Blogolj!
Kálovics Tibor
2020.07.24.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitány emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított egy pár ellen, mert begyógyszerezett egy idős házaspárt, aminek következtében egy 85 éves férfi meghalt. 

Kép forrása: 24.hu

 

A kapitányság közleménye szerint a 85 éves dunaújvárosi férfit feleségével együtt, magatehetetlen állapotban szállították kórházba még február 23-án és az idős férfi március elején elhalálozott. A rendőrség eljárást indított a férfi halála miatt, mivel rendkívüli esetnek számított, hogy az idős pár hasonló panaszokkal került kórházba. Már akkor felmerült a lehetősége annak, hogy a halál oka mérgezés lehet. 

A házaspár dédunokája feljelentést tett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, miután megtudta, hogy hozzátartozói bankszámlájáról február 23. óta több, mint egy millió forintot vettek le ismeretlenek, akik több alkalommal is kártyával vásároltak éttermekben és játékboltokban. A házaspár otthonában tartott készpénzből még októberben szintén több millió forint tűnt el. 

A szálak egy 26 éves ócsai nőhöz és 58 éves dunaújvárosi élettársához vezettek, akik szoros kapcsolatban álltak az idősekkel. A gyanú szerint az elkövetők február 23. előtt több alkalommal is nagy mennyiségű gyógyszert adtak az idős párnak, hogy az a halálukat okozza. A nőt szerdán vették őrizetbe a nyomozók, előre kitervelt, aljas indokból vagy célból több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanújával. A nő élettársa tudomást szerezve az intézkedésről megszökött, ellene elfogatóparancs van érvényben. 

2019.11.19.

Két gyerek és egyikük édesanyja meghalt Temesváron, miután egy magánvállalkozó növényvédelemben használatos mérget használt kártevők irtására a panelházukban. Az áldozatok közül kilencen rosszul lettek, ők kórházi kezelésre szorultak.