Blogolj!
2020.07.31.

Csütörtök este két család balhézott össze Érden. Vascsövekkel, ásókkal és késekkel estek egymásnak. A rendőrség most egy videót is közzé tett az esetről.

Kálovics Tibor
2020.07.19.

A rendőrség elfogta azt a párt, amely magát virágkézbesítőnek álcázva kirabolt és bántalmazott egy fiatal nőt az óbudai lakásán. A tettesek megbízóját szintén őrizetbe vették a BRFK tájékoztatása szerint.

Fotó: ittlakunk.hu

Hétfőn éjjel egy óbudai házaspár tett bejelentést mert a társasházuk egyik lakásából egy női segélykiáltást hallottak, akit bezártak a lakásába. A rendőrök a katasztrófavédelem emelőkocsija segítségével a teraszról jutottak be az ingatlanba. A sértett azt mondta a rendőrségen, hogy egy ismeretlen nő azzal csöngetett be hozzá, hogy virágküldeményt hozott neki, ám amikor ajtót nyitott, a magát küldöncnek álcázó tettessel lévő férfi belépett a lakásba és megütötte. A nő a földre esett és a támadói többször megrugdosták, megkötözték és a fejét letakarták. A rablók elkezdtek kutakodni a lakásban, ám távozás előtt egy fém rúddal még egyszer megütötték, majd rázárták a lakást és a kulcsait elvitték. A támadók közel 600 ezer forintban vittel el ékszereket és műszaki cikkeket a lakásból. 

A rendőrök elemezték a kamerafelvételeket és megtalálták a tettesek autóját, majd a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 27 éves S. Mátét és társát, a szintén budapesti, 24 éves B. Vivient csütörtökön elfogták. A pár ellen rablás, személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés a vád, a rendőrök kezdeményezték a letartóztatásukat, amelyet a bíróság elrendelt. A rendőrök szerint a nyomozás során felmerült a gyanú, hogy a pár felbujtója a 38 éves V. Bálint volt, akit szombaton fogtak el. A tettesek barátjának a rendőrség szintén kezdeményezte a letartóztatását. 

Pintér M. Lajos
2020.07.18.

Vajon mit árthatott neki az a szerencsétlen vécécsésze? Avagy sokba fájhat a budibarbárság.

Illusztráció: pixabay.com

Garázdaság és rongálás miatt is felelnie kell annak a szombathelyi fiúnak, aki – igen, van ilyen – egy vécében találta meg az ellenséget pár hónappal ezelőtt.

A vasi vasrendőrök február 11-én fogták el, és állították elő az illető szombathelyi titánt, aki az egyik helyi bevásárlóközpont mosdóját szándékosan szétcsapta. A nyomozók a fiút gyanúsítottként hallgatták ki, ennek során a bűncselekmény elkövetését beismerte. Garázdaság, valamint rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben,

A police.hu friss híre szerint a napokban a zsaruk vádemelési javaslattal megküldték az ügy iratait a Szombathelyi Járási Ügyészségnek, azaz nemsokára kiderül, mennyibe fáj a srácnak a vécévandalizmus.

2020.05.09.

Egy maszkot viselő férfi szerdán 11 óra 40 perc körül a II. kerületben, a 17-es villamoson hangosan szitkozódott, belerúgott az egyik utasba és lefejelte azt a férfit, aki rászólt a viselkedése miatt.

Címkék: garázdaság
2020.04.27.

Egy 33 éves férfi utasával közlekedett személygépkocsival Ácson, amikor a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, és egy családi ház kerítésének ütközött. A balesetben ő és utasa is könnyebben megsérült. 

Pintér M. Lajos
2020.04.21.

Veszélyhelyzet, világjárvány ide vagy oda, felfegyverkezve garázdálkodott az endrefalvai férfi, aki a hírek szerint saját fia autóját törte ripityára.

Fotó: police.hu

Baltás garázdát fogtak a Nógrád megyei rendőrök – jelenti a police.hu.

Az 52 éves férfi április 18-án 20 óra 30 perc körül tűnt fel egy endrefalvai családi háznál, ahol egy korábbi vita miatt ordítozott, majd a fia(!!!) az ingatlan előtt parkoló gépkocsiját egy baltával ütlegelni kezdte. Ennek következtében a jármű oldalablakai és szélvédője, valamint a motorháztető megrongálódott.

A helyszínre érkező járőrök a férfit elfogták, a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.04.14.

Nem tudni, pontosan mitől gurult dühbe a diósjenői fiatalember, mindenesetre ripityára törte haragosa kocsiját.

Fotó: police.hu

A koronavírus-járvány és a kijárási korlátozás sem tántorított el attól egy 25 éves férfit, hogy baltával üssön szét egy autót kis hazánkban.

A police.hu friss híre szerint a Rétsági Rendőrkapitányság garázdaság bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 25 éves diósjenői elkövető ellen. A nyomozás adatai alapján a gyanúsított ahelyett, hogy szép szóval rendezte volna vitás ügyét, ügyeit, április 11-én 19 óra körül haragosának a település belterületén parkoló személygépkocsija szélvédőjét, ablakait és lámpáit egy baltával megrongálta. A férfit a rendőrök a bejelentést követően elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

2020.03.22.

police.hu

Egy 24 éves zalaegerszegi férfi szombaton Bagodban, egy buszmegállóban szóváltást követően meglökött egy férfit, aki nekiesett a buszváró ablakának, amely kitörött, de a férfi nem sérült meg. Ezután a garázda biciklire szállt, és egy közeli gyalogúton haladva nekihajtott egy gyalogosnak, akivel korábban nézeteltérése volt.

Pintér M. Lajos
2020.01.27.

Az ítélethirdetést követőn nem fogta magát vissza a fiatalember, akinek most garázdaság miatt is felelnie kell.

Illusztráció: pixabay.com

Amikor a fal adja a másikat, vagyis ha egy üzlet beindul – duplázódnak a büntetőügyek...

A szekszárdi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 18 éves helyi férfival szemben folytattak garázdaság vétség elkövetése miatt. A fiatalember január 14-én a járásbíróság egyik tárgyalótermében, majd a folyosón is az ítélethirdetés után másokat megbotránkoztató módon viselkedett. Az esetet követően gyanúsítottként hallgatták ki garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A szekszárdi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratok bíróság elé állítási javaslattal megküldték a Szekszárdi Járási Ügyészségnek – foglalja össze a police.hu.

2019.12.07.

Szombaton a délelőtti órákban bolydult fel a nyugodtnak tűnő hétvége Pécsen, ráadásul lövések is dördültek.

12