Blogolj!
2020.05.06.

police.hu

A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai koordinálták azt a rajtaütést, amelyben kétszáz rendőr 65 szolgálati gépkocsival és a Terrorelhárítási Központ hat műveleti egységével csapott le egyszerre négy megyében 22 helyszínen.

Címkék: drog, kábítószer
2020.05.02.

Óbudai lakásán fogták el a rendőrök azt a férfit, aki 600 gramm kábítószert és több mint négy millió forintot rejtegetett otthonában - számolt be róla a police.hu.

2020.02.27.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a szomszédos megyékkel, - Vas, Veszprém, Somogy – 2020. február 20-án és 21-én összehangolt rendőri akciót tartott a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények felderítése és visszaszorítása érdekében.

Címkék: drog, kábítószer
Pintér M. Lajos
2020.02.24.

Szimatot fogtak a rákosmentei járőrök, hatalmas zsákmány lett a vége.

Fotó, videó: police.hu

Több ezer kábítószergyanús tablettát, 2,5 kilogramm marihuánát és milliós összeget rejtegetett XVII. kerületi lakásában egy péceli férfi, akit közúti ellenőrzés során szúrtak ki a rendőrök – jelenti a police.hu.

A XVII. kerületi járőrök csütörtök este állítottak meg egy autóst a Bulyovszky utcában. A kocsiból kiáramló marihuánaszag, valamint a sofőr feszült viselkedése miatt az intézkedő rendőrök a férfi ruházatát és gépjárművét átvizsgálták. A járőrök a 36 éves O. István zoknijában és kabátjában is kábítószergyanús anyagot találtak, ezért elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A férfi elfogását követően látszólag együttműködött a rendőrökkel, elismerte, hogy a ruhájában talált fehér por és tabletta extasy, illetve speed. A nyomozóknak O. István azt állította, hogy bejelentett lakcímén, egy péceli házban lakik, de hamar kiderült, hogy titkolja valós lakhelyét. A férfi ezután még több fiktív címmel próbálta félrevezetni a rendőröket, akik rövid időn belül megtalálták azt a XVII. kerületi lakást, ahol O. István lakik.

A nyomozók a lakásban tartott kutatás során több mint 4 ezer darab kábítószergyanús tablettát, közel 130 gramm kristályos anyagot, bruttó 2,5 kilogramm marihuánát, 1,5 millió forintot, valamint külföldi valutát foglaltak le. A rendőrök az épületben találtak egy pincét is, amit O. István kannabisz termesztéséhez alakított ki. A pincében a növények neveléséhez használt eszközök, többek közt ventilátorok, tápoldatok, nagy teljesítményű lámpák voltak. A nyomozók a kábítószergyanús anyagok mellett két gépkocsit, számítástechnikai eszközöket és mobiltelefonokat is lefoglaltak. A megtalált kábítószergyanús anyagok piaci értéke az elsődleges adatok alapján meghaladja a 10 millió forintot.

A nyomozók O. Istvánt – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.

Dorogi László
2020.01.16.

A rendőrség lezárta a nyomozást annak a két holland férfinek az ügyében, akiket brutális mennyiségű droggal csíptek fülön a Sziget fesztiválon tavaly augusztusban.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A huszonéves elkövetők gyanús viselkedésére a biztonságiak lettek figyelmesek a tavalyi Sziget fesztivál nulladik napján, ugyanis a 21 és a 22 éves férfihez többen is odaléptek, majd kábítószert kaptak tőlük - természetesen pénzért cserébe. A biztonsági őrök azonnal értesítették a fesztivál rendőri biztosításáért felelős parancsnokot, nem sokkal később pedig már kattant is a bilincs a hollandusok csuklóján - mint később kiderült, egyikőjük a holland nemzeti atlétikai csapat tagja volt.

A rend éber őrei a drogdílerek cuccait átvizsgálva több kábítószergyanús anyagot, sőt árlistát is találtak, továbbá lefoglaltak két kulcsot a gyanúsítottaktól. A nyomok először egy a fesztivál területén lévő értékmegőrzőhöz vezettek, itt ecstasy-t találtak a rendőrök, a másik kulcs pedig egy autóhoz tartozott, ám ennek hollétéről akkor még nem tudtak a hatóságok.

Mivel a két férfi a kihallgatása során nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését és nem tettek vallomást, a bizonyítékok alapján őrizetbe vették őket. A rendőrség mindeközben megtalálta a gyanúsítottaktól lefoglalt kulcshoz tartozó autót, amelyben még több drogot találtak - zömében marihuánás cigarettát.

A rendőrök két nap leforgása alatt 20 kilogramm kábítószert foglaltak le a két fickótól, akik jelenleg is letartóztatásban vannak és Magyarországon folytatják le velük szemben a büntetőeljárást.

A rendőrségi beszámoló szerint a két drogdílerénél annyi füves cigit és ecstasy-t találtak, amivel a fesztivál látogatóinak felét elláthatták volna droggal azon a napon.

A hollandusok komoly büntetésre számíthatnak, ugyanis a jelentős mennyiségre - és ez bizony az - elkövetett kábítószer-kereskedelem büntetési tétele 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés, de adott esetben életfogytiglan is kiszabható a bűncselekményért.

Egy vegyész szakértő véleménye szerint egyébként a férfiaktól lefoglalt kábítószer tiszta hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának az ötvenegyszerese(!). Mivel a vevőket nem sikerült azonosítani, így az sem derült ki, hogy mennyi kábítószert adhattak el a Szigeten a gyanúsítottak, mindenesetre így is a nyakukon maradt 20 ezer adag, 100 millió forintnyi értékű kábítószer, amit már nem tudtak értékesíteni.

Pintér M. Lajos
2020.01.16.

Inárcsra vezettek a szövevényes szálak: elképesztő kábítószer-arzenált vonultatott fel a díler, de nem járt túl a rend őreinek eszén.

Fotó, videó: police.hu

A derék dabasi darabontok egy bejelentés alapján tavaly december 23-án csaptak le egy 18 esztendős hely dílerre, aki a megalapozott gyanú szerint a környezetében kábítószert terjesztett. A rendőrök M. Márkot kábítószer-kereskedelem bűntette miatt őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.

A nyomozók eddigi adatai szerint M. Márk egy inárcsi férfitől szerezhette be a különböző kábító- és pszichoaktív szereket. A rendőrök kedden kutatást tartottak a 22 éves férfi házában, ahonnan több mint 2000 gramm zöld színű növényi törmeléket, 49 darab tablettát, kábítószergyanús fehér port, valamint feltehetően a bűncselekménnyel összefüggésben több mobiltelefont és több százezer forint készpénzt foglaltak le.

H. Zoltánt a rendőrök elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították. A férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív értéket mutatott. Őrizetbe vették, és kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást – tudósít a police.hu.

Pintér M. Lajos
2020.01.07.

Triplázta az „élvezeteket” a tárkányi rosszfiú: kábítószert és alkoholt fogyasztott, majd úgy ült a volán mögé, hogy korábban ittas vezetés miatt elvették a jogsiját. Baleset lett a vége, tropára ment a jármű. Kész szerencse, hogy mindenki megúszta.

Fotó: police.hu

Anyagi káros közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a komáromi rendőrök vasárnap este. Történt, hogy egy 20 éves tárkányi férfi Volkswagen típusú személygépkocsival közlekedett Tárkány felől Komárom irányába, amikor egy autóbusz előzésébe kezdett, azonban egy szembe jövő jármű miatt a manővert nem tudta befejezni. A sofőr egy intenzív fékezést követően elvesztette uralmát az autója felett, és nekiütközött az autóbusz oldalának. Gyorsan elhagyta a helyszínt, de nem sokkal később visszament oda.

A kiérkező járőrök ellenőrizték az iratait, ekkor derült ki, hogy korábban ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát. Alkohol- és kábítószertesztje is pozitív lett. A sofőr ellen engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak – tudósít a police.hu.

2019.12.01.

Csaknem 28 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a fővárosban és Pest megyében; hat embert elfogtak, a hetedik terjesztőt, egy 28 éves budapesti férfit még továbbra is keresik.

Ragnar Volarus
2019.11.16.

Nem, nem a jópofa bankhiteles reklám pénzfái kezdtek virágozni a Pest megyei városban. Hanem drogkereskedő ásta el a kert végében a bűnös úton szerzett vagyonát. Viszont a bűnügyi technikus még a 48 éves K. Zsoltnál is rafináltabb volt.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói még 2019. május 2-án fogták el a biatorbágyi férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kábítószerrel kereskedett. K. Zsolt eleinte letartóztatásban volt, majd a bíróság bűnügyi felügyeletet (lakhelyelhagyási tilalmat) rendelt el vele szemben.

A VVH nyomozói a KR NNI Bűnügyi Technikai Főosztály munkatársaival közösen 2019. november 11-én kutatást tartottak a férfi biatorbágyi otthonában, hogy a drogkereskedelemből származó vagyonelemeket elvonják tőle. A mindenre kiterjedő kutatás során a rendőrök lefoglaltak egy nagy értékű személyautót, valamint egy motorkerékpárt. A nyomozók az ingatlanhoz tartozó kertet is alaposan átvizsgálták. Ennek alkalmával a kutatásban résztvevő bűnügyi technikus a kerti bokrok tövében korábbi talajmozgatás nyomaira bukkant, amelyet a gyanúsított elmondása szerint saját kutyája ásott fel.

A rendőrök mindenesetre gyanúsnak találták ezeket a kutya által felásott részeket, de mindegyik üresnek bizonyult. A bűnügyi technikus viszont a garázs mellett, a kerítés tövénél lerakott mulcsot is gyanúsnak találta. Ezt pedig valószínűleg a kertészére fogta K. Zsolt, de a technikusoknak ettől ez még gyanús maradt. Nem is alaptalanul. A felső réteg eltávolítása után, a tuják tövében, a földben elásva, több lefóliázott csomagban összesen 70 millió forintot és 354.605 eurót találtak a rendőrök, amelyet a vagyonelkobzás érdekében lefoglaltak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalának vagyonelkobzás érdekében tett intézkedései az alapügyek nyomozásaival párhuzamosan egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak, hiszen a bűncselekmények elkövetéséből eredő javak elvonásán túl a rendőrség így hatékonyan tud fellépni az ellen, hogy a gyanúsítottak vagyonukat újból drogkereskedelem finanszírozására fordítsák.

Forrás: police.hu

Címkék: drog
2019.11.11.

A kép illusztráció

A rotterdami kikötőben igazán nagy fogásba botlottak a hatóságok.

Címkék: Csempészet, drog