Blogolj!
2020.07.14.

Két hónappal ezelőtt járta be a médiát az a videófelvétel, melyen rendőrök nem túl kesztyűs kézzel bánnak egy kerékpáros hölggyel. Mostanra kiderült, hogy a rendőrök elleni hangolásra alkalmas videóról lemaradt néhány fontos részlet.

Címkék: kerékpár
Pintér M. Lajos
2019.03.27.

Ha így teszel, tutira épségben marad a fejed (is).

Fotó, videó: police.hu

Megjelent az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság míves minimozijának második része. A Kreszmenők ezúttal a bringás sisak viselésének fontosságára hívja fel a figyelmet.

Egyedi megközelítést alkalmazva, elméleti síkon biciklizve.

A rendőrség új animációs sorozatának célja a közlekedési balesetek megelőzése. Úgy legyen!

Pintér M. Lajos
2019.03.24.

A rendőrség sokat vár a Kreszmenők című vadiúj minimozitól.

A közlekedési balesetek megelőzésére Kreszmenők címmel indít új animációs sorozatot a rendőrség.

Ezt az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Balesetmegelőzési Osztályának megbízott vezetője jelentette be az M1-en. Berzai Zsolt rendőr alezredes hozzátette: a sorozat nem a szankcionálható kihágásokat taglalja, hanem inkább ajánlásokat tesz a mindenki számára biztonságos közlekedés érdekében.

Az első rész a láthatósági mellény viseletének fontosságára hívja fel a figyelmet, míg a jövő héten megjelenő második epizód a kerékpáros fejvédő használatáról szól. Hozzátette, évente átlagosan nyolcvan kerékpáros veszti életét Magyarország közútjain, ebből a legtöbb eset a láthatóság hiányával, illetve a baleset okozta komoly fejsérüléssel függ össze.

Az MTI azt írja, a sorozat hanganyaga a rádiókban is hallható lesz a következő hetekben.

2018.04.26.

Vendégségből hazafelé tartva egy ruzsai ház melléképületéből lopott kerékpárokat egy szatymazi férfi és párja. A rendőrök Üllésen fogták el a feltételezett elkövetőket.

Fotó: illusztráció (PestiSrácok.hu)

Ásotthalmi ismerősüktől gyalogoltak haza a gyanúsítottak április 22-én éjszaka. Ruzsára érve elfáradtak. Ezért úgy döntöttek, hogy mit sem adva a magántulajdont védő jogszabályokra, az egyik ingatlan melléképületéből elvisznek két biciklit. A drótszamarakkal egészen Üllésig jutottak, ahol a körzeti megbízott április 23-án délelőtt igazoltatta őket. A 23 éves férfi és 26 éves párja nem tudott elszámolni a kerékpárokkal. A rendőrök a gyanúsítottakat előállították, akik kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

Ellenük lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A nyomozók a bicikliket visszaadták a tulajdonosnak.

(rual)