Blogolj!
2020.02.10.

police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 31 éves és egy 30 éves karancskeszi lakos ellen.

Pintér M. Lajos
2018.08.29.

Elképesztő átverés – nem létező telefonokon gazdagodott a bűnöző. Ezért gondold meg kétszer is, mielőtt apróhirdetésből vásárolsz mobiltelefont!

Fotó: pixabay.com

Nem kevesebb, mint tíz „ügyfelet” vett palira egy 19 éves szarvasi kezdő bűnöző. A fiatalember arra szakosodott, hogy nem létező mobiltelefonokat árult gyanútlan „vevőinek”.

Egy zirci lakos bejelentése alapján indult ismeretlen tettes ellen eljárás, aki 2017. október 20-án az egyik apróhirdetési oldalon meghirdetett egy mobiltelefont. A sértett az „eladóval” felvette a kapcsolatot, majd miután megkötötték az „üzletet”, elutalta a megadott bankszámlaszámra a készülék több tízezer forint vételárát. A hirdető azonban nem küldte meg a mobiltelefont, és az összeget sem juttatta vissza.

Lehet, hogy a zirci lakost sikerült átejtenie a szarvasinak, de a veszprémi rendőrök eszén nem járt túl. A zsaruk azonosították a gyanúsított személyét, és megállapították, hogy 2017 szeptembere és novembere között azonos módszerrel további kilenc főt károsított meg.

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik ellene büntetőeljárás – írja a police.hu.

Pintér M. Lajos
2018.06.01.

Ez már minden határon túlmegy! Volt pofája meglopni egy kisbabájával sétáló anyukát! Ezer szerencse, hogy a villámkezű zsaruk rögvest lefülelték a suttyót.

Fotó: illusztráció

Úgy tűnik, a kisstílű bűnözők a legalávalóbb szemétségektől sem riadnak vissza. A police.hu friss híre szerint csütörtökön Budapesten egy kisbabájával sétáló anyukát támadott meg egy gátlástalan alak, ám hamarosan minden jóra fordult, azaz a végén a jófiúk győztek!

Történt, hogy a XVI. kerületben, a Muzsika utcában a kismamához lépett egy férfi, kilopta a zsebéből a telefonját, és elfutott. A budapesti nő 13 óra 55 perckor tett bejelentést a rendőrségre, a tettre kész cinkotai rendőrök pedig példátlan (pontosabban: példás!) sebességgel intézkedtek. A személyleírás alapján a XVI. kerületben, a Csitári utcában már tíz percen belül azonosították az elkövetőt, akit elfogtak, és előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra.

A 19 éves T. Balázs tehát nem sok telefonhívást tudott lebonyolítani a zsákmányolt készüléken, ennyi idő talán még arra sem volt számára elég, hogy átböngéssze a választható játékok listáját. Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le vele szemben az eljárást.