Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.05.12.

A győri rendőrök éjfélkor sem pihennek!

Fotó: police.hu

Csődöt mondott az éjszakai motorlopási kísérlet: a rend éber őrei villámgyorsan kézre kerítették a rosszfiút Győrben – számol be róla a police.hu.

Hétfőn 0 óra 45 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy Győrben, a Szigethy Attila úton valaki éppen egy robogót akar ellopni. A szélsebesen a helyszínre érkező járőrök aközben érték tetten a férfit, amint javában fűrészelte a járművet lezáró sodronyzárat. Vesztére! Az egyenruhások a tolvajt elfogták, majd előállították. A nyomozók a 35 éves győri férfit – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.05.06.

Villámgyorsan lecsaptak a rosszfiúkra a rend éber őrei.

Fotó: police.hu

Autótolvajokat fogtak, sőt, a lopott kocsit is megtalálták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói – számol be a sikeres akcióról a police.hu.

Azt írják, a nyomozás adatai szerint a 24 éves H. Norbert és a 34 éves L. Zoltán május 2-án elhatározta, hogy ellopja egy zuglói ismerősük autóját, aminek a kulcsát H. Norbert egy korábbi látogatásakor elvette az ismerősétől. A két férfi aznap délután a sértett zuglói lakása elől kötötte el az autót, majd azzal Gödöllőre ment. Először ott próbálták meg eladni, de végül egy hatvani benzinkúton adtak túl rajta 200 ezer forintért.

No, nem sokáig örülhettek a könnyen jött(?) pénznek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság, a BRFK Felderítő Főosztály Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói azonosították az autótolvajokat, majd másnap, május 3-án egy XVI. kerületi házban elfogták H. Norbertet, társa pedig 4-én bement a kerületi rendőrkapitányságra. A rendőrök az ellopott Ford Focust Veresegyházán megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosának.

A XIV. kerületi nyomozók a két férfit lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.05.01.

A dombóvári fiatalembernek alaposan sikerült túltolnia a járművet, pontosabban a furcsa akcióját.

Fotó: police.hu

Hajmeresztő motorlopás ügyében nyomoz a Dombóvári Rendőrkapitányság – tudósít a police.hu.

Ilyen nincs, de: mégis van. Dupla dinamit Dombóvárról! Hogy mi? Na, nézzük!

Egy dombóvári lakos tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki április 24-én az éjszakai órákban egy társasház udvaráról ellopta az ott leállított segédmotoros kerékpárját. Az adatgyűjtés során a rendőrök látókörébe került egy 43 éves helyi lakos, akit a nyomozók elszámoltattak. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Itt jön a csavar a történetbe: az elkövető azt mondta a rendőröknek, azt gondolta, hogy a motor egy haragosáé, őt akarta bosszantani azzal, hogy eltolta a motort az udvarról. Hát ez nem jött össze, 1.0. Később azonban úgy döntött, hogy mégis megtartja a kétkerekűt, melyet házában elrejtett. Nem jött össze 2.0: a nyomozók a férfi otthonában tartott kutatás során az ellopott motort lefoglalták.

Pintér M. Lajos
2020.03.10.

Saját zsebre csinált volna üzletet a gyerekek megkárosításából a gazfickó.

Fotó: police.hu

A pofátlanság csúcsa: óvodából lopott el játékszert egy férfi, majd az interneten értékesítette – olvasható a police.hu-n.

A gárdonyi óvoda vezetője tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy március 4-ről 5-re virradóan az intézmény udvaráról ismeretlen tettes eltulajdonított egy hernyó alakú, műanyag mászókát. A nyomozás során végzett adatgyűjtések és tanúkihallgatások eredményeként a rendőrök március 9-én azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. A 27 éves K. Zoltán kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, ő hozta el és vitte haza az udvarról a játékot, amit pár nappal később egy internetes weboldalon meghirdetett és eladott.

Lopás miatt kell majd felelnie az igazságszolgáltatás előtt.

Pintér M. Lajos
2020.03.03.

Sportnyelven szólva: a labda vagy a baba?

Fotó: police.hu

Egyelőre nem tudni, a labda vagy a baba, akarom mondani: a ruha vagy a próbababa kellett annak a férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február 14-én 18 óra körül egy győri üzlet elől ellopott egy próbababát az azon elhelyezett ruházati cikkekkel együtt. Nem kívánom túlzottan piszkolni a fantáziát, de akármi legyen is a leányzó fekvése, nem valószínű, hogy összetépte volna a babaruhát.

De félre is a tréfát, nem komoly (bűn)ügyről van szó: a police.hu friss híre szerint a rend éber őrei az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához, aki ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt nyomoznak. A tettesről egy biztonsági kamera készített felvételt.

Aki tehát tudja, ki a felelős azért, hogy lába kelt a Rába-parti próbababának (a képen látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik), jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét!

Pintér M. Lajos
2020.02.04.

No, nem éppen a klasszikus kabátlopási ügybe keveredett az érintett férfi. Illetve mégis. De miről is van szó?

Fotó: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást lopás bűntett miatt, és a lakosság segítségét kéri – tájékoztat a police.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az egyelőre ismeretlen férfi 2019. december 22-én 12 óra 50 perc körül bement egy X. kerületi bevásárlóközpont egyik üzletébe, ahol előbb felpróbált egy kabátot, majd mint aki jól végezte dolgát: fizetés nélkül távozott az ezek szerint kényelmes ruhadarabbal.

A feltételezett elkövetőről felvétel készült. A rendőrség kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Pintér M. Lajos
2020.01.31.

A Kapos folyóból került elő a páncélkazetta.

Fotó, videó: police.hu

Mackóst fogtak a kaposvári rendőrök, az érintett a széffel együtt fújta meg a céges bevételt. 2019. november 30-án tört be egy kaposvári vállalkozás telephelyének irodájába, ahonnan egy páncélkazettában több mint 1 millió forintot tulajdonított el.

Az adatgyűjtés során a hatóság látókörébe került egy 34 éves kaposvári lakos, akit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. T. Roland első kihallgatása alkalmával még tagadta, hogy bármi köze lenne a bűncselekmény elkövetéséhez, ám a nyomozók egyre több bizonyítékot tártak fel a feltételezett elkövetővel szemben, akit most szerdán újra meghallgattak.

A férfi ekkor már kénytelen-kelletlen elismerte a terhére rótt cselekmény elkövetését. Kihallgatása a helyszínen folytatódott, megmutatta, hogy hol rejtette el az ellopott pénzt, valamint azt is, hogy hol szabadult meg a széftől. A bűnügyi szolgálat szakemberei a Kapos folyóba dobott páncélkazettát a KÖTÉL Speciális Mentőszolgálat segítségével, fémdetektorokkal kutatták fel, majd a búvárok segítségével emelték ki a vízből – jelenti a police.hu.

2020.01.22.

A csepeli rendőrök elfogták azt a nőt, aki a gyanú szerint több mint 350 ezer forint értékben lopott nyakláncokat idősektől, miközben a nyakukat masszírozta.

Címkék: Lopás
Pintér M. Lajos
2020.01.04.

Addig járt a korsó a kútra, míg ahogy az lenni szokott: eltörött.

Fotó: police.hu

Őrizetbe vették a rendőrök azt a 23 éves sajókazai férfit, aki a megalapozott gyanú szerint nyitott autókból tulajdonított el értékeket, illetve autókat is ellopott – jelenti a police.hu.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra január 1-jén az esti órákban érkezett bejelentés arról, hogy egy, az Iskola utcán parkoló mikrobuszt a benne felejtett indítókulcs segítségével elloptak. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a bejelentést követő két órán belül a rendőrök elfogták az autótolvajt és társát. A 22 és 23 éves sajókazai férfiak a kihallgatás során beismerték a bűncselekményt.

Csakhogy időközben az is kiderült, egyikük finoman fogalmazva sem éppen kispályás. A 23 éves férfi több, korábban általa elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban is részletes beismerő vallomást tett. Így kiderült, hogy lopott egy másik autót is, továbbá kerékpárt, nyitott autókból kéziszerszámokat, pénztárcákat iratokkal és készpénzzel együtt.

Összesen nyolc rendbeli lopás vétség és bűntett, illetve egy-egy rendbeli okirattal visszaélés vétség és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell majd felelnie a bíróságon.

Pintér M. Lajos
2019.12.29.

Lopás megfűszerezve kiskorú veszélyeztetésével... A salgótarjáni zsaruk eszén azonban nem sikerült túljárnia a csalárd családnak.

Fotó: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság lopás és kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a 38 éves L. László ellen, illetve lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt (az apa által tehát feltehetően veszélyeztetett...) 16 éves lánya ellen – számol be a szerencsére azért valóban nem mindennapos és mindennapi bűncselekményről a police.hu.

A nyomozás adatai alapján apa és lánya október 4-én az egyik salgótarjáni ingatlan ablakát benyomták, behatoltak, majd több százezer forint értékű arany nyakláncot és több tízezer forint készpénzt loptak el.

Apával és lányával szemben hamarosan vádat emel az ügyészség, majd a bíróság előtt kell felelniük tettükért.