Blogolj!
Pintér M. Lajos
2018.08.29.

Elképesztő átverés – nem létező telefonokon gazdagodott a bűnöző. Ezért gondold meg kétszer is, mielőtt apróhirdetésből vásárolsz mobiltelefont!

Fotó: pixabay.com

Nem kevesebb, mint tíz „ügyfelet” vett palira egy 19 éves szarvasi kezdő bűnöző. A fiatalember arra szakosodott, hogy nem létező mobiltelefonokat árult gyanútlan „vevőinek”.

Egy zirci lakos bejelentése alapján indult ismeretlen tettes ellen eljárás, aki 2017. október 20-án az egyik apróhirdetési oldalon meghirdetett egy mobiltelefont. A sértett az „eladóval” felvette a kapcsolatot, majd miután megkötötték az „üzletet”, elutalta a megadott bankszámlaszámra a készülék több tízezer forint vételárát. A hirdető azonban nem küldte meg a mobiltelefont, és az összeget sem juttatta vissza.

Lehet, hogy a zirci lakost sikerült átejtenie a szarvasinak, de a veszprémi rendőrök eszén nem járt túl. A zsaruk azonosították a gyanúsított személyét, és megállapították, hogy 2017 szeptembere és novembere között azonos módszerrel további kilenc főt károsított meg.

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik ellene büntetőeljárás – írja a police.hu.

Pintér M. Lajos
2018.06.01.

Ez már minden határon túlmegy! Volt pofája meglopni egy kisbabájával sétáló anyukát! Ezer szerencse, hogy a villámkezű zsaruk rögvest lefülelték a suttyót.

Fotó: illusztráció

Úgy tűnik, a kisstílű bűnözők a legalávalóbb szemétségektől sem riadnak vissza. A police.hu friss híre szerint csütörtökön Budapesten egy kisbabájával sétáló anyukát támadott meg egy gátlástalan alak, ám hamarosan minden jóra fordult, azaz a végén a jófiúk győztek!

Történt, hogy a XVI. kerületben, a Muzsika utcában a kismamához lépett egy férfi, kilopta a zsebéből a telefonját, és elfutott. A budapesti nő 13 óra 55 perckor tett bejelentést a rendőrségre, a tettre kész cinkotai rendőrök pedig példátlan (pontosabban: példás!) sebességgel intézkedtek. A személyleírás alapján a XVI. kerületben, a Csitári utcában már tíz percen belül azonosították az elkövetőt, akit elfogtak, és előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra.

A 19 éves T. Balázs tehát nem sok telefonhívást tudott lebonyolítani a zsákmányolt készüléken, ennyi idő talán még arra sem volt számára elég, hogy átböngéssze a választható játékok listáját. Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVI. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le vele szemben az eljárást.

Ezeket a cikkeket olvastad már?