton egy ingatlanban több milliós készpénz található. Ennek megszerzésére a vádlottak közül hárman 2016. október 28-án gépkocsival megjelentek Forráskúton és terepszemlét tartottak, majd beszervezték negyedik társukat is. Három nappal később az esti órákban mind a négyen gépkocsival Forráskútra utaztak, ahová magukkal vittek kötözéshez szükséges kábelkötegelőket.

Sötétedést követően a vádlottak közül ketten a gépkocsiban maradtak, figyelve és biztosítva társaik cselekményét, míg ketten bemásztak az ingatlan udvarába és a nyitott ajtón keresztül a lakóépületbe mentek. Egyikük a televízió előtt alvó asszony száját befogva pénzt követelt tőle, míg társa átkutatta a házat. Ezután kábelkötegelővel összekötözték a sértett kezét, továbbá ruhákkal a lábait és tovább folytatták a ház átkutatását. Mivel jelentősebb értékeket nem találtak, ezért összesen 14 ezer forint értékű mobiltelefonnal, ékszerrel, karórával, valamint 2 ezer forint készpénzzel távoztak. Ezt megelőzően áramtalanították a házba telepített segélyhívó berendezést is azért, hogy az idős asszony ne tudjon segítséget kérni.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottakat a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

2018.03.06.

Gyanúsítottként hallgattak a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói egy helybeli férfit, aki a hétvégén egy szegedi üzletből ruhaneműket rabolt.

A megalapozott gyanú szerint a 24 éves férfi március 4-én 18 óra 30 perckor ment be a ruhaüzletbe, ahonnan ingeket, nadrágot és egy kabátot akart lopni úgy, hogy azokat a táskájába és a ruhája alá rejtette. A bolt biztonsági személyzete ezt észrevette, és felszólította a gyanúsan viselkedő fiatalt, hogy pakolja ki a táskáját. Válaszul a férfi egyikőjüket fellökve kimenekült az üzletből. A biztonsági szolgálat munkatársai a bevásárlóközpont folyosóján azonban feltartóztatták. A férfi még ekkor is igyekezett ellenállni, és egy csavarkulccsal rátámadt az egyik biztonsági őrre, aki ennek következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A bejelentést követően a rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták, előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. Ellene rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

(rual)

2018.03.06.

Két pénztárcát is lopott a kisteleki kirakodóvásárban egy kaposvári nő. A rendőrök a gyanúsítottat elfogták, majd őrizetbe vették.

A gyanú szerint a 38 éves nő március 4-én 9 óra körül két vásárlótól is ellopta a pénztárcáját. Az első esetben, miután kivette a készpénzt a sértett táskájából, az üres tárcától úgy szabadult meg, hogy az egyik árus termékei közé rejtette. A másik sértett észrevette a tolvaj cselekedetét, üldözte is a már menekülőt, akit végül a vásár területén szolgálatot ellátó polgárőrökkel és rendőrökkel közösen elfogtak. Az eltulajdonított készpénz még a helyszínen mindkét tulajdonoshoz visszakerült.

A feltételezett elkövetővel szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Kisteleki Rendőrkapitányságon. A nyomozók őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy bevásárlások alkalmával ne hagyják pénztárcájukat a kosár tetején! A piaci forgatagban is ügyeljenek az értékeik biztonságára! Mindig jól zárható helyen – táska, kabát belsejében elzárva – tárolják azokat. Jobb idő esetén a kerékpárok újból előkerülnek. Azok kosarában, kormányán tartott táska, szatyor is vonzó célpont lehet az alkalmi tolvajoknak. Ügyeljenek a kétkerekű biztonságos tárolására is!

(rual)

2018.03.05.

Elfogták a Szentesi Rendőrkapitányság rendőrei azt a fiatalt, aki a városban egy autót feltört, egy másikból pedig lopni próbált. A férfiról kiderült, hogy körözték is.

A 18 éves tolvajt március 4-én 1 óra 50 perckor tartóztatta fel két férfi. A sértetteknek az tűnt fel, hogy az ingatlan kerítésének szálomukra ismeretlen kerékpár van letámasztva.  Az udvarra belépve egy idegen férfit  találtak, amint a teherautójukban kutat. A történtekről azonnal értesítették a rendőrséget, így a járőrök néhány perc alatt elfogták a gyanúsítottat.

A feltételezett elkövető adattári ellenőrzése során kiderült, hogy ellene elfogatóparancsot is kiadtak. Kihallgatása előtt a szentesi nyomozóknak feltűnt, hogy a kesztyűje üvegszilánkokkal van tele. M. Dávid beismerte, hogy két nappal korábban ő volt az, aki egy szentesi ház előtt álló mopedautó hátsó üvegét betörte. Ellene lopás kísérlete és rongálás miatt indult eljárás.

(rual)

2018.03.02.

A feljelentéstől számított 24 órán belül elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik kiraboltak egy utast a Budapestről Szegedre tartó vonaton.

A gyanúsítottak február 28-án 13 óra körül, Nagykőrös és Kecskemét között, a személyszállító szerelvény egyik kabinjában azzal fenyegették meg a sértettet, hogy „elvágják a torkát”, ha nem ad nekik pénzt. Az utas eleget tett az elkövetők követelésének, akik ezután Kecskeméten leszálltak a vonatról.

A Csongrád megyei nyomozók, együttműködve a Bács-Kiskun, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség rendőreivel a feljelentéstől számított 24 órán belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével két nagykőrösi férfi gyanúsítható megalapozottan. Őket március 1-jén 16 óra körül Kecskeméten igazoltatták és el is fogták. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a két 19 éves férfit. Ellenük rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A rendőrök a férfiakat őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra.

(rual)

Ezeket a cikkeket olvastad már?