Blogolj!
Pintér M. Lajos
2019.09.09.

Több mint százmillió forintot csaltak ki a bűnözők egy hoppon maradt rosszfiútól.

Illusztráció: pixabay.com

Bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) F. László és társai ellen. A 36 éves férfi öt társával együtt 2019 júniusában és júliusában összesen 103 millió forintot csalt ki egy tokaji férfitól, akinek négyszeres anyagi haszonnal járó kábítószer-kereskedelmi ügyletet ajánlott – foglalja össze az igazán különleges bűncselekmény részleteit a police.hu.

Mint kiderült, első alkalommal, június 8-án Budapestre csalták a sértettet, akitől 15 millió forintot vettek át 60.000 kábítószernek beállított „bogyó” beszerzésére. A látszat kedvéért F. László bűntársaival a drogvásárlást eljátszatta, amit közben telefonon közvetített a tokaji férfinak.

A második esetben, június 26-án egy külföldről érkező 180 milliós „drogszállítmány” éjszakai átvételét színlelték. Ez alkalommal – hogy a sértett figyelmét tompítsák – rávették, hogy kábító hatású szert is fogyasszon. A profin megrendezett átadást a 37-es főúthoz szervezték. A tokaji férfi ekkor 45 millió forintot adott át, majd a közelben „megtalálták” a kábítószert, amit a bűnszervezet tagjai előre odakészítettek. Összesen 6 darab – egyenként egy kilós – lefóliázott, lisztes csomagot állítottak össze, amiből a sértett előtt próbaadagot vettek, majd azt mondták, hogy az anyag 100%-os tisztaságú kokain.

Júliusban három alkalommal összesen további 20 millió forintot csaltak ki a férfitól a kokainüzletből fennmaradó tartozásuk címén, így az állítólagos drogüzlettel összesen 80 millió forinttal károsították meg a sértettet.

Az ügyletek mögött nem volt tényleges kábítószermozgás, így kereskedelem sem valósult meg. F. László a bűntársainak milliós fizetséget adott közreműködésükért a csalással megszerzett pénzből.

A nyomozás megállapította, hogy F. László 2019 júliusát megelőzően már kicsalt 23 millió forintot a tokaji férfitól. Ekkor nem drogüzletre, hanem saját – kitalált – tartozása miatt zálogba került autóinak kiváltására kérte a pénzt. A sértettől így összesen 103 millió forintot csalt ki a férfi, nagyobb részben bűntársai segítségével – közölte a rendőrség.

A KR NNI nyomozói a bűnszervezet felszámolására a Sárospataki Rendőrkapitányság munkatársainak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr Főkapitányság Bükk Közterületi Támogató Alosztályának, valamint a KR járőreinek közreműködésével szeptember 5-ére bűnügyi akciót szerveztek, amelynek alkalmával F. Lászlót és négy társát elfogták. Ötödik bűntársuk szökésben van, elrendelték a körözését. A nyomozók kutatásokat tartottak a bűnözői csoport tagjainak otthonaiban, és 50 millió forint értékben foglaltak le járműveket, illetve ingóságokat.

A rendőrök az elfogott személyeket gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság szeptember 8-án elrendelt.

Budapesten kapcsolta le a rendőrség a gyanú szerint Békés, Heves és Pest megyében fosztogató rosszleányokat és rosszfiúkat. Újabb szomorú történet arról, hogy csapják be és fosztják ki a magányos, naiv idős embereket a gonosztevők.

Fotó, videó: police.hu

A fővárosban kerítették kézre az egyenruhások annak a bűnbandának a tagjait (jelesül: két nőt és egy férfit), akik arra szakosodtak, hogy idős nőket fosztottak ki, elszedve megtakarított pénzüket, ékszereiket. A bűnözők a gyanú szerint Békés, Heves és Pest megyében csaptak le áldozataikra – írja a police.hu.

Idén január 22-én Békéscsabán egy lakótelepi házba azzal kéredzkedtek be, hogy papírt gyűjtenek, a reklámújságokat, szórólapokat szeretnék összeszedni. Miután a lépcsőházba bejutottak, bementek egy 88 éves asszony lakásába is. Szóval tartották a nőt, elterelték a figyelmét, és a ruhásszekrényéből több mint egymillió forintot zsákmányoltak.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei május 2-án csípték el Budapesten a gyanúsítottakat: a 38 éves nyáregyházi B. Krisztinát és a 49 éves gyáli R. Juditot. Őket a 60 éves budapesti B. Zoltán fuvarozta. Amikor a rendőrök a két nőt elfogták, Gy. Róbert sofőrködött nekik. A 24 éves budapesti férfi a nyomozás adatai szerint 2019 áprilisában Pest megyébe és Heves megyébe vitte el a két nőt, akik a békéscsabaihoz hasonló módszerrel pénzt és arany ékszereket vittek el idős nőktől.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a két férfit és a két nőt kifosztás bűntett elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség vizsgálja, hogy Békés, Pest és Heves megyék mellett a csoport tagjai más megyében is követhettek-e el hasonló bűncselekményeket, és lehettek-e további társaik.

Megsemmisítő csapást mértek a kábítószer-kereskedelemre, öt férfit fogtak el a zsaruk.

Fotó, videó: police.hu

Bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt a rendőrök elfogtak öt férfit, akik jelentős mennyiségű kokaint, amfetamint és marihuánát értékesítettek Budapesten. Ezzel sikerült lefejezni egy veszélyes drogbandát – közölte honlapján a rendőrség.

A gyorsjelentés szerint a 46 éves budapesti Sz. Gyula bűntársaival drogkereskedő bűnözői csoportot vezetett, amely – bizonyíthatóan 2018 óta – szerte a fővárosban értékesített jelentős mennyiségű kábítószert. A gyanúsítottak a férfi utasításai szerint és irányításával szerezték be a drogot, amelyet egy XV. kerületi bérelt lakásban raktároztak, onnan történt az értékesítés is.

A nyomozók hétfőn fogták el a bűnszervezet tagjait, amikor több helyszínen tartottak összehangolt akciót.

Sz. Gyulát Budapesten fogták el, lakásában kábítószerrel szennyezett tárgyakat és a bűncselekményhez köthető adathordozókat találtak, továbbá 15 millió forint készpénzt és több nagy értékű vagyontárgyat (gépkocsit, elektronikai berendezést, bútort) is lefoglaltak. Az összehangolt akció során Fóton csípték el a 35 éves V. Andrást, akinek a ruházatában és a hozzá köthető ingatlanokban összesen 243,2 gramm kokaint, továbbá kábítószergyanús tablettákat és a drog porciózásához szükséges eszközöket találtak.

A 48 éves budapesti Sz. Tibort fővárosi lakóhelyén kerítették kézre. Az otthonában kábítószer-kereskedelemhez köthető eszközöket találtak a nyomozók, valamint csekély mennyiségű marihuánagyanús növényi törmeléket. A férfitól a rendőrök lefoglaltak mintegy 3,5 millió forint készpénzt és 1000 eurót. Szintén a fővárosban fogták el a 27 éves S. Istvánt és a 35 éves L. Sándort, náluk a bűncselekményhez köthető bizonyítékokat, illetve utóbbinál csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A drogbanda tagjait a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatásukat.

A Szegedi Törvényszék kiengedte a börtönből a tavaly nyár óta előzetes letartóztatásban lévő baloldali politikust.

Fotó: MTI

Lakhelyét ugyanakkor nem hagyhatja el, számolt be róla a hvg.hu. Ügyvédje szerint Czeglédy kiengedésének köze lehet ahhoz, hogy amíg korábban elkövetőként szerepelt bűnszervezet által elkövetett milliárdos költségvetési csalásban, néhány napja a legfrissebb ügyészi indítványban már csak felbujtóként szerepelt.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az áfát és az szja-t nem vallották be, vagy bevallás esetén sem fizették meg.

A Debreceni Ítélőtábla megszüntette a csak "Kisbandi" néven ismert, egykor az alvilág bankáraként emlegetett Lakatos András letartóztatását.

Fotó: haon.hu

Fórizs Ildikó szóvivő elmondta, a július 30-án hozott határozat szerint a vádlott a kijelölt lakását engedély nélkül nem hagyhatja el, mozgását nyomkövetővel ellenőrzik - írja az MTI.

Lakatos Andrást tavaly júliusban ítélte el hatodrendű vádlottként különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen, számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekményekkel elkövetett csalás bűntette miatt 5 év fegyházra, azzal a kitétellel, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett, így került az ügy a táblabíróságra, amely most megszüntette "Kisbandi" letartóztatását.

Simon Ernő debreceni fellebbviteli főügyésznek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "a vádlott kiterjedt bűnözői kapcsolatai, széleskörű idegennyelv-ismerete, az Európai Unió területén és azon kívüli országokban fennálló üzleti és egyéb érdekeltségei, külföldi családi kapcsolatai változatlanul szökésének reális veszélyét jelentik", de fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A főügyészség szerint az elektronikus nyomkövetés csökkenti a szökés veszélyét, de megakadályozására nem alkalmas. Az ügyben a másodfokú tárgyalás várhatóan októberben kezdődik a Debreceni Ítélőtáblán.

Pintér M. Lajos
2018.07.06.

Nemzetközi bűnbandára mértek megsemmisítő csapást a helvét és a magyar zsaruk.

Fotó: police.hu

Széles körű nemzetközi összefogásnak köszönhetően csapott szét egy drogmaffiát a magyar és a svájci rendőrség – számol be róla a police.hu.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát hónapokkal ezelőtt azzal kereste meg a Zürichi Rendőrség, hogy támogassák egy folyamatban lévő svájci nyomozásukat, mivel egy helyi kábítószer-kereskedő szervezet vezetője Magyarországról irányítja a bűnözői csoportot.

A svájci nyomozás adatai szerint az életvitelszerűen Magyarországon lakó svájci–francia kettős állampolgár legalább két bűntársával együttműködve, futárokkal nagy mennyiségű – alkalmanként több kilogrammnyi – kokaint csempészett Svájcba. A drogot ezt követően egy, az irányításával működő forgalmazó-hálózat értékesítette Zürichben. A férfi a szervezett elkövetői csoportot részben Magyarországról vezette, részben pedig ugyanebből a célból rendszeresen Svájcba utazott. Tevékenységét a szoros és naprakész ügyészi és rendőri együttműködés segítségével a svájci és a magyar nyomozóknak közösen sikerült feltérképezniük.

Július 3-án aztán pont került a sztori végére. A Zürichi Rendőrség hajnalban arról értesítette a magyar kollégákat, hogy a férfi két bűntársát: egy olasz férfit és egy osztrák nőt, valamint öt kolumbiai kábítószerfutárt tetten érték, és elfogták. Már nem volt más hátra, mint a nemzetközi szervezett bűnözői csoport Magyarországon tartózkodó vezetőjének lelakatolása.

A férfival szemben a svájci államügyészség haladéktalanul nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki. A Nemzeti Nyomozó Iroda kemény legényei azonnal biztosították a helyszínt, majd a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályának munkatársai bilincsbe verték a svájci–francia kettős állampolgárt. Adathordozókat, telekommunikációs eszközöket, illetve iratokat foglaltak le a lakásában.

A Zürich-Limmati Államügyészség kérte az őrizetbe vett személy kiadatását. A svájci jogszabályok szerint akár 20 év börtönt is kaphat.

Pintér M. Lajos
2018.06.23.

A belvárosi szimatok kiszagolták a szarkákat és az orgazdákat, majd seperc alatt felszámolták a budapesti bűnbarlangot.

Fotó: police.hu

Lehet, hogy jó boltnak tűnt a munkahelyi raktár kirámolása, de itt a vége, és pont.

A szépséges főváros belvárosának rettenthetetlen rendőrei két hölgyeményre lettek figyelmesek, akik cseppecskét pofátlanul arra vetemedtek, hogy megdézsmálják a tartalékot. A csalhatatlan üzleti vénával megáldott női páros, a 40 éves budapesti V. Mártonné és a 41 éves szintén budapesti S. Katalin kozmetikai termékeket gyűjtött be a munkahelyén, hogy aztán ravasz fondorlattal újbudai és zuglói szépségszalonokban értékesítse a zsákmányt.

A police.hu híre szerint a kozmetikai cikkeket forgalmazó cég ferencvárosi raktárából félmillió forint értékben emeltek el ilyen-olyan kencéket. A cucc egy részét lakásukban tárolták, a másik részét a csomagolóhelyiségben rejtették el. Az elkövetők az ellopott cikkeket két újbudai és egy zuglói szépségszalonban értékesítették.

Az V. kerületi Rendőrkapitányság egyenruhásai azonban kiszagolták a messziről bűzlő bizniszt, és a nyomozók összehangolt akció keretében kerítették kézre a társtetteseket, valamint további három rosszleányt, akik a lopott termékeket megvásárolták. Az asszonyok lakásaiban, járgányukban és a cég csomagolóhelyiségében több száz kozmetikai terméket nyálaztak át a foglalók.

A bilinccsel megérintett érintetteknek minden valószínűség szerint bűnszövetségben elkövetett lopás, illetőleg orgazdaság miatt kell majd bűnhődniük.

Akit érdekel a zsákmány, a videón megcsodálhatja!

Ezeket a cikkeket olvastad már?