Blogolj!

Jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélte a hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel vádolt Kocsis Istvánt, a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. korábbi vezérigazgatóját kedden a Kúria.

Fotó: MTI/Soós Lajos

A Kúria a harmadfokú eljárásban helybenhagyta a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla bűnösséget megállapító döntését, és a törvény kötelező rendelkezése alapján kétmillió forint pénzbüntetést is kiszabott a vádlottra.

A Fővárosi Főügyészség hároméves nyomozás után 2012-ben emelt vádat hat ember – köztük az MVM-et 2005 és 2008 között vezető Kocsis István, valamint Szász András, az MVM volt főtanácsadója és Kocsis István felesége – ellen

bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, sikkasztás, pénzmosás és orgazdaság miatt.

A vádirat szerint a vádlottak munkájuk során előnytelen szerződéseket kötöttek és ezzel összesen több mint 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az MVM-nek, illetve az MVM cégcsoportjába tartozó Paksi Atomerőmű Zrt.-nek. A vádpontok között szerepelt hazai és szerbiai erőműfejlesztés, a magyar energianádprogram és több tanácsadói szerződés. A vádirat szerint a bűncselekményekhez a Szász András másodrendű vádlott érdekeltségébe tartozó offshore céget is felhasználták - írja az MTI.

Pintér M. Lajos
2019.03.14.

Különleges módszert választottak az álcázásra a kunszentmiklósi rosszfiúk, akik Jim Carrey után egészen szabadon játszották újra a Maszkot...

Fotó: police.hu

Elképesztő eszközökkel próbáltak túljárni a rendőrök eszén a kunszentmiklósi réztolvajok, ám rajtavesztettek, és hűvösre kerültek. A nem mindennapi bűnesetről a police.hu számol be.

Az egyik kunszentmiklósi üzem képviselője február 22-én tett feljelentést a helyi rendőrkapitányságon, miután észlelték, hogy a vörösréz hulladék tárolására szolgáló konténerből nagyobb mennyiségű – körülbelül 3000 kilogramm – színesfém tűnt el nyomtalanul. A nyomozás során felmerült, hogy a bűncselekmény elkövetésében olyan személy is részt vett, aki jól ismeri a tárolás körülményeit.

A rendőrök – a gyár vezetőségével együttműködve – feltérképezték a jelenlegi és volt munkavállalókat, valamint elemezték a térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit. Az adatgyűjtés eredményeként eljutottak a két feltételezett tetteshez, március 11-én éjjel ismét bemásztak a gyár udvarára azért, hogy rezet lopjanak. A nyomozók azonban tetten érték őket, az egyiket a helyszínen, a másikat néhány cselekményük közben érték tetten a tolvajokat. Egyiküket, egy 28 éves helyi férfit a helyszínen kapták el, 23 éves, ugyancsak helyi társát néhány órával később.

Most jön a csavar! A rosszfiúk lopás közben meghökkentő módon álcázták magukat: egy gyermek alsónadrág elején két lyukat vágtak, és ezt húzták a fejükre. A kamerafelvételeken jól felismerhető mintás alsót a rendőrök egyikőjüktől lefoglalták.

Közben kiderült, az elkövetők tavaly december óta legalább nyolc alkalommal jártak a gyárban, és hozzávetőlegesen 3,6 millió forint értékben tulajdonítottak el rezet. A nyomozók a színesfémet illegálisan átvevő férfit is beazonosították. A 41 éves dunavecsei lakosnak orgazdaság bűntett, míg a két alsógatyás kunszentmiklósi tolvajnak lopás miatt kell majd felelnie.

Pintér M. Lajos
2018.12.02.

Hiába, valamiből csak el kellett vinni ebédelni az éhes barátnőt... A magyar rendőrség szerencsére hamar hűvösre tette a forrófejű fiatalt.

Illusztráció: pixabay.com

Nem mindennapi gazemberségről számol be a police.hu: egy fiatal férfi saját édesanyja lakásába tört be, és saját édesanyját lopta meg.

A 22 esztendős „remek gyermek”, V. Sándor feltúrta a tatabányai szülői ingatlant, arany nyakláncokat, fülbevalókat és játékgépet vett magához, majd mint aki jól végezte dolgát, teljes lelki nyugalommal távozott a helyszínről. A tulajdonos hölgy amint észlelte a betörést, értesítette a rendőrséget. A tatabányai rendőrök briliáns módon 24 órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, a sértett fiát, és azon melegében eljárást is indítottak ellene.

És akkor figyeljenek a magyarázkodásra! A lopás gyanúsítottja elmondta, hogy az eltulajdonított értékeket eladta, a pénzből pedig ebédelni vitte a barátnőjét, valamint ruhákat vett neki. Több se kellett a nyomozóknak, V. Sándor barátnőjét, a 22 éves F. Alexandrát is gyanúsítottként hallgatták ki orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A tékozló fiút azóta gyorsított eljárásban már bíróság elé állították.

Amúgy minden jó, ha a vége jó: az egyenruhások egy tatabányai zálogházban megtalálták az ellopott ékszereket, amelyeket lefoglaltak, és visszaadtak a sértettnek.

Pintér M. Lajos
2018.06.23.

A belvárosi szimatok kiszagolták a szarkákat és az orgazdákat, majd seperc alatt felszámolták a budapesti bűnbarlangot.

Fotó: police.hu

Lehet, hogy jó boltnak tűnt a munkahelyi raktár kirámolása, de itt a vége, és pont.

A szépséges főváros belvárosának rettenthetetlen rendőrei két hölgyeményre lettek figyelmesek, akik cseppecskét pofátlanul arra vetemedtek, hogy megdézsmálják a tartalékot. A csalhatatlan üzleti vénával megáldott női páros, a 40 éves budapesti V. Mártonné és a 41 éves szintén budapesti S. Katalin kozmetikai termékeket gyűjtött be a munkahelyén, hogy aztán ravasz fondorlattal újbudai és zuglói szépségszalonokban értékesítse a zsákmányt.

A police.hu híre szerint a kozmetikai cikkeket forgalmazó cég ferencvárosi raktárából félmillió forint értékben emeltek el ilyen-olyan kencéket. A cucc egy részét lakásukban tárolták, a másik részét a csomagolóhelyiségben rejtették el. Az elkövetők az ellopott cikkeket két újbudai és egy zuglói szépségszalonban értékesítették.

Az V. kerületi Rendőrkapitányság egyenruhásai azonban kiszagolták a messziről bűzlő bizniszt, és a nyomozók összehangolt akció keretében kerítették kézre a társtetteseket, valamint további három rosszleányt, akik a lopott termékeket megvásárolták. Az asszonyok lakásaiban, járgányukban és a cég csomagolóhelyiségében több száz kozmetikai terméket nyálaztak át a foglalók.

A bilinccsel megérintett érintetteknek minden valószínűség szerint bűnszövetségben elkövetett lopás, illetőleg orgazdaság miatt kell majd bűnhődniük.

Akit érdekel a zsákmány, a videón megcsodálhatja!

Ezeket a cikkeket olvastad már?