Blogolj!
Pintér M. Lajos
2019.08.25.

Villámgyorsan érkezett a segítség, köszönet a bátor és hős rendőröknek!

Illusztráció: Lokal.hu

Életet mentettek szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei.

A rendőrségre 23 óra 30 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapesten a Gizella sétány magasságában egy ember sodródik a Dunában. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei perceken belül a helyszínre értek, és a hajóba emelték a férfit, aki a Petőfi hídról esett a Dunába.

A mentőszolgálat munkatársai azonnal kórházba szállították a megmentett embert – írja a police.hu.

Pintér M. Lajos
2019.01.05.

Ez is a magyar rendőrség fantasztikus teljesítménye: telefonos iránymutatással navigálta helyes irányba az ügyeletes rendőrnő a Bükkben eltévedt miskolci házaspárt!

Illusztráció: police.hu

Egy idős miskolci házaspár január 3-án 15 óra 36 perckor, azaz a sötétség leszálltának közeledtével tett bejelentést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy Bánkút környékén eltévedt a havas-jeges Bükkben – írja a döbbenetes esetről a police.hu.

A 66 éves férfi és 64 éves felesége szerencséjére az ügyeletes pont egy gyakorlott túrázó rendőrnő volt. Az adott terepet kitűnően ismerő rendőrnő részletesen kikérdezte a házaspárt kiindulópontjukról, útvonalukról, és ezek alapján határozta meg számukra az útirányt. A folyamatos kapcsolattartás eredményeként kisvártatva rátaláltak egy „kék” jelzésű turista útvonalra, ami Bánkútra vezetett. Ekkorra odaértek a járőrök is, akik a közeli fogadóhoz vitték az eltévedteket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?