Blogolj!
Pintér M. Lajos
2019.06.30.

A főkolompost 12 rendbeli csalással gyanúsítják: telefonon tévedésbe ejtett idős személyeket, majd pénzt csalt ki tőlük, ráadásul nem is keveset.

Fotó, videó: police.hu

Unokázós csalássorozat végére tettek pontot a budapesti rendőrök – jelenti a police.hu.

A 32 éves boldogi H. József, valamint társa, a 37 éves budapesti K. Ottó 2018 novembere és 2019 márciusa között követték el a bűncselekményeket. K. Ottó hívta fel az idős személyeket telefonon, majd magát rendőrnek, mentősnek vagy orvosnak kiadva tévedésbe ejtette őket. Ezután társa, H. József – többször rendőrnek kiadva magát – vette át a sértettektől a kicsalt pénzt. A férfi, hogy hihetőbb legyen az álcája, még egy rendőrségi fejléccel ellátott nyomtatványt is átadott a pénzátvételről.

A nyomozók először az álrendőr H. Józsefet azonosították, akit 2019. március 15-én elfogtak, majd a BRFK unokázós nyomozócsoportja 2019. június 25-én Budapest XIII. kerületében, a Frangepán utcában elfogta K. Ottót is. A rendőrök a férfi lakásán tartott kutatáskor mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, zálogjegyeket és rendőrségi fejléccel ellátott papírokat találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály nyomozói H. Józsefet 8 rendbeli, társát 12 rendbeli csalás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Előbbi bűnügyi felügyelet alatt áll, utóbbit letartóztatták.

Pintér M. Lajos
2019.05.16.

Édes bűnözés, forró percek, hűvös pihengetés...

Fotó: pixabay.com

Milliárdos költségvetési csalás miatt indult eljárás egy édességgel, cukorral és zöldséggel kereskedő csoport tagjai ellen, az ügyészség tíz ember letartoztatását kezdeményezte – írja a Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján az MTI.

A gyanú szerint a bűnszervezet 2017-ben bűncselekmények elkövetésére hozott létre gazdasági társaságokat jellemzően szerb állampolgárok fiktív vezetésével. A vállalkozások bankszámlái felett azután a bűnszervezet tényleges irányítói – akik a feladatokat egymás közt megosztották – rendelkeztek.

A céghálóban szereplő cégek azután az Európai Unió területéről hoztak be jellemzően édességeket, zöldségeket, cukrot, és céljuk az volt, hogy elkerüljék az általános forgalmi adó megfizetését. További cégek közbeiktatásával úgy tettek, mintha az árut belföldről vásárolták volna, és így az adót megfizették volna.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság több mint tíz ember őrizetbe vételét rendelte el, másokat gyanúsítottként állított elő, illetve több helyszínen házkutatást tartottak és bizonyítékokat foglalt le.

Pintér M. Lajos
2019.04.20.

Több mint hárommillió forintot csalt ki egy idős férfitól a fiatal nő, aki mindent bevetett, hogy elérje célját. Aztán a rendőrök túljártak az eszén!

Fotó: police.hu

A XV. kerületi rendőrök elfogták azt a nőt, aki több mint hárommillió forinttal kopasztott meg egy idős úriembert – jelenti a police.hu.

A 24 éves budapesti S. Jennifer 2018 decemberében ismerkedett meg lovagjával, majd több hónapon keresztül rendszeresen hívta telefonon, és különféle indokokkal – a sértettet tévedésbe ejtve – pénzt kért tőle. Nem is keveset. De most már vége a dalnak!

A XV. kerületi nyomozók rajtaütöttek: akkor fogták el a nőt, szerda délelőttre egy újabb találkozót beszélt meg a sértettel, hogy Budapest XIV. kerületében, a Bosnyák téren adjon át neki 40 ezer forintot. A rendőrök kivárták a megfelelő pillanatot, a férfi látszólag „tejelt”, majd az egyenruhások következtek: az átadást követően elfogták a nőt, és lefoglalták az összeget.

A nyomozók S. Jennifer lakásán mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, valamint zálogjegyeket találtak és foglaltak le. Csalás bűntette miatt kell majd felelnie.

Pintér M. Lajos
2019.03.22.

Alaposan átvágta ügyfelét a vágófegyverrel, de végül lebukott. Kérdés, vajon miből gondolta, hogy megúszhatja a csalást?

Illusztráció: pixabay.com

Egy internetes csaló ügyében folytatott vizsgálatot fejezett be sikerrel a Pápai Rendőrkapitányság – olvasható a police.hu-n.

A sértett még tavaly decemberben értesítette a rendőrséget arról, hogy az egyik internetes aukciós portálról rendelt egy láncfűrészt, amelyet postai utánvétellel közel 80 ezer forintért megvásárolt. A csomag átvételekor döbbenten szembesült vele, hogy a megküldött fűrész üzemképtelen volt, és sem a típusa, sem a gyártási éve nem egyezett az eladó által meghirdetett eszközzel.

Egyszóval: kész átverés!

A büntetőeljárás során a pápai rendőrök látókörébe egy 26 éves dömsödi férfi került, akit a nyomozók március 13-án gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi beismerő vallomásában elmondta, hogy az általa feladott internetes hirdetésben szándékosan működőképesnek és újszerű állapotúnak tüntette fel a használhatatlan munkagépet, majd az érte kapott összeget elköltötte.

Csalás miatt kell majd felelnie a bíróságon.

Vádat emeltek Czeglédy Csaba és húsz társa ellen hétfőn, a vád szerint több mint hatmilliárd forint adót csaltak el - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

Pintér M. Lajos
2018.12.04.

Azzal hitegette a sértettjét, pénzért cserébe elintézi, hogy ne kapjon büntetést az ittas vezetése miatt, sőt a jogosítványát is visszakapja.

Illusztráció: pixabay.com

Csaló álrendőr bukott le Somogy megyében! A nem mindennapi bűnesetről a police.hu számol be.

Az ügy adatai szerint az érintett gadányi asszonyság 2018 októberében több alkalommal is felhívott egy férfit, és rendőrnek adta ki magát. A nő azt mondta a sértettnek, pénzért cserébe elintézi, hogy ne kapjon büntetést az ittas vezetése miatt indult eljárásban, sőt a jogosítványát is visszakapja.

A rendőrök azonban forró nyomon kézre kerítették az álkollégát. Az utolsó telefonhívásnál a sértett otthonában tartózkodtak, és a hívás alatt azonosították hangja alapján az elkövetőt. A 46 éves hölgyre otthonában csaptak le, majd a Marcali Rendőrkapitányság marcona nyomozói csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Azóta már az illetékes ügyészség asztalán pihen a vádemelési javaslat.

Pintér M. Lajos
2018.10.02.

Három gazfickót kapcsoltak le a budapesti rendőrök: a gyanúsítottak milliókat csaltak ki ártatlan állampolgároktól.

Fotó, videó: police.hu

„Unokázós” csalókat füleltek le a XVIII. kerületi rendőrök – számol be a remek hírről a police.hu. Nem mindennapi bűnügyről van szó, mely azonban számos fontos tanulsággal járhat az olvasóknak, különös tekintettel a védtelenebb idősekre, nézzük hát a részleteket!

A Budapesti Rendőrkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága D. Henrietta, B. Gyula és M. Róbert ellen folytat büntetőeljárást csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 36 éves D. Henrietta naponta több száz telefonszámot hívott fel: legtöbbször a hívott fél unokájának adta ki magát, és milliókat kért azzal az indokkal, hogy balesetet okozott. A nő azt is mondta, hogy kórházban van, ezért egy jó barátja megy el a pénzért. Közben a 39 éves társa, B. Gyula telefonon irányította a taxisként dolgozó 32 éves M. Róbertet, aki a megadott címre elment a megbeszélt összegért.

Az ördögi hármas akkor bukott le, miután nemrég egy idős nő bejelentést tett a rendőrségen, hogy közel másfél millió forintot csaltak ki. D. Henrietta ezúttal unokahúgként jelentkezett a sértettnél, és sírva kérte tőle a pénzt. A gyanútlan néni elhitte, hogy a családtagjával beszél, és át is adta a taxisnak a borítékba tett 1 millió 200 ezer forintot.

A kerületi nyomozók munkájának köszönhetően a BRFK Bűnügyi Főosztály Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai lakcímükön elfogták a nőt és a két férfit. A nyomozás során kiderült, hogy a csalók telefonkönyvet használtak, és névsorban haladva, naponta minimum 150 telefonszámot hívtak fel.

A három gyanúsított több hónapon keresztül, több száz hasonló csalást követett el, az ügyek felderítése folyamatban van. A rendőrök indítványozták a három gyanúsított előzetes letartóztatását.

Pintér M. Lajos
2018.09.18.

Ezért nem árt óvatosnak lenni. A szürkésfekete ingatlanpiacon bármi megtörténhet, ha az ember nincs észnél.

Fotó: police.hu

Elképesztő bűntényt göngyölítettek fel a debreceni zsaruk. A hajdúsági városban egy férfi két vevőnek is értékesítette lakását, és mindkét hoppon maradt áldozattól begyűjtötte a lóvét. De vajon hogy gondolhatta, hogy ezt megússza?

A police.hu friss híre szerint egy nő tett feljelentést a rendőrségen 2018. április 11-én arról, hogy egy ingatlaniroda által hirdetett debreceni lakást megvásárolt, azonban megtudta, hogy a tulajdonos azt már egy másik vevőnek is értékesítette. A sértettek több millió forintot fizettek a lakásért, hiszen az elkövető mind két vevővel adásvételi szerződést is kötött.

A rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként elfogták, majd előállították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, R. Zoltánt. Az 51 éves csalót gyanúsítottként hallgatták ki, és – mit mást tehetett volna – beismerő vallomást tett. Legközelebb majd a bíróságon magyarázkodhat.

Arról viszont sajnos nem szól a fáma, kié lett a lakás...

Pintér M. Lajos
2018.08.29.

Elképesztő átverés – nem létező telefonokon gazdagodott a bűnöző. Ezért gondold meg kétszer is, mielőtt apróhirdetésből vásárolsz mobiltelefont!

Fotó: pixabay.com

Nem kevesebb, mint tíz „ügyfelet” vett palira egy 19 éves szarvasi kezdő bűnöző. A fiatalember arra szakosodott, hogy nem létező mobiltelefonokat árult gyanútlan „vevőinek”.

Egy zirci lakos bejelentése alapján indult ismeretlen tettes ellen eljárás, aki 2017. október 20-án az egyik apróhirdetési oldalon meghirdetett egy mobiltelefont. A sértett az „eladóval” felvette a kapcsolatot, majd miután megkötötték az „üzletet”, elutalta a megadott bankszámlaszámra a készülék több tízezer forint vételárát. A hirdető azonban nem küldte meg a mobiltelefont, és az összeget sem juttatta vissza.

Lehet, hogy a zirci lakost sikerült átejtenie a szarvasinak, de a veszprémi rendőrök eszén nem járt túl. A zsaruk azonosították a gyanúsított személyét, és megállapították, hogy 2017 szeptembere és novembere között azonos módszerrel további kilenc főt károsított meg.

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik ellene büntetőeljárás – írja a police.hu.

Pintér M. Lajos
2018.08.20.

Egy pécsi nő nagyon megjárta, érdemes tanulni az esetéből.

Fotó: police.hu

Az érintős bankkártyák veszélyeire irányítja a figyelmet az a bűntény, melyről a police.hu számolt be.

Egy nő tett feljelentést 2018. január 25-én, mert az azt megelőző napokon valaki megszerezte bankkártyáját, és azzal két helyen érintéses fizetéssel használta is, nem kis összeggel megkárosítva a sértettet.

A rendőrök a nyomozás során beazonosították az elkövetéssel gyanúsítható 42 éves pécsi férfit, majd április 25-én csalás bűntett elkövetése miatt kihallgatták gyanúsítottként. A legkevésbé sem úriember azt mondta, Pécs belvárosában találta a bankkártyát, majd elismerte, két üzletben érintéses fizetéssel használta is azt. Tovább is szórta volna a könnyen jött lóvét, de a harmadik helyen már nem sikerült használnia a kártyát, mert addigra letiltották. Ezért aztán eldobta azt...

Úgy fogalmazott, nagyon bánja, hogy a kártyát megtalálás után nem adta le.

A rendőrségi nyomozás lezárultával a továbbiakban az ügyészség vizsgálja az esetet.