Blogolj!
Pintér M. Lajos
2018.07.15.

A fülledt nyár forró hétvégéin villámgyorsan forralja az agyvizet egy-egy „közlekedési szituáció”. Vezessünk óvatosan, és tartsunk szárazon a Xanaxot!

Fotó: police.hu

Autót használt bokszzsáknak egy 42 esztendős győri keménylegény, aki ellen a helyi zsandárok garázdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a police.hu friss, ropogós híre szerint.

Az egyenruhások szombat délután, a legmelegebb órákban kapták a fülest, mármint a bejelentést arról, hogy egy tag az 1-es számú és a 85-ös számú főutak kereszteződésénél ölre ment egy gépkocsival.

A sértett – természetesen az érintett gépjármű sofőrje forog szóban, nem a négykerekű! – elárulta, hogy – „egy közöttük korábban lezajlott közlekedési szituáció miatt” – amikor a piros lámpánál megálltak, a kelleténél idegesebb „kolléga” odarontott autójához, és megpróbálta azt kinyitni. Miután nem járt sikerrel, ököllel megkísérelte betörni a vezető oldali ajtó szélvédőjét, aztán leütötte a visszapillantó tükröt, de még ez sem volt elég, egy jól irányzott csapottal az ajtó lemezét is behorpasztotta.

A bombajó bokszoló a Győri Rendőrkapitányságon adhatott magyarázatot tettéről.

2018.04.02.

Úgy megverte a barátnőjét inzultáló férfit egy szegedi fiatal, hogy az súlyosan megsérült. Ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

A gyanú szerint a sértett 2017. február 26-án éjszaka egy szegedi diszkóban szeretett volna megismerkedni egy lánnyal, aki a párjával szórakozott. A vonzalom nem volt kölcsönös, a fiatalt elutasította a kiszemeltje. A férfi nem tudta elfogadni ezt a kudarcot, és azon az éjszakán tovább próbálkozott, sikertelenül.  Miután a lány és párja hazaindultak, követte őket, és obszcén kifejezéssel sértegette a nőt.

A 20 éves M. Alexandra erre válaszul a hajánál fogva megrángatta a férfit, és meg is akarta rugdosni. Ezután párja, a 24 éves O. Dániel először egy közelben parkoló autónak lökte, majd ököllel, többször meg is ütötte az inzultáló személyt. A férfi az ütésektől magatehetetlenül, összegörnyedve az úttestre borult, ahol a gyanúsított nekifutásból kétszer még fejbe rúgta.

A sértett a bántalmazást követően súlyosan megsérült. A párt, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatók a rendőrök előállították és kihallgatták, amikor is beismerő vallomást tettek.
A férfival szemben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése, a nővel szemben garázdaság miatt indult eljárás. A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek továbbították

(rual)

2018.03.26.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben, aki 2016 nyarán két zárkatársát is bántalmazta, és megalázó magatartásokra kényszerítette őket a szegedi bévéintézetben.

A vádirat szerint a vádlott 2016. július 19-án a szegedi büntetés-végrehajtási intézet zárkájában szóváltásba keveredett az egyik rabtársával, majd őt órákon keresztül ütötte ököllel, könyökkel, tenyérrel, többször meg is rúgta. A verés során a vádlott ráparancsolt a zárkában tartózkodó másik rabra, hogy ő is vegyen részt a bántalmazásban, mert ha nem engedelmeskedik, akkor őt is megveri. Hogy fenyegetésének nyomatékot adjon, őt is megragadta, több alkalommal megütötte, amely miatt a kényszer hatása álló fogvatartott is bántalmazni kezdte a korábban már megvert férfit. A vádlott arra is kényszerítette mindkét rabtársát, hogy vetkőzzenek boxeralsóra, táncoljanak a zárkában, valamint a bántalmazás közben cipőfűzőt kötöttek az egyikőjük nyakára, s négykézláb kutyaként kellett őt sétáltani.

A veréstől mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottat kényszerítés bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja. A jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

2017.07.15.

Nem jogerősen tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék pénteken azt a férfit, aki a vád szerint ittasan bántalmazott egy idős nőt 2002-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kántorjánosiban, majd erőszakoskodott vele. Az asszony a helyszínen meghalt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?