Blogolj!
Kálovics Tibor
2020.07.24.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitány emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított egy pár ellen, mert begyógyszerezett egy idős házaspárt, aminek következtében egy 85 éves férfi meghalt. 

Kép forrása: 24.hu

 

A kapitányság közleménye szerint a 85 éves dunaújvárosi férfit feleségével együtt, magatehetetlen állapotban szállították kórházba még február 23-án és az idős férfi március elején elhalálozott. A rendőrség eljárást indított a férfi halála miatt, mivel rendkívüli esetnek számított, hogy az idős pár hasonló panaszokkal került kórházba. Már akkor felmerült a lehetősége annak, hogy a halál oka mérgezés lehet. 

A házaspár dédunokája feljelentést tett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon, miután megtudta, hogy hozzátartozói bankszámlájáról február 23. óta több, mint egy millió forintot vettek le ismeretlenek, akik több alkalommal is kártyával vásároltak éttermekben és játékboltokban. A házaspár otthonában tartott készpénzből még októberben szintén több millió forint tűnt el. 

A szálak egy 26 éves ócsai nőhöz és 58 éves dunaújvárosi élettársához vezettek, akik szoros kapcsolatban álltak az idősekkel. A gyanú szerint az elkövetők február 23. előtt több alkalommal is nagy mennyiségű gyógyszert adtak az idős párnak, hogy az a halálukat okozza. A nőt szerdán vették őrizetbe a nyomozók, előre kitervelt, aljas indokból vagy célból több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanújával. A nő élettársa tudomást szerezve az intézkedésről megszökött, ellene elfogatóparancs van érvényben. 

Dorogi László
2020.07.24.

Az olasz hatóságok átadták Magyarországnak azt a férfit, akit egy szentesi nő 2006-os meggyilkolásával gyanúsítanak.

Bő három héttel ezelőtt a Blogstar is megírta, hogy a rendőrök megtalálták és azonosították egy 2006-ban eltűnt, emberölés áldozatává vált szentesi nő holttestét. Ez fordulópontot jelentett egy régóta húzódó nyomozásban, s a bűncselekménnyel gyanúsítható D. Lajossal szemben így európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, aki egészen eddig Olaszországban volt őrizetben.

Tizennégy évvel ezelőtti gyilkosság áldozatára bukkantak

A gyanúsított az olasz hatóságok őrizetében van, kiadatásáról még nem született döntés. Megtalálták és azonosították a 2006-ban eltűnt, emberölés áldozatává vált szentesi nő holttestét - jelentette be csütörtökön a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon. Azt írták, a szentesi nő albérletéből 2006.

A magyar rendőrök csütörtökön az osztrák hatóságoktól vették át a férfit, majd kihallgatása után őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását - számolt be a rendőrség.

2020.07.03.

Nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a férfit, aki megütött, és késsel több helyen megszúrt egy nőt, majd élve eltemette 2017 áprilisában.

Pintér M. Lajos
2020.07.02.

A gyanúsított az olasz hatóságok őrizetében van, kiadatásáról még nem született döntés.

Illusztráció: MTI/Krizsán Csaba

Megtalálták és azonosították a 2006-ban eltűnt, emberölés áldozatává vált szentesi nő holttestét – jelentette be csütörtökön a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon.

Azt írták, a szentesi nő albérletéből 2006. július 21-én 19 óra és 22-én 9 óra között – 2 éves gyermekét egyedül hátrahagyva – ismeretlen helyre távozott, azóta nem adott magáról életjelet. Az eltűnésével kapcsolatban beszerzett adatok és információk alapján az asszony emberölés áldozatává vált.

A nyomozóknak mostanra sikerült rábukkanniuk az eltűnt nő földi maradványaira. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható D. Lajossal – a nő korábbi élettársával – szemben korábban európai elfogatóparancsot bocsátottak ki. A férfi jelenleg az olasz hatóságok őrizetében van, Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Emlékeztetnek: az ügyben az országos rendőrfőkapitány korábban 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

2020.06.29.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a 69 éves férfit, aki előre kitervelten, több lövéssel végzett egy óbudai óvónővel még 2018 novemberében.

2020.06.25.

Két hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a három férfinak a letartóztatását, akit a májusi Deák téri kettősgyilkosság kapcsán gyanúsítottak meg – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

Pintér M. Lajos
2020.06.20.

Rekordgyorsasággal fogták el a zsaruk a feltételezett elkövetőt.

Fotó, videók: police.hu

Máris rendőrkézen a minapi füzesabonyi gyilkosság gyanúsítottja! Még szerdán reggel otthonában holtan találtak egy 26 éves férfit. A helyszíni és a halottszemle adatai alapján idegenkezűség okozta a halálát. Adatgyűjtést követően a feltételezett elkövetőt azonosították a rendőrök, majd az elrendelt körözés alapján csütörtökön az esti órákban a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a főváros X. kerületében elfogták a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható Sz. Gergőt, akit átadtak a Heves megyei nyomozóknak.

A 19 éves férfit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki, ennek során részletes beismerő vallomást tett. A fiatal ellen a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, továbbá előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására – jelentette szombat reggel a police.hu.

2020.06.11.

Amikor már azt hitte, hogy végleg megúszhatja tettét kattant a bilincs: elfogták a rendőrök egy 2009-ben történt csongrádi gyilkosság gyanúsítottját.

Dorogi László
2020.05.31.

Két embert megkéseltek vasárnap hajnalban Gyulán, az egyik áldozat belehalt sérüléseibe. A feltételezett tettest gyorsan elkapták a rendőrök.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Bejelentés érkezett vasárnap a hajnali órákban a rendőrségre egy gyulai nőtől, miszerint a háza udvarán egy megsebesült férfinak van segítségre szüksége. A férfi, akinek az arcát vágták meg, a rendőrök kiérkezésekor elmondta, hogy rajta kívül van még egy sérültje a támadásnak, akit megszúrtak. A másik áldozatot sajnos már nem találták életben a hatóságok, holttestét a közelben, az utcán találták meg - számolt be a police.hu.

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a bejelentéstől számított egy órán belül a 44-es számú főút Gyulát elkerülő szakaszán elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint a bűncselekményt elkövette. A nyomozók azonnal megkezdték kikérdezését az üggyel kapcsolatban.

2020.05.28.

Még szerda reggel találtak rá egy 29 éves férfi holttestére Angyalföldön, mára pedig a gyilkost is sikerült elfogni.