Blogolj!
Kálovics Tibor
2020.09.25.

Gyorsított eljárásban ítélték el azt a két férfit, akik egy hónappal ezelőtt kiraboltak egy II. kerületi közértet.

Kép forrása: index.hu

A 65 éves B István és a 25 éves Cs. Roland egy hónappal ezelőtt hajtott végre rablást. Kést fogtak az eladóra, és arra kényszerítették, hogy adja át a pulton lévő pénztárcában lévő 120 ezer forintot. A rablók azután kezdtek el menekülni, hogy egy vásárló belépett az üzletbe. 

A kerületi rendőrök két napon belül azonosították és elfogták a támadókat. A szervek dolgát könnyítette, hogy a két rabló villamossal érkezett a rablás helyszínre és a tömegközlekedési eszközön nem viseltek maszkot. Bűnösségüket a kihallgatásuk során beismerték. 

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt állította bíróság elé az elkövetőeket, akiket a bíróság bűnösnek talált. A 65 éves férfit, mint erőszakos, többszörös visszaesőt 15 év, társát pedig 8 év fegyházra ítélték. Az idősebb férfit kizárták a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségétől. Az ítélet nem jogerős, az elkövetők védői enyhítésért fellebbeztek. 

Címkék: fegyver, rablás
Dorogi László
2020.09.03.

A problémamegoldás képessége egy igazán különleges képesség, nem feltétlenül rendelkezik mindenki a legkifinomultabb formájával. Az sem ritka, hogy a problémával szembesülő delikvens egyáltalán nem rendelkezik eme úri huncutsággal, itt kezdődnek a bajok.

Az erőszak például a legritkább esetben megoldás bármiféle felmerülő anomália kiegyenesítésére, ám két kielégítetlen vendég mégis úgy gondolta, fegyverrel és ököllel vesz elégtételt azon a kispesti pizzérián, ahol goromba kiszolgálásban volt részük.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt indított nyomozást két ismeretlen férfi ellen, akik március 8-án hajnalban kiraboltak egy XIX. kerületi éttermet a hajnali órákban.

A fegyverrel felszerelkezett gazfickók 4 óra 30 perckor feszültek neki a kispesti pizzéria ajtajának, majd amikor az egyik alkalmazott kinyitotta azt, behatoltak. A szerencsétlen flótás köszöntés gyanánt kapott egy gumilövedéket a mellkasába egy gáz- és riasztófegyverből, majd miután földre rogyott, a másik jómadár ököllel még néhányszor megkínálta.

A rablópáros kiürítette az étterem kasszáját, majd elmenekült a helyszínről, az alkalmazott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A BRFK nyomozói több hónapos nyomozómunka során azonosították a rablás feltételezett elkövetőit, a 21 éves U. T.-t és társát, a 19 éves K. Mártont, akiket a nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve augusztus 28-án kézre is kerítettek.

A 21 éves elkövető elismerte tettét, mint azt a nyomozóknak elmondta, azért rabolták ki éppen azt a kispesti pizzériát, mert többször is járt ott vendégként, de nem ízlett neki az étel és az alkalmazottak is gorombán viselkedtek vele, ezért úgy gondolta, megérdemlik, ha kirabolja őket.

Bár társa nem tett vallomást a kihallgatás során, budapesti lakásán a nyomozók megtalálták az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert a hozzá tartozó 30 darab gumilövedékkel. A fegyver mellett mobiltelefonokat, laptopot, asztali számítógépet, sportcipőket, sporttáskát, valamint kábítószer termesztésére alkalmas "termesztő boxot", nylon zacskóba, illetve üvegbe csomagolt kábítószer gyanús anyagot is lefoglaltak a rendőrök.

A BRFK nyomozói a két gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság mindkét férfi vonatkozásában elrendelt.

Kálovics Tibor
2020.07.29.

A dunakeszi rendőrök elfogtak egy lakcím nélküli férfit, aki a gyanú szerint bicskával kényszerített aprópénze átadására egy horgászt.

Fotók: Dunakeszi Rendőrség

A tettes  rokonlátogatásra érkezett Gödre, majd miután elfogyott a pénze, padokon aludt. B. József július 25-én azt úgy döntött, hogy rabolni fog. A tettes odalépett egy a Feneketlen-tónál horgászó férfihez, akinek a nyakához szorította a bicskáját és követelte annak értékei átadását. A horgász pénzérméket adott B. Józsefnek, aki ezt követően halálosan megfenyegette áldozatát, majd elmenekült a helyszínről. 

A férfi elrejtette a dzsekijét, hogy ne ismerjék fel és betért egy élelmiszerboltba, ahol a 180 forintból, amit kapott három zsemlét és egy kenőmájast vett. Az újabb szabad ég alatt töltött éjszaka után átöltözött és az elkövetéskor használt bicskáját és ruháját a Dunába dobta. A rendőrök igyekeztek felkutatni a lehetséges tanúkat és két nappal később kaptak egy bejelentést, hogy az egyik bokorban találtak egy dzsekit. Egy közeli borozó tulajdonosa felismerte, hogy egy korábbi vendégén látta ezt a ruhadarabot és B. Józsefet nem sokkal később elfogták. 

A férfi részletes beismerő vallomást tett a kihallgatás során, tettét azzal magyarázta, hogy éhes volt. Az elkövetőt a Dunakeszi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezte a letartóztatását. 

Címkék: rablás
2020.07.06.

A Vas Megyei Főügyészség közleménye szerint a Szombathelyi Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanújával letartóztatott két férfit, akik fiatalokat raboltak ki a vasi megyeszékhely főterén még szombat hajnalban.

Pintér M. Lajos
2020.06.30.

Készpénzre és ékszerekre specializálódott a kisnaményi férfi, aki alighanem hosszabb időt tölt majd hűvösön.

Fotó: police.hu

Sorozatbetörőt fogtak a szekszárdi zsaruk: a kisnaményi férfi egy hét alatt legalább három házba tört be a megyeszékhelyen – jelenti a police.hu.

Ami az előzményeket illeti, egy szekszárdi nő tett feljelentést ismeretlen személy ellen, aki múlt csütörtökön a délelőtti órákban betört házukba, és onnan ékszereket, órákat, készpénzt és egyéb értékeket lopott el. Ezt megelőzően a korábbi napokban azonban a városban több betörés is történt, melyek során szintén ékszereket, készpénzt lopott el ismeretlen. A bűncselekmények kapcsán a nyomozók látókörébe került egy kisnaményi 51 éves férfi, akit a rendőrök csütörtök délután elfogtak a Tolna megyei városban. A ruházatának átvizsgálása során az elkövetőnél betöréshez használható eszközöket, valamint az aznapi betörésből származó ékszereket találtak, melyeket le is foglaltak.

Az elszámoltatás során az elkövető elismerte a bűncselekményt, azonban a korábbi betörésekről nem nyilatkozott a rendőröknek. A férfit eddig háromrendbeli lopás bűntettel gyanúsították meg. A betörőt őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az 51 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság vasárnap letartóztatásba helyezte. Az ügyben a további eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányságon folytatják.

Pintér M. Lajos
2020.06.27.

Rendőrkézen az erőszakos ékszertolvaj, aki nem keseríti tovább a nők életét.

Illusztráció: police.hu

Négy lopással gyanúsítják a VIII. kerületi nyomozók azt a 39 éves férfit, aki nemrég kerítettek kézre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságának járőrei kedden 15 órakor kaptak riasztást arról, hogy a Kálvária téren nyaklánckitépés történt. A perceken belül kiérkező rendőrök a kamerafelvételek visszanézését követően kollégáiktól pontos leírást kaptak a feltételezett elkövető ruházatáról, akit 15 óra 35 perckor a Magdolna utcában – nem messze az elkövetés helyszínétől – felismertek és elfogtak. A járőrök a 39 éves R. Pétert előállították a kerületi rendőrkapitányságra – jelenti a police.hu.

A gyanú szerint a budapesti férfi április 15-e és május 4-e között Budapesten a VIII. kerületben hasonló módszerrel három nő sérelmére követett el nyaklánckitépést. Vagyis megközelítette őket, vagy útbaigazítás kérést színlelve közelebb került hozzájuk, majd leszakította a nyakláncukat, és elfutott a helyszínről. A nyomozók R. Pétert négyrendbeli lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Dorogi László
2020.06.06.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint péntek este a saját lakásában lőttek rá egy 72 éves nőre.

Fotó: MTI/Vajda János

Az incidens pénteken este hét óra előtt nem sokkal történt, a sebesült nőt súlyos sérülésekkel azonnal kórházba szállították.

A tettes kiléte egyelőre nem ismert, ahogy az sem, milyen fegyverrel követte el a bűncselekményt a támadó. A rendőrség vagyon elleni bűncselekmény miatt folytat nyomozást az ügyben, így a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy rablás közben dördült el a lövés.

Címkék: rablás, rendőrség
2020.05.24.

Nem unatkozott az az 51 éves férfi, aki többször is próbálkozott rablással Szegeden.

Címkék: rablás, Szeged
Pintér M. Lajos
2020.02.12.

Minden jó, ha a vége jó: a zsaruk már lekapcsolták a férfit.

Kattant a bilincs, hűvösön a gyanúsított. Fotó: police.hu

A kiskunhalasi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki késsel fenyegetőzve vette el egy gyermek kerékpárját – tájékoztat a felkavaró bűncselekményről a police.hu.

A rablásról hétfőn kora este érkezett a bejelentés a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra. A feljelentő – egy 51 éves asszony – elmondta, hogy rövid időre beszaladt egy jánoshalmi boltba, fia pedig az üzlet előtt kerékpárjaikra vigyázott. A közelben többen várakoztak, köztük egy idősebb férfi. Amikor a nő kiment a boltból, az ismeretlen odalépett a kisfiúhoz, megfogta a kerékpárját, és egy késsel a kezében azt mondta, hogy elviszi a kétkerekűt. A rémült gyermek – édesanyja felszólítására – átadta a biciklit, amellyel a rabló elhajtott.

Az áldozat és a szemtanúk leírása alapján a rendőrök rövid időn belül beazonosították és elfogták a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 45 éves jánoshalmi férfit, és tőle a kerékpárt is lefoglalták. A gyanúsítottat őrizetbe vették, az eset körülményeit vizsgálják.

2020.02.10.

police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 31 éves és egy 30 éves karancskeszi lakos ellen.