Blogolj!
2018.02.25.

Több mint öt kilogramm kábítószer előállítására alkalmas efedrin tartalmú prekurzort találtak egy menetrend szerint közlekedő autóbuszban pénzügyőrök és a rendőrök a röszkei határátkelőn.

A NAV munkatársai a rendőrséggel közösen egy Szófia és Berlin között közlekedő, bolgár autóbuszt ellenőriztek Röszkén. A jármű sofőrje és a 13 utas úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal, azonban a fináncok a csomagok tételes ellenőrzése mellett döntöttek.

Valamennyi utas leszállt a buszról és saját poggyászával a vizsgálócsarnokba ment. Az egyik férfi bőröndjében a pénzügyőrök egy fatáblát találtak, amely alól, egy táskába csomagolva, többféle, felirat nélküli fehér tabletta került elő. Az ellenőrzésen kiderült, hogy az utazótáskában talált chipses dobozba is ugyanolyan fehér tablettákat rejtettek. A férfi a pénzügyőrök kérdésére zavartan úgy válaszolt, hogy ezek csak cukorkák. A csomagban lapult egy cigarettadoboz is, amelyből kábítószerezéshez való eszközt pakoltak ki a pénzügyőrök.

Az előzetes szakértői vélemény szerint a több mint öt kilogramm tabletta, kábítószer előállítására alkalmas, efedrin tartalmú prekurzor. A pénzügyőrök a kábítószergyanús anyagot, valamint a férfit feljelentéssel átadták a rendőrségnek. 

(rual)

2018.02.24.

Több mint 17 kilogramm fogyasztási dohányt foglaltak le a fináncok Röszkén egy személyautóban.

A pénzügyőrök egy bosnyák rendszámú személyautót ellenőriztek a határon, amikor a sofőr azt mondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták ugyan, de kockázatelemzés alapján a jármű tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek. Az autó pótkeréktartó rekeszéből, az első ülések alól és a személyes poggyászokból több mint 17 kiló adózatlan fogyasztási dohány került elő.

A NAV munkatársai a félmillió forint értékű dohányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók a sofőrrel szemben költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

(rual)

12

Ezeket a cikkeket olvastad már?