Blogolj!
Dorogi László
2020.05.23.

Három férfi letartóztatását indítványozta az ügyészség a Deák téri kettős emberölés ügyében. Az egyik áldozat mindössze 16 éves volt, a gyilkosság napján ünnepelte születésnapját, akárcsak a 18 éves elkövető.

Őrizetbe vették a péntek hajnali, Deák Ferenc téri kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét és két további társát - számolt be a police.hu péntek délután. Az V. kerületi verekedésben egy 18 éves fiú a nála lévő késsel két sértettet is megszúrt, akik azonnal a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet egy tizenkilenc éves férfi még többször meg is rúgta a fején és a testén, miközben egy másik, szintén tizenkilenc éves férfi "támogatólag volt jelen".

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsítottak jelenlétének, valamint a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, illetve a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében kezdeményezte letartóztatásukat - írták közleményükben szombaton.

Rendőrkézen a péntek hajnali késelős gyilkos (videó)

Elfogták a rendőrök azt a 18 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy két embert halálra késelt péntek hajnalban Budapesten, a Deák téren. A BRFK péntek délutáni sajtótájékoztatóján számolt be a kettős gyilkosság ismert részleteiről. Gál Sándor a BRFK életvédelmi osztályának vezetője elmondta, hogy két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiatalokból álló tízfős társaság verekedett össze egymással.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szombaton azt írta: a péntek hajnali verekedés helyszínére percek alatt kiérkező rendőrök két úttesten fekvő embert - egy 16 és egy 21 éves férfit - találtak, akik súlyos, szúrt sérüléseik miatt a helyszínen életüket vesztették.

A gyilkossággal gyanúsított 18 éves budapesti Cs. Krisztiánt rövid időn belül a Nyugati téren fogták el, ellene több emberen elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A rendőrök a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre egy autó alá dobva megtalálták az elkövetéshez használt kést is. A verekedésben összesen tízen vettek részt, közülük kilenc embernek már volt rendőrségi múltja, a feltételezett elkövetőt kábítószerrel való visszaélés és garázdaság miatt is felelősségre vonták korábban.

A tájékoztatás szerint a verekedés ügyében kilenc embert állítottak elő, közülük két 19 éves budapesti férfit - J. Dánielt és J. Marcellt - csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A rendőrök Cs. Krisztiánt, J. Dánielt és J. Marcellt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Bors információi szerin az egyik áldozat, M. László éppen tizenhatodik születésnapját ünnepelte a végzetes estén, míg a másik áldozat, a 21 éves K. Gergely múlt héten érettségizett le. A 24.hu úgy tudja, Cs. Krisztián beismerő vallomást tett szombat délután, míg a másik két őrizetbe vett fiatal ténybeli beismerő vallomást tettek a kihallgatás során.

Címkék: Budapest, Gyilkosság
Dorogi László
2020.05.14.

Válságos állapotban van az a 17 éves fiú, aki vasárnapra virradó éjjel ugrott ki egy első kerületi lakás második emeleti ablakából. A rendőrök kiderítették, kábítószer hatása alatt volt.

Szörnyű baleset rázta meg az első kerületi éjszakát szombatról vasárnapra virradó éjjel, amikor egy az érettségi vizsgát ünneplő társaság egy tagja kizuhant egy második emeleti lakás ablakából. Bár az első hírek arról szóltak, hogy a 17 éves fiú belehalt sérüléseibe, később kiderült, válságos állapotban van. A nyomozással kapcsolatban Balotai Attila, a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályának vezetője csütörtökön tartott online sajtótájékoztatót, ahol elmondta, a fiú kábítószer hatása alatt állt, amikor kiugrott az I. kerületi lakás ablakából, a dílert, akitől a bulizó fiatalok a kábítószert vásárolták csütörtökön elfogták.

Mégis él a másodikról kizuhant fiú

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Tegnap este még arról szóltak a hírek , hogy nem sikerült megmenteni a 17 éves fiú életét, mára kiderült, hogy túlélte a zuhanást.

A rendőrségi tájékoztatás szerint szombaton egy balatoni nyaralóban öt kaposvári és egy érdi fiatal elhatározta, hogy Budapestre indulnak bulizni, ehhez az interneten foglaltak le egy I. kerületi, Fő utcai lakást. Budapestre utazva a társaság egyik tagja egy ismerősén keresztül kábítószert rendelt, egy másik fiatal pedig este átvette azt a VIII. kerületi Kálvin téren. A társasághoz a Fő utcai lakásban csatlakozott még egy érdi és három budapesti fiatal, a társaság tagjai alkoholt és kábítószert fogyasztottak - mondta a főosztályvezető.

Az egyik érdi, 17 éves fiatal éjszaka zavart lett, a lakásban bútorokat tört össze, összefüggéstelenül beszélt, majd betört egy üvegajtót, amellyel önmagát is megsebezte. Társai megpróbálták ellátni a sérülését és mentőt hívtak hozzá. A fiú viselkedése egyre agresszívabbá és zavartabbá vált. Az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra, ebben azonban egy lány megakadályozta, ekkor átrohant a másik szobába és az ott nyitva lévő ablakon kiugrott a második emeleti lakásból.

Balotai Attila elmondta, a lakásból öt fiatalt előállítottak, a teszt többüknél igazolta a kábítószer-használatot, vizeletükből thc- és amfetamin-származékot, illetve -hatóanyagot mutattak ki. A nyomozás során szerdán sikerült azonosítani a dílert, akitől a fiatalok kábítószert vásároltak, csütörtök délelőtt pedig VIII. kerületi lakásában elfogták a 25 éves férfit, valamint a lakásban lévő 21 éves barátnőjét, akinél kábítószer volt. A férfi lakásában a házkutatás során többféle kábítószert találtak.

A nő ellen kábítószer-birtoklás, a férfi ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indul eljárás. A dílert őrizetbe vették, pénteken kezdeményezik a letartóztatását.

Dorogi László
2020.04.26.

A kelleténél több kábszi csúszhatott le annál a fickónál, aki azzal fenyegetőzött a fővárosban, hogy egy Molotov-koktél tisztító tüzével szabadítja meg az emberiséget a koronavírustól.

Illusztráció

Vagy legalábbis az angyalföldieket. Az incidens még csütörtökön történt egy angyalföldi üzletben, amikor egy ötvennégy éves férfi azt szerette volna elérni, hogy csökkentsék az áruház látogatóinak számát a koronavírusra való tekintettel, ám kérése süket fülekre talált.

Ekkor telefonált a rendőröknek, akiknek elmesélte, hogy szerinte túlságosan sokan tartózkodnak egyszerre a XIII. kerületi boltban, s ha ezt nem változtatják meg a hatóságok, akkor ő bizony egy Molotov-koktéllal kezd önkényes igazságszolgáltatásba. A flúgos telefonáló két napot adott a rendőröknek, hogy oszlassák fel a tömeget az üzletben, de itt még nem állt meg, személyesen megjelent a boltnál és alkoholos filccel küldött el mindenkit melegebb éghajlatra, aki tojik a kijárási korlátozások betartásába.

A hatóságok gyorsan azonosították a férfit és terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette, valamint falfirkálással elkövetett rongálás miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A Fővárosi Főügyészség indítványozza a férfi letartóztatását.

2020.04.13.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint szombat délután tett bejelentést egy nő, hogy VII. kerületi lakásában megerőszakolta egy férfi.

2020.04.05.

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint csalás gyanúja miatt letartóztatott a Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap egy férfit, aki szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult a honlapján, azokat azonban a vételár átutalása után már nem juttatta el a vevőknek.

2020.04.04.

Megszúrtak egy férfit Budapesten egy villamoson, belehalt sérüléseibe –  közölte a police.hu.

Pintér M. Lajos
2020.03.17.

Fullba tolta a habzsidőzsit, utána a számla már nem annyira érdekelte. A rendőrség viszont annál inkább érdeklődik utána.

Őt keresik a zsaruk, de nagyon. Fotó: police.hu

Potyázó férfit keres gőzerővel a terézvárosi rendőrség – jelenti a police.hu.

Csalás vétség miatt indítottak nyomozást a fenti képen látható, jelenleg még ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az illető január 19. és január 22. közötti időre bejelentkezett egy VI. kerületi hotelbe, ahonnan az utolsó napon – mint aki jól végezte dolgát – a számla kifizetése nélkül távozott. A tartozást „természetesen” azóta sem rendezte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén!

2020.02.11.

A 26 éves brit-amerikai állampolgárt a bíróság letartóztatta. Azzal gyanúsítják, hogy megölt egy 25 éves francia férfit Budapesten.

2020.02.08.

Szombaton reggel 6 órakor kapott bejelentést a rendőrség, miszerint egy férfi fekszik a földön az V. kerületi Ferenczy István utcában. A kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

2020.01.28.

(képünk illusztráció)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság speciális nyomozócsoportja befejezte annak a bűnszervezet csalássorozatának a vizsgálatát, akik több mint 43 millió forint értékben csaltak ki pénzt, illetve ékszereket idős emberektől.