Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!
2018.02.23.

Meghosszabbították Szegeden annak a három szerb és horvát férfinak az előzetes letartóztatását, akik egy évek óta működő, autólopásra létrehozott bűnszervezet tagjai.

A gyanú szerint az egyik szerb férfi 2015-ben legalább hét szerb, illetve horvát állampolgárságú személy részvételével létrehozott egy bűnözői hálózatot Szerbiában azért, hogy az Európai Unió több országából, jellemzően nagy értékű gépkocsikat lopjanak el.

A szervezetben vezető szerepet betöltő egyik gyanúsított utasítására és irányítása mellett jellemzően Olaszországból, Németországból és Ausztriából a lopott gépjárműveket a szervezet tagjai Szegedre szállították, ahol több garázst bérelve pihentették azokat. Itt a gépjárművek egyedi azonosítóit megváltoztatták, majd azokat a szerb-magyar határon átszállították és Szerbiában értékesítették. A gyanú szerint eddig a bűnszervezet Nyugat-Európa területéről 9 darab nagy értékű gépkocsit juttatott el így Szerbiába.

A bűnszervezet három tagjának előzetes letartóztatását a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója további 3 hónappal meghosszabbította, figyelemmel a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére.

(rual)

2018.02.21.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Ügyészség azzal a domaszéki férfival szemben, aki a tavalyi falunapon megütötte és megharapta a vele szemben intézkedő rendőröket.

A vádirat szerint a vádlott 2017. július 23-án éjjel 3 órakor ismerősével sétált hazafelé. Megálltak a szolgálatot teljesítő rendőrök autója mellett, akik tartva az esetleges rongálástól, megszólították őket. A férfi ekkor kifogásolta a rendőri intézkedést, és ordítozni kezdett az öt rendőrrel. A rendőrök édesanyját szidta, nemi identitásukra tett kijelentéseket, közölte azt is, hogy kirúgatja őket, nem tudják ki ő és hogy őt nem lehet előállítani.

A rendőrök többször felszólították, fejezze be a rendbontást, de a férfi a felszólításnak nem engedelmeskedett, ezért a rendőrök testi kényszert alkalmazva földre teperték, és mivel ellenállt és próbálta a kezeit kihúzni a fogásból és akadályozta a bilincselést, gázsprayt kellett bevetni.

Miután sikerült megbilincselni a vádlottat, a járőrautó hátsó ülésére ültették, de ekkor megbilincselt kezeivel gyomron ütötte az egyik rendőrt, miközben Szegedre indultak vele. A vádlott a szidalmazást és a becsmérlő kijelentéseket a járőrautóban is folytatta, közölte a rendőrökkel, hogy kevesek, öten sem bírnak el vele, valamint, hogy egy nap alatt megkeres annyit, mint ők egy hónap alatt.

Mivel a vádlott folyamatosan ellenállt, a biztonsági övét bekapcsolni nem lehetett, kezeivel, lábaival tovább kapálózott, a biztonságos szállítás érdekében megpróbálták őt mellkasánál fogva a hátsó üléshez nyomni. Ekkor a férfi az intézkedő rendőr alkarjába harapott és arcon is ütötte. A vádlottat ilyen körülmények között sikerült végül a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítani.

A bántalmazás során az egyik rendőr az arc, a has és a jobb alkar zúzódásos sérüléseit szenvedte el, melyek 8 napon belül gyógyulnak.

A járási és a nyomozó ügyészség a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, könnyű testi sértés vétségével, valamint 5 rendbeli becsületsértés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

2018.02.21.

Egy napon belül elfogták a vásárhelyi rendőrök azt a férfit, aki öt ház falára firkált vasárnap hajnalban Hódmezővásárhelyen.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra február 18-án reggel érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen tettes egy pékség és négy lakóház falára festett különféle graffitiket. A vásárhelyi körzeti megbízottak széles körű adatgyűjtése eredményeként, valamint a városi térfigyelő felvételeinek felhasználásával a nyomozók 24 órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 41 éves férfit. Ő kihallgatása során a falfirkálást elismerte, és azzal védekezett, hogy ittassága miatt nem emlékszik a történtekre. A férfi ellen rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, amit a rendőrség gyorsított eljárással, bíróság elé állítással szeretne befejezni.

(rual)

2018.02.19.

Egy Range Rover és egy Audi került rendőrkézre.

Range Rover luxusautóval akarta az országot elhagyni Nagylaknál egy román állampolgárságú férfi február 17-én délután. A rendőrök a jármű ellenőrzése során megállapították, hogy azt a spanyol hatóságok körözik.

Szintén február 17-én, de már késő este jelentkezett kilépésre egy román férfi Kiszombornál. A rendőrök felszólították, hogy adja át az általa vezetett olasz honosságú Audi okmányait, de a sofőr azokkal nem rendelkezett. Az útlevélkezelők megállapították, hogy a járművet alvázszám alapján az olasz hatóságok körözik, valamint azt is, hogy egy másik gépkocsi rendszámával közlekedik a férfi. A sofőrt előállították, ellene egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás.

A magyar rendőrök a járműveket lefoglalták.

(rual)

2018.02.19.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a csengelei férfival szemben, aki huzamosabb időn keresztül sem ételt, sem italt nem adott kutyájának.

A vádirat szerint lakossági bejelentésre jelentek meg a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei 2017. július 5-én a férfi csengelei tanyáján. A vádlott által tartott kutya közelében sem takarmányt, sem vizet nem találtak.

Öt nap múlva az illetékes hatósági állatorvossal együtt a rendőrök ismét megjelentek a tanyán, és a korábbihoz hasonlóan ugyanúgy az étel és ital hiányát tapasztalták. Az is feltűnt, hogy a kutya az alultápláltság, valamint a rendszeres friss ivóvízhiány miatt a fajtajellegnek megfelelő súly felére fogyott, kondíciója is gyenge volt. Ekkor a rendőrök adtak enni és inni a kutyának.

A július 10-i szemlén a hatósági állatorvos felszólította a vádlottat, hogy normalizálja a kutya tartási körülményeit, amelyet a férfi tudomásul vett. A rendőrök július 16-án újból ellenőrzést végeztek az ingatlanon, ahol ismét azt látták, hogy a férfi a legutolsó felszólítás ellenére sem gondoskodott a kutya megfelelő tartásáról.

A vádirat szerint a vádlott a kutyájával úgy bánt, mely alkalmas volt arra, hogy az állatnak maradandó egészségkárosodást, vagy pusztulást okozzon, különös figyelemmel a nyári időjárási viszonyokra is. Ezért a járási és a nyomozó ügyészség a férfit állatkínzás vétségével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

Ezeket a cikkeket olvastad már?