Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.07.30.

Nani szimata megint aranyat ért a fővárosi zsaruknak.

Fotó: police.hu

Páratlan négylábú segítőtársuknak köszönhetően öt órán belül elfogták azt az egyenruhások azt a három férfit, akik a gyanú szerint egy kulturális intézmény raktárába törtek be – jelenti a police.hu.

A X. kerületi nyomozók vasárnap délután egy betörés helyszínelése közben kértek segítséget a Bűnügyi Kutyavezető Alosztály munkatársaitól. A nyomozás akkori adatai szerint a Kőbányai úton található kulturális központba 15 óra körül tört be három férfi, akik az épületből erősáramú kábelt, aggregátort és díszletbábút loptak. A betörők éppen távoztak az épületből, amikor a biztonsági őr észrevette őket. A tolvajok az ellopott tárgyakat ekkor eldobták, és elfutottak.

A rendőrök az ismeretlen elkövetők felkutatása érdekében nyomkövető kutyát indítottak a helyszínről. Nani, a BRFK Bűnügyi Kutyavezető Alosztály nyomkövető kutyája azonnal szagot fogott, majd egyenesen ahhoz a házhoz vezette a nyomozókat, ahol a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiak rejtőztek. A nyomozók a három férfit – a 43 éves G. Lászlót, a 43 éves N. Róbertet és a 35 éves U. Petrica-t – elfogták, előállították, és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Kálovics Tibor
2020.07.19.

A rendőrség elfogta azt a párt, amely magát virágkézbesítőnek álcázva kirabolt és bántalmazott egy fiatal nőt az óbudai lakásán. A tettesek megbízóját szintén őrizetbe vették a BRFK tájékoztatása szerint.

Fotó: ittlakunk.hu

Hétfőn éjjel egy óbudai házaspár tett bejelentést mert a társasházuk egyik lakásából egy női segélykiáltást hallottak, akit bezártak a lakásába. A rendőrök a katasztrófavédelem emelőkocsija segítségével a teraszról jutottak be az ingatlanba. A sértett azt mondta a rendőrségen, hogy egy ismeretlen nő azzal csöngetett be hozzá, hogy virágküldeményt hozott neki, ám amikor ajtót nyitott, a magát küldöncnek álcázó tettessel lévő férfi belépett a lakásba és megütötte. A nő a földre esett és a támadói többször megrugdosták, megkötözték és a fejét letakarták. A rablók elkezdtek kutakodni a lakásban, ám távozás előtt egy fém rúddal még egyszer megütötték, majd rázárták a lakást és a kulcsait elvitték. A támadók közel 600 ezer forintban vittel el ékszereket és műszaki cikkeket a lakásból. 

A rendőrök elemezték a kamerafelvételeket és megtalálták a tettesek autóját, majd a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 27 éves S. Mátét és társát, a szintén budapesti, 24 éves B. Vivient csütörtökön elfogták. A pár ellen rablás, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés a vád, a rendőrök kezdeményezték a letartóztatásukat, amelyet a bíróság elrendelt. A rendőrök szerint a nyomozás során felmerült a gyanú, hogy a pár felbujtója a 38 éves V. Bálint volt, akit szombaton fogtak el. A tettesek barátjának a rendőrség szintén kezdeményezte a letartóztatását. 

Pintér M. Lajos
2020.07.09.

Elsősorban a fémből és rézből készült értékekre, tárgyakra utazott, de rajtavesztett.

Fotó: police.hu

Tolvajt fogtak a zsaruk Esztergomban, méghozzá bravúros gyorsasággal!

A police.hu friss híre szerint a lakatot lefeszítve jutott be egy esztergom-kertvárosi garázsba K. Sándor július 3-án éjszaka. A férfi értékek után kutatott a helyiségben, majd az ott lévő fém és réz tárgyakat, tányérokat, szerszámokat, karórákat és mobiltelefonokat egy zsákba pakolta, és távozott a helyszínről. A sértett másnap reggel vette észre a lopást, majd három nappal később feljelentést tett a rendőrségen.

Az esztergomi rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek az elkövető azonosítása érdekében, akit már a feljelentést követő napon elfogtak, és gyanúsítottként kihallgattak. A 32 éves K. Sándor beismerte a bűncselekmény elkövetését. Bevallotta, a lopott értékek nagy részét leadta egy MÉH-telepen. Az egyenruhások ezeket gyorsan megtalálták, és visszaadták a tulajdonosnak. K. Sándor ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Pintér M. Lajos
2020.06.04.

Egy 20 éves fiatalember követte el a vandál bűncselekményt Békés megyében.

Fotó: police.hu

Kiderült, ki rongálta meg a Kunágota és Dombiratos közötti keresztény emlékművet még május végén, sőt, az illető már a rendőrség „vendégszeretetét” élvezi.

A police.hu tudósítása szerint a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei 2020. június 2-án előállítottak egy dombiratosi férfit. A 20 éves fiatalember volt az, aki május 29-én 17 óra 30 perc és május 30-án 14 óra között megrongálta feszületen lévő Jézus-szobrot. Egy kővel törte össze, a bűncselekménnyel 80 ezer forint kárt okozott.

Darabokra törtek egy feszületet - Ilyenkor hol vannak a liberális kirohanások?

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Még jó, hogy egy olyan világban élünk, ami biztosítja nekünk, hogy bármikor kifejezhessük a nem tetszésünket valami kapcsán, legyen az nemi irányultságunk, bőrszínünk miatti megkülönböztetés, vagy éppen klímavédelem.

Kihallgatásán azzal magyarázta tettét, hogy vitatkozott az egyik rokonával, dühös lett, ezért otthonról elindult sétálni, hogy megnyugodjon. Útközben felvett egy követ és hozzávágta a feszülethez.

A fiatal férfi a gyanú szerint korábban egy házba is betört, illetve egy dinnyeföldről akkumulátort és villanypásztor adaptert lopott. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság így rongálás és lopás miatt is indított ellene eljárást.

Pintér M. Lajos
2020.05.12.

A győri rendőrök éjfélkor sem pihennek!

Fotó: police.hu

Csődöt mondott az éjszakai motorlopási kísérlet: a rend éber őrei villámgyorsan kézre kerítették a rosszfiút Győrben – számol be róla a police.hu.

Hétfőn 0 óra 45 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy Győrben, a Szigethy Attila úton valaki éppen egy robogót akar ellopni. A szélsebesen a helyszínre érkező járőrök aközben érték tetten a férfit, amint javában fűrészelte a járművet lezáró sodronyzárat. Vesztére! Az egyenruhások a tolvajt elfogták, majd előállították. A nyomozók a 35 éves győri férfit – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.05.06.

Villámgyorsan lecsaptak a rosszfiúkra a rend éber őrei.

Fotó: police.hu

Autótolvajokat fogtak, sőt, a lopott kocsit is megtalálták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói – számol be a sikeres akcióról a police.hu.

Azt írják, a nyomozás adatai szerint a 24 éves H. Norbert és a 34 éves L. Zoltán május 2-án elhatározta, hogy ellopja egy zuglói ismerősük autóját, aminek a kulcsát H. Norbert egy korábbi látogatásakor elvette az ismerősétől. A két férfi aznap délután a sértett zuglói lakása elől kötötte el az autót, majd azzal Gödöllőre ment. Először ott próbálták meg eladni, de végül egy hatvani benzinkúton adtak túl rajta 200 ezer forintért.

No, nem sokáig örülhettek a könnyen jött(?) pénznek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság, a BRFK Felderítő Főosztály Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói azonosították az autótolvajokat, majd másnap, május 3-án egy XVI. kerületi házban elfogták H. Norbertet, társa pedig 4-én bement a kerületi rendőrkapitányságra. A rendőrök az ellopott Ford Focust Veresegyházán megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosának.

A XIV. kerületi nyomozók a két férfit lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.05.01.

A dombóvári fiatalembernek alaposan sikerült túltolnia a járművet, pontosabban a furcsa akcióját.

Fotó: police.hu

Hajmeresztő motorlopás ügyében nyomoz a Dombóvári Rendőrkapitányság – tudósít a police.hu.

Ilyen nincs, de: mégis van. Dupla dinamit Dombóvárról! Hogy mi? Na, nézzük!

Egy dombóvári lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki április 24-én az éjszakai órákban egy társasház udvaráról ellopta az ott leállított segédmotoros kerékpárját. Az adatgyűjtés során a rendőrök látókörébe került egy 43 éves helyi lakos, akit a nyomozók elszámoltattak. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Itt jön a csavar a történetbe: az elkövető azt mondta a rendőröknek, azt gondolta, hogy a motor egy haragosáé, őt akarta bosszantani azzal, hogy eltolta a motort az udvarról. Hát ez nem jött össze, 1.0. Később azonban úgy döntött, hogy mégis megtartja a kétkerekűt, melyet házában elrejtett. Nem jött össze 2.0: a nyomozók a férfi otthonában tartott kutatás során az ellopott motort lefoglalták.

Pintér M. Lajos
2020.03.10.

Saját zsebre csinált volna üzletet a gyerekek megkárosításából a gazfickó.

Fotó: police.hu

A pofátlanság csúcsa: óvodából lopott el játékszert egy férfi, majd az interneten értékesítette – olvasható a police.hu-n.

A gárdonyi óvoda vezetője tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy március 4-ről 5-re virradóan az intézmény udvaráról ismeretlen tettes eltulajdonított egy hernyó alakú, műanyag mászókát. A nyomozás során végzett adatgyűjtések és tanúkihallgatások eredményeként a rendőrök március 9-én azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. A 27 éves K. Zoltán kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, ő hozta el és vitte haza az udvarról a játékot, amit pár nappal később egy internetes weboldalon meghirdetett és eladott.

Lopás miatt kell majd felelnie az igazságszolgáltatás előtt.

Pintér M. Lajos
2020.03.03.

Sportnyelven szólva: a labda vagy a baba?

Fotó: police.hu

Egyelőre nem tudni, a labda vagy a baba, akarom mondani: a ruha vagy a próbababa kellett annak a férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február 14-én 18 óra körül egy győri üzlet elől ellopott egy próbababát az azon elhelyezett ruházati cikkekkel együtt. Nem kívánom túlzottan piszkolni a fantáziát, de akármi legyen is a leányzó fekvése, nem valószínű, hogy összetépte volna a babaruhát.

De félre is a tréfát, nem komoly (bűn)ügyről van szó: a police.hu friss híre szerint a rend éber őrei az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához, aki ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt nyomoznak. A tettesről egy biztonsági kamera készített felvételt.

Aki tehát tudja, ki a felelős azért, hogy lába kelt a Rába-parti próbababának (a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik), jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét!

Pintér M. Lajos
2020.02.04.

No, nem éppen a klasszikus kabátlopási ügybe keveredett az érintett férfi. Illetve mégis. De miről is van szó?

Fotó: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást lopás bűntett miatt, és a lakosság segítségét kéri – tájékoztat a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az egyelőre ismeretlen férfi 2019. december 22-én 12 óra 50 perc körül bement egy X. kerületi bevásárlóközpont egyik üzletébe, ahol előbb felpróbált egy kabátot, majd mint aki jól végezte dolgát: fizetés nélkül távozott az ezek szerint kényelmes ruhadarabbal.

A feltételezett elkövetőről felvétel készült. A rendőrség kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Ezeket a cikkeket olvastad már?