Blogolj!
2020.05.24.

Azt a három férfit tartóztatták le, akik a megalapozott gyanú szerint péntek hajnalban részt vettek a Deák téri verekedésben, és egyikük két embert halálra késelt.

Dorogi László
2020.05.23.

Három férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség a Deák téri kettős emberölés ügyében. Az egyik áldozat mindössze 16 éves volt, a gyilkosság napján ünnepelte születésnapját, akárcsak a 18 éves elkövető.

Őrizetbe vették a péntek hajnali, Deák Ferenc téri kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét és két további társát - számolt be a police.hu péntek délután. Az V. kerületi verekedésben egy 18 éves fiú a nála lévő késsel két sértettet is megszúrt, akik azonnal a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet egy tizenkilenc éves férfi még többször meg is rúgta a fején és a testén, miközben egy másik, szintén tizenkilenc éves férfi "támogatólag volt jelen".

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsítottak jelenlétének, valamint a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, illetve a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében kezdeményezte letartóztatásukat - írták közleményükben szombaton.

Rendőrkézen a péntek hajnali késelős gyilkos (videó)

Elfogták a rendőrök azt a 18 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy két embert halálra késelt péntek hajnalban Budapesten, a Deák téren. A BRFK péntek délutáni sajtótájékoztatóján számolt be a kettős gyilkosság ismert részleteiről. Gál Sándor a BRFK életvédelmi osztályának vezetője elmondta, hogy két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiatalokból álló tízfős társaság verekedett össze egymással.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szombaton azt írta: a péntek hajnali verekedés helyszínére percek alatt kiérkező rendőrök két úttesten fekvő embert - egy 16 és egy 21 éves férfit - találtak, akik súlyos, szúrt sérüléseik miatt a helyszínen életüket vesztették.

A gyilkossággal gyanúsított 18 éves budapesti Cs. Krisztiánt rövid időn belül a Nyugati téren fogták el, ellene több emberen elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A rendőrök a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre egy autó alá dobva megtalálták az elkövetéshez használt kést is. A verekedésben összesen tízen vettek részt, közülük kilenc embernek már volt rendőrségi múltja, a feltételezett elkövetőt kábítószerrel való visszaélés és garázdaság miatt is felelősségre vonták korábban.

A tájékoztatás szerint a verekedés ügyében kilenc embert állítottak elő, közülük két 19 éves budapesti férfit - J. Dánielt és J. Marcellt - csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A rendőrök Cs. Krisztiánt, J. Dánielt és J. Marcellt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Bors információi szerin az egyik áldozat, M. László éppen tizenhatodik születésnapját ünnepelte a végzetes estén, míg a másik áldozat, a 21 éves K. Gergely múlt héten érettségizett le. A 24.hu úgy tudja, Cs. Krisztián beismerő vallomást tett szombat délután, míg a másik két őrizetbe vett fiatal ténybeli beismerő vallomást tettek a kihallgatás során.

Címkék: Budapest, Gyilkosság
Ragnar Volarus
2020.05.22.

Elfogták a rendőrök azt a 18 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy két embert halálra késelt péntek hajnalban Budapesten, a Deák téren. A BRFK péntek délutáni sajtótájékoztatóján számolt be a kettős gyilkosság ismert részleteiről.

Gál Sándor a BRFK életvédelmi osztályának vezetője elmondta, hogy két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiatalokból álló tízfős társaság verekedett össze egymással. A velük lévő három lány megpróbálta a verekedőket szétválasztani, de nem jártak sikerrel. A rendőröket azonnal értesítették és három percen belül a helyszínre is értek, ahonnan addigra már több verekedő is elmenekült. A helyszínen két úttesten fekvő embert találtak, egy 16 éves és egy 21 éves fiatal férfit, akiknek olyan súlyos szúrt sérülései voltak, hogy már nem lehetett segíteni rajtuk.

A gyilkosságokkal gyanúsított Cs. Krisztiánt a Nyugati téren fogták el. Kiderült, hogy tegnap töltötte be a 18. születésnapját, valószínűleg ezt ünnepelte éjszaka a barátaival. Ő a késelést követően elfutott a helyszínről, és menekülés közben egy autó alá dobta a kést, amit a nyomozók a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre meg is találtak. Megállapították azt is, hogy a kés eredetileg nem is az övé, hanem a vele lévő egyik fiúé volt. Az alezredes elmondása szerint az ilyen társaságoknál bevett szokás, hogy cserélgetik egymás között a kést.

Felmerült, hogy valamilyen korábbi konfliktus miatt esett-e egymásnak a két társaság, de más-más okból tartózkodtak a helyszínen. A büntetett előéletű 18 éves fiút több emberen elkövetett emberöléssel, míg két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsították meg. A sértetti társaság tagjai közül senkit nem vettek őrizetbe.

Fotó: MTI, videó: police.hu

Címkék: Gyilkosság
Ragnar Volarus
2020.05.22.

Megöltek két férfit egy verekedésben Budapest V. kerületében, a Deák Ferenc téren péntek hajnalban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

Fotó: MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. május 22-én 3 óra 37 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten, az V. kerületi Deák téren több ember összeverekedett, és késelés történt.

A kiérkező rendőrök két úttesten fekvő embert találtak, akiknek olyan súlyos szúrt sérülései voltak, hogy a helyszínen életüket vesztették. Az eddigi adatok szerint két társaság verekedett össze. Az esettel kapcsolatban a járőrök hat embert állítottak elő az V. kerületi Rendőrkapitányságra, akiknek az elszámoltatását megkezdték. A BRFK Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást.

Címkék: Gyilkosság
2020.05.19.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleménye szerint a Tatabányai Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki Tatabányán megölte munkaadóját, majd testét felgyújtotta és elásta.

2020.05.17.

A rendőrség beszámolója szerint egy 33 éves tatabányai férfi több ütéssel megölte, majd elásta ismerősét, a holttestet pénteken fedezték fel. A gyilkosságot még április 12-én követte el, a rendőrök szombaton vették őrizetbe.

2020.05.16.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon gyanúsítottként hallgattak ki egy külföldi férfit, aki bántalmazta ismerősét. A sértett később belehalt a sérüléseibe.

Címkék: Gyilkosság
Dorogi László
2020.05.05.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a nyomozási bíró egy hónapra rendelte el a gyanúsított letartóztatását, amelyet az ügyészség álláspontjával egyezően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letöltenie.

Fotó: Blikk

Bár az ügyészség ezúttal nem nevezte meg a vasárnap elkövetett bűncselekmény áldozatát, biztosan állítható, hogy Szilágyi István színművészről van szó, akit saját fia vert agyon egy kalapáccsal.

Meghalt Szilágyi István

A 82 éves színészt holtan találták vasárnap reggel. A rendőrség állítólag lezárta azt az utcát, ahol a színész élt a XVII. kerületben, valamint több mentőautó is érkezett a helyszínre. A Blikk úgy tudja, hogy a színész egy fejére mér ütésbe halt bele. A rendőrség vizsgálja a szándékosságot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a helyszínen elfogta a férfit, akit a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A kihallgatás során Sz. Péter nem ismerte be tettét, sőt, a 24.hu információi szerint még panasszal is élt a gyanúsítás ellen, tagadva ezzel, hogy ő ölte volna meg a színészt. A Blikk kedden már arról írt, hogy a gyanúsított nem árult el részleteket arról, miért és hogyan ölte meg az édesapját, de már nem tagadja, hogy ő végzett vele, vallomásában viszont többször hangsúlyozta, csak önvédelemből ütött.

Szilágyi István fiát korábban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték apja megveréséért, a próbaidő még nem járt le.

A bíróság a letartóztatást azzal magyarázta, hogy a gyanúsított rendszeres gyógyszeres pszichiátriai kezelésben részesül.

"A férfi személyi körülményei, kiszámíthatatlan viselkedése, a terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya, annak elkövetési módja és a várható büntetés mértéke - amely bizonyítottság esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet - a bíróság szerint esetében megalapozzák a szökés, elrejtőzés veszélyét"

- írták.

A rendőrség már kihallgatta a bűncselekmény elsődleges tanúit, köztük a sértett feleségét is, azonban a tényállás teljes körű felderítéséhez további tanúk kihallgatása szükséges. A bíróság szerint a tanúk befolyásának veszélye miatt indokolt a gyanúsított személyi szabadságának korlátozása

- olvasható a közleményben.

2020.04.26.

A 18 éves férfit még pénteken ölte meg két lakótársát Diósdon.

2020.04.24.

Az elkövető hívta fel a rendőrséget és ismerte be tettét.