Blogolj!
Pintér M. Lajos
2018.12.30.

Mégpedig szó szerint! Szintet lépett a bűnözés Romániában.

Fotó: Info Tiriac/Foter.ro

160 ezer lejt (azaz több mint 11 millió forint értékű készpénzt) zsákmányoltak a brassói rablók, akik szó szerint felrobbantottak egy helyi bankot. Pontosabban: berobbantottak.

A Főtér.ro tudósítása szerint szombat hajnali fél négykor értesítették a brassói rendőrséget, hogy robbanás történt a Rakodó negyed egyik bankfiókjánál. A helyszínre kiszállt egységek döbbenten állapították meg, hogy a robbanás kivitte a bankfiók utcafront felőli ablakát, ajtaját, és megrongálódott a bankhoz tartozó pénzkiadó automata is. Az ablak és az automata egyes részei a járdára és az útra szóródtak.

A rendőrség nagy erőkkel keresi az ismeretlen elkövetőket...

Pintér M. Lajos
2018.12.08.

Különös módját választotta a betörésnek a hazai Bonnie és Clyde, akik alaposan felsültek, úgyhogy hűvösre is tették őket a fővárosi zsaruk.

Illusztráció: pixabay.com

Falbontással akartak behatolni egy zuglói zálogházba, hogy aztán megdézsmálják az ottani értékeket, de némi pancserizmussal vegyített idegrendszeri bizonytalanság miatt összeomlott a mesterterv. A bűnügy részleteit a police.hu segítségével rekonstruáljuk.

A mindenre elszánt 54 éves budapesti B. László és hűséges társa, a 37 éves hajdúdorogi R. Viktória 2018. október 5. és október 6. között megkíséreltek betörni egy zuglói zálogházba úgy, hogy kieszelték: a mellette lévő üzleten keresztül érnek célba. A szomszédos üzlet ajtaját tehát jól befeszítették. Azt tervezték, hogy ott megbontják a közös falat, de beleköpött a levesükbe a szemközti buszmegállóban várakozó utas. A páratlan páros „megzavarodott”, ezért inkább elmenekült a helyszínről.

No, de nem úszták meg ennyivel!

A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították az elkövetőket, és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve előbb B. Lászlót fogták el december 3-án reggel Budapest XIII. kerületében, a Reitter Ferenc utcában, majd R. Viktóriát is kézre kerítették a férfi angyalföldi lakásán.

A gyanúsítotti kihallgatás során B. László „csekélyke” további öt betörést is beismert. A XIII. kerületben többek között étterembe, valamint dohányboltba is betört, egy alkalommal R. Viktória is elkísérte. Lopás miatt folytat ellenül eljárást a rendőrség.

Ragnar Volarus
2018.11.01.

A kiskunmajsai rendőrök tetten érték azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint alig több mint egy hónap alatt nyolc járműből tulajdonított el értékeket. A tettenérésnél nem volt nehéz dolguk, a tolvaj éppen a kirabolt busz sofőrülésében szunyókált. 

Képünk illusztráció - Fotó: flickr

Egy buszsofőr telefonált be a Kiskunmajsai Rendőrősre 2018. október 30-án a reggeli órákban, mivel a munka felvételekor meglepetten vette észre, hogy egy ismeretlen kinyitotta az egyik autóbusz ajtaját és a sofőrülésben aludt. A helyi egyenruhások rohamléptekkel érkeztek a helyszínre, ahol elfogták a férfit, aki a gyanú szerint korábban a buszban több mint 20.000 forint készpénzt vett magához.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a férfi 2018. szeptember 26-a óta további hét járműből – kihasználva azok nyitott állapotát – tulajdonított el értékeket. A gyanúsított készpénzt, GPS készüléket, mobiltelefonokat, szerszámgépeket és személyes okmányokat vitt magával ezen nem kívánt látogatások alkalmával. Egy alkalommal egy lakóház udvarára is bemászott, ahonnan kerékpárokat, horgászbotot és egy merítőhálót lopott el. Tehát amikor nem lopott, akkor szeretett pecázni. 

A nyomozók kihallgatását követően őrizetbe vették a 25 éves helyi férfit, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Kiskunhalasi Járásbíróság 2018. október 31-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Sokszor hallottunk már olyat, hogy egy betörő, a lakásban végezve áldásos tevékenységét, a nagy izgalom közepette lepihent az ágyba aludni, vagy kirámolta a hűtőt és jóllakottan szunyókálva találtak rá. De hogy valaki a kirabolt busz sofőrülésében aludjon el? Ez valami egészen új. Lehet, hogy amatőr színész, és annyira beleélte magát a sofőr szerepébe, hogy a hosszú úton elfáradt? Most majd pihenhet.

Forrás: police.hu

Címkék: rablás
Pintér M. Lajos
2018.08.31.

Nem sokáig örülhetett zsákmányának az elvetemült kecskeméti bűnöző, aki letépte egy idős asszony aranyláncát.

Fotó: police.hu

Remek rendőri produkcióról számol be a police.hu. Az érdem és a dicsőség ezúttal a kecskeméti kopóké, akik rekordidő alatt fogtak meg egy galád ékszerrablót.

A hírös városban a Széchenyivárosi Rendőrőrsre sétált be egy idős nő szerdán délután, és segítséget kért, mivel egy órával korábban megtámadták. A nyomozás adatai szerint a helyi asszonyt az utcán leszólította egy ismeretlen, majd kitépte a nyakában lévő aranyláncot, és azzal együtt elmenekült a helyszínről.

A rendőröknek nem kellett sok idő, kevesebb mint négy óra leforgása alatt beazonosították, és elfogták a feltételezett elkövetőt. A gyors munka eredménye, hogy az bűntény elkövetésének közelében egy zálogházban az eltulajdonított nyakláncot és medált is meglelték az egyenruhások, akik az ékszereket lefoglalták, és vissza is adták a sértettnek.

A tettest, a 32 éves P. Pétert gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd előterjesztést tettek letartóztatásnak indítványozásra.

Pintér M. Lajos
2018.06.16.

A fővárosi Mekk Elek kirámolta a kócerájt, majd mint aki jól végezte dolgát: szundított egyet az üres kecóban. Ez lett a veszte.

Fotó: pixabay.com

Ilyen nincs, és mégis van! Bűncselekménye helyszínén szundított édesdeden a fővárosi férfi, akit a rend éber őrei vertek fel mély álmából, majd vertek vasba – derül ki a police.hu friss híréből.

Erre figyeljetek! B. Elek – ez nem mese! – budapesti betörő Mekk Elek egy II. kerületi üresnek tűnő házat nézett ki magának. Ha már kinézte, fel is törte: visszajáró lélekként több mint egy hét alatt minden mozdítható tárgyat meglovasított. Megpattintotta a festményeket, a kristálycsillárt, táskájába tömött antik faliórát, de még a paplant és az ágyneműhuzatokat sem hagyta a kégliben porosodni.

Aztán mint aki jól végezte dolgát, nyugovóra tért második otthonában.

Pechjére betoppant a tulaj a leendő albérlőkkel. Nem tudni, a felettébb gyanús sivárság szúrta-e ki előbb a szemét, vagy heves horkolás ütötte-e meg a fülét, mindenesetre a bátor bérlőjelöltekkel az emeletre emelkedett, ahol egy kanapén Elekre leltek.

A tárgyszerűen tárcsázott kerületi kopók tüstént a tetthelyen teremtek, megébresztették, aztán a rácsok mögé kísérték a kába mestertolvajt. B. Elek lopás gyanúsítottjaként magyarázkodhat, miután kialudta magát.

Pintér M. Lajos
2018.05.28.

Irgalmatlan sebességgel csíptek el a szigetszentmiklósi zsaruk egy szerencsétlenkedő autótolvajt.

A bűnjel. Fotó: police.hu

A kulcsa és a bicskája is beletört a kocsilopásba a 25 esztendős B. Kálmánnak. A budapesti „úriember” a nyomozás jelenlegi adatai szerint május 27-én 1 óra 30 perc körül Szigetszentmiklóson, a Szent Miklós úton nézett ki magának egy ott parkoló személygépkocsit, melyet megpróbált eltulajdonítani.

A police.hu-n olvasható beszámoló szerint azt a módszert alkalmazta, hogy az autó résnyire lehúzott oldalsó ablakát testi erővel (értsd: izomaggyal) lenyomta. Miután jól végezte dolgát, az utastérben talált egy indítókulcsot, mellyel azon nyomban megpróbálta megmozgatni a négykerekűt. Balszerencséjére – a tulaj szerencséjére – viszont a kulcs egy másik járműhöz passzolt, ennek megfelelően némi erőltetést követően el is tört. B. Kálmán pedig iszkolhatott a helyszínről, mert közben megérkezett a gépkocsi gazdája, aki megzavarta tettében. Nem is hajkurászta a gazfickót, hanem azonnal tárcsázta a zsarukat.

A bejelentés nyomán a szigetszentmiklósi egyenruhás egységek egy órán belül azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit a helyszín közelében el is fogtak. A 25 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

B. Kálmán ellen lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.

Pintér M. Lajos
2018.05.19.

A hodászi B. Ferenc besokallt amiatt, hogy hajnal 5-kor nem jutott dohányhoz, aminek az egyik helyi trafik látta a kárát. A riasztótól megriadó bűnelkövető hoppon maradt, ráadásul pórul is járt, mert rekordgyorsasággal csípték nyakon a zsaruk.

Fotók: police.hu

A Mátészalkai Rendőrkapitányság lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Ferenc 27 éves hodászi lakos ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. január 2-án 5 óra körül betörte egy Hodászon található Nemzeti Dohánybolt ablaküvegét, ahová a riasztóberendezés jelzése miatt már nem ment be, hanem értékszerzés nélkül elmenekült. A rendőrök a bejelentés után néhány órán belül a feltételezett elkövetőt azonosították, hodászi otthonában elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták. A férfi beismerő vallomást tett – írja a police.hu.

B. Ferenc azt nyilatkozta, hogy csak cigarettát szeretett volna szerezni, ezért törte be az üzlet ablaküvegét. Érdekességként jegyezzük meg, az online trafikkereső szerint 6 órakor már kinyit az egyik hodászi dohánybolt, tehát nem kellett volna már sokáig várnia a cigifüggő férfinak...

A gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezhetett. A mátészalkai rendőrök a nyomozást befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték a Mátészalkai Járási Ügyészségnek.

2018.05.15.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a szegedi férfival szemben, aki tavaly ősszel két ittasan alvó férfit is kifosztott.

A vádirat szerint a vádlott 2017. év szeptemberében Szeged belvárosában az éjjeli órákban odaült egy férfi mellé, aki azt megelőzően alkoholt fogyasztott és ettől bódultan elaludt a padon, testével az asztalra borulva. A vádlott ezt kihasználva ellopta a sértett mobiltelefonját, bankkártyáját, diákigazolványát és egyéb más okiratait, majd az egyik bank-automatából pénzt akart felvenni, azonban a tranzakció sikertelen maradt. A vádlott a sértettnek mintegy 68 ezer forint kárt okozott.

Röviddel ezután a vádlott ugyancsak Szeged belvárosában ismét éjjel támadott. Ekkor egy villamosmegállóban levő padon ülő és ittas mámorát éppen kialvó férfi mellé ült. Mivel a sértett mielőtt elaludt volna, a telefonját maga elé tette és fülhallgatóval zenét hallgatott, a vádlottnak nem volt nehéz dolga. A fülhallgatót a telefonból kihúzva elvitte a padra letett mobilt, a férfi készpénzét, bankkártyáját és egyéb személyes okmányait. Ismét megpróbált pénzt felvenni az egyik automatából, de ezúttal sem járt sikerrel. Végül az éjjel aktív támadó a békésen szunyókáló sértettnek mintegy 100 ezer forintos kárt okozott.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kifosztás bűntettével, 2 rendbeli okirattal visszaélés vétségével és 2 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérletével vádolja, amely cselekményeket különös visszaesőként követett el.

A más ügyben előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

2018.05.07.

Egy nap alatt elfogták a rendőrök azt a csanádpalotai férfit, aki szegedi lakásból lopott arany ékszereket, karórákat és pólókat.

A 36 éves férfi május 3-án éjszaka felmászott a ház előtti állványzatra, majd onnan a nyitott ablakon keresztül jutott be a lakásba. A helyiségek átkutatását követően gyűrűkkel, medálokkal, nyakláncokkal, fülbevalókkal, karórákkal és pólókkal távozott.
A rendőrök a bejelentéstől számított 24 órán belül megállapították a feltételezett elkövető kilétét. Elfogása után a lopott vagyontárgyakat lefoglalták. A betörő az ékszereket otthon, a fürdőszobában, a kád alá rejtette el, majd kihallgatásán beismerő vallomást tett. A gyanú szerint csaknem két hónappal korábban egy irodahelyiséget is átkutatott, azonban akkor zsákmány nélkül távozott.

Ellene nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

(rual)

2018.03.13.

Lopás miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon két helybeli férfival szemben, akik két árusító bódét akartak feltörni a hétvégén, a belvárosban tartott Toros pálinkafesztiválon. Az első esetben sikerrel jártak, a másodikban azonban elkapták őket.

A két gyanúsított március 11-én 3 óra körül jutott be az egyik kitelepült étterem faházába. Magukhoz vették az ott tartott váltópénzt, valamint egy üveg díszdobozos italt. Ezt követően egy újabb standhoz mentek, és oda is megpróbáltak bemenni, de ezt a biztonsági személyzet észrevette, és a két férfit a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A rendőrök a feltételezett elkövetőket előállították és őrizetbe vették. Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói indítványozták a 23 és 25 éves férfia előzetes letartóztatását.

(rual)

Ezeket a cikkeket olvastad már?