Blogolj!
Pintér M. Lajos
2019.08.25.

Villámgyorsan érkezett a segítség, köszönet a bátor és hős rendőröknek!

Illusztráció: Lokal.hu

Életet mentettek szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei.

A rendőrségre 23 óra 30 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapesten a Gizella sétány magasságában egy ember sodródik a Dunában. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei perceken belül a helyszínre értek, és a hajóba emelték a férfit, aki a Petőfi hídról esett a Dunába.

A mentőszolgálat munkatársai azonnal kórházba szállították a megmentett embert – írja a police.hu.

Dorogi László
2019.01.29.

Autóval hajtott a hídra, megállt középen, kiszállt a gépjárműből, majd a folyóba ugrott. Sértetlenül ért partot a Margitszigeten.

Fotó: Origo

Különös események zajlottak le az Árpád hídnál Budapesten kedd délelőtt. Történt ugyanis, hogy egy férfi a pesti oldalról a budaira tartva megállt a híd közepén, majd leállította autóját, ezután kiszállt belőle, és mintha mi sem lenne természetesebb, a Dunába vetette magát.

A rendőrök és a mentősök egy szetanú bejelentését követően hamar megérkeztek a helyszínre, a rendőrség még egy vízimentő motorcsónakot is küldött a folyó ezen szakaszára, de a hatóságoknak nem kellett sem keresnie a férfit, sem segíteniük rajta, ugyanis ő maga úszott ki a partra a Margitszigeten.

Amikor a mentősök a sziget partjához értek, a férfi már ott volt, sértetlenül, stabil állapotban. Ezt követően vizsgálatokra és ellátásra kórházba szállították, de azt egyelőre nem tudni, miért ugrott a Dunába.

Címkék: Budapest, Duna
Pintér M. Lajos
2018.09.23.

Minden tisztelet annak a magyar egyenruhásnak, aki életét kockáztatva húzott ki a Dunából egy férfit.

Fotó: police.hu

A rendőrhajóról ugrott a Dunába esett férfi után a hős vízi rendőr – számol be róla a police.hu.

A rendőrségre szombaton 4 óra 5 perckor érkezett a bejelentés, hogy Budapesten, az Erzsébet hídról egy férfi a Dunába esett. A sötét éjszakában a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei perceken belül a helyszínre értek, és azonnal megkezdték a mentést.

A Duna gyors sodrása és a férfi zavart állapota megnehezítette a rendőrök számára a mentést, ezért a járőrhajóból az egyik rendőr a vízbe ugrott, majd a férfit partra vitte. A 39 éves budapesti úriembert kórházba szállították.

A bátor vízi rendőr pedig mindenképpen rászolgál a legrangosabb kitüntetésre!

Ezeket a cikkeket olvastad már?