Blogolj!
2020.08.07.

Nem mindennapi akciót hajtott végre az FBI Új-Mexikóban, ugyanis egy 46 éve szökésben lévő rabot sikerült becserkészniük.

2020.08.07.

Közismert kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonost vettek őrizetbe a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Debrecenben - közölte pénteken Simon Béla, a hatóság észak-alföldi bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense.

2020.06.25.

Két hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a három férfinak a letartóztatását, akit a májusi Deák téri kettősgyilkosság kapcsán gyanúsítottak meg – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

2020.05.26.

A Fővárosi Törvényszék közleményben tudatta, hogy letartóztatták azt a rendőrök elől menekülő autóst, akit egy pizzafutár állított meg a fővárosban a múlt héten.

2020.05.24.

Azt a három férfit tartóztatták le, akik a megalapozott gyanú szerint péntek hajnalban részt vettek a Deák téri verekedésben, és egyikük két embert halálra késelt.

Dorogi László
2020.05.05.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a nyomozási bíró egy hónapra rendelte el a gyanúsított letartóztatását, amelyet az ügyészség álláspontjával egyezően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letöltenie.

Fotó: Blikk

Bár az ügyészség ezúttal nem nevezte meg a vasárnap elkövetett bűncselekmény áldozatát, biztosan állítható, hogy Szilágyi István színművészről van szó, akit saját fia vert agyon egy kalapáccsal.

Meghalt Szilágyi István

A 82 éves színészt holtan találták vasárnap reggel. A rendőrség állítólag lezárta azt az utcát, ahol a színész élt a XVII. kerületben, valamint több mentőautó is érkezett a helyszínre. A Blikk úgy tudja, hogy a színész egy fejére mér ütésbe halt bele. A rendőrség vizsgálja a szándékosságot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a helyszínen elfogta a férfit, akit a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A kihallgatás során Sz. Péter nem ismerte be tettét, sőt, a 24.hu információi szerint még panasszal is élt a gyanúsítás ellen, tagadva ezzel, hogy ő ölte volna meg a színészt. A Blikk kedden már arról írt, hogy a gyanúsított nem árult el részleteket arról, miért és hogyan ölte meg az édesapját, de már nem tagadja, hogy ő végzett vele, vallomásában viszont többször hangsúlyozta, csak önvédelemből ütött.

Szilágyi István fiát korábban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték apja megveréséért, a próbaidő még nem járt le.

A bíróság a letartóztatást azzal magyarázta, hogy a gyanúsított rendszeres gyógyszeres pszichiátriai kezelésben részesül.

"A férfi személyi körülményei, kiszámíthatatlan viselkedése, a terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya, annak elkövetési módja és a várható büntetés mértéke - amely bizonyítottság esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet - a bíróság szerint esetében megalapozzák a szökés, elrejtőzés veszélyét"

- írták.

A rendőrség már kihallgatta a bűncselekmény elsődleges tanúit, köztük a sértett feleségét is, azonban a tényállás teljes körű felderítéséhez további tanúk kihallgatása szükséges. A bíróság szerint a tanúk befolyásának veszélye miatt indokolt a gyanúsított személyi szabadságának korlátozása

- olvasható a közleményben.

2020.05.04.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint végzett országosan elismert színész édesapjával - közölte Ibolya Tibor főügyész az MTI-vel.

Pintér M. Lajos
2020.04.14.

A szerbek tényleg nem viccelnek, ha a járványról van szó!

Illusztráció: pixabay.com

Letartóztatták egy szerbiai állami idősotthon igazgatóját hétfőn, mert járvány tört ki az általa vezetett intézményben. A férfit a közegészség súlyos veszélyeztetésével gyanúsítják

– idézi az MTI a szerb belügyminisztériumot.

A dél-szerbiai férfit azután fogta el a rendőrség, hogy az általa vezetett nisi idősotthonban 135 bentlakó és 4 dolgozó fertőződött meg az új típusú koronavírussal.

A közlemény szerint az intézmény vezetője nem tett meg minden szükséges elővigyázatossági intézkedést a járvány megfékezése érdekében és nem tartotta be a kormány szükséghelyzetben kihirdetett intézkedéseit, vagyis megengedte, hogy a lakók kijárjanak az intézményből és látogatókat is fogadhattak. A jogszabályok szerint az otthon vezetője akár 12 évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhető.

2020.03.04.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság öt év nyolc hónap börtönre ítélte elsőfokon azt az afgán férfit, aki még 2018-ban megtámadott és szexuálisan zaklatott egy nőt egy fővárosi gyorsétteremben.

Dorogi László
2020.02.17.

Apának nem születik mindenki, azzá csak válni lehet. Valakiből persze soha az életben nem lesz az. Még akkor sem, ha gyermeke születik.

Fotó: Pixabay

Letartóztatásban marad az a 40 éves kiskunhalasi férfi, aki ellen emberkereskedelem és kábítószer-birtoklás miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A férfi 2016 és 2017 között nyolc hónapon keresztül heti rendszerességgel "kölcsönözte ki" tizenhárom éves lányát egy 50 éves ismerősének, aki alkalmanként 5 és 15 ezer forint közötti összeget fizetett a férfinak a kislány szolgálataiért.

Amikor a lány tiltakozott, az apa felpofozta, így minden héten szörnyű, perverz dolgokkal kellett szembesülnie, amíg ki nem derült a borzalmas eset.

A férfit 5 évtől 22 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják, de az sem kizárt, hogy életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélik. A vádlott az ügyészség döntése értelmében azért marad letartóztatásban, mert félő, hogy megnehezítené az ügy bizonyítását. Korábban ugyanis arra akarta rábírni lányát telefonon keresztül, hogy vonja vissza terhelő vallomását.

12