Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.07.30.

Nani szimata megint aranyat ért a fővárosi zsaruknak.

Fotó: police.hu

Páratlan négylábú segítőtársuknak köszönhetően öt órán belül elfogták azt az egyenruhások azt a három férfit, akik a gyanú szerint egy kulturális intézmény raktárába törtek be – jelenti a police.hu.

A X. kerületi nyomozók vasárnap délután egy betörés helyszínelése közben kértek segítséget a Bűnügyi Kutyavezető Alosztály munkatársaitól. A nyomozás akkori adatai szerint a Kőbányai úton található kulturális központba 15 óra körül tört be három férfi, akik az épületből erősáramú kábelt, aggregátort és díszletbábút loptak. A betörők éppen távoztak az épületből, amikor a biztonsági őr észrevette őket. A tolvajok az ellopott tárgyakat ekkor eldobták, és elfutottak.

A rendőrök az ismeretlen elkövetők felkutatása érdekében nyomkövető kutyát indítottak a helyszínről. Nani, a BRFK Bűnügyi Kutyavezető Alosztály nyomkövető kutyája azonnal szagot fogott, majd egyenesen ahhoz a házhoz vezette a nyomozókat, ahol a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiak rejtőztek. A nyomozók a három férfit – a 43 éves G. Lászlót, a 43 éves N. Róbertet és a 35 éves U. Petrica-t – elfogták, előállították, és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.07.23.

Nem semmi: összehangolt akció keretében számoltak fel a drogos bűnszervezetet.

Fotó, videó: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága július 20-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a megye valamennyi rendőrkapitányságának rendőrei, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság EKÁER Ellenőrzési Osztályának járőrei, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársai nagyszabású, összehangolt akció keretében csaptak le egy Tolna megyei kábítószer-kereskedő hálózat vezetőjére és tagjaira – jelenti a police.hu.

A zsaruk tizenegy helyszínen hat embert fogtak el és állítottak elő bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt!

Ami az előzményeket illeti, közel két évig tartó nyomozási munka eredményeként sikerült feltérképezni a bűnszervezetet, összegyűjteni azokat a terhelő információkat és bizonyítékokat, amelyek alapján látókörbe került a hálózatot irányító 54 éves tolnai férfi és a bűnbanda tagjai. A csapás során a rendőrök kutatást hajtottak végre a szervezet tagjai által használt ingatlanokban, valamint gépjárművekben. Jelentős mennyiségű kábítószert, különböző fajtájú új pszichoaktív anyagokat foglaltak le, valamint a kábítószer csomagolásához, értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak. A bűncselekményből származó vagyon elvonása érdekében a hálózat tagjaitól öt ingatlant vettek zár alá, gépjárműveket, készpénzt és egyéb vagyontárgyakat (elektronikai eszközöket, zongorát, ékszereket), valamint a bűnszervezet vezetőjének üzletrészét foglalták le, csaknem 35 millió forint értékben.

Az egyenruhások egy 54 éves tolnai, egy 43 éves és egy 20 éves kocsolai, egy 38 éves pincehelyi, egy 41 éves és egy 37 éves dalmandi lakost jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének, illetve bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A police.hu felhívja a figyelmet: a gyanúsításban szereplő bűncselekmény öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Pintér M. Lajos
2020.07.18.

Vajon mit árthatott neki az a szerencsétlen vécécsésze? Avagy sokba fájhat a budibarbárság.

Illusztráció: pixabay.com

Garázdaság és rongálás miatt is felelnie kell annak a szombathelyi fiúnak, aki – igen, van ilyen – egy vécében találta meg az ellenséget pár hónappal ezelőtt.

A vasi vasrendőrök február 11-én fogták el, és állították elő az illető szombathelyi titánt, aki az egyik helyi bevásárlóközpont mosdóját szándékosan szétcsapta. A nyomozók a fiút gyanúsítottként hallgatták ki, ennek során a bűncselekmény elkövetését beismerte. Garázdaság, valamint rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben,

A police.hu friss híre szerint a napokban a zsaruk vádemelési javaslattal megküldték az ügy iratait a Szombathelyi Járási Ügyészségnek, azaz nemsokára kiderül, mennyibe fáj a srácnak a vécévandalizmus.

Pintér M. Lajos
2020.07.09.

Elsősorban a fémből és rézből készült értékekre, tárgyakra utazott, de rajtavesztett.

Fotó: police.hu

Tolvajt fogtak a zsaruk Esztergomban, méghozzá bravúros gyorsasággal!

A police.hu friss híre szerint a lakatot lefeszítve jutott be egy esztergom-kertvárosi garázsba K. Sándor július 3-án éjszaka. A férfi értékek után kutatott a helyiségben, majd az ott lévő fém és réz tárgyakat, tányérokat, szerszámokat, karórákat és mobiltelefonokat egy zsákba pakolta, és távozott a helyszínről. A sértett másnap reggel vette észre a lopást, majd három nappal később feljelentést tett a rendőrségen.

Az esztergomi rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek az elkövető azonosítása érdekében, akit már a feljelentést követő napon elfogtak, és gyanúsítottként kihallgattak. A 32 éves K. Sándor beismerte a bűncselekmény elkövetését. Bevallotta, a lopott értékek nagy részét leadta egy MÉH-telepen. Az egyenruhások ezeket gyorsan megtalálták, és visszaadták a tulajdonosnak. K. Sándor ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Pintér M. Lajos
2020.07.08.

Sokba került az őrült száguldozás és a kocsikkal való trükközés.

Fotó: police.hu

A budapesti rendőrök a közlekedési hatóság munkatársaival együttműködve közlekedési akciót tartottak péntek éjszaka a fővárosban – jelenti a police.hu. A nagyszabású, egész Budapest területére kiterjedő rendőrségi fellépés a gyorshajtás és az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására irányult, de az egyenruhások az engedély nélkül átalakított autókat is ellenőrizték.

Az ellenőrzés során 62 járművezető lépte túl a megengedett sebességhatárt, volt olyan autós is, aki 70 km/h óra helyett 123 km/h-val közlekedett a Hungária körúton. Egy autóst a rendőrök azért akartak megállítani, mert figyelmen kívül hagyott egy kötelező haladási irány jelzőtáblát, azonban a szabálytalankodó sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg; kiderült, hogy a Rendőrség, a PKKB, a Fővárosi Törvényszék és a NAV is elfogatóparancsot adott ki ellene. A rendőrök a férfit a Soroksári úton utolérték és elfogták.

A zsaruk nyolc esetben helyszíni bírságot szabtak ki, öt esetben engedély nélküli átalakítás miatt vontak be forgalmi engedélyeket, egy embert ittas vezetés, egy másikat pedig körözés miatt fogtak el és állítottak elő.

Egyúttal üzenik és ígérik: folytatják az ellenőrzéseket az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében.

Pintér M. Lajos
2020.07.04.

Kábítószert fogyasztottak és terjesztettek, de rajtavesztettek.

Fotó, videó: police.hu

Hét személyt állítottak elő a rendőrök egy nagyszabású csütörtöki akcióban, melynek során egy kábítószeres bandára csaptak le.

A helyi zsaruk a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásaival megerősítve hajnalban razziáztak Kiskunhalason (via police.hu). A városban két ingatlant vizsgáltak át, ahonnan kábítószer és pszichoaktív anyagok fogyasztásához és terjesztéséhez szükséges eszközöket – fóliákat és mérleget –, valamint mobiltelefonokat és készpénzt foglaltak le. Összesen hét embert kapcsoltak le, közülük három főt új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítanak. Egyiküket őrizetbe is vették a nyomozók, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Pintér M. Lajos
2020.07.02.

A gyanúsított az olasz hatóságok őrizetében van, kiadatásáról még nem született döntés.

Illusztráció: MTI/Krizsán Csaba

Megtalálták és azonosították a 2006-ban eltűnt, emberölés áldozatává vált szentesi nő holttestét – jelentette be csütörtökön a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon.

Azt írták, a szentesi nő albérletéből 2006. július 21-én 19 óra és 22-én 9 óra között – 2 éves gyermekét egyedül hátrahagyva – ismeretlen helyre távozott, azóta nem adott magáról életjelet. Az eltűnésével kapcsolatban beszerzett adatok és információk alapján az asszony emberölés áldozatává vált.

A nyomozóknak mostanra sikerült rábukkanniuk az eltűnt nő földi maradványaira. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható D. Lajossal – a nő korábbi élettársával – szemben korábban európai elfogatóparancsot bocsátottak ki. A férfi jelenleg az olasz hatóságok őrizetében van, Magyarországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Emlékeztetnek: az ügyben az országos rendőrfőkapitány korábban 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Pintér M. Lajos
2020.06.30.

Készpénzre és ékszerekre specializálódott a kisnaményi férfi, aki alighanem hosszabb időt tölt majd hűvösön.

Fotó: police.hu

Sorozatbetörőt fogtak a szekszárdi zsaruk: a kisnaményi férfi egy hét alatt legalább három házba tört be a megyeszékhelyen – jelenti a police.hu.

Ami az előzményeket illeti, egy szekszárdi nő tett feljelentést ismeretlen személy ellen, aki múlt csütörtökön a délelőtti órákban betört házukba, és onnan ékszereket, órákat, készpénzt és egyéb értékeket lopott el. Ezt megelőzően a korábbi napokban azonban a városban több betörés is történt, melyek során szintén ékszereket, készpénzt lopott el ismeretlen. A bűncselekmények kapcsán a nyomozók látókörébe került egy kisnaményi 51 éves férfi, akit a rendőrök csütörtök délután elfogtak a Tolna megyei városban. A ruházatának átvizsgálása során az elkövetőnél betöréshez használható eszközöket, valamint az aznapi betörésből származó ékszereket találtak, melyeket le is foglaltak.

Az elszámoltatás során az elkövető elismerte a bűncselekményt, azonban a korábbi betörésekről nem nyilatkozott a rendőröknek. A férfit eddig háromrendbeli lopás bűntettel gyanúsították meg. A betörőt őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az 51 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság vasárnap letartóztatásba helyezte. Az ügyben a további eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányságon folytatják.

Pintér M. Lajos
2020.06.27.

Rendőrkézen az erőszakos ékszertolvaj, aki nem keseríti tovább a nők életét.

Illusztráció: police.hu

Négy lopással gyanúsítják a VIII. kerületi nyomozók azt a 39 éves férfit, aki nemrég kerítettek kézre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságának járőrei kedden 15 órakor kaptak riasztást arról, hogy a Kálvária téren nyaklánckitépés történt. A perceken belül kiérkező rendőrök a kamerafelvételek visszanézését követően kollégáiktól pontos leírást kaptak a feltételezett elkövető ruházatáról, akit 15 óra 35 perckor a Magdolna utcában – nem messze az elkövetés helyszínétől – felismertek és elfogtak. A járőrök a 39 éves R. Pétert előállították a kerületi rendőrkapitányságra – jelenti a police.hu.

A gyanú szerint a budapesti férfi április 15-e és május 4-e között Budapesten a VIII. kerületben hasonló módszerrel három nő sérelmére követett el nyaklánckitépést. Vagyis megközelítette őket, vagy útbaigazítás kérést színlelve közelebb került hozzájuk, majd leszakította a nyakláncukat, és elfutott a helyszínről. A nyomozók R. Pétert négyrendbeli lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Pintér M. Lajos
2020.06.26.

A nyomozók őrizetbe vették azt a két férfit, akik a könnyű pénzszerzés reményében idős embereket tévesztettek meg.

Fotó, videó: police.hu

Itt a vége, és már nem futnak el: csalókat fogtak a székesfehérvári rendőrök – jelenti a police.hu portál.

A bűnügyben a gyanú szerint egy ismeretlen férfi január 15-én 18 óra 30 perc körül felhívott egy 82 éves székesfehérvári férfit vezetékes telefonján, otthonában, és a fiának adta ki magát. A beszélgetés során a hívó azt állította, hogy balesetet okozott, és azonnali, 800 ezer forint készpénzre van szüksége a kár rendezéséhez. Elmondta azt is, hogy hamarosan ismerősét küldi a pénzért. A sértett összeszedte megtakarított pénzét, majd a lakása előtt átadta a kért összeget a számára ismeretlen férfinak. Ezek után az elkövető még ugyanazon a napon másik három idős székesfehérvári személytől is próbált hasonló módon és hivatkozással pénzt kicsalni, de azokban az esetekben pénzátadás nem történt.

A bűncselekmények kapcsán a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett, valamint csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozók a rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársaival együtt – az ügyben folytatott széles körű adatgyűjtés eredményeként – június 24-én, összehangolt akcióban a feltételezett elkövetők lakcímein ellenőrzést tartottak, és elfogták a 33 éves tokodi férfit, valamint a 46 éves esztergomi társát. A rendőrök lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt gépjárművet és mobiltelefont.

A nyomozók H. Jánost és N. Attilát – őrizetbe vételük mellett – egy rendbeli csalás bűntett és háromrendbeli csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. Azt is vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e további hasonló bűncselekmények elkövetésével.

Ezeket a cikkeket olvastad már?