Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.07.30.

Nani szimata megint aranyat ért a fővárosi zsaruknak.

Fotó: police.hu

Páratlan négylábú segítőtársuknak köszönhetően öt órán belül elfogták azt az egyenruhások azt a három férfit, akik a gyanú szerint egy kulturális intézmény raktárába törtek be – jelenti a police.hu.

A X. kerületi nyomozók vasárnap délután egy betörés helyszínelése közben kértek segítséget a Bűnügyi Kutyavezető Alosztály munkatársaitól. A nyomozás akkori adatai szerint a Kőbányai úton található kulturális központba 15 óra körül tört be három férfi, akik az épületből erősáramú kábelt, aggregátort és díszletbábút loptak. A betörők éppen távoztak az épületből, amikor a biztonsági őr észrevette őket. A tolvajok az ellopott tárgyakat ekkor eldobták, és elfutottak.

A rendőrök az ismeretlen elkövetők felkutatása érdekében nyomkövető kutyát indítottak a helyszínről. Nani, a BRFK Bűnügyi Kutyavezető Alosztály nyomkövető kutyája azonnal szagot fogott, majd egyenesen ahhoz a házhoz vezette a nyomozókat, ahol a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiak rejtőztek. A nyomozók a három férfit – a 43 éves G. Lászlót, a 43 éves N. Róbertet és a 35 éves U. Petrica-t – elfogták, előállították, és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

2020.07.09.

A fővárosi főügyész csütörtöki tájékoztatása szerint elítélte a bíróság a koronavírussal kapcsolatos álhírek gyártásával nyerészkedő "kattintásvadász" férfit.

Pintér M. Lajos
2020.07.08.

Sokba került az őrült száguldozás és a kocsikkal való trükközés.

Fotó: police.hu

A budapesti rendőrök a közlekedési hatóság munkatársaival együttműködve közlekedési akciót tartottak péntek éjszaka a fővárosban – jelenti a police.hu. A nagyszabású, egész Budapest területére kiterjedő rendőrségi fellépés a gyorshajtás és az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására irányult, de az egyenruhások az engedély nélkül átalakított autókat is ellenőrizték.

Az ellenőrzés során 62 járművezető lépte túl a megengedett sebességhatárt, volt olyan autós is, aki 70 km/h óra helyett 123 km/h-val közlekedett a Hungária körúton. Egy autóst a rendőrök azért akartak megállítani, mert figyelmen kívül hagyott egy kötelező haladási irány jelzőtáblát, azonban a szabálytalankodó sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg; kiderült, hogy a Rendőrség, a PKKB, a Fővárosi Törvényszék és a NAV is elfogatóparancsot adott ki ellene. A rendőrök a férfit a Soroksári úton utolérték és elfogták.

A zsaruk nyolc esetben helyszíni bírságot szabtak ki, öt esetben engedély nélküli átalakítás miatt vontak be forgalmi engedélyeket, egy embert ittas vezetés, egy másikat pedig körözés miatt fogtak el és állítottak elő.

Egyúttal üzenik és ígérik: folytatják az ellenőrzéseket az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében.

2020.07.03.

Nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a férfit, aki megütött, és késsel több helyen megszúrt egy nőt, majd élve eltemette 2017 áprilisában.

2020.06.28.

Egy idős férfi volt az áldozat a főváros X. kerületében, akinek holttestét vasárnap találták meg. A feltételezett tettest még a helyszínen elfogták.

Pintér M. Lajos
2020.06.27.

Rendőrkézen az erőszakos ékszertolvaj, aki nem keseríti tovább a nők életét.

Illusztráció: police.hu

Négy lopással gyanúsítják a VIII. kerületi nyomozók azt a 39 éves férfit, aki nemrég kerítettek kézre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságának járőrei kedden 15 órakor kaptak riasztást arról, hogy a Kálvária téren nyaklánckitépés történt. A perceken belül kiérkező rendőrök a kamerafelvételek visszanézését követően kollégáiktól pontos leírást kaptak a feltételezett elkövető ruházatáról, akit 15 óra 35 perckor a Magdolna utcában – nem messze az elkövetés helyszínétől – felismertek és elfogtak. A járőrök a 39 éves R. Pétert előállították a kerületi rendőrkapitányságra – jelenti a police.hu.

A gyanú szerint a budapesti férfi április 15-e és május 4-e között Budapesten a VIII. kerületben hasonló módszerrel három nő sérelmére követett el nyaklánckitépést. Vagyis megközelítette őket, vagy útbaigazítás kérést színlelve közelebb került hozzájuk, majd leszakította a nyakláncukat, és elfutott a helyszínről. A nyomozók R. Pétert négyrendbeli lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Pintér M. Lajos
2020.05.30.

Véget ért a több évig tartó bujkálás.

Fotó, videó: police.hu

Igazi nagyhalat fogtak pénteken Budapesten a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai a Komáromi Rendőrkapitánysággal és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóival együttműködve. A VIII. kerületben kézre kerített S. Tibor ellen nem kevesebb mint 23 elfogatóparancs volt érvényben!

A 47 éves férfi a police.hu tájékoztatása szerint több éve bujkált a hatóság elől, főként csalás elkövetése és közel 6 év letöltendő börtönbüntetés miatt is. A Komáromi Rendőrkapitányság most őrizetbe vette, vagyis a jelek szerint a forró nyarat már a hűvösön tölti.

Dorogi László
2020.05.23.

Három férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség a Deák téri kettős emberölés ügyében. Az egyik áldozat mindössze 16 éves volt, a gyilkosság napján ünnepelte születésnapját, akárcsak a 18 éves elkövető.

Őrizetbe vették a péntek hajnali, Deák Ferenc téri kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét és két további társát - számolt be a police.hu péntek délután. Az V. kerületi verekedésben egy 18 éves fiú a nála lévő késsel két sértettet is megszúrt, akik azonnal a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet egy tizenkilenc éves férfi még többször meg is rúgta a fején és a testén, miközben egy másik, szintén tizenkilenc éves férfi "támogatólag volt jelen".

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsítottak jelenlétének, valamint a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, illetve a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében kezdeményezte letartóztatásukat - írták közleményükben szombaton.

Rendőrkézen a péntek hajnali késelős gyilkos (videó)

Elfogták a rendőrök azt a 18 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy két embert halálra késelt péntek hajnalban Budapesten, a Deák téren. A BRFK péntek délutáni sajtótájékoztatóján számolt be a kettős gyilkosság ismert részleteiről. Gál Sándor a BRFK életvédelmi osztályának vezetője elmondta, hogy két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiatalokból álló tízfős társaság verekedett össze egymással.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szombaton azt írta: a péntek hajnali verekedés helyszínére percek alatt kiérkező rendőrök két úttesten fekvő embert - egy 16 és egy 21 éves férfit - találtak, akik súlyos, szúrt sérüléseik miatt a helyszínen életüket vesztették.

A gyilkossággal gyanúsított 18 éves budapesti Cs. Krisztiánt rövid időn belül a Nyugati téren fogták el, ellene több emberen elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A rendőrök a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre egy autó alá dobva megtalálták az elkövetéshez használt kést is. A verekedésben összesen tízen vettek részt, közülük kilenc embernek már volt rendőrségi múltja, a feltételezett elkövetőt kábítószerrel való visszaélés és garázdaság miatt is felelősségre vonták korábban.

A tájékoztatás szerint a verekedés ügyében kilenc embert állítottak elő, közülük két 19 éves budapesti férfit - J. Dánielt és J. Marcellt - csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A rendőrök Cs. Krisztiánt, J. Dánielt és J. Marcellt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Bors információi szerin az egyik áldozat, M. László éppen tizenhatodik születésnapját ünnepelte a végzetes estén, míg a másik áldozat, a 21 éves K. Gergely múlt héten érettségizett le. A 24.hu úgy tudja, Cs. Krisztián beismerő vallomást tett szombat délután, míg a másik két őrizetbe vett fiatal ténybeli beismerő vallomást tettek a kihallgatás során.

Címkék: Budapest, Gyilkosság
Dorogi László
2020.05.14.

Válságos állapotban van az a 17 éves fiú, aki vasárnapra virradó éjjel ugrott ki egy első kerületi lakás második emeleti ablakából. A rendőrök kiderítették, kábítószer hatása alatt volt.

Szörnyű baleset rázta meg az első kerületi éjszakát szombatról vasárnapra virradó éjjel, amikor egy az érettségi vizsgát ünneplő társaság egy tagja kizuhant egy második emeleti lakás ablakából. Bár az első hírek arról szóltak, hogy a 17 éves fiú belehalt sérüléseibe, később kiderült, válságos állapotban van. A nyomozással kapcsolatban Balotai Attila, a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályának vezetője csütörtökön tartott online sajtótájékoztatót, ahol elmondta, a fiú kábítószer hatása alatt állt, amikor kiugrott az I. kerületi lakás ablakából, a dílert, akitől a bulizó fiatalok a kábítószert vásárolták csütörtökön elfogták.

Mégis él a másodikról kizuhant fiú

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Tegnap este még arról szóltak a hírek , hogy nem sikerült megmenteni a 17 éves fiú életét, mára kiderült, hogy túlélte a zuhanást.

A rendőrségi tájékoztatás szerint szombaton egy balatoni nyaralóban öt kaposvári és egy érdi fiatal elhatározta, hogy Budapestre indulnak bulizni, ehhez az interneten foglaltak le egy I. kerületi, Fő utcai lakást. Budapestre utazva a társaság egyik tagja egy ismerősén keresztül kábítószert rendelt, egy másik fiatal pedig este átvette azt a VIII. kerületi Kálvin téren. A társasághoz a Fő utcai lakásban csatlakozott még egy érdi és három budapesti fiatal, a társaság tagjai alkoholt és kábítószert fogyasztottak - mondta a főosztályvezető.

Az egyik érdi, 17 éves fiatal éjszaka zavart lett, a lakásban bútorokat tört össze, összefüggéstelenül beszélt, majd betört egy üvegajtót, amellyel önmagát is megsebezte. Társai megpróbálták ellátni a sérülését és mentőt hívtak hozzá. A fiú viselkedése egyre agresszívabbá és zavartabbá vált. Az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra, ebben azonban egy lány megakadályozta, ekkor átrohant a másik szobába és az ott nyitva lévő ablakon kiugrott a második emeleti lakásból.

Balotai Attila elmondta, a lakásból öt fiatalt előállítottak, a teszt többüknél igazolta a kábítószer-használatot, vizeletükből thc- és amfetamin-származékot, illetve -hatóanyagot mutattak ki. A nyomozás során szerdán sikerült azonosítani a dílert, akitől a fiatalok kábítószert vásároltak, csütörtök délelőtt pedig VIII. kerületi lakásában elfogták a 25 éves férfit, valamint a lakásban lévő 21 éves barátnőjét, akinél kábítószer volt. A férfi lakásában a házkutatás során többféle kábítószert találtak.

A nő ellen kábítószer-birtoklás, a férfi ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indul eljárás. A dílert őrizetbe vették, pénteken kezdeményezik a letartóztatását.

Dorogi László
2020.04.26.

A kelleténél több kábszi csúszhatott le annál a fickónál, aki azzal fenyegetőzött a fővárosban, hogy egy Molotov-koktél tisztító tüzével szabadítja meg az emberiséget a koronavírustól.

Illusztráció

Vagy legalábbis az angyalföldieket. Az incidens még csütörtökön történt egy angyalföldi üzletben, amikor egy ötvennégy éves férfi azt szerette volna elérni, hogy csökkentsék az áruház látogatóinak számát a koronavírusra való tekintettel, ám kérése süket fülekre talált.

Ekkor telefonált a rendőröknek, akiknek elmesélte, hogy szerinte túlságosan sokan tartózkodnak egyszerre a XIII. kerületi boltban, s ha ezt nem változtatják meg a hatóságok, akkor ő bizony egy Molotov-koktéllal kezd önkényes igazságszolgáltatásba. A flúgos telefonáló két napot adott a rendőröknek, hogy oszlassák fel a tömeget az üzletben, de itt még nem állt meg, személyesen megjelent a boltnál és alkoholos filccel küldött el mindenkit melegebb éghajlatra, aki tojik a kijárási korlátozások betartásába.

A hatóságok gyorsan azonosították a férfit és terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette, valamint falfirkálással elkövetett rongálás miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A Fővárosi Főügyészség indítványozza a férfi letartóztatását.