Blogolj!
2019.09.23.

A nő korábbi sérelmeit akarta megbosszulni, több ember lelocsolt benzinnel, de szerencsére az öngyújtót elvették tőle.

Dorogi László
2019.04.21.

A gödöllői rendőrök csütörtökön hallgatták ki gyanúsítottként és vették őrizetbe azt az édesanyát, aki Gödöllő-Máriabesenyőn a szabad ég alatt szülte meg gyermekét, majd sorsára hagyta.

Fotó: police.hu

A police.hu információi szerint a rendőrök a 28 éves nőt emberölési kísérlet miatt vették őrizetbe, vasárnap pedig el is rendelték letartóztatását.

A csecsemőt egy férfi találta meg, aki azonnal kihívta hozzá a mentőket. A kisgyereket kórházba szállították, ahol megkapta a szükséges ellátást, szerencsére jól van, egészséges. Az Origo úgy tudja, a 28 éves nő nagyon rossz körülmények között él és az is elképzelhető, hogy titkolta terhességét.

Az RTL Klub információi szerint viszont azért hagyta ott gyermekét a gyanúsított, mert attól félt, hogy kiderül, a gyermek apja kínai származású.

2018.02.26.

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a nagyéri férfival szemben, aki egy helyi kocsmában törött pohárcsonkkal okozott sérüléseket.

A vádirat szerint a vádlott tavaly március 29-én 5 órakor ült be az egyik helyi presszóba, ahol italozott, és beszélgetni kezdett a sértettel, kölcsönösen meghívták egymást egy-egy italra. A közepes fokban részeg vádlott este 10 órakor kiment a presszó elé dohányozni, ahová magával vitt egy talpas üvegpoharat is. Nemsokkal ezután kilépett a sértett is, amikor a vádlott minden előzmény és ok nélkül a falhoz lépett a kezében levő pohárral és azt összetörte. A pohár több darabra tört, azonban a vádlott kezében maradt az üvegpohár törött talpa, az abból kiálló csonkkal.

A vádlott egy hirtelen mozdulattal, közepes erővel a sértett nyaka felé vágott, és a nyakán mintegy 15 centi hosszú, erősen vérző sérülés keletkezett. A sértett és a körülötte állók megpróbálták földre nyomni a támadót, aki a dulakodásban többször a törött pohártalppal megpróbálta sértettet hason szúrni. A férfi kezéből a jelen levők csak nehezen tudták kicsavarni a pohárcsonkot.

A nyak vágott sérülés néhány centiméterrel haladt el a bőr alatt futó nyaki nagy-erektől, a légutaktól és amennyiben a vágás ezeket éri, a ténylegesen okozottnál sokkal súlyosabb, halálos eredménnyel járó sérülés is bekövetkezhetett volna, amely a vádlotton kívül álló okból, véletlen miatt maradt el.

A sértett sérülése 8 napon túl gyógyult, tényleges gyógytartama kb. 2 hét. A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

(rual)

2017.11.30.

Több ponton megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés bűntettének kísérlete és embercsempészés miatt V. E. és társa ellen indított büntetőügyben az I. fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.

Az I. rendű vádlott esetében a minősítő körülmények közül törölte a 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett minősítést, mivel nem bizonyítható, hogy a vádlott tudott arról, hogy a sértettek között gyermekek és csecsemők is voltak. Ugyanakkor az I. rendű vádlott cselekményét bűnszervezetben elkövetővel szemben tekinti kiszabottnak a táblabíróság, mivel az I. rendű vádlott, ha nem is volt tagja az embercsempészetre szakosodott szervezetnek, de azt tudnia kellett, hogy tevékenységével egy ilyen szervezet munkáját segíti, így annak részesévé válik.

Ragnar Volarus
2017.11.21.

Súlyosította a Szegedi Ítélőtábla az I. fokú bíróság ítéletét az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt K. Pál ellen indított büntetőügyben. Így a vádlott jogerős büntetése 16 év fegyház és 10 év közügyektől eltiltás lett, és gyermekei vonatkozásában megszűnt a vádlott szülői felügyeleti joga is.

Az ítélet indoklásában elhangzott: a vádlott olyan gátlástalanul, minden erkölcsi szabályt megszegve követte el a négyszeresen minősülő bűncselekményét, amikor az egész családjára rá akarta gyújtani a házat, hogy az I. fokon kiszabott büntetés ehhez mérten enyhe. Ezért az ítélőtábla mindenképp indokoltnak látta a büntetés súlyosítását.

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

2017.11.09.

Életfogytiglan, minimum 25 év fegyházra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki egy vascsővel életveszélyes sérüléseket okozott ismerősének egy szegedi garázsban.

Megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés bűntettének kísérlete miatt B. Ferenc ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék I. fokon kimondott ítéletét. A vádlott cselekményét – ellentétben az I. fokon eljáró bírósággal – nem minősítette különös kegyetlenséggel elkövetettnek, és ehhez igazodva mérsékelte a vádlott büntetését is. Így a vádlott büntetése nem tényleges életfogytiglan lett, hanem jó magaviselete esetén 25 év kitöltése után szabadulhat a fegyházból.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

2017.04.26.

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt Sz. J. (1951) ellen indított büntetőügyben a Gyulai Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét, így a vádlott jogerős büntetése 9 év börtön és 5 év közügyektől eltiltás lett.

Az ítélet indoklásában elhangzott: az I. fokú bíróság helyes döntést hozott, amikor - tekintettel az emberölési cselekmény kísérleti szakban maradására és a vádlott idős korára - a kiszabható szabadságvesztés középmértékénél (13 év 9 hónap) enyhébb büntetést szabott ki. Ez a büntetés nem olyan enyhe, hogy lényeges szigorítása lenne indokolt, ugyanakkor az enyhítésre sem látott semmilyen okot a táblabíróság.

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye. 

2017.03.16.

Jogerősen 13 év fegyházra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a lajosmizsei férfit, aki másfél éves kislányát úgy összeszurkálta, hogy a gyermek életét csak műtéttel tudták megmenteni.

Az ítélet indoklásakor elhangzott: az I. fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék kellő alapossággal tárta fel a bűnösségi körülményeket, megalapozott ítéletet hozott, és a kiszabott büntetés is arányos az elkövetett cselekmény súlyával, valamint a vádlott társadalomra veszélyességével.

Mivel a táblabíróság nem látott indokot sem a büntetés súlyosítására, sem annak enyhítésére, az I. fokú ítéletet helybenhagyva hozta meg döntését.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.