Blogolj!
Ragnar Volarus
2020.08.11.

Új, életveszélyes hatóanyagú dizájnerdrog jelent meg a magyar kábítószerpiacon, amely a jelenlegi információk szerint már tizenegy ember haláláért felelős - hangzott el a rendőrség keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Csákó Ibolya alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense elmondta: egy miskolci, Lyukú-völgyi haláleset nyomán azonosították az új pszichoaktív anyagot a szakértői intézetben. A szakértők ezt követően megvizsgálták májusig visszamenőleg a gyanús eseteket és megállapították, hogy tizenegy haláleset köthető a bika nevű anyaghoz.

Mint mondta, az elhunytak többsége drogfogyasztó múlttal rendelkezett, a halált megelőzően fáradékonyak voltak, szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, a halál előtt görcsös rohamuk volt, több esetben őrjöngtek. A legfiatalabb elhunyt 23 éves volt, a legidősebb 36 éves, a halálesetek zöme Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt, de volt Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében, valamint a fővárosban is. Az áldozatok "varázsdohányban" vagy "herbálban" szívták el a dizájnerdrogot.

Címkék: drog
2020.07.31.

Filmbe illő jelenetek zajlottak a a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ugyanis a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy olyan nigériai utast fogtak, aki közel egy kilogrammnyi kábítószert próbált becsempészni hazánkba.

Címkék: drog, nyomozás, repülés
Pintér M. Lajos
2020.07.23.

Nem semmi: összehangolt akció keretében számoltak fel a drogos bűnszervezetet.

Fotó, videó: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága július 20-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a megye valamennyi rendőrkapitányságának rendőrei, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság EKÁER Ellenőrzési Osztályának járőrei, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársai nagyszabású, összehangolt akció keretében csaptak le egy Tolna megyei kábítószer-kereskedő hálózat vezetőjére és tagjaira – jelenti a police.hu.

A zsaruk tizenegy helyszínen hat embert fogtak el és állítottak elő bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt!

Ami az előzményeket illeti, közel két évig tartó nyomozási munka eredményeként sikerült feltérképezni a bűnszervezetet, összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján látókörbe került a hálózatot irányító 54 éves tolnai férfi és a bűnbanda tagjai. A csapás során a rendőrök kutatást hajtottak végre a szervezet tagjai által használt ingatlanokban, valamint gépjárművekben. Jelentős mennyiségű kábítószert, különböző fajtájú új pszichoaktív anyagokat foglaltak le, valamint a kábítószer csomagolásához, értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak. A bűncselekményből származó vagyon elvonása érdekében a hálózat tagjaitól öt ingatlant vettek zár alá, gépjárműveket, készpénzt és egyéb vagyontárgyakat (elektronikai eszközöket, zongorát, ékszereket), valamint a bűnszervezet vezetőjének üzletrészét foglalták le, csaknem 35 millió forint értékben.

Az egyenruhások egy 54 éves tolnai, egy 43 éves és egy 20 éves kocsolai, egy 38 éves pincehelyi, egy 41 éves és egy 37 éves dalmandi lakost jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének, illetve bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A police.hu felhívja a figyelmet: a gyanúsításban szereplő bűncselekmény öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Pintér M. Lajos
2020.07.04.

Kábítószert fogyasztottak és terjesztettek, de rajtavesztettek.

Fotó, videó: police.hu

Hét személyt állítottak elő a rendőrök egy nagyszabású csütörtöki akcióban, melynek során egy kábítószeres bandára csaptak le.

A helyi zsaruk a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásaival megerősítve hajnalban razziáztak Kiskunhalason (via police.hu). A városban két ingatlant vizsgáltak át, ahonnan kábítószer és pszichoaktív anyagok fogyasztásához és terjesztéséhez szükséges eszközöket – fóliákat és mérleget –, valamint mobiltelefonokat és készpénzt foglaltak le. Összesen hét embert kapcsoltak le, közülük három főt új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítanak. Egyiküket őrizetbe is vették a nyomozók, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Dorogi László
2020.07.01.

Hat elfogatóparancs is érvényben volt az ellen a magyar férfi ellen, akit Hollandiában csíptek nyakon a rendőrök.

Fotó: police.hu

A férfi ellen 150 millió forint értékű kábítószer és 56 millió forintnyi hamis 500 eurós miatt nyomozott a rendőrség. A gyanúsítottat nyomkövetővel figyelték meg, de a férfi 2019 februárjában levágta magáról és megszökött.

A hatóságok múlt hét pénteken kapták el Hollandiában a magyar körözési toplistán szereplő férfit, akit szökése alatt a bíróság 12 és fél év fegyházra ítélt.

Azt a pécsi nyomozók derítették ki, hogy a bűnöző feltehetően Hollandiában bujkált, ezért a helyi rendőrséggel együttműködve beazonosították tartózkodási helyét, amikor pedig nyakon csípték, a férfi hamis osztrák iratokkal próbálta meg igazolni magát.

Arról, hogy mikor adják át a bűnözőt a magyar hatóságoknak, a holland bíróság dönt majd.

Címkék: drog, rendőrség
Dorogi László
2020.06.14.

Összefogtak a magyar és a horvát rendőrök, és jókora halat akasztottak horgukra: egy új típusú pszichoaktív anyaggal seftelő drogbanda kerülhet hűvösre az összehangolt akció után.

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya bűnszervezetben elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt folytat nyomozást Z. Vilmos szigetvári lakos és az általa irányított bűnözői csoport tagjai ellen - számolt a police.hu vasárnap.

A drogbanda módszere az volt, hogy a kriptovalutával megvásárolt kábítószert személyes találkozások nélkül, kizárólag online eladással, postai vagy futárcégeken keresztül történő kézbesítéssel juttatta el a vásárlóknak, a kiválóan konspiráló bűnözők külön informatikust és logisztikust is alkalmaztak, hogy a lehető leghatékonyabban működjön a drogbiznisz. A nyomozás adatai szerint a Z. Vilmos által irányított csoport legalább 14 ezer csomagot kézbesített közel két év alatt, amivel körülbelül 200 millió forint bevételre tettek szert.

A banda nem két éve kezdte el a bűnözést, több tagnak már korábban is voltak hasonló bűncselekményei. A magyar hatóságoknak azért kellett együttműködniük a horvát kollégákkal, mert a június elejére tervezett, leleplező, a bűnszervezet felszámolását célzó akció idejére Z. Vilmos feleségével és testvérével együtt Horvátországba utazott.

A rajtaütésre végül június 11-én került sor Magyarországon és Horvátországon, a magyar nyomozók hét bandatagot fogtak el, a horvát hekusok pedig előállították Z. Vilmost és két bűntársát. A hazai intézkedések alkalmával a rendőrök új pszichoaktív anyagot, a csomagoláshoz és postázáshoz felhasznált kellékeket, valamint a bűncselekményhez kapcsolódó bizonyítékokat foglaltak le.

Az akcióval párhuzamosan a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársai a bűnös úton szerzett jövedelem elvonása érdekében számos kényszerintézkedést alkalmaztak a gyanúsítottakhoz kapcsolódó ingóságok és ingatlanok vonatkozásában. Ezek alkalmával zár alá vettek 14 ingatlant és közel 31 millió forint értékben foglaltak le nagy értékű autókat, ékszereket és készpénzt.

A horvát rendőrök szintén kutatásokat tartottak az elfogott gyanúsítottak lakóhelyén, és összesen 30 millió forint értékben foglaltak le eurót és forintot, tíz mobiltelefont, valamint egy luxusautót.

A KR NNI Pécsi Osztályának nyomozói a bűnözői csoport hét elfogott tagját gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat. A Horvátországban elfogott két férfi és egy nő Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

2020.06.11.

Megdöbbentő: nemcsak tiltott dolgot művelt, de még a gyermekét is felhasználta az akcióban. A bódító szert áruló férfi azt mondta kisfiának, kristálycukrot kell átadnia a kuncsaftoknak. Persze másról volt szó...

Fotó, videó: police.hu

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsít a Gyulai Rendőrkapitányság egy kétegyházi férfit. A 33 éves férfi a nyomozás eddigi adatai szerint 2019 októberétől többeknek értékesíthetett tiltott bódító hatású szert. A gyanú szerint többször előfordult, hogy a 10 éves gyermekét kérte meg, adja át a vevőnek a kért mennyiséget. A fiúnak azt mondta, hogy kristálycukor van a kis csomagokban – számol be róla a police.hu.

A Gyulai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei szerdán reggel kétegyházi otthonában fogták el a férfit, akitől a gyanú szerint tiltott szerek értékesítéséből származó pénzt foglaltak le. Egy előző nap tőle vásárló fogyasztónál pedig olyan zacskókat találtak, amelyeken valószínűleg új pszichoaktív anyag maradványai vannak. Emellett egy szintén vele kapcsolatban álló férfitől a rendőrök kábítószer gyanúját keltő növényeket foglaltak le – olvasható a tudósításban.

A 33 éves kétegyházi férfit a Gyulai Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés mellett kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésével is gyanúsítja és őrizetbe vette. A nyomozók egyelőre vizsgálják, hogy a férfivel együtt élő nőnek, a gyermek édesanyjának volt-e szerepe a bűncselekményekben.

2020.06.10.

A drogtermesztők egy gyömrői ház udvarán rohadó régi katonai teherautó felépítményében és még három másik ültetvényen is termesztették a marihuánát, amelyeket a rendőrök egytől-egyig felszámoltak.

2020.05.06.

police.hu

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai koordinálták azt a rajtaütést, amelyben kétszáz rendőr 65 szolgálati gépkocsival és a Terrorelhárítási Központ hat műveleti egységével csapott le egyszerre négy megyében 22 helyszínen.

Címkék: drog, kábítószer
2020.05.02.

Óbudai lakásán fogták el a rendőrök azt a férfit, aki 600 gramm kábítószert és több mint négy millió forintot rejtegetett otthonában - számolt be róla a police.hu.