Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.04.27.

Megsüvegelendő bátorságról tettek tanúbizonyságot a miskolci egyenruhások.

Illusztráció: pixabay.com

Miskolci rendőrök mentették meg annak az asszonynak az életét, aki a kigyulladt házában feküdt magatehetetlenül – számol be a drámai, mégis pozitív végkifejletű esetről a police.hu.

A rendőrségi portál jelentése szerint egy férfi tett telefonon bejelentést szombaton 21 óra körül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy a Miskolc Gömöri téren lévő egyik ház kigyulladt, és annak lakója bent tartózkodik.

A helyszínhez legközelebb tartózkodó Boér Balázs r. főtörzsőrmester és Boró Péter r. főtörzsőrmester körzeti megbízottak azonnal a házhoz mentek. A két rendőr elképesztő lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot! A lángoló épület bejárati ajtaja zárva volt, ezért azt befeszítették, majd a sűrű füstben átkutatták a házat (közben áramtalanították a lakást és a gázvezeték főcsapját is elzárták), ahol az egyik szobában, az ágyon fekve találták meg a házigazdát.

Az akkor már magatehetetlen 73 éves asszonyt a két hősies egyenruhás kivitte az udvarra, plédekkel betakarták, hogy az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársai kórházba szállíthassák őt. Köszönet és hála a rendőrök bátorságért, szakszerűségéért!

Ezeket a cikkeket olvastad már?