Telitalálat volt a hatos lottón
Nyerőszámok: 2, 16, 22, 33, 43, 44 Nyeremények: 6 találatos szelvény egy volt, nyereménye 328 371 365 forint. az 5 találatos szelvényekre 375 270; a 4 találatos szelvényekre 7555; a 3 találatos szelvényekre 2070 forintot fizetnek.
Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.01.27.

Az ítélethirdetést követőn nem fogta magát vissza a fiatalember, akinek most garázdaság miatt is felelnie kell.

Illusztráció: pixabay.com

Amikor a fal adja a másikat, vagyis ha egy üzlet beindul – duplázódnak a büntetőügyek...

A szekszárdi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 18 éves helyi férfival szemben folytattak garázdaság vétség elkövetése miatt. A fiatalember január 14-én a járásbíróság egyik tárgyalótermében, majd a folyosón is az ítélethirdetés után másokat megbotránkoztató módon viselkedett. Az esetet követően gyanúsítottként hallgatták ki garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A szekszárdi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratok bíróság elé állítási javaslattal megküldték a Szekszárdi Járási Ügyészségnek – foglalja össze a police.hu.

2019.12.07.

Szombaton a délelőtti órákban bolydult fel a nyugodtnak tűnő hétvége Pécsen, ráadásul lövések is dördültek.

2019.09.23.

A nő korábbi sérelmeit akarta megbosszulni, több ember lelocsolt benzinnel, de szerencsére az öngyújtót elvették tőle.

Dorogi László
2019.08.29.

Kis híján tragédia történt Nyíregyházán, amikor egy férfi megtámadott egy fiatalt egy szórakozóhely előtt egy machetével. A fiát ért sérelmekért akart elégtételt venni.

Rémisztő jelenetsornak lehettek szemtanúi egy nyíregyházi szórakozóhely látogatói, amikor egy haragra gerjedt édesapa egy éles késsel akart leszámolni fia haragosával. A Blikk arról számolt be, hogy a két férfi között már jó ideje kibékíthetetlen ellentét feszült, de hogy mi ennek az oka, azt senki sem tudja.

A támadó a 19 éves fiú kezére csapott rá a machetével, s csupán a szerencsén múlott, hogy nem csapta le a kézfejét a feldühödött férfi. Egy névtelen informátor szerint a megtámadott fiú és a barátai korábban megverték a késelő férfi fiát, ezért akarta a támadó kérdőre vonni őt.

A Blikk egy videót is közölt az esetről, amelyen szemmel láthatók a kitört pánik. A lap úgy tudja, a megkéselt fiatal csuklójánál a verőeret is megsebezte a penge, emiatt hirtelen, nagy mennyiségű vért veszített. A sebesültet a mentők kórházba szállították, de pénteken már haza is engedik.

A rendőrség fél órán belül elfogta a támadót, a nyíregyházi rendőrök a feltételezett tettest garázdaság elkövetésének gyanújával előállították, ám kihallgatás után kiengedték és egyelőre szabadlábon védekezhet.

Pintér M. Lajos
2019.03.03.

Nehéz lesz kibújnia a garázdaság vádja alól.

Fotó: police.hu

Durván és embertelenül bánt el két ismerősével egy hevesaranyosi férfi, aki ellen az Egri Rendőrkapitányság folytatott le eljárást.

A 23 éves helyi kemény csávó a gyanú szerint tavaly március 30-án vitába keveredett ismerőseivel egy hevesaranyosi italboltban – hol máshol... –, majd hazament a baseballütőjéért, és visszatérve tettlegesen rendezte el a szócsatát. Hogy biztosra menjen, nem is egyszer, hanem többször sújtott le a kőkemény eszközzel, ráadásul fejre – írja a police.hu.

A két áldozat közül az egyik férfi 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, míg a másik sérülései sajnos maradandó fogyatékossággal gyógyultak.

A tettes életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete, súlyos testi sértés, valamint felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt magyarázkodhatott az egri rendőrök előtt, de – mit tehetett volna mást – végül elismerte a bűncselekmények elkövetését. Az ügyészség várhatóan hamarosan vádat emel ellene.

Pintér M. Lajos
2018.12.11.

Avagy ezért rendkívül veszélyes, ha a kocsma vezetője közvetlenül a műintézmény mellett parkol le...

Fotó: police.hu

Garázdaság vétség miatt indult büntetőeljárás egy 65 éves herendi férfi ellen, aki a kelleténél sokkal jobban felhúzta magát azon, hogy miután a sárga földi részegedett, nem adtak neki több piát a helyi kocsmában – így a police.hu.

A rendőrségi eljárás adatai alapján a porcelánszívű herendit november 29-én délután ittas állapotára tekintettel nem szolgálta ki szeszes itallal a vendéglátóhely pórul járt tulajdonosa, hanem kitessékelte az üzlethelyiségből. A gyanúsított erre éktelen dühbe gurult, felvett az épület előtt a földről egy fakarót, többször ráütött az üzletvezető ott parkoló gépkocsijára, melynek során a visszapillantó tükrét is megrongálta.

A cselekménnyel okozott kár meghaladta az ötvenezer forintot, úgyhogy garázdaság ügyében magyarázkodhat majd a bíróságon, ha addig kitisztul a feje.

Pintér M. Lajos
2018.11.12.

Az agresszív kerékpáros alaposan helybenhagyta a meglepett autóst. Persze nem biztos, hogy a bíróságon megússza egy laza ejnye-bejnyével.

Illusztráció: pixabay.com

Verekedés lett egy ártalmatlannak tűnő közlekedési kavarodásból Makó városában – a nem mindennapi esetről a police.hu számol be.

Történt, hogy egy verőfényes augusztusi délutánon egy biciklis a Szegedi utca és a Szent János tér kereszteződésében található körforgalomhoz kerekezett. Itt úgy gondolta, elsőbbsége van, melyet egy épp odaérkező autós azonban nem adott meg számára. Ezt rendkívüli módon sérelmezve odament a járműhöz, kinyitotta annak ajtaját, és a vezetőt szidalmazni kezdte, melyet ő is viszonzott. A két férfi közt dulakodás alakult ki. Ennek során a méregbe gurult gyanúsított ököllel többször megütötte az autóst, illetve több alkalommal megrúgta és ráütött a járműre.

A 24 éves férfi ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétségének, valamint rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozás lezárultával az ügyészség előtt az akták, a vita pedig a bíróságon folytatódhat...

Pintér M. Lajos
2018.08.18.

Tiszta Amerika: nem töltött, csak lőtt a férfi, akinek elutasították a kérelmét!

Fotó: police.hu

Egy krimivászonra kívánkozó sztori Magyarországról, még közelebbről a Balaton vidékéről!

Pénteken délelőtt egy férfi ügyintézési céllal lépett be a balatonfőkajári pénzintézetbe. Kérelmének elutasítását követően azonban elborult az agya, fegyvert rántott, és egy alkalommal a padló irányába lövést adott le a magánál tartott gáz-riasztó pisztolyával.

Istennek hála a brutális incidens során senki nem sérült meg.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság rettenthetetlen munkatársai viszont a police.hu híradása szerint perceken belül a helyszínere érkeztek, és láncra verték a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. A fazont felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 52 éves balatonakarattyai férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, igaz, nem is nagyon tehetett volna mást.

A nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ragnar Volarus
2018.08.17.

Sok minden összehozza a barátokat, családokat. Leginkább egy jó közös program, amit ha megspékelünk néha egy csipetnyi alkohollal, akkor garantált a siker. Persze utóbbit csak mértékkel. Ehhez a módszerhez folyamodott egy 43 éves kecskeméti nő és 22 éves lánya. De némi hiba csúszott a képletbe. A presszó tökéletes helyszínnek bizonyult, kellemes fények, jó társaság, majd este 7 óra magasságában beütött a krach. Élményhalmozó úrihölgyeink kérték a számlát, de mivel az nem egyezett az általuk elképzelttel – értsd sokallták az összeget -, így szócsatába keveredtek a pultossal - amiből most nem idéznénk.

Képünk természetesen illusztráció

Mivel a szép szavak nem használtak, az édesanya más eszközökhöz nyúlt és ököllel arcon ütötte a pultost, majd a lányával többször megütötték és rugdosni kezdték. Az áldozatnak a lánytestvére igyekezett a segítségére, de a túlerő őt is elgyepálta.

Ám ha valamit csinálunk, az csináljuk rendesen. Mielőtt az agresszorok elhagyták volna a tetthelyet, még berúgták a bejárati ajtó üvegét és megrongálták a raktár ajtaját is, amivel közel 24 ezer forintos kárt okoztak.

A pultos nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ami miatt kérte a vádlottak megbüntetését. A pultos testvére szintén könnyebben sérült, de ő nem terjesztett elő magánindítványt a bántalmazóival szemben.

A szabadlábon védekező vádlottakat a a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétségén kívül könnyű testi sértés vétségével is vádolja, és velük szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címkék: garázdaság
Pintér M. Lajos
2018.07.15.

A fülledt nyár forró hétvégéin villámgyorsan forralja az agyvizet egy-egy „közlekedési szituáció”. Vezessünk óvatosan, és tartsunk szárazon a Xanaxot!

Fotó: police.hu

Autót használt bokszzsáknak egy 42 esztendős győri keménylegény, aki ellen a helyi zsandárok garázdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a police.hu friss, ropogós híre szerint.

Az egyenruhások szombat délután, a legmelegebb órákban kapták a fülest, mármint a bejelentést arról, hogy egy tag az 1-es számú és a 85-ös számú főutak kereszteződésénél ölre ment egy gépkocsival.

A sértett – természetesen az érintett gépjármű sofőrje forog szóban, nem a négykerekű! – elárulta, hogy – „egy közöttük korábban lezajlott közlekedési szituáció miatt” – amikor a piros lámpánál megálltak, a kelleténél idegesebb „kolléga” odarontott autójához, és megpróbálta azt kinyitni. Miután nem járt sikerrel, ököllel megkísérelte betörni a vezető oldali ajtó szélvédőjét, aztán leütötte a visszapillantó tükröt, de még ez sem volt elég, egy jól irányzott csapottal az ajtó lemezét is behorpasztotta.

A bombajó bokszoló a Győri Rendőrkapitányságon adhatott magyarázatot tettéről.

12