Blogolj!
2019.10.11.

Emberölés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség pénteken egy férfi ellen, aki értékeinek megszerzéséért megölte a televíziós valóságshowban VV Fanni néven ismertté váló nőt 2017-ben Budapesten - tájékoztatta a fővárosi főügyész az MTI-t.

2019.10.03.

Az eset még egy évvel ezelőtt történt, akkor a 31 rendőrnőt azonnal kirúgták.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt jogerősen tizenöt év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki kalapáccsal halálos sérüléseket okozott lakótársának.

2019.09.02.

Az 51 éves férfi saját maga jelentette be a gyilkosságot.

2019.08.16.

Villamosszékben kivégeztek egy többszörös gyilkost helyi idő szerint csütörtökön este Tennessee állam fővárosában, Nashville-ben.

Az 56 éves Stephen West 1986-ban halálra késelt egy 51 esztendős nőt és 15 éves kislányát, akit előtte megerőszakolt. 1999-ben ítélték halálra.

West ügyvédei kegyelmi kérvényt nyújtottak be, azzal érveltek, hogy a gyilkosságot nem is védencük, hanem a bűntársa követte el. A bűntársat, Ronnie Martint külön perben ítélték el, de mivel a gyilkosság elkövetésekor kiskorú volt, életfogytig tartó börtönbüntetést kapott.

West kegyelmi kérvényét Bill Lee, Tennessee állam republikánus kormányzója elutasította. A déli állam ugyanis egyike annak a 27 amerikai tagállamnak, ahol azt is halára ítélhetik, aki nem maga gyilkolt, hanem tettestárs volt gyilkosságban.

Stephen West

Westet méreginjekcióval végezték volna ki, de a hét elején két ügyvédje révén jelezte, hogy inkább a villamosszéket választja. Az ügyvédek ugyan "alkotmányellenesnek" nevezték ezt a kivégzési formát is, de - mint beadványukban fogalmaztak - "kevésbé fájdalmas" a három halálos szerből összeállított méregkeveréknél. Tennessee-ben lehetővé teszik ugyanis, hogy azok, akiket 1999 előtt elkövetett bűncselekményekért ítéltek halálra, választhatnak a két kivégzési módszer között.

A déli államban tavaly augusztus óta három halálos ítéletet hajtottak végre. Jelenleg egy ember vár a siralomházban a kivégzésére, amelyre várhatóan decemberben kerül sor. David Earl Miller, akit szintén gyilkosságért ítéltek el, hétfőn jelezte, hogy ugyancsak a villamosszéket választja.

Tennessee-ben 1960 óta a csütörtöki kivégzés volt a második, amelyet villamosszékben hajtottak végre.

(Borító: bloomberg.com, Fotó: wp.com)

Dorogi László
2019.06.28.

A rendőrség pénteken lezárta a Fenyő-gyilkosság ügynek 22 évig tartó vizsgálatát. A megalapozott gyanú szerint a gyilkosságot Gy. Tamás megbízásából P. Tamás szervezte meg, és ő adott utasítást Jozef R.-nek, hogy ölje meg a vállalkozót.

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek a Fenyő János sérelmére elkövetett emberölés felbujtóira vonatkozó nyomozás iratait - írja a police.hu.

Fenyő Jánost 1992. február 11-én 17 óra 50 perc körül lőtték le a II. kerületi Margit utcában, ahol akkor forgalmi okok miatt várakozott. Az ismeretlen tettes ellen folyó nyomozás 2010-ben vett fordulatot, amikor sikerült az elkövető által hátrahagyott ruházatból nyert DNS alapján Jozef R. szlovák állampolgárt azonosítani, majd a Magyarországra kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogni.

A rendőrségi beszámoló szerint a férfit a Fenyő-gyilkosság, továbbá az Aranykéz utcai robbantás elkövetőjeként életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság, ugyanakkor a Fenyő-gyilkosság háttere, így a felbujtó személye is ismeretlen maradt.

A hatóságok 2017-ben újabb perdöntő bizonyítékokat találtak az üggyel kapcsolatban, a nyomozók ekkor azonosították a bűncselekmény többi elkövetőjét. A megalapozott gyanú szerint Gy. Tamás megbízásából P. Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő János megölésére.

A 2017-ben újraindított nyomozás során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kutatásokat és lefoglalásokat hajtott végre, nemcsak Magyarország, hanem Németország területén is, számos szakértői véleményt szereztek be és összesen 75 embert hallgattak ki tanúként.

A bíróság fontos körülményként tekintett arra, hogy a sértett bántalmazása, megölése a kiskorú gyermekeinek a szeme láttára történt, akik végignézték a helyszínen édesapjuk haláltusáját.

A vádlottak az olaszliszkai gyilkosság, ifj. H. Dezső és társai ügyének másodfokú tárgyalásán 2009. október 26-án. Fotó: MTI/Oláh Tibor

Továbbra sem szabadulhat feltételesen az olaszliszkai brutális lincselés harmadrendű vádlottja – közölte a bíróság az Index híre szerint. Ez már csak azért is megnyugtató, mert nemrég számoltunk be róla: az ügy elsőrendű vádlottját július közepén 17 év börtön után feltételesen szabadlábra helyezik.

A Balassagyarmati Törvényszék büntetés-végrehajtási bírója 2018. július 26-án mellőzte az elítélt feltételes szabadságra bocsátását azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét nyolc hónap elteltével újra meg kell vizsgálni. Ez május 9-én megtörtént, és továbbra is arra a megállapításra jutottak, hogy az elítélt nem bocsátható feltételes szabadságra, ugyanis a büntetés célja továbbra sem érhető el szabadságelvonás nélkül.

A büntetés-végrehajtási bíró döntése ellen az elítélt – ahogyan a tavalyi elutasító döntés ellen is – fellebbezést jelentett be a feltételes szabadságra bocsátása érdekében. A döntés 2019. június 19-én jogerőre emelkedett.

Az elítéltnek a büntetés-végrehajtása alatt egyrészt kifogástalan magatartást kell tanúsítania, másrészt alá kell támasztania, hogy kész a törvénytisztelő életmód folytatására. Azonban a bíróság álláspontja szerint a törvénytisztelő életmód folytatására irányuló készség kialakulásának vizsgálata során továbbra sem csak a büntetés-végrehajtási intézetben tanúsított magatartását kell figyelembe venni, ezt ráadásul 2019. január 1. óta egy törvénymódosítást követően a büntetés-végrehajtási törvény is kimondja – írták az indoklásban.

Fontos körülményként vették figyelembe azt is, hogy a sértett bántalmazása, megölése a kiskorú gyermekeinek a szeme láttára történt, akik végignézték a helyszínen édesapjuk haláltusáját.

A 44 éves Szögi Lajos 2006. október 15-én autóval haladt át Olaszliszkán, amikor az úton elé került egy 11 éves lány, akit elsodort autójával, de a lány nem sérült meg. Az autót, amiben a tanár két lánya is bent ült, körbevette a feldühödött tömeg. A pedagógust 140 ütéssel, rúgással, botütéssel gyilkolták meg. A jogerős ítélet szerint a nyolc vádlottból három életfogytig tartó szabadságvesztést kapott.

Dorogi László
2019.04.12.

A 83 éves bácsi holttestére múlt hét pénteken találtak rá otthonában. A rendőrök nem sokkal később elfogtak egy férfit és egy nőt, akiket az áldozat meggyilkolásával gyanúsítanak. Saját unokája ölhette meg.

Fotó: Pixabay

A szerencse forgandó. Van úgy, hogy az embernek sokáig - akár évtizedekig - kell nélkülöznie, ám egyszer csak rámosolyog a szerencse. Így történt ez azzal a 83 éves sajószentpéteri férfival is, aki 700 forint értékben adott fel egy Tippmix-szelvényt februárban, s láss csodát, végre valahára nyert, méghozzá nem is keveset - 987 000 forintot.

A szerencse forgandó. Az ilyen magas összegű nyereményeket a Szerencsejáték Zrt. átutalással fizeti ki, magyarán kicsit várni kell a pénzre a győzelmi mámor után, ám mielőtt megérkezett volna az összeg a férfi számlájára, az unokája kiszimatolta a pénz szagát és cselekedett.

Az unoka a barátnőjével szövetkezve felkereste a nagypapát, majd brutális módon halálra verte: a gyanú szerint a tettesek kalapáccsal és késsel bántalmazták a férfit, aki azonnal belehalt sérüléseibe. A két tettes a pénzt szerette volna felmarkolni, ehelyett most a bilincs csörög a markuk között.

Címkék: Gyilkosság

Egy 19 éves férfit gyanúsítanak annak a hatéves kislánynak a meggyilkolásával, akit pénteken találtak meg a Séd patak medrében Szekszárdon. A gyanúsított részleges beismerő vallomást tett.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Holtan találták meg azt a hatéves kislányt, akinek eltűnését péntek délután jelentették be szülei. A rendőrök a bejelentést követően azonnal a keresésére indultak, fél órán belül találták meg holttestét Szekszárdon a Patak utca mögötti Séd patak medrében, a jelek szerint különös kegyetlenséggel végeztek vele.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy 19 éves szekszárdi férfit gyanúsít a gyilkosság elkövetésével, akit még a gyilkosság napján őrizetbe vettek. A férfi részleges beismerő vallomást tett, a hatóságok kezdeményezték a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A helybéliek úgy tudják, hogy a gyanúsított férfi a kislány egyik rokona lehet, a bűncselekmény kiemelkedő súlya miatt a szekszárdi rendőrkapitány a gyilkosság helyszínének tágabb környezetében 24 órás rendőri jelenlétet rendelt el a közrend fenntartása érdekében.

Dorogi László
2019.03.02.

Dér Csabát régóta körözte a rendőrség, a vajdasági származású férfi több gyilkosságot is elkövetett, a cseh rendőrség Prágában vette őrizetbe.

Fotó: police.hu

A bérgyilkos ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, péntek este tartóztatták le a cseh fővárosban - adta hírül a Szerb Rádió-Televízió. Az információk szerint a 39 éves Dér Csaba legalább három országban gyilkolt, a szerb, a magyar és a holland rendőrség is kereste emberölés miatt.

Belgrádban egy bűnszervezet vezetőjének sógorát ölte meg, a gyanú szerint tavaly szeptemberben ő oltotta ki V. László vállalkozó életét a Szilas-pataknál Budapest XV. kerületében.

Dér Csaba toplistás keresett személy volt, de a magyar rendőrség listáján ő volt az egyetlen gyilkos. A férfinek több megoldatlan ügyhöz is lehet köze Szerbiában, ahol korábban már 13 évet ült gyilkosság miatt, miután 2004-ben egy étteremben végzett egy ismert szerb bűnözővel. 2017 februárjában engedték ki, de még ugyanazon év szeptemberében Szarajevóban kapcsolták le, mert újabb gyilkosságra készült.