Blogolj!

Szép kis summát zsebelhetett volna be a két holland férfi, ha nem csap le rájuk a rendőrség.

Címkék: drog, kábítószer
Pintér M. Lajos
2019.05.26.

A fővárosi zsaruk közel 40 millió forint értékű kábítószert foglaltak le, és hűvösre tettek négy nagypályás rosszfiút is.

Fotó, videó: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály, valamint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói együttműködve fogtak el négy férfit, akik többféle kábítószert árultak Budapesten. Egészen eddig...

A police.hu jelentése szerint a BRFK és az NNI nyomozói szombaton éjszaka egy pomázi műhelyben kerítették kézre a 44 éves budapesti K. Norbertet, valamint két társát, egy 48 éves olasz és egy 24 éves horvát állampolgárt. A három férfi elfogásakor – hogy, hogy nem... – éppen egy fagyasztóládából pakolta ki a marihuánát, amely mennyisége közel 12 kilogramm volt, és értéke meghaladta a 20 millió forintot. A rendőrök a marihuána mellett lefoglaltak 22 ezer eurót és három autót is.

Negyedik társukat, 42 éves budapesti A. Attilát alig két órával később újbudai lakásán fogták el a nyomozók. A férfi lakását átkutatták, ahol több mint 4 kilogramm amfetamint, 1120 gramm marihuánát, valamint 391 gramm kábítószergyanús fehér port találtak, amelyek értéke több mint 17 millió forint volt. A kutatás során a nyomozók összesen 116 ezer forintot és 7100 eurót is találtak, amelyet szintén lefoglaltak.

A férfiak ellen kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Pintér M. Lajos
2019.04.30.

Komoly fegyházbüntetéssel sújtottak egy huszonéves férfit, aki az első fokú, nem jogerős ítélet szerint két éve csavarhúzóval fenyegetőzve kirabolt egy törökszentmiklósi divatüzletet.

Illusztráció: pixabay.com

A Szolnoki Járásbíróság a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt ítélte kilenc év börtönre – foglalja össze a durva eset friss fejleményeit az MTI.

A férfi 2017. december 20-án délután, néhány perccel zárás után kopogott be az üzletbe. Az eladó kinyitotta az ajtót, hogy megkérdezze, mit szeretne. Ekkor a vádlott, aki az arcát rongydarabbal takarta el, betolta az ajtót, és egy húszcentis csavarhúzót a nő felé tartva azt mondta, „ha átadja a bevételt, nem esik bántódása”. A sértett átadta a pénzt, a vádlott pedig távozott.

A fiatal férfit a rablás mellett azzal is megvádolták, hogy korábban drogot – szintetikus kannabinoidot és a kristály néven ismert pentedront – is vásárolt. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Pintér M. Lajos
2019.02.22.

Újabb hatalmas csapást mértek a magyar rendőrök a kábítószermaffiára.

Fotó, videók: police.hu

Kábítószer-kereskedelemben utazó bűnbandát semmisítettek meg az egyenruhások egy összehangolt akcióra keretében. Tíz gyanúsított közül négyet őrizetbe vettek a Pest megyei rendőrök, Domonyvölgyben egy droglabort is felszámoltak – adja hírül a police.hu.

A Pest megyei nyomozók, a BRFK Felderítő Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály és a Gödöllői Rendőrkapitányság, valamint a Terrorelhárítási Központ munkatársai szerdán reggel több településen egyszerre csaptak le a rosszfiúkra.

A Kistarcsán, Kerepesen, Domonyvölgyben, Isaszegen és Budapesten végrehajtott intézkedések során több embert előállítottak bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, több helyszínen kábítószergyanús anyagokat – elsődleges adatok szerint közel egy kilogramm kokaint, mintegy három kilogramm amfetamint, továbbá közel négy kilogramm marihuanát – találtak és foglaltak le a rendőrök. Egy domonyvölgyi ingatlanban speed előállításához használatos alapanyagokra és keverőeszközökre is bukkantak a nyomozók, továbbá az egyik gyanúsítottól egy feltehetően éles lőfegyvert és hozzá tartozó lőszereket is elkoboztak. Emellett nagy értékű járműveket, készpénzt, illetve egyéb vagyontárgyakat is lefoglaltak.

Egy isaszegi és egy kistarcsai férfit, valamint egy kerepesi és egy budapesti nőt kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe, további hat főt szabadlábon hagyásuk mellett hallgattak ki gyanúsítottként.

Megsemmisítő csapást mértek a kábítószer-kereskedelemre, öt férfit fogtak el a zsaruk.

Fotó, videó: police.hu

Bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt a rendőrök elfogtak öt férfit, akik jelentős mennyiségű kokaint, amfetamint és marihuánát értékesítettek Budapesten. Ezzel sikerült lefejezni egy veszélyes drogbandát – közölte honlapján a rendőrség.

A gyorsjelentés szerint a 46 éves budapesti Sz. Gyula bűntársaival drogkereskedő bűnözői csoportot vezetett, amely – bizonyíthatóan 2018 óta – szerte a fővárosban értékesített jelentős mennyiségű kábítószert. A gyanúsítottak a férfi utasításai szerint és irányításával szerezték be a drogot, amelyet egy XV. kerületi bérelt lakásban raktároztak, onnan történt az értékesítés is.

A nyomozók hétfőn fogták el a bűnszervezet tagjait, amikor több helyszínen tartottak összehangolt akciót.

Sz. Gyulát Budapesten fogták el, lakásában kábítószerrel szennyezett tárgyakat és a bűncselekményhez köthető adathordozókat találtak, továbbá 15 millió forint készpénzt és több nagy értékű vagyontárgyat (gépkocsit, elektronikai berendezést, bútort) is lefoglaltak. Az összehangolt akció során Fóton csípték el a 35 éves V. Andrást, akinek a ruházatában és a hozzá köthető ingatlanokban összesen 243,2 gramm kokaint, továbbá kábítószergyanús tablettákat és a drog porciózásához szükséges eszközöket találtak.

A 48 éves budapesti Sz. Tibort fővárosi lakóhelyén kerítették kézre. Az otthonában kábítószer-kereskedelemhez köthető eszközöket találtak a nyomozók, valamint csekély mennyiségű marihuánagyanús növényi törmeléket. A férfitól a rendőrök lefoglaltak mintegy 3,5 millió forint készpénzt és 1000 eurót. Szintén a fővárosban fogták el a 27 éves S. Istvánt és a 35 éves L. Sándort, náluk a bűncselekményhez köthető bizonyítékokat, illetve utóbbinál csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A drogbanda tagjait a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatásukat.

Kétszázmillió forint értékű ecstasy tablettát és kokaint foglaltak le a rendőrök, akik összehangolt akció keretében számolták fel a kábítószer-kereskedő bűnszervezetet.

Fotó és videó: police.hu

A nyomozók 2018 végén arról szereztek információt, hogy F. Árpád 46 éves szentendrei lakos Hollandiában kábítószert vásárol, amelyet Magyarországra szállíttat és értékesít. A drogot F. M. Éva 69 éves csanádpalotai lakos egy bérelt autóval szállította, míg a kábítószert F. F. Krisztián 26 éves budapesti autószerelő rejtette el a gépkocsiban. A drogot egy III. kerületi ingatlanban tárolták, amelyre P. Rudolf 28 éves budapesti lakos felügyelt – írja a police.hu, illetve a rendőrség közleménye alapján az MTI.

A rendőrök szombat este egy óbudai társasház mélygarázsában éppen az elrejtett kábítószer kiszerelése közben érték tetten a bűnszervezet tagjait. Az autó mellett két zacskóban – összesen 4 kilogrammnyi – ecstasy tablettát, külön csomagolva pedig 1,1 kilogramm kokaint találtak a nyomozók. A jármű első lökhárítójából további 13 zacskóban több tízezer darab – összesen 16,1 kilogrammnyi – ecstasy tabletta került elő.

A raktárként használt lakásban a rendőrök elfogták P. Rudolfot, a kutatás alkalmával pedig 4,5 kilogramm kokaint találtak, valamint 94,5 millió forint készpénzt, valutát. A garázsban, illetve a lakásban lefoglalt kábítószer – súlya alapján – meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a bűnszervezet tagjainak otthonaiban kutatásokat tartottak, és a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítékokat, valamint a kábítószer-kereskedelemből szerzett vagyontárgyakat és egy nagy értékű luxusautót foglaltak le. Az akcióval egy időben a BRFK munkatársai Csömörön elfogták P. László 47 éves budapesti lakost, aki összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel, nála csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak.

A nyomozók mind az öt személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd – P. László kivételével – bűnügyi őrizetbe vették őket, és előzetes letartóztatásukat indítványozták.

Pintér M. Lajos
2019.01.02.

80 millió forint értékű kannabiszt zsákmányoltak a fináncok Röszkén egy balga bolgártól.

Fotó: police.hu

Teljesen szétkapták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai annak a 43 éves bolgár férfinak a kocsiját, akit még december 30-án kaptak kábítószer-csempészén a röszkei határátkelőhelyen. A hazánkba való óévi belépésre jelentkező gyanús fazon fűszagú szilveszterre felkészített járművében kialakított számos rejtekhelyekről összesen 87(!) csomag kábítószergyanús, zöld növényi törmelék került elő.

A csomagokban összesen 33 kilogrammot meghaladó növényi anyagot találtak, aminek THC-tartalma meghaladhatja a különösen jelentős mennyiséget, feketepiaci értéke körülbelül 80 millió forint.

A fickó hűvösön köszöntötte az új esztendőt, kábítószer birtoklása miatt indult ellene büntetőeljárás - jelentette a police.hu.

Pintér M. Lajos
2018.11.06.

A gyanúsítottat őrizetbe vették a mecseki kopók. Közel 8 kilónyi kábítószergyanús anyagot őrizgetett odahaza...

Fotó és videó: police.hu

Újabb parádés drogfogásról tudósít a police.hu oldal. A pécsi egyenruhások összesen csaknem 8 kilónyi, egészen pontosan 7754,8 gramm kábítószergyanús növényi származékot foglaltak le hétfő este egy helyi lakásban megtartott kutatás alkalmával.

A bűncselekménnyel összefüggésben el is fogtak egy 41 éves pécsi férfit ott a helyszínen, majd előállították, és kihallgatták gyanúsítottként. Az érintettel szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

Kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak ellene.

Pintér M. Lajos
2018.11.04.

Több mint fél kiló kábítószert találták a férfi lakásán, ezt nehéz lesz kimagyaráznia a gazfickónak.

Fotó és videó: police.hu

A lakásán fogtak el egy kábítószer-kereskedőt a csepeli rendőrök – számol be a jó hírről a police.hu.

Egy XXI. kerületi, Zöldfa utcai lakáshoz vonultak ki nagy erőkkel az egyenruhások, mert tudomásukra jutott, hogy ott drogot árulnak. A nyomozók a kutatás során a lakásban 663,8 gramm kábítószergyanús növényi származékot, 34 darab pakettet, benne kábítószergyanús port, valamint ezek adagolásához szükséges eszközöket (tasakok, digitális mérleg, morzsoló), mobiltelefonokat találtak és foglaltak le.

Több se kellett nekik, miután beigazolódott a sejtésük, a rendőrök a helyszínen elfogták a dílert, a 36 esztendős budapesti L. Lászlót. A bíróság már el is rendelte a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított személy letartóztatását. Reméljük, elnyeri méltó büntetését, és soha többet nem mérgezi a társadalmat!

Pintér M. Lajos
2018.10.13.

Hatalmas pofont kapott a hazai kábítószer-kereskedelem!

Fotó, videó: police.hu

Budapesten mértek jókora csapást a drogbizniszre az egyenruhások. A rendőrök október 9-én délután igazoltatták Á. Ferencet Budapesten, aki egy gyanús csomagot hozott ki egy telephely épületéből. A doboz átvizsgálása során összesen négy kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak – írja a police.hu.

A dobozban lapuló marihuána feketepiaci értéke a szakértői vélemény szerint körülbelül 12 millió forint lehet.

A nyomozók a férfinál házkutatást tartottak, és megtalálták egy belvárosban bérelt trezor kulcsát, amelyben közel hatmillió forint és közel egymillió forint értékű valuta volt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály (KR NNI) az elfogott férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását. Kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a 29 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei illetővel szemben.