Blogolj!
Pintér M. Lajos
2018.11.12.

Az agresszív kerékpáros alaposan helybenhagyta a meglepett autóst. Persze nem biztos, hogy a bíróságon megússza egy laza ejnye-bejnyével.

Illusztráció: pixabay.com

Verekedés lett egy ártalmatlannak tűnő közlekedési kavarodásból Makó városában – a nem mindennapi esetről a police.hu számol be.

Történt, hogy egy verőfényes augusztusi délutánon egy biciklis a Szegedi utca és a Szent János tér kereszteződésében található körforgalomhoz kerekezett. Itt úgy gondolta, elsőbbsége van, melyet egy épp odaérkező autós azonban nem adott meg számára. Ezt rendkívüli módon sérelmezve odament a járműhöz, kinyitotta annak ajtaját, és a vezetőt szidalmazni kezdte, melyet ő is viszonzott. A két férfi közt dulakodás alakult ki. Ennek során a méregbe gurult gyanúsított ököllel többször megütötte az autóst, illetve több alkalommal megrúgta és ráütött a járműre.

A 24 éves férfi ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétségének, valamint rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozás lezárultával az ügyészség előtt az akták, a vita pedig a bíróságon folytatódhat...

2018.06.19.

Más bankkártyával fizette kiadásait az a nő, akit a Makói Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgattak ki, és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt indult ellene eljárás.

Illusztráció: pixabay.com

A 49 éves asszony megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. június 16-án késő délután egy makói pizzériában a földön talált egy bankkártyát. Ezt magához vette, majd a kód nélküli funkciójával kifizette a vacsoráját. A nő később ugyanígy szeszes italt, cigarettát, chipset és konzerveket vett több üzletben.

A kapitányság nyomozói a gyanúsított személyazonosságát öt órán belül megállapították, majd az asszonyt kihallgatták, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

(rual)

2018.05.29.

Vádat emelt a Makói Járási Ügyészség azzal a román férfival szemben, aki tavaly ősszel 28 illegális bevándorlót próbált meg Magyarország területére csempészni.

Fotó: illusztráció

A vádirat szerint a férfit 2017. október 8-án délután ellenőrizte a rendőrség az M43-as autópálya kéthalmi pihenőhelyén. Ekkor a vádlott által vezetett kisteherautó rakterében a rendőrök 28 illegális bevándorlót, köztük magát irakinak, iráninak, illetőleg afgánnak valló személyt találtak. A raktérben tartózkodók egyike sem rendelkezett a jogellenes beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal.

A sofőr a Magyarország területére történő belépését megelőzően egyezett meg Romániában ismeretlen embercsempészekkel abban, hogy pénzért a migránsokat Nyugat-Európába szállítja. A megbízók az illegális bevándorlókat Temesváron összegyűjtötték, majd őket a vádlott autójába beszállítva Magyarország felé indultak.

A román-magyar határ előtt a migránsok kiszálltak az autóból, majd a zöldhatáron keresztül Magyarország területére léptek és az autópálya közelében ismét visszaszálltak a vádlott által vezetett tehergépkocsiba.

Az ügyészség a vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

2018.04.25.

Egy makói gyermekotthonban bántalmazott több gyermekfelügyelőt az a férfi, akivel szemben vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi még 2017. augusztus 15-én keveredett szóváltásba az egyik gyermekfelügyelővel, majd a sértettet megütötte, aki ettől 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Egy hónap múlva egy másik gyermekfelügyelővel keveredett szóváltásba, a vádlott aki megpróbálta az étkezőben dühöngő, tomboló férfit nyugalomra inteni. A vádlott erre úgy reagált, hogy a felügyelőt a mellkasánál a falnak lökte, illetőleg megfenyegette.

A vádlott mindkét alkalommal a sértettek kérésére a rendőrséget értesíteni szándékozó további gyermekfelügyelőket, illetőleg lakót fenyegetett meg azzal, hogy megveri őket, amennyiben felmerik hívni a rendőrséget és értesítik a hatóságot az eseményekről. A férfi elől a rendőrséget hívó gyermekfelügyelő a nevelőszobába menekült, amelynek ajtaját a vádlott a sértettre akarta rúgni, hogy telefonálni tudjon.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottat 2 rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, továbbá kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

2018.04.24.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a kazincbarcikai férfival szemben, aki Csanádpalotán egy 85 éves asszonyt csapott be tűzifavásárlás ürügyén.

Fotó: illusztráció

A vádirat szerint a vádlott egy hirdetőújságban álnéven apróhirdetést adott fel, mely szerint nyári akció keretében kalodás, ömlesztett, konyhakész, hasított tűzifát árul köbméterenként 11 500 forintért, ingyenes kiszállítással. A hirdetéssel a vádlott valódi célja az volt, hogy ismeretlenül maradt társaival együtt a hirdetésre jelentkező vevőket becsapva a vevő által megrendelt tűzifa tényleges mennyiségéhez képest jóval kevesebb fát szállítanak ki és adnak át.

A vádlott az ügylethez Budapesten, egy autókölcsönző cégtől kistehergépkocsit bérelt, majd a hirdetésre jelentkező asszonynak vállalta, hogy 12 köbméter akácfát szállít le 170 000 forintos vételárért. A vádlott és két ismeretlen társa 2017 augusztusában jelent meg a sértett csanádpalotai házánál, ahol alig több, mint 2 köbméter és mintegy 40 000 forint értékű tűzifát dobáltak le a tehergépkocsiról úgy, hogy azt jól szétterítették ezért, hogy az idős asszony azt higgye, a kialkudott 12 köbméter tűzifát rakodták le.

A férfi a sértettnek így mintegy 130 000 forintos kárt okozott.

Az ügyészség a vádlottat társtettességben, kisebb kárt okozó, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja. A bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

2018.04.19.

Három olyan személy előzetes letartóztatását indítványozta a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik április 14-én, Makón egy gyerekre támadtak.

A gyanú szerint a gyanúsítottak, két felnőtt és egy fiatalkorú férfi, április 14-án este 8 óra után Makón az egyik autóbusz-állomáson a sértett hasához egy kést tartottak azért, hogy pénzét és egyéb értékeit átadja. Hogy a követelésük komolyságában egy percig sem kételkedjék a megtámadott, ököllel arcon is ütötték és megpofozták. A fenyegetés és a bántalmazások hatására a gyerek kiforgatta a zsebeit és megmutatta, hogy nincs nála sem pénz, sem egyéb érték, így nem tudtak tőle semmit elvenni.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban az eljárás meghiúsításának a veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelésére.

(rual)

2018.03.29.

A NAV pénzügyőrei közel 5 tonna ismeretlen eredetű zöldségszállítmányt találtak egy tehergépjárműben, Makó térségében. A zöldséget lefoglalták, majd átadták a Szegedi Vadasparknak.

A pénzügyőrök egy tehergépjárművet ellenőriztek Makónál. A bemutatott fuvarlevél adatai és a rendelkezésre álló bizonylat súlyeltérést mutatott. A raktérbe beöntött mintegy 5 tonna zöldségen a NAV munkatársai nem találtak származást igazoló feliratot, ezért értesítették a kormányhivatalt.

A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársa megállapította, hogy a zöldségek jelöletlenek, így kockázatosnak minősítette a szállítmányt. Az emberi fogyasztásra alkalmatlan zöldséget a pénzügyőrök a Szegedi Vadaspark „lakóinak” átadták.
A várható bírság összege elérheti az egymillió forintot.

(rual)

2018.03.25.

Egy román férfival szemben javasoltak vádemelést a Makói Rendőrkapitányság nyomozói, mert egy szálloda szobájának berendezéseit az utcára dobálta.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. december 16-án hajnalban, egy makói hotel szobájának a berendezéseit megrongálta - tükröt és törölközőket dobált az utcára, majd egy cserepes virág földjét is magára kente.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, amikor a bűncselekmény elkövetését elismerte. Tettét azzal magyarázta, hogy úgy érezte, valaki ciánnal megmérgezte. Vele szemben garázdaság miatt indult eljárás.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbították.

(rual)

Ezeket a cikkeket olvastad már?