Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.05.20.

Orvvadászt fogtak a szombathelyi zsaruk.

Fotó: police.hu

A vasi vasemberek hétfőn állították elő a Szombathelyi Rendőrkapitányságra a jáki férfit, akinél titkos trófeagyűjteményre bukkantak – tudósít a police.hu.

Az érintett megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az idén áprilisban a Ják térségében található erdős területen elejtett egy vaddisznót, és azt eltulajdonította. A rendőrök kutatást tartottak, nála, amelynek során több, bűncselekményből származó bűnjelet, valamint ezidáig ismeretlen eredetű trófeákat foglaltak le.

A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene a rendőrség.

Pintér M. Lajos
2020.05.16.

Rekordgyorsasággal kapták el a tolvajt a jászapáti zsaruk!

Fotó: police.hu

Három óráig sem örülhetett „zsákmányának” az a jászapáti fiatalember, akit a helyi rendőrök szélsebesen kézre kerítettek a minap. A hatósági bravúrról a police.hu tájékoztat.

Egy helyi lakos az egyik ismerősénél tartózkodott Jászapátin csütörtökre virradóra. A házigazda által csak becenévről ismert férfi a reggeli órákban távozott a lakásból, ám nem üres kézzel, ugyanis magával vitte a vendéglátója mobiltelefonját, a telefontokban tárolt készpénzét, a bankkártyáját, egy légpuskát, no meg hab a tortán: a tulajdonos beleegyezése nélkül elvitte annak gépkocsiját is.

A bejelentést követően, rövid időn belül, a helyi körzeti megbízottak ellenőrizték az eltulajdonított gépkocsival közlekedő személyt. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök azt is megállapították, hogy a 21 éves férfi úgy ült volán mögé, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Az egyenruhások az ellenőrzést követően elfogták, és a Jászapáti Rendőrősre előállították F. Ádámot, akit gyanúsítottként kihallgattak. A fiatalember egészen különös védekezést választott: „csak autókázni akartam” – taglalta... Amúgy kiderült, az ellopott készpénzből szeszes italt vásárolt magának, amit el is fogyasztott. Szerencsére legalább az eltulajdonított tárgyak egy része előkerült, a nyomozók ezeket természetesen lefoglalták.

A Jászberényi Rendőrkapitányság nagyobb értékre egy vagy több közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Pintér M. Lajos
2020.05.12.

Balul sült el a különös kísérlet, farokcsonttörés lett a vége no meg vádemelés.

Illusztráció: pixabay.com

Ilyen nincs, de, Magyarországon a jelek szerint mégis van: vádat emeltek három férfival szemben, akik 2018 augusztusában 18 kilogramm marihuánát csempésztek hazánkba egy motoros siklóernyővel – erről a Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatta az MTI-t. A férfiakat különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása, valamint határzár tiltott átlépésének bűntettével vádolják.

Az érintettek régebb óta ismerték egymást, együtt dolgoztak egy szegedi cégnél. A vádirat szerint elhatározták, hogy szerbiai kapcsolatukat felhasználva kábítószert csempésznek Magyarországra, kihasználva egyikük motoros siklóernyőzésben való jártasságát. 2018 májusától több alkalommal átmentek a határ vajdasági oldalára, hogy felszálláshoz alkalmas területet keressenek, amit meg is találtak Horgos közelében. Augusztus 13-án Újvidéken szereztek 18 kilogramm marihuánát, amit 17 csomagban elrejtettek. Augusztus 30-án este újra Horgosra mentek, összeszerelték a motoros siklóernyőt, majd sötétedés után egyikük a kábítószert magához véve felszállt, és 10 perc elteltével átrepült a határzár felett.

Eddig még minden rendben is lett volna (a részükről), csakhogy röviddel később a motor meghibásodott, így a férfi kényszerleszállást hajtott végre Tiszasziget közelében. A vádlott landolás közben farokcsonttörést szenvedett, de arra még volt ereje, hogy elrejtse a kábítószert a határrendészek helyszínre érkezése előtt. A férfit kórházba vitték, a drogot viszont a másnap tartott helyszíni szemle során megtalálták.

A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség mintegy másfélszerese.

Pintér M. Lajos
2020.05.12.

A győri rendőrök éjfélkor sem pihennek!

Fotó: police.hu

Csődöt mondott az éjszakai motorlopási kísérlet: a rend éber őrei villámgyorsan kézre kerítették a rosszfiút Győrben – számol be róla a police.hu.

Hétfőn 0 óra 45 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy Győrben, a Szigethy Attila úton valaki éppen egy robogót akar ellopni. A szélsebesen a helyszínre érkező járőrök aközben érték tetten a férfit, amint javában fűrészelte a járművet lezáró sodronyzárat. Vesztére! Az egyenruhások a tolvajt elfogták, majd előállították. A nyomozók a 35 éves győri férfit – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.05.06.

Villámgyorsan lecsaptak a rosszfiúkra a rend éber őrei.

Fotó: police.hu

Autótolvajokat fogtak, sőt, a lopott kocsit is megtalálták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói – számol be a sikeres akcióról a police.hu.

Azt írják, a nyomozás adatai szerint a 24 éves H. Norbert és a 34 éves L. Zoltán május 2-án elhatározta, hogy ellopja egy zuglói ismerősük autóját, aminek a kulcsát H. Norbert egy korábbi látogatásakor elvette az ismerősétől. A két férfi aznap délután a sértett zuglói lakása elől kötötte el az autót, majd azzal Gödöllőre ment. Először ott próbálták meg eladni, de végül egy hatvani benzinkúton adtak túl rajta 200 ezer forintért.

No, nem sokáig örülhettek a könnyen jött(?) pénznek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányság, a BRFK Felderítő Főosztály Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói azonosították az autótolvajokat, majd másnap, május 3-án egy XVI. kerületi házban elfogták H. Norbertet, társa pedig 4-én bement a kerületi rendőrkapitányságra. A rendőrök az ellopott Ford Focust Veresegyházán megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosának.

A XIV. kerületi nyomozók a két férfit lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.04.21.

Veszélyhelyzet, világjárvány ide vagy oda, felfegyverkezve garázdálkodott az endrefalvai férfi, aki a hírek szerint saját fia autóját törte ripityára.

Fotó: police.hu

Baltás garázdát fogtak a Nógrád megyei rendőrök – jelenti a police.hu.

Az 52 éves férfi április 18-án 20 óra 30 perc körül tűnt fel egy endrefalvai családi háznál, ahol egy korábbi vita miatt ordítozott, majd a fia(!!!) az ingatlan előtt parkoló gépkocsiját egy baltával ütlegelni kezdte. Ennek következtében a jármű oldalablakai és szélvédője, valamint a motorháztető megrongálódott.

A helyszínre érkező járőrök a férfit elfogták, a Szécsényi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.04.14.

Nem tudni, pontosan mitől gurult dühbe a diósjenői fiatalember, mindenesetre ripityára törte haragosa kocsiját.

Fotó: police.hu

A koronavírus-járvány és a kijárási korlátozás sem tántorított el attól egy 25 éves férfit, hogy baltával üssön szét egy autót kis hazánkban.

A police.hu friss híre szerint a Rétsági Rendőrkapitányság garázdaság bűntett és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 25 éves diósjenői elkövető ellen. A nyomozás adatai alapján a gyanúsított ahelyett, hogy szép szóval rendezte volna vitás ügyét, ügyeit, április 11-én 19 óra körül haragosának a település belterületén parkoló személygépkocsija szélvédőjét, ablakait és lámpáit egy baltával megrongálta. A férfit a rendőrök a bejelentést követően elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.04.07.

Magánszemélyeket, háziorvosokat és gyógyszertárakat is átvertek.

Illusztráció: pixabay.com

Szájmaszkokkal csaltak Magyarországon a koronavírus-járvány idején, de lebuktak az érintettek – jelenti a police.hu.

A csalók az interneten kínálták a védőeszközöket, előre kértek átutalást, ám nem szállítottak. Összesen több tízmillió forinttal károsíthattak meg magánszemélyeket, háziorvosokat, gyógyszertárakat. A Baranya megyei rendőrök egy 33 éves budapesti férfit és egy 32 éves, szintén fővárosi nőt őrizetbe vettek. Mivel a csalássorozat nem csupán Budapestet érintette, hanem több megyére kiterjedt, országos bűnügyi koordináció segíti a nyomozást.

Pintér M. Lajos
2020.03.30.

Ötmillió forint értékű áruval próbálkoztak a rosszfiúk.

Fotó: police.hu

Pórul jártak a román dohánycsempészek, akik nem tudtak túljárni az éber magyar egyenruhások eszén!

A vállaji közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre szombaton 23 órakor két személygépkocsival közlekedő tíz román állampolgár. Az ellenőrzést végrehajtó rendőrök a két gépjármű csomag- és motorterében összesen 60 kilogramm vágott dohányt találtak, melynek értéke közel ötmillió forint. A rendőrök a járművet és a benne talált dohányárut átadták a további eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak – jelenti a police.hu.

Pintér M. Lajos
2020.03.23.

A három férfi épületek falait firkálta össze festékszóróval. Rongálás miatt kell felelniük.

Fotó: police.hu

Veszélyhelyzet ide vagy oda, úgy tűnik, a graffitisek nem zavartatják magukat. Legalábbis a cívis városban.

A rendőrségre szombat hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy Debrecenben, a Szent Anna utcában három férfi festékszóróval rajzol egy épület falára. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és elfogták a 24, 25, valamint 27 éves férfiakat, majd előállították őket a rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a három helyi lakost, akik beismerő vallomást tettek, valamint további helyszíneket mutattak meg a rendőröknek, ahol graffitiket és falfirkákat rajzoltak épületekre – tudósít a police.hu.

A rendőrség rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a gyanúsítottakkal szemben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?