Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.03.23.

A három férfi épületek falait firkálta össze festékszóróval. Rongálás miatt kell felelniük.

Fotó: police.hu

Veszélyhelyzet ide vagy oda, úgy tűnik, a graffitisek nem zavartatják magukat. Legalábbis a cívis városban.

A rendőrségre szombat hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy Debrecenben, a Szent Anna utcában három férfi festékszóróval rajzol egy épület falára. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és elfogták a 24, 25, valamint 27 éves férfiakat, majd előállították őket a rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a három helyi lakost, akik beismerő vallomást tettek, valamint további helyszíneket mutattak meg a rendőröknek, ahol graffitiket és falfirkákat rajzoltak épületekre – tudósít a police.hu.

A rendőrség rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a gyanúsítottakkal szemben.

2018.02.21.

Egy napon belül elfogták a vásárhelyi rendőrök azt a férfit, aki öt ház falára firkált vasárnap hajnalban Hódmezővásárhelyen.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra február 18-án reggel érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen tettes egy pékség és négy lakóház falára festett különféle graffitiket. A vásárhelyi körzeti megbízottak széles körű adatgyűjtése eredményeként, valamint a városi térfigyelő felvételeinek felhasználásával a nyomozók 24 órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 41 éves férfit. Ő kihallgatása során a falfirkálást elismerte, és azzal védekezett, hogy ittassága miatt nem emlékszik a történtekre. A férfi ellen rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, amit a rendőrség gyorsított eljárással, bíróság elé állítással szeretne befejezni.

(rual)

Ezeket a cikkeket olvastad már?