Blogolj!
Pintér M. Lajos
2019.03.12.

Országszerte legalább negyven garázst törtek fel azok a nehézfiúk, akiknek a csuklójára bilincset tettek a Békés megyei egyenruhások.

Fotó, videó: police.hu

Csaknem negyven garázsfeltöréssel gyanúsítható az a két férfi, akiket a Hajdú-Bihar megyei Bárándon fogtak el a Békés megyei rendőrök. A bűncselekmények száma valószínűleg tovább emelkedik majd, ugyanis a gyanú szerint Békés mellett másik hét megyében, egészen pontosan Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Vas megyében is követhettek el hasonló, vagyon elleni bűncselekményeket – írja a police.hu.

A jelenlegi gyanú szerint Békés megye három városában 37 garázst tört fel két férfi március 5-e és 8-a között. Gyulán 22, Füzesgyarmaton 10, Békésen pedig 5 garázsba próbáltak meg bejutni. Összesen 8 garázsból vittek el többek között láncfűrészt, sövénynyírót, kompresszort, akkumulátort és háztartási gépet. Néhány garázsban a tulajdonosok kolbászt, szalonnát is tároltak, ezeket szintén magukkal vitték az éhenkórászok.

Összehangolt akció keretében a gyulai és a szeghalmi nyomozók, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei március 11-én délelőtt Bárándon csípték el a lopások elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat. A nyomozók több helyszínen is tartottak házkutatást, ahol megtalálták az ellopott dolgok egy részét, emellett a betöréseknél használt eszközöket és ruhákat is lefoglaltak.

A 19 éves bárándi M. László és a 28 éves soproni M. Zoltán a rendelkezésre álló információk szerint az ország több városában is követhettek el hasonló, vagyon elleni bűncselekményeket. A Gyulai Rendőrkapitányság a két férfi ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és őrizetbe vette őket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?