Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.03.10.

Az emberi felelőtlenségnek a jelek szerint sajnos tényleg nincs határa.

Fotó: police.hu

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt tavaly december 22-én 18 óra után 10 perccel Pusztaföldváron, a Rákóczi utcában – tudósít az elkeserítő esetről a police.hu. Az elkövető egy ittas autós volt, aki több biciklist, köztük egy gyereket is elütött – erre tényleg nincsenek szavak. Töményezett, sörözött, majd életeket veszélyeztetett; komoly büntetésre számíthat.

A személygépkocsi három kerékpárost, két felnőttet és egy hétéves kisfiút gázolt el. A felnőttek súlyosan megsérültek, a gyermek könnyű sérülést szenvedett. A sofőrnél az ütközés után a légalkoholmérés eredménye pozitív lett, majd az igazságügyi szakértői vizsgálat is igazolta az ittas járművezetés gyanúját.

A telekgerendási férfi nem tagadta, hogy vezetés előtt alkoholt fogyasztott, tömény szeszes italt és sört is ivott. Az Orosházi Rendőrkapitányság ittas járművezetés bűntett elkövetésével gyanúsítja, és az ügyének vizsgálatát befejezte. A büntetőeljárás keretében az Orosházi Járási Ügyészség emelhet vádat a bíróságon.

Pintér M. Lajos
2019.03.24.

Akár három év börtönt is kaphat a légi közlekedés veszélyeztetéséért.

Illusztráció: pixabay.com

Ilyen nincs, de sajnos mégis van – avagy a felelőtlenségnek nincs határa. Sajnos kis hazánkban tombolt az elmebajos idiotizmus, akadnak, akik viccnek hiszik, ha mások életével játszanak.

Lézerrel vakítottak el egy tanuló pilótát és oktatóját, mikor éjszakai repülésre szálltak fel Békéscsabánál.

Az isteni szerencsének és az oktató lélekjelenlétének, tapasztalatának köszönhető, hogy nem történt tragédia.

A Kőrös Hírcentrum információját az RTL Klub Híradója dolgozta fel. A beszámolók szerint sz első iskolakörre fordultak, már háromszáz méter magasan jártak, mikor bekövetkezett a drámai eset. A lézerezéssel több percig tartó ideiglenes vakságot lehet okozni a pilótának, azaz azonnal közvetlen életveszélybe sodorta őt – és másokat – az agyatlan elkövető.

„A növendék pilótát elvakították, az oktató pilótának kellett átvennie a repülőgép irányítását”

– idézte fel Antalfi Gábor, a repülőtér igazgatója.

A pilóta szerencsére pontosan meg tudta mondani, honnan érkezett a fény, úgyhogy a rendőrök hamar elfogták a tanyája mellett sétálgató gyanúsítottat. Amikor átvizsgálták, a zsebéből előkerült a lézer. Légi közlekedés veszélyeztetéséért akár három év börtönt is kaphat.

Ezeket a cikkeket olvastad már?