Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.07.23.

Nem semmi: összehangolt akció keretében számoltak fel a drogos bűnszervezetet.

Fotó, videó: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága július 20-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a megye valamennyi rendőrkapitányságának rendőrei, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság EKÁER Ellenőrzési Osztályának járőrei, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársai nagyszabású, összehangolt akció keretében csaptak le egy Tolna megyei kábítószer-kereskedő hálózat vezetőjére és tagjaira – jelenti a police.hu.

A zsaruk tizenegy helyszínen hat embert fogtak el és állítottak elő bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt!

Ami az előzményeket illeti, közel két évig tartó nyomozási munka eredményeként sikerült feltérképezni a bűnszervezetet, összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján látókörbe került a hálózatot irányító 54 éves tolnai férfi és a bűnbanda tagjai. A csapás során a rendőrök kutatást hajtottak végre a szervezet tagjai által használt ingatlanokban, valamint gépjárművekben. Jelentős mennyiségű kábítószert, különböző fajtájú új pszichoaktív anyagokat foglaltak le, valamint a kábítószer csomagolásához, értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak. A bűncselekményből származó vagyon elvonása érdekében a hálózat tagjaitól öt ingatlant vettek zár alá, gépjárműveket, készpénzt és egyéb vagyontárgyakat (elektronikai eszközöket, zongorát, ékszereket), valamint a bűnszervezet vezetőjének üzletrészét foglalták le, csaknem 35 millió forint értékben.

Az egyenruhások egy 54 éves tolnai, egy 43 éves és egy 20 éves kocsolai, egy 38 éves pincehelyi, egy 41 éves és egy 37 éves dalmandi lakost jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének, illetve bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A police.hu felhívja a figyelmet: a gyanúsításban szereplő bűncselekmény öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Pintér M. Lajos
2020.07.04.

Kábítószert fogyasztottak és terjesztettek, de rajtavesztettek.

Fotó, videó: police.hu

Hét személyt állítottak elő a rendőrök egy nagyszabású csütörtöki akcióban, melynek során egy kábítószeres bandára csaptak le.

A helyi zsaruk a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásaival megerősítve hajnalban razziáztak Kiskunhalason (via police.hu). A városban két ingatlant vizsgáltak át, ahonnan kábítószer és pszichoaktív anyagok fogyasztásához és terjesztéséhez szükséges eszközöket – fóliákat és mérleget –, valamint mobiltelefonokat és készpénzt foglaltak le. Összesen hét embert kapcsoltak le, közülük három főt új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítanak. Egyiküket őrizetbe is vették a nyomozók, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Dorogi László
2020.06.14.

Összefogtak a magyar és a horvát rendőrök, és jókora halat akasztottak horgukra: egy új típusú pszichoaktív anyaggal seftelő drogbanda kerülhet hűvösre az összehangolt akció után.

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya bűnszervezetben elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt folytat nyomozást Z. Vilmos szigetvári lakos és az általa irányított bűnözői csoport tagjai ellen - számolt a police.hu vasárnap.

A drogbanda módszere az volt, hogy a kriptovalutával megvásárolt kábítószert személyes találkozások nélkül, kizárólag online eladással, postai vagy futárcégeken keresztül történő kézbesítéssel juttatta el a vásárlóknak, a kiválóan konspiráló bűnözők külön informatikust és logisztikust is alkalmaztak, hogy a lehető leghatékonyabban működjön a drogbiznisz. A nyomozás adatai szerint a Z. Vilmos által irányított csoport legalább 14 ezer csomagot kézbesített közel két év alatt, amivel körülbelül 200 millió forint bevételre tettek szert.

A banda nem két éve kezdte el a bűnözést, több tagnak már korábban is voltak hasonló bűncselekményei. A magyar hatóságoknak azért kellett együttműködniük a horvát kollégákkal, mert a június elejére tervezett, leleplező, a bűnszervezet felszámolását célzó akció idejére Z. Vilmos feleségével és testvérével együtt Horvátországba utazott.

A rajtaütésre végül június 11-én került sor Magyarországon és Horvátországon, a magyar nyomozók hét bandatagot fogtak el, a horvát hekusok pedig előállították Z. Vilmost és két bűntársát. A hazai intézkedések alkalmával a rendőrök új pszichoaktív anyagot, a csomagoláshoz és postázáshoz felhasznált kellékeket, valamint a bűncselekményhez kapcsolódó bizonyítékokat foglaltak le.

Az akcióval párhuzamosan a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársai a bűnös úton szerzett jövedelem elvonása érdekében számos kényszerintézkedést alkalmaztak a gyanúsítottakhoz kapcsolódó ingóságok és ingatlanok vonatkozásában. Ezek alkalmával zár alá vettek 14 ingatlant és közel 31 millió forint értékben foglaltak le nagy értékű autókat, ékszereket és készpénzt.

A horvát rendőrök szintén kutatásokat tartottak az elfogott gyanúsítottak lakóhelyén, és összesen 30 millió forint értékben foglaltak le eurót és forintot, tíz mobiltelefont, valamint egy luxusautót.

A KR NNI Pécsi Osztályának nyomozói a bűnözői csoport hét elfogott tagját gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat. A Horvátországban elfogott két férfi és egy nő Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

2020.06.11.

Megdöbbentő: nemcsak tiltott dolgot művelt, de még a gyermekét is felhasználta az akcióban. A bódító szert áruló férfi azt mondta kisfiának, kristálycukrot kell átadnia a kuncsaftoknak. Persze másról volt szó...

Fotó, videó: police.hu

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsít a Gyulai Rendőrkapitányság egy kétegyházi férfit. A 33 éves férfi a nyomozás eddigi adatai szerint 2019 októberétől többeknek értékesíthetett tiltott bódító hatású szert. A gyanú szerint többször előfordult, hogy a 10 éves gyermekét kérte meg, adja át a vevőnek a kért mennyiséget. A fiúnak azt mondta, hogy kristálycukor van a kis csomagokban – számol be róla a police.hu.

A Gyulai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei szerdán reggel kétegyházi otthonában fogták el a férfit, akitől a gyanú szerint tiltott szerek értékesítéséből származó pénzt foglaltak le. Egy előző nap tőle vásárló fogyasztónál pedig olyan zacskókat találtak, amelyeken valószínűleg új pszichoaktív anyag maradványai vannak. Emellett egy szintén vele kapcsolatban álló férfitől a rendőrök kábítószer gyanúját keltő növényeket foglaltak le – olvasható a tudósításban.

A 33 éves kétegyházi férfit a Gyulai Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés mellett kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésével is gyanúsítja és őrizetbe vette. A nyomozók egyelőre vizsgálják, hogy a férfivel együtt élő nőnek, a gyermek édesanyjának volt-e szerepe a bűncselekményekben.

2020.06.10.

A drogtermesztők egy gyömrői ház udvarán rohadó régi katonai teherautó felépítményében és még három másik ültetvényen is termesztették a marihuánát, amelyeket a rendőrök egytől-egyig felszámoltak.

2020.06.06.

police.hu

Tordas nyugodt mindennapjait egy nagyszabású rendőri rajtaütés színesítette meg a napokban.

Dorogi László
2020.05.14.

Válságos állapotban van az a 17 éves fiú, aki vasárnapra virradó éjjel ugrott ki egy első kerületi lakás második emeleti ablakából. A rendőrök kiderítették, kábítószer hatása alatt volt.

Szörnyű baleset rázta meg az első kerületi éjszakát szombatról vasárnapra virradó éjjel, amikor egy az érettségi vizsgát ünneplő társaság egy tagja kizuhant egy második emeleti lakás ablakából. Bár az első hírek arról szóltak, hogy a 17 éves fiú belehalt sérüléseibe, később kiderült, válságos állapotban van. A nyomozással kapcsolatban Balotai Attila, a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályának vezetője csütörtökön tartott online sajtótájékoztatót, ahol elmondta, a fiú kábítószer hatása alatt állt, amikor kiugrott az I. kerületi lakás ablakából, a dílert, akitől a bulizó fiatalok a kábítószert vásárolták csütörtökön elfogták.

Mégis él a másodikról kizuhant fiú

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Tegnap este még arról szóltak a hírek , hogy nem sikerült megmenteni a 17 éves fiú életét, mára kiderült, hogy túlélte a zuhanást.

A rendőrségi tájékoztatás szerint szombaton egy balatoni nyaralóban öt kaposvári és egy érdi fiatal elhatározta, hogy Budapestre indulnak bulizni, ehhez az interneten foglaltak le egy I. kerületi, Fő utcai lakást. Budapestre utazva a társaság egyik tagja egy ismerősén keresztül kábítószert rendelt, egy másik fiatal pedig este átvette azt a VIII. kerületi Kálvin téren. A társasághoz a Fő utcai lakásban csatlakozott még egy érdi és három budapesti fiatal, a társaság tagjai alkoholt és kábítószert fogyasztottak - mondta a főosztályvezető.

Az egyik érdi, 17 éves fiatal éjszaka zavart lett, a lakásban bútorokat tört össze, összefüggéstelenül beszélt, majd betört egy üvegajtót, amellyel önmagát is megsebezte. Társai megpróbálták ellátni a sérülését és mentőt hívtak hozzá. A fiú viselkedése egyre agresszívabbá és zavartabbá vált. Az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra, ebben azonban egy lány megakadályozta, ekkor átrohant a másik szobába és az ott nyitva lévő ablakon kiugrott a második emeleti lakásból.

Balotai Attila elmondta, a lakásból öt fiatalt előállítottak, a teszt többüknél igazolta a kábítószer-használatot, vizeletükből thc- és amfetamin-származékot, illetve -hatóanyagot mutattak ki. A nyomozás során szerdán sikerült azonosítani a dílert, akitől a fiatalok kábítószert vásároltak, csütörtök délelőtt pedig VIII. kerületi lakásában elfogták a 25 éves férfit, valamint a lakásban lévő 21 éves barátnőjét, akinél kábítószer volt. A férfi lakásában a házkutatás során többféle kábítószert találtak.

A nő ellen kábítószer-birtoklás, a férfi ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indul eljárás. A dílert őrizetbe vették, pénteken kezdeményezik a letartóztatását.

Pintér M. Lajos
2020.05.12.

Balul sült el a különös kísérlet, farokcsonttörés lett a vége no meg vádemelés.

Illusztráció: pixabay.com

Ilyen nincs, de, Magyarországon a jelek szerint mégis van: vádat emeltek három férfival szemben, akik 2018 augusztusában 18 kilogramm marihuánát csempésztek hazánkba egy motoros siklóernyővel – erről a Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatta az MTI-t. A férfiakat különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása, valamint határzár tiltott átlépésének bűntettével vádolják.

Az érintettek régebb óta ismerték egymást, együtt dolgoztak egy szegedi cégnél. A vádirat szerint elhatározták, hogy szerbiai kapcsolatukat felhasználva kábítószert csempésznek Magyarországra, kihasználva egyikük motoros siklóernyőzésben való jártasságát. 2018 májusától több alkalommal átmentek a határ vajdasági oldalára, hogy felszálláshoz alkalmas területet keressenek, amit meg is találtak Horgos közelében. Augusztus 13-án Újvidéken szereztek 18 kilogramm marihuánát, amit 17 csomagban elrejtettek. Augusztus 30-án este újra Horgosra mentek, összeszerelték a motoros siklóernyőt, majd sötétedés után egyikük a kábítószert magához véve felszállt, és 10 perc elteltével átrepült a határzár felett.

Eddig még minden rendben is lett volna (a részükről), csakhogy röviddel később a motor meghibásodott, így a férfi kényszerleszállást hajtott végre Tiszasziget közelében. A vádlott landolás közben farokcsonttörést szenvedett, de arra még volt ereje, hogy elrejtse a kábítószert a határrendészek helyszínre érkezése előtt. A férfit kórházba vitték, a drogot viszont a másnap tartott helyszíni szemle során megtalálták.

A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség mintegy másfélszerese.

2020.05.06.

police.hu

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai koordinálták azt a rajtaütést, amelyben kétszáz rendőr 65 szolgálati gépkocsival és a Terrorelhárítási Központ hat műveleti egységével csapott le egyszerre négy megyében 22 helyszínen.

Címkék: drog, kábítószer
2020.04.25.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. április 20-án arról, hogy Balatonakarattya határában, egy füves-bokros területen több cserép, feltehetően kannabisz növényt talált a bejelentő.