Blogolj!
Pintér M. Lajos
2018.10.23.

Mondjuk a bíróság előtt nehéz lesz megmagyaráznia tettét a forrófejű egerbaktai fiatalembernek.

Fotó: police.hu

Elképesztő bűncselekményről számol be a police.hu: ez a hír a bizonyíték rá, hogy továbbra sem könnyű világ a taxisoké. Ezúttal késsel támadtak egy taxisra, és kötötték el járművét – kész szerencse, hogy személyi sérülés nem történt.

Az Egri Rendőrkapitányság egy 21 éves férfi ellen indított eljárást, aki az eddigi adatok szerint vasárnap este taxit hívott egerbaktai otthonához, majd azzal egy másik településre akart menni. Cseppet sem meglepő módon a taxisofőr a nagy távolság miatt előre kérte a viteldíjat, így a férfi menet közben megpróbált egy bankautomatánál pénzt magához venni, azonban nem sikerült. Mégsem üres kézzel ült vissza a kocsiba, ugyanis kést rántott, és életveszélyesen megfenyegette a sofőrt. Istennek hála a taxis ki tudott szállni annak ellenére, hogy támadója megpróbálta visszatartani.

B. László elhajtott a járművel, melyet Egerbakta belterületén végül – ki tudja, miért – hátrahagyott, és gyalog elmenekült. Nem jutott messzire, a szemfüles zsaruk hamarosan csattintották rajta a bilincset. Zsarolás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Pintér M. Lajos
2018.10.13.

Hatalmas pofont kapott a hazai kábítószer-kereskedelem!

Fotó, videó: police.hu

Budapesten mértek jókora csapást a drogbizniszre az egyenruhások. A rendőrök október 9-én délután igazoltatták Á. Ferencet Budapesten, aki egy gyanús csomagot hozott ki egy telephely épületéből. A doboz átvizsgálása során összesen négy kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak – írja a police.hu.

A dobozban lapuló marihuána feketepiaci értéke a szakértői vélemény szerint körülbelül 12 millió forint lehet.

A nyomozók a férfinál házkutatást tartottak, és megtalálták egy belvárosban bérelt trezor kulcsát, amelyben közel hatmillió forint és közel egymillió forint értékű valuta volt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály (KR NNI) az elfogott férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását. Kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a 29 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei illetővel szemben.

Pintér M. Lajos
2018.10.09.

Debrecenbe kéne menni – a pulykakas sofőrnek felforrt az agyvize, és kirobbantotta a tesztoszteronháborút. Ti azért vezessetek óvatosan!

Fotó: police.hu

Hajmeresztő bűnügyről tudósít a police.hu. Az elképesztő eset Debrecenben esett meg, ahol egy macsó, agyatlan autós gázsprayvel és ököllel rendezett le egy közlekedési vitát.

Az egyik sértett férfi tett bejelentést a rendőrségre vasárnap este arról, hogy személyautójával Debrecenben, az Attila téren közlekedett, amikor egy másik autóssal konfliktusba keveredett, és a szóváltás tettlegességig fajult. A rendőrök hamar kézre kerítették, majd gyanúsítottként kihallgatták a provokátor-pankrátor szegedi férfit, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozás adatai szerint a 38 éves nemúriember sofőr szóváltásba került a másik autó vezetőjével, akit – miután kifogyott az érvekből – többször megütött és gázsprayvel is lefújt. A bántalmazás láttán a sértett utasa kiszállt az autójukból, azonban R. János őt is megütötte, és a nyakánál fogva az autónak szorította. Majd angolosan távozott a helyszínről, de nem jutott messzire.

Súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás ellene.

Ti pedig vezessetek körültekintően, óvatosan és udvariasan!

Pintér M. Lajos
2018.10.06.

Alaposan szétcsapta magát a lengyel fickó, akire a bűnözésben nincs barátság jegyében a magyar zsaruk csaptak le.

Fotó: police.hu

Dunakeszin lopott el egy tehergépkocsit és egy defibrillátort egy lengyel férfi pénteken, majd mikor egy benzinkúton megállt italt vásárolni, a rendőrök elfogták – számol be a sikeres akcióról a police.hu.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a férfi ittas állapotban (a fotók tanúsága szerint egy üveg vodka társaságában) kötött el egy Dunakeszin lévő cég telephelyéről egy tehergépkocsit, amellyel útnak indult, majd megállt egy benzinkúton, ahol megint csak italt vásárolt, hogy ne szomjazzon.

Nem volt már beszámítható állapotban, hiszen a benzinkúton a lopott járművel bokrok közé hajtott, majd az időközben helyszínre érkező rendőrök elfogták.

A Dunakeszi Rendőrkapitányságon beismerő vallomást tett, és azt is elmondta a nyomozóknak, hogy a tehergépkocsi ellopása előtt egy parkoló mentőautóból kivett egy táskát, amit magával vitt. Később a rendőrök megállapították, hogy egy defibrillátor készülék volt ebben a táskában, a mentőautó pedig egy kft. tulajdonát képezi. A készüléket sértetlen állapotban foglalták le a nyomozók.

Arról nem szólnak a hírek, hogy mit akart kezdeni a piás polák a tehergépkocsival és a defibrillátorral, de a bíróság előtt majd erről is lesz lehetősége számot adni.

Pintér M. Lajos
2018.10.02.

Erdőben termesztették (volna) a kannabiszt a rosszfiúk, de rajtavesztettek.

Fotó: police.hu

Bravúros rendőri fogásról számol be a police.hu. Az egyenruhások egy kábítószerrel bizniszelő csapaton ütöttek rajta, úgyhogy az érintettek nem szennyezik tovább környezetüket és a társadalmat.

A rendőrségre szeptember utolsó napjaiban kapott fülest a Maros folyó mentén, egy Deszk közeli erdőben található sátorról és az abban levő több tucat tő kannabiszról. A nyomozók azonnal intézkedtek, a növényeket lefoglalták, majd a helyszín közelében a termesztőket elfogták. A 41 és a 47 éves szegedi férfi otthonában kábítószergyanús növényi törmeléket, a kábítószer előállításához és fogyasztásához használt eszközöket is találtak.

Ellenük kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Pintér M. Lajos
2018.08.31.

Nem sokáig örülhetett zsákmányának az elvetemült kecskeméti bűnöző, aki letépte egy idős asszony aranyláncát.

Fotó: police.hu

Remek rendőri produkcióról számol be a police.hu. Az érdem és a dicsőség ezúttal a kecskeméti kopóké, akik rekordidő alatt fogtak meg egy galád ékszerrablót.

A hírös városban a Széchenyivárosi Rendőrőrsre sétált be egy idős nő szerdán délután, és segítséget kért, mivel egy órával korábban megtámadták. A nyomozás adatai szerint a helyi asszonyt az utcán leszólította egy ismeretlen, majd kitépte a nyakában lévő aranyláncot, és azzal együtt elmenekült a helyszínről.

A rendőröknek nem kellett sok idő, kevesebb mint négy óra leforgása alatt beazonosították, és elfogták a feltételezett elkövetőt. A gyors munka eredménye, hogy az bűntény elkövetésének közelében egy zálogházban az eltulajdonított nyakláncot és medált is meglelték az egyenruhások, akik az ékszereket lefoglalták, és vissza is adták a sértettnek.

A tettest, a 32 éves P. Pétert gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd előterjesztést tettek letartóztatásnak indítványozásra.

Pintér M. Lajos
2018.08.24.

Jövedelmezőnek tűnhetett az üzlet, de rajtavesztett a bűnöző.

Fotó és videó: police.hu

Nem aprózta el V. László (nem, nem az ötödik!), aki egy lakiteleki mezőgazdasági területen próbálta megtöbbszörözni jövedelmét. Sajnálatos módon nem tiszta eszközökkel. Kannabisszal keverte ugyanis a kukoricát, ami hivatalból üldözendő.

A police.hu tudósítása szerint a 61 éves férfi nem kevesebb, mint 118 tő marihuánát ültetett a kukoricatábla sorai közé. Addig járt azonban a korsó a kútra, míg le nem csaptak a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság törhetetlen rendvédelmisei.

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt került a látókörükbe V. László, aki rögvest a horgukra is akadt, őrizetbe vették, majd a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök el is végezték a szükséges eljárási cselekményeket, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Pintér M. Lajos
2018.08.13.

Nyolcvanmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök a fővárosban. Nem mellesleg leleplezték egy budapesti férfi bűntanyáját, és véget vetett a működésének.

Fotó, videók: police.hu

Óriási kábítószerfogással hívták fel magukra a figyelmet a budapesti egyenruhások. A nyomozók nyolcvanmillió forint feketepiaci értékű kokainra bukkantak egy kőbányai droglaborban – közölte a police.hu.

A bűntanyát működtető 55 éves budapesti férfit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják, őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatását. A nyomozás adatai szerint Sz. István gyanúsított több hónapja terjesztette a fővárosban a drogot, amelyet értékesítés előtt egy X. kerületi bérleményben kialakított laboratóriumban kevert, különféle vegyszerekkel fokozta a kokain hatását.

Az éber zsaruk kokain eladása közben érték tetten a férfit és vásárlóját, illetve házkutatást tartottak az általa bérelt kőbányai helyiségben, ahol egy jól felszerelt droglabort találtak. A helyszínen a kábítószer előállításához, préseléséhez, porciózásához használt eszközökre és vegyszerekre bukkantak a rendőrök, valamint 3200 gramm kábítószergyanús porra, amely az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint kokain.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Pintér M. Lajos
2018.08.13.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki balesete után magukra hagyta a vele utazó gyermekeket, köztük két sajátját.

Fotó: police.hu

Apa az ilyen? Férfi az ilyen? Ember az ilyen?

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 39 éves illető ellen, aki idén februárban balesetet okozott, majd az autójában utazó három sérült gyermeket hátrahagyva elment a helyszínről.

Elképesztő történet. Ilyen nincs, de sajnos mégis van – aktualizálhatjuk a riporteri szállóigét.

A történet negatív főszereplője három gyermeket szállított az autóban, közülük kettő a sajátja volt. A helytelen sebességválasztás miatt – magyarul ment mint a meszes – az egyik kanyarban kisodródott az autóval, és egy kerítést átszakítva a templomkertbe hajtott Enesén. Egy szobornak ütközve állt meg. A balesetben mindhárom gyermek megsérült, a vádlott tizenegy éves fiának a keze is eltört. A sofőrt minden hidegen hagyta, nem hívott segítséget a gyermekekhez, ehelyett saját magát(!!!) szállíttatta el a helyszínről, és csak később adta fel magát a rendőrségen.

Egy közelben lakó a történtekkor hatalmas csattanásra lett figyelmes, észrevette az autót a templomkertben, és sikoltozást hallott. A három gyermeket sokkos állapotban találta. Kivette őket a kocsiból, majd egy arra közlekedőtől segítséget kért, aki visszavitte őket az iskolába. A balesetet okozó felesége két sajátjukat hazavitte, onnan kerültek a kórházba, a harmadik a mentők kiérkezéséig az iskolában maradt.

Takács Péter Győr-Moson-Sopron megyei főügyész közleménye szerint a 39 éves illetőt segítségnyújtás elmulasztásával és közúti baleset gondatlan okozásával vádolják. Tettéért négy év szabadságvesztés is kiszabható.

E sorok szerzője szerint alaposan rászolgált a hűsölésre.

Pintér M. Lajos
2018.08.11.

Charlie Firpo néhány pofonnal lerendezte Nimfast és társait, a váci sértettnek a rendőrök segítettek.

Illusztráció: pixabay.com

Sajátos autólopásról adott hírt a police.hu. Történt, hogy a gyanúsított pénteken 5 óra körül ismerőse váci lakásán magához vette a tulaj személygépkocsijának kulcsait, majd engedély nélkül elvitte (értsd: elkötötte) a járművet, és azzal Bercelig közlekedett.

„Mert a kamion a mienk, és el akarunk menni vele!”

Az örökzöld Bud Spence-klasszikusban Charlie Firpo megint dühbe jött, és néhány pofonnal lerendezte Nimfast és társait. A váci sértett a magyar zsarukhoz fordult, és nagyon jól tette.

A 35 éves berceli nőt hamar fülön csípték a balassagyarmati rendőrök, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Mert azért az autó mégsem az övé, hiába akart elmenni vele...

Ezeket a cikkeket olvastad már?