Blogolj!
2020.08.07.

Közismert kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonost vettek őrizetbe a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Debrecenben - közölte pénteken Simon Béla, a hatóság észak-alföldi bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense.

2020.07.26.

Egyre több unokázós csalóval van dolga a hazai rendőröknek: ezúttal egy motorral érkezett csalót értek tetten a rendfenntartók Budapesten, miután a férfi két és félmillió forintot csalt ki egy idős asszonytól, akinek azt hazudta, hogy unokája "megmentésére" kell a pénz.

Pintér M. Lajos
2020.06.26.

A nyomozók őrizetbe vették azt a két férfit, akik a könnyű pénzszerzés reményében idős embereket tévesztettek meg.

Fotó, videó: police.hu

Itt a vége, és már nem futnak el: csalókat fogtak a székesfehérvári rendőrök – jelenti a police.hu portál.

A bűnügyben a gyanú szerint egy ismeretlen férfi január 15-én 18 óra 30 perc körül felhívott egy 82 éves székesfehérvári férfit vezetékes telefonján, otthonában, és a fiának adta ki magát. A beszélgetés során a hívó azt állította, hogy balesetet okozott, és azonnali, 800 ezer forint készpénzre van szüksége a kár rendezéséhez. Elmondta azt is, hogy hamarosan ismerősét küldi a pénzért. A sértett összeszedte megtakarított pénzét, majd a lakása előtt átadta a kért összeget a számára ismeretlen férfinak. Ezek után az elkövető még ugyanazon a napon másik három idős székesfehérvári személytől is próbált hasonló módon és hivatkozással pénzt kicsalni, de azokban az esetekben pénzátadás nem történt.

A bűncselekmények kapcsán a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett, valamint csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozók a rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársaival együtt – az ügyben folytatott széles körű adatgyűjtés eredményeként – június 24-én, összehangolt akcióban a feltételezett elkövetők lakcímein ellenőrzést tartottak, és elfogták a 33 éves tokodi férfit, valamint a 46 éves esztergomi társát. A rendőrök lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt gépjárművet és mobiltelefont.

A nyomozók H. Jánost és N. Attilát – őrizetbe vételük mellett – egy rendbeli csalás bűntett és háromrendbeli csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. Azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

Pintér M. Lajos
2020.05.30.

Véget ért a több évig tartó bujkálás.

Fotó, videó: police.hu

Igazi nagyhalat fogtak pénteken Budapesten a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai a Komáromi Rendőrkapitánysággal és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóival együttműködve. A VIII. kerületben kézre kerített S. Tibor ellen nem kevesebb mint 23 elfogatóparancs volt érvényben!

A 47 éves férfi a police.hu tájékoztatása szerint több éve bujkált a hatóság elől, főként csalás elkövetése és közel 6 év letöltendő börtönbüntetés miatt is. A Komáromi Rendőrkapitányság most őrizetbe vette, vagyis a jelek szerint a forró nyarat már a hűvösön tölti.

2020.05.29.

Legalább 90 rendőr akciózott az ország több területén is, ahol nemcsak vagyontárgyakat, hanem egy őzgidát is találtak.

Címkék: Csalás, rendőrség
2020.05.27.

Országszerte csaptak be internetezőket azok a férfiak és nők, akiket a Békés megyei rendőrök fogtak el. Nagyértékű dolgokat árultak az interneten, de a tőlük vásárlóknak nem küldtek semmit.

Címkék: Csalás
Dorogi László
2020.05.10.

Krimi-kabaréba illő történetről számolt be a rendőrség hivatalos oldalán. A sztori annyira magyar, hogy már fáj.Ha azt állítom, hogy nincs nálam nagyobb Columbo-rajongó az országban, nem állítok nagy valótlanságot, így aztán az évek során azt is nagyon jól megtanultam, hogy a tökéletes bűntényt azoknak van a legnagyobb esélyük elkövetni, akik az igazságszolgáltatás bármely szegmensében dolgoznak. A legtöbb esetben persze a gáncsoskodó bírák, rendőrök, vagy éppen ügyvédek is beleszaladnak a késbe, s jól le is buktatják magukat.

Rossz megbízottal paktált le az a budapesti ügyvédnő is, aki 2017-ben egyik rokonának férjét kívánta eltetetni láb alól. Az ominózus rokon éppen egy csúnya válás közepén tartott a kiiktatandó férfival, s bár a rendőrségi információk nem ecsetelik az indítékot, vélhetően a vagyonleosztási folyamatot igyekezett rokonának kedvező módon befolyásolni a tettes a férj meggyilkoltatásával.

Annak rendje s módja szerint meg is bízott egy bérgyilkost a feladattal, akinek 70 ezer eurót fizetett volna az élet kioltásáért cserébe, csakhogy az egyezkedést a D. Márkó néven álcázott Sz. Zsolt rögzítette, anélkül, hogy a megbízónak tudomására jutott volna. Sz. Zsolt ezután felkereste a potenciális áldozatot, hogy beszámoljon neki: bár az ember nem válogathatja meg a rokonait, ebben az esetben mégsem ártott volna, ugyanis az ügyvédnő holtan akarja látni, ezt pedig rögzített hanggal bizonyítani is tudja.

A bérgyilkos 3500 euróért cserébe készségesen át is adta volna a látens áldozatnak az erről tanúskodó felvételt, csakhogy aztán úgy döntött, jobb felmarkolni a szajrét és a szalagot is megtartani. A becsapott - ellenben nagyon is életben tartott - férj ezután feljelentést tett a rendőrségen, hiszen nem elég, hogy meg akarták gyilkolni, most még jól le is húzták.

A nyomozók kiderítették, hogy Sz. Zsolt négy társával szövetkezve tervelte ki a nyerészkedő akciót, hogy az ügyvédnőt és a potenciális áldozatot is meg tudják fejni, ám végül lebuktak - és egyúttal lebuktatták a "bérgyilkost" megbízó ügyvédnőt is. A gyilkossági ügy tehát gyilkosság nélkül zárult, de az ügyvédnőnek és a bűnbanda tagjainak is fizetniük kell tetteikért.

Címkék: Csalás
2020.04.16.

police.hu

Öt férfi és két nőt állítottak elő a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak, a Pápai Rendőrkapitányság rendőreinek és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közös, összehangolt akciójának köszönhetően.

Címkék: Csalás, unokázás
Pintér M. Lajos
2020.04.07.

Magánszemélyeket, háziorvosokat és gyógyszertárakat is átvertek.

Illusztráció: pixabay.com

Szájmaszkokkal csaltak Magyarországon a koronavírus-járvány idején, de lebuktak az érintettek – jelenti a police.hu.

A csalók az interneten kínálták a védőeszközöket, előre kértek átutalást, ám nem szállítottak. Összesen több tízmillió forinttal károsíthattak meg magánszemélyeket, háziorvosokat, gyógyszertárakat. A Baranya megyei rendőrök egy 33 éves budapesti férfit és egy 32 éves, szintén fővárosi nőt őrizetbe vettek. Mivel a csalássorozat nem csupán Budapestet érintette, hanem több megyére kiterjedt, országos bűnügyi koordináció segíti a nyomozást.

2020.04.05.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint csalás gyanúja miatt letartóztatott a Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap egy férfit, aki szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult a honlapján, azokat azonban a vételár átutalása után már nem juttatta el a vevőknek.