Blogolj!
2018.02.21.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Ügyészség azzal a domaszéki férfival szemben, aki a tavalyi falunapon megütötte és megharapta a vele szemben intézkedő rendőröket.

A vádirat szerint a vádlott 2017. július 23-án éjjel 3 órakor ismerősével sétált hazafelé. Megálltak a szolgálatot teljesítő rendőrök autója mellett, akik tartva az esetleges rongálástól, megszólították őket. A férfi ekkor kifogásolta a rendőri intézkedést, és ordítozni kezdett az öt rendőrrel. A rendőrök édesanyját szidta, nemi identitásukra tett kijelentéseket, közölte azt is, hogy kirúgatja őket, nem tudják ki ő és hogy őt nem lehet előállítani.

A rendőrök többször felszólították, fejezze be a rendbontást, de a férfi a felszólításnak nem engedelmeskedett, ezért a rendőrök testi kényszert alkalmazva földre teperték, és mivel ellenállt és próbálta a kezeit kihúzni a fogásból és akadályozta a bilincselést, gázsprayt kellett bevetni.

Miután sikerült megbilincselni a vádlottat, a járőrautó hátsó ülésére ültették, de ekkor megbilincselt kezeivel gyomron ütötte az egyik rendőrt, miközben Szegedre indultak vele. A vádlott a szidalmazást és a becsmérlő kijelentéseket a járőrautóban is folytatta, közölte a rendőrökkel, hogy kevesek, öten sem bírnak el vele, valamint, hogy egy nap alatt megkeres annyit, mint ők egy hónap alatt.

Mivel a vádlott folyamatosan ellenállt, a biztonsági övét bekapcsolni nem lehetett, kezeivel, lábaival tovább kapálózott, a biztonságos szállítás érdekében megpróbálták őt mellkasánál fogva a hátsó üléshez nyomni. Ekkor a férfi az intézkedő rendőr alkarjába harapott és arcon is ütötte. A vádlottat ilyen körülmények között sikerült végül a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítani.

A bántalmazás során az egyik rendőr az arc, a has és a jobb alkar zúzódásos sérüléseit szenvedte el, melyek 8 napon belül gyógyulnak.

A járási és a nyomozó ügyészség a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, könnyű testi sértés vétségével, valamint 5 rendbeli becsületsértés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

Ezeket a cikkeket olvastad már?