Blogolj!
Dorogi László
2020.05.10.

Krimi-kabaréba illő történetről számolt be a rendőrség hivatalos oldalán. A sztori annyira magyar, hogy már fáj.Ha azt állítom, hogy nincs nálam nagyobb Columbo-rajongó az országban, nem állítok nagy valótlanságot, így aztán az évek során azt is nagyon jól megtanultam, hogy a tökéletes bűntényt azoknak van a legnagyobb esélyük elkövetni, akik az igazságszolgáltatás bármely szegmensében dolgoznak. A legtöbb esetben persze a gáncsoskodó bírák, rendőrök, vagy éppen ügyvédek is beleszaladnak a késbe, s jól le is buktatják magukat.

Rossz megbízottal paktált le az a budapesti ügyvédnő is, aki 2017-ben egyik rokonának férjét kívánta eltetetni láb alól. Az ominózus rokon éppen egy csúnya válás közepén tartott a kiiktatandó férfival, s bár a rendőrségi információk nem ecsetelik az indítékot, vélhetően a vagyonleosztási folyamatot igyekezett rokonának kedvező módon befolyásolni a tettes a férj meggyilkoltatásával.

Annak rendje s módja szerint meg is bízott egy bérgyilkost a feladattal, akinek 70 ezer eurót fizetett volna az élet kioltásáért cserébe, csakhogy az egyezkedést a D. Márkó néven álcázott Sz. Zsolt rögzítette, anélkül, hogy a megbízónak tudomására jutott volna. Sz. Zsolt ezután felkereste a potenciális áldozatot, hogy beszámoljon neki: bár az ember nem válogathatja meg a rokonait, ebben az esetben mégsem ártott volna, ugyanis az ügyvédnő holtan akarja látni, ezt pedig rögzített hanggal bizonyítani is tudja.

A bérgyilkos 3500 euróért cserébe készségesen át is adta volna a látens áldozatnak az erről tanúskodó felvételt, csakhogy aztán úgy döntött, jobb felmarkolni a szajrét és a szalagot is megtartani. A becsapott - ellenben nagyon is életben tartott - férj ezután feljelentést tett a rendőrségen, hiszen nem elég, hogy meg akarták gyilkolni, most még jól le is húzták.

A nyomozók kiderítették, hogy Sz. Zsolt négy társával szövetkezve tervelte ki a nyerészkedő akciót, hogy az ügyvédnőt és a potenciális áldozatot is meg tudják fejni, ám végül lebuktak - és egyúttal lebuktatták a "bérgyilkost" megbízó ügyvédnőt is. A gyilkossági ügy tehát gyilkosság nélkül zárult, de az ügyvédnőnek és a bűnbanda tagjainak is fizetniük kell tetteikért.

Címkék: Csalás
2020.04.16.

police.hu

Öt férfi és két nőt állítottak elő a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak, a Pápai Rendőrkapitányság rendőreinek és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közös, összehangolt akciójának köszönhetően.

Címkék: Csalás, unokázás
Pintér M. Lajos
2020.04.07.

Magánszemélyeket, háziorvosokat és gyógyszertárakat is átvertek.

Illusztráció: pixabay.com

Szájmaszkokkal csaltak Magyarországon a koronavírus-járvány idején, de lebuktak az érintettek – jelenti a police.hu.

A csalók az interneten kínálták a védőeszközöket, előre kértek átutalást, ám nem szállítottak. Összesen több tízmillió forinttal károsíthattak meg magánszemélyeket, háziorvosokat, gyógyszertárakat. A Baranya megyei rendőrök egy 33 éves budapesti férfit és egy 32 éves, szintén fővárosi nőt őrizetbe vettek. Mivel a csalássorozat nem csupán Budapestet érintette, hanem több megyére kiterjedt, országos bűnügyi koordináció segíti a nyomozást.

2020.04.05.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint csalás gyanúja miatt letartóztatott a Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap egy férfit, aki szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult a honlapján, azokat azonban a vételár átutalása után már nem juttatta el a vevőknek.

Pintér M. Lajos
2020.03.17.

Fullba tolta a habzsidőzsit, utána a számla már nem annyira érdekelte. A rendőrség viszont annál inkább érdeklődik utána.

Őt keresik a zsaruk, de nagyon. Fotó: police.hu

Potyázó férfit keres gőzerővel a terézvárosi rendőrség – jelenti a police.hu.

Csalás vétség miatt indítottak nyomozást a fenti képen látható, jelenleg még ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az illető január 19. és január 22. közötti időre bejelentkezett egy VI. kerületi hotelbe, ahonnan az utolsó napon – mint aki jól végezte dolgát – a számla kifizetése nélkül távozott. A tartozást „természetesen” azóta sem rendezte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén!

2020.03.16.

A Magyarországon élő hondurasi férfi kihasználta a szájmaszok iránt megnövekedett igényeket.

Címkék: Csalás, koronavírus
2020.03.05.

Elég kellemetlen helyzetbe került Ronaldinho, a brazilok aranylabdás focistája, ugyanis Paraguayban hamis útlevél használata miatt előállították.

Pintér M. Lajos
2020.02.12.

Legyenek nagyon óvatosak, a WHO nem folytat telefonos kampányt Magyarországon. Ellenben a Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

Illusztráció: pixabay.com

Olyan csalók jelentek meg Magyarországon, akik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nevében telefonon kérnek pénzt jóhiszemű emberektől a koronavírusra hivatkozva. Erre figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

A hívások során egy gépinek tűnő hang a WHO nevében tájékoztatást ad az új betegségről, egyúttal felkínálja, hogy a készülék 1-es gombjának megnyomásával bizonyos összeg ellenében megrendelhető egy megfelelő védettséget nyújtó maszkot és fertőtlenítőszert tartalmazó csomag. Az ügyben eddig érkezett két bejelentés alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a WHO sem telefonon, sem más formában nem árusít termékeket. Arra kérik továbbá az embereket, hogy csak hivatalos szervektől fogadjanak el tájékoztatást a koronavírusról.

Kérdés esetén a Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldalát ajánlott felkeresni, esetleg hívható a 0680/277455 vagy a 0680/277456 ingyenes telefonszámok valamelyike is.

2020.01.28.

(képünk illusztráció)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság speciális nyomozócsoportja befejezte annak a bűnszervezet csalássorozatának a vizsgálatát, akik több mint 43 millió forint értékben csaltak ki pénzt, illetve ékszereket idős emberektől.

2020.01.08.

Vádat emelt Gáspár Győző ellen a Nógrád Megyei főügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt.