Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.04.21.

Veszélyhelyzet, világjárvány ide vagy oda, felfegyverkezve garázdálkodott az endrefalvai férfi, aki a hírek szerint saját fia autóját törte ripityára.

Fotó: police.hu

Baltás garázdát fogtak a Nógrád megyei rendőrök – jelenti a police.hu.

Az 52 éves férfi április 18-án 20 óra 30 perc körül tűnt fel egy endrefalvai családi háznál, ahol egy korábbi vita miatt ordítozott, majd a fia(!!!) az ingatlan előtt parkoló gépkocsiját egy baltával ütlegelni kezdte. Ennek következtében a jármű oldalablakai és szélvédője, valamint a motorháztető megrongálódott.

A helyszínre érkező járőrök a férfit elfogták, a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.02.12.

Minden jó, ha a vége jó: a zsaruk már lekapcsolták a férfit.

Kattant a bilincs, hűvösön a gyanúsított. Fotó: police.hu

A kiskunhalasi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki késsel fenyegetőzve vette el egy gyermek kerékpárját – tájékoztat a felkavaró bűncselekményről a police.hu.

A rablásról hétfőn kora este érkezett a bejelentés a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra. A feljelentő – egy 51 éves asszony – elmondta, hogy rövid időre beszaladt egy jánoshalmi boltba, fia pedig az üzlet előtt kerékpárjaikra vigyázott. A közelben többen várakoztak, köztük egy idősebb férfi. Amikor a nő kiment a boltból, az ismeretlen odalépett a kisfiúhoz, megfogta a kerékpárját, és egy késsel a kezében azt mondta, hogy elviszi a kétkerekűt. A rémült gyermek – édesanyja felszólítására – átadta a biciklit, amellyel a rabló elhajtott.

Az áldozat és a szemtanúk leírása alapján a rendőrök rövid időn belül beazonosították és elfogták a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 45 éves jánoshalmi férfit, és tőle a kerékpárt is lefoglalták. A gyanúsítottat őrizetbe vették, az eset körülményeit vizsgálják.

2020.02.06.

Szomszédjával került szóváltásba az utcán egy férfi Esztergomban még szerda délután.

Címkék: fegyver, macheté, vita
Dorogi László
2019.12.16.

Valóban idegesítő lehet az, amikor az ember fia nem talál üres parkolót járgányának, de fegyvert ragadni azért talán erős túlzás.

Képünk illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Egy kőbányai férfi mégis úgy látta a legjobbnak, ha erőszakkal szerzi vissza autója elorozott megállóhelyét, ehhez pedig a riasztópisztolyát hívta segítségül.

Az agresszív, önkéntes "parkolóőr" azon kapta fel a vizet, hogy vasárnap délután a Gyakorló utcában található lakása előtti parkolóba valaki begurult autójával, éppen oda, ahol ő szokott dekkolni.

A 37 éves férfi válogatott sértések záporával árasztotta el a rossz helyre álló delikvenst, majd miután látta, hogy az üvöltözés nem hatja meg "jóakaróját", feltrappolt a lakásba és megragadta gáz-riasztófegyverét, majd a dühtől tajtékozva a levegőbe kezdett tüzelni.

A szomszédok igyekeztek csillapítani a férfi féktelen haragját, de nem sok sikerrel: egy 72 éves férfi próbálta meg először jobb belátásra bírni a dühöngő bikát, ám a sértett vad rászegezte a bácsira a pisztolyt, majd a pólójánál megragadva ellökte magától. A békítő szándékkal érkező férfi beverte fejét a járdaszegélybe és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A kőbányai rendőrök a lövöldözőt még a helyszínen elfogták, később pedig elő is állították, fegyverét lefoglalták. Most a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indul eljárás, de alighanem egy dühkezelési kurzust is előirányoznak majd neki a yardok.

Pintér M. Lajos
2019.05.07.

Egészen szép kis fegyver- és lőszerarzenált foglaltak le az egyenruhások Fejér megyében.

Fotó, videók: police.hu

A Fejér megyei nyomozók a TEK munkatársaival közösen fogtak el még vasárnap este két férfit, akik fegyvereket, lőszereket rejtettek el otthonukban. Egy 44 és egy 48 éves helyi gyanúsítottat vettek őrizetbe előzetes felderítés után Kálózon.

A lefoglalt arzenálról számos fotót közlő police.hu szerint a több helyszínen tartott kutatások során lefoglalt fegyvereket és lőszereket jelenleg szakértők vizsgálják.

A két férfit – mivel a fegyverekre, lőszerekre engedéllyel nem rendelkeztek – lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének gyanújával hallgatták ki. Egyelőre a 48 éves férfi előzetes letartóztatását indítványozták.

Pintér M. Lajos
2019.04.30.

Komoly fegyházbüntetéssel sújtottak egy huszonéves férfit, aki az első fokú, nem jogerős ítélet szerint két éve csavarhúzóval fenyegetőzve kirabolt egy törökszentmiklósi divatüzletet.

Illusztráció: pixabay.com

A Szolnoki Járásbíróság a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt ítélte kilenc év börtönre – foglalja össze a durva eset friss fejleményeit az MTI.

A férfi 2017. december 20-án délután, néhány perccel zárás után kopogott be az üzletbe. Az eladó kinyitotta az ajtót, hogy megkérdezze, mit szeretne. Ekkor a vádlott, aki az arcát rongydarabbal takarta el, betolta az ajtót, és egy húszcentis csavarhúzót a nő felé tartva azt mondta, „ha átadja a bevételt, nem esik bántódása”. A sértett átadta a pénzt, a vádlott pedig távozott.

A fiatal férfit a rablás mellett azzal is megvádolták, hogy korábban drogot – szintetikus kannabinoidot és a kristály néven ismert pentedront – is vásárolt. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Pintér M. Lajos
2018.08.18.

Tiszta Amerika: nem töltött, csak lőtt a férfi, akinek elutasították a kérelmét!

Fotó: police.hu

Egy krimivászonra kívánkozó sztori Magyarországról, még közelebbről a Balaton vidékéről!

Pénteken délelőtt egy férfi ügyintézési céllal lépett be a balatonfőkajári pénzintézetbe. Kérelmének elutasítását követően azonban elborult az agya, fegyvert rántott, és egy alkalommal a padló irányába lövést adott le a magánál tartott gáz-riasztó pisztolyával.

Istennek hála a brutális incidens során senki nem sérült meg.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság rettenthetetlen munkatársai viszont a police.hu híradása szerint perceken belül a helyszínere érkeztek, és láncra verték a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. A fazont felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 52 éves balatonakarattyai férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, igaz, nem is nagyon tehetett volna mást.

A nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.