Telitalálat volt a hatos lottón
Nyerőszámok: 2, 16, 22, 33, 43, 44 Nyeremények: 6 találatos szelvény egy volt, nyereménye 328 371 365 forint. az 5 találatos szelvényekre 375 270; a 4 találatos szelvényekre 7555; a 3 találatos szelvényekre 2070 forintot fizetnek.
Blogolj!
Dorogi László
2020.01.16.

A rendőrség lezárta a nyomozást annak a két holland férfinek az ügyében, akiket brutális mennyiségű droggal csíptek fülön a Sziget fesztiválon tavaly augusztusban.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A huszonéves elkövetők gyanús viselkedésére a biztonságiak lettek figyelmesek a tavalyi Sziget fesztivál nulladik napján, ugyanis a 21 és a 22 éves férfihez többen is odaléptek, majd kábítószert kaptak tőlük - természetesen pénzért cserébe. A biztonsági őrök azonnal értesítették a fesztivál rendőri biztosításáért felelős parancsnokot, nem sokkal később pedig már kattant is a bilincs a hollandusok csuklóján - mint később kiderült, egyikőjük a holland nemzeti atlétikai csapat tagja volt.

A rend éber őrei a drogdílerek cuccait átvizsgálva több kábítószergyanús anyagot, sőt árlistát is találtak, továbbá lefoglaltak két kulcsot a gyanúsítottaktól. A nyomok először egy a fesztivál területén lévő értékmegőrzőhöz vezettek, itt ecstasy-t találtak a rendőrök, a másik kulcs pedig egy autóhoz tartozott, ám ennek hollétéről akkor még nem tudtak a hatóságok.

Mivel a két férfi a kihallgatása során nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését és nem tettek vallomást, a bizonyítékok alapján őrizetbe vették őket. A rendőrség mindeközben megtalálta a gyanúsítottaktól lefoglalt kulcshoz tartozó autót, amelyben még több drogot találtak - zömében marihuánás cigarettát.

A rendőrök két nap leforgása alatt 20 kilogramm kábítószert foglaltak le a két fickótól, akik jelenleg is letartóztatásban vannak és Magyarországon folytatják le velük szemben a büntetőeljárást.

A rendőrségi beszámoló szerint a két drogdílerénél annyi füves cigit és ecstasy-t találtak, amivel a fesztivál látogatóinak felét elláthatták volna droggal azon a napon.

A hollandusok komoly büntetésre számíthatnak, ugyanis a jelentős mennyiségre - és ez bizony az - elkövetett kábítószer-kereskedelem büntetési tétele 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés, de adott esetben életfogytiglan is kiszabható a bűncselekményért.

Egy vegyész szakértő véleménye szerint egyébként a férfiaktól lefoglalt kábítószer tiszta hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának az ötvenegyszerese(!). Mivel a vevőket nem sikerült azonosítani, így az sem derült ki, hogy mennyi kábítószert adhattak el a Szigeten a gyanúsítottak, mindenesetre így is a nyakukon maradt 20 ezer adag, 100 millió forintnyi értékű kábítószer, amit már nem tudtak értékesíteni.

Pintér M. Lajos
2020.01.16.

Inárcsra vezettek a szövevényes szálak: elképesztő kábítószer-arzenált vonultatott fel a díler, de nem járt túl a rend őreinek eszén.

Fotó, videó: police.hu

A derék dabasi darabontok egy bejelentés alapján tavaly december 23-án csaptak le egy 18 esztendős hely dílerre, aki a megalapozott gyanú szerint a környezetében kábítószert terjesztett. A rendőrök M. Márkot kábítószer-kereskedelem bűntette miatt őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.

A nyomozók eddigi adatai szerint M. Márk egy inárcsi férfitől szerezhette be a különböző kábító- és pszichoaktív szereket. A rendőrök kedden kutatást tartottak a 22 éves férfi házában, ahonnan több mint 2000 gramm zöld színű növényi törmeléket, 49 darab tablettát, kábítószergyanús fehér port, valamint feltehetően a bűncselekménnyel összefüggésben több mobiltelefont és több százezer forint készpénzt foglaltak le.

H. Zoltánt a rendőrök elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították. A férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív értéket mutatott. Őrizetbe vették, és kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást – tudósít a police.hu.

Pintér M. Lajos
2020.01.07.

Triplázta az „élvezeteket” a tárkányi rosszfiú: kábítószert és alkoholt fogyasztott, majd úgy ült a volán mögé, hogy korábban ittas vezetés miatt elvették a jogsiját. Baleset lett a vége, tropára ment a jármű. Kész szerencse, hogy mindenki megúszta.

Fotó: police.hu

Anyagi káros közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a komáromi rendőrök vasárnap este. Történt, hogy egy 20 éves tárkányi férfi Volkswagen típusú személygépkocsival közlekedett Tárkány felől Komárom irányába, amikor egy autóbusz előzésébe kezdett, azonban egy szembe jövő jármű miatt a manővert nem tudta befejezni. A sofőr egy intenzív fékezést követően elvesztette uralmát az autója felett, és nekiütközött az autóbusz oldalának. Gyorsan elhagyta a helyszínt, de nem sokkal később visszament oda.

A kiérkező járőrök ellenőrizték az iratait, ekkor derült ki, hogy korábban ittas vezetés miatt elvették a jogosítványát. Alkohol- és kábítószertesztje is pozitív lett. A sofőr ellen engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak – tudósít a police.hu.

2019.12.01.

Csaknem 28 millió forint értékű kábítószert foglaltak le a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a fővárosban és Pest megyében; hat embert elfogtak, a hetedik terjesztőt, egy 28 éves budapesti férfit még továbbra is keresik.

Ragnar Volarus
2019.11.16.

Nem, nem a jópofa bankhiteles reklám pénzfái kezdtek virágozni a Pest megyei városban. Hanem drogkereskedő ásta el a kert végében a bűnös úton szerzett vagyonát. Viszont a bűnügyi technikus még a 48 éves K. Zsoltnál is rafináltabb volt.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói még 2019. május 2-án fogták el a biatorbágyi férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kábítószerrel kereskedett. K. Zsolt eleinte letartóztatásban volt, majd a bíróság bűnügyi felügyeletet (lakhelyelhagyási tilalmat) rendelt el vele szemben.

A VVH nyomozói a KR NNI Bűnügyi Technikai Főosztály munkatársaival közösen 2019. november 11-én kutatást tartottak a férfi biatorbágyi otthonában, hogy a drogkereskedelemből származó vagyonelemeket elvonják tőle. A mindenre kiterjedő kutatás során a rendőrök lefoglaltak egy nagy értékű személyautót, valamint egy motorkerékpárt. A nyomozók az ingatlanhoz tartozó kertet is alaposan átvizsgálták. Ennek alkalmával a kutatásban résztvevő bűnügyi technikus a kerti bokrok tövében korábbi talajmozgatás nyomaira bukkant, amelyet a gyanúsított elmondása szerint saját kutyája ásott fel.

A rendőrök mindenesetre gyanúsnak találták ezeket a kutya által felásott részeket, de mindegyik üresnek bizonyult. A bűnügyi technikus viszont a garázs mellett, a kerítés tövénél lerakott mulcsot is gyanúsnak találta. Ezt pedig valószínűleg a kertészére fogta K. Zsolt, de a technikusoknak ettől ez még gyanús maradt. Nem is alaptalanul. A felső réteg eltávolítása után, a tuják tövében, a földben elásva, több lefóliázott csomagban összesen 70 millió forintot és 354.605 eurót találtak a rendőrök, amelyet a vagyonelkobzás érdekében lefoglaltak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalának vagyonelkobzás érdekében tett intézkedései az alapügyek nyomozásaival párhuzamosan egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak, hiszen a bűncselekmények elkövetéséből eredő javak elvonásán túl a rendőrség így hatékonyan tud fellépni az ellen, hogy a gyanúsítottak vagyonukat újból drogkereskedelem finanszírozására fordítsák.

Forrás: police.hu

Címkék: drog
2019.11.11.

A kép illusztráció

A rotterdami kikötőben igazán nagy fogásba botlottak a hatóságok.

Címkék: Csempészet, drog
2019.10.27.

Diszpécserek segítségével raboltak ki egy kispesti taxicéget, a tippadóknak a betörő volt a dílerük - számolt be róla a Police.hu.

2019.10.23.

Komplex portfólióval rendelkező rosszfiúra csaptak le a soproni zsaruk.

Fotó: police.hu

A soproni rendőrök kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt fogták el a 45 éves K. Zoltánt, aki abból igyekezett jövedelemre szert tenni, hogy marihuánanövényt termesztett a lakóhelyén marihuánanövényt termeszt. Eddig.

Október 22-én kutatást tartottak az ingatlanon, nem is eredménytelenül! A lakás helyiségeiben, valamint a férfi által használt telken álló lakókocsiban bruttó 2791,5 gramm, részben feldolgozott, részben még száradó kábítószergyanús növényi származékra bukkantak. A fogyasztáshoz és a termesztéshez használatos eszközöket, továbbá három engedély nélkül tartott fegyvert vagy annak utánzatát, illetve lőszereket is lefoglaltak.

A rendőrök K. Zoltánt elfogták és a Soproni Rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami – micsoda meglepetés – pozitív értéket mutatott.

K. Zoltánt gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügy vizsgálatát a Soproni Rendőrkapitányság szakértő bevonásával folytatja – jelenti a police.hu.

Pintér M. Lajos
2019.10.19.

Jól megszívták, mert a rend őrei villámgyorsan lecsaptak rájuk. Lebuktatta őket a szag!

Fotó: illusztráció

Ilyen nincs, és mégis van! A rosszfiúk Lúzer FC-je két oszlopos taggal bővült.

A III. kerületi rendőrök elfogtak ugyanis két férfit, akik – ki tudja, milyen megfontolásból; tán brahiból? – nem máshol, mint a rendőrségi épület előtt szívtak marihuánás cigarettát. Hát, ezt jól megszívták. 

A két férfi október 15-én este Budapest III. kerületében, a Tímár utcai rendőrségi épület előtt, a parkolóban megállt, majd rágyújtott egy marihuánás cigarettára, aminek a jellegzetes, szúrós szaga a rendőrségi épületbe is beszivárgott. Ennek parkolóban a járőrök igazoltatták a 26 éves esztergomi T. Patrikot és a 27 éves pilisszántói E. Marcellt, akik mit tehettek más: elismerték, hogy füves cigivel múlatják az idpőt. A rendőrök az autó kesztyűtartójában, egy gyógyszeres üvegben zöld kábítószergyanús növényi törmeléket találtak és foglaltak le – jelenti a police.hu.

A két férfit aztán kábítószer birtoklása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2019.09.12.

Laskagombával álcázta a kannabisz-ültetvényét a rosszfiú. Veszélyes spórákra hivatkozva a nyomozóknak légzőkészüléket adott, hogy ne érezzék a kábítószer szagát, de a trükk nem jött be. Sőt, kiderült, a környékbeli áramkimaradások többségének is ő az okozója...

Fotó, videó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást F. Gyula 41 éves budapesti lakos ellen, aki a gyanú szerint a XXII. kerületi ingatlanához tartozó barlangrendszerben mesterséges körülmények között kannabisz-növényeket termesztett – írja a police.hu.

A 19. században mészkőbányászat során kivájt barlangrendszerből alakították ki a jelenleg – legtöbbször – gombatermesztésre használt föld alatti helyiségeket. A gyanúsított a lakóháza mellett egy ilyen járatrészt bérelt a helyi önkormányzattól. Tevékenységének leplezése érdekében a vájat első részében laskagombát termesztett, míg utólag, falazással leválasztotta a helyiség hátsó, megközelítőleg 400 m²-es részét, amelyen egy ventilátorral álcázott rejtekajtót alakított ki.

A szeptember 10-én helyszínre érkezett nyomozókat a termesztett gomba spóráinak veszélyességét hangsúlyozva megpróbálta megtéveszteni azért, hogy a légzőkészülékek viselésével ne lehessen a kábítószer jellegzetes szaga alapján a rejtekhely nyomára bukkanni. A helyszínen fellelt nyomok, valamint a terhelt magatartása alapján a nyomozók megbontották a falazatot, amely mögött megtalálták a járatrendszer további termeit, valamint az azokban kialakított kannabisz-ültetvényt, amely 386 tő, szüret előtt álló növényt tartalmazott. A helyszínen talált eszközök valószínűsítik, hogy a feltárt helyiségben hosszabb ideje folyt a kannabisz termesztése.

A helyszínre kért energiaszolgáltató cég szakemberei megállapították, hogy a férfi a növények megvilágításához és szellőztetéséhez a villanyóra megkerülésével vételezett áramot. Az elmúlt időszakban tapasztalható áramkimaradásoknak – mely az érintett körzet életét nagymértékben nehezítette – vélhetően ez volt az oka.

A nyomozók F. Gyulát – előállítását követően – gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.