Blogolj!
Pintér M. Lajos
2019.11.26.

Kétszer kellett bezáratnia a hatóságnak ezt a fertőt. Hatósági zárat tettek az épületre. Jobb nem belegondolni, hogy esetleg bárki fogyaszthatott a „termékeikből”...

Fotó, videó: Nébih

Kétszer kellett bezárni egy csepeli pékséget, amelynek ellenőrzésekor súlyos hiányosságokat – többek között rágcsálóürüléket, illetve élő csótányokattaláltak november elején.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleménye szerint jelentős élelmiszer-biztonsági problémák miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a pékség tevékenységét, valamint csaknem 400 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető terméket vont ki a forgalomból. A szakemberek az utóellenőrzés során azzal szembesültek, hogy a felfüggesztett pékségben – gyakorlatilag változatlan körülmények közt – egy másik vállalkozás kezdte meg a tevékenységét, így annak működését is megtiltották, az épületre pedig hatósági zár került.

Az emeleti feldolgozó részen a padozat, az oldalfal, a mennyezet egyaránt erősen szennyezett volt. Több nyitott ablakról hiányzott a rovarháló, de előfordult, hogy maga az ablak sem volt a helyén. A higiénikus kézmosás lehetősége – többek között a csaptelep hiánya miatt – nem volt biztosított. Az élelmiszer-előállítás során használt gépek és berendezések, eszközök rendkívül koszosak, szennyezettek voltak.

Félkész tésztaalapanyagokat az egyik – az ellenőrzéskor használaton kívüli – fagyasztóláda tetején is tároltak, ezek így közvetlenül érintkeznek a hűtő elhasználódott, kopott tetejével. A feldolgozótérből nyíló lisztraktár padozata és oldalfala szintén erősen szennyezett volt. A dolgozók érvényes egészségügyi könyvet nem tudtak bemutatni. Az egység – bár nyilvántartásba vétellel rendelkezett – az általa előállított termékek nyomon követhetőségét nem tudta igazolni – írja az MTI.

Ezeket a cikkeket olvastad már?