Blogolj!
2019.10.03.

Az eset még egy évvel ezelőtt történt, akkor a 31 rendőrnőt azonnal kirúgták.

2019.07.18.

Életfogytig és további 30 évig tartó börtönbüntetésre ítélték a Köpcös (El Chapo) néven ismert mexikói Joaquín Guzmán volt drogbárót.

Címkék: börtön, drog, ítélet
Pintér M. Lajos
2019.04.30.

Komoly fegyházbüntetéssel sújtottak egy huszonéves férfit, aki az első fokú, nem jogerős ítélet szerint két éve csavarhúzóval fenyegetőzve kirabolt egy törökszentmiklósi divatüzletet.

Illusztráció: pixabay.com

A Szolnoki Járásbíróság a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt ítélte kilenc év börtönre – foglalja össze a durva eset friss fejleményeit az MTI.

A férfi 2017. december 20-án délután, néhány perccel zárás után kopogott be az üzletbe. Az eladó kinyitotta az ajtót, hogy megkérdezze, mit szeretne. Ekkor a vádlott, aki az arcát rongydarabbal takarta el, betolta az ajtót, és egy húszcentis csavarhúzót a nő felé tartva azt mondta, „ha átadja a bevételt, nem esik bántódása”. A sértett átadta a pénzt, a vádlott pedig távozott.

A fiatal férfit a rablás mellett azzal is megvádolták, hogy korábban drogot – szintetikus kannabinoidot és a kristály néven ismert pentedront – is vásárolt. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

A Szegedi Törvényszék kiengedte a börtönből a tavaly nyár óta előzetes letartóztatásban lévő baloldali politikust.

Fotó: MTI

Lakhelyét ugyanakkor nem hagyhatja el, számolt be róla a hvg.hu. Ügyvédje szerint Czeglédy kiengedésének köze lehet ahhoz, hogy amíg korábban elkövetőként szerepelt bűnszervezet által elkövetett milliárdos költségvetési csalásban, néhány napja a legfrissebb ügyészi indítványban már csak felbujtóként szerepelt.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az áfát és az szja-t nem vallották be, vagy bevallás esetén sem fizették meg.

Pintér M. Lajos
2018.11.27.

Nem kevesebb, mint két tucat szexuális jellegű jogsértés miatt indult eljárás a férfival szemben.

Fotó: police.hu

Fellélegezhetnek a baranyai hölgyek, miután a pécsi kopók végre elfogták a város rettegett szatírját!

A police.hu tudósítása szerint az aberráltnak tűnő illető 2018. június 10-e és november 22-e között Pécsett, az egyetemvárosi részen nőket szólított meg, majd a nyílt utcán előkapva férfiasságát előttük – hogy is mondjuk finoman – önkielégítést végzett.

Tette ezt ráadásul legalább két tucat alkalommal, a rendőrségi vizsgálat ugyanis nem kevesebb, mint 24 rendbeli jogsértés gyanúját tárta fel a „rejszmester” ügyében. A 37 esztendős, zalaegerszegi illetőségű férfit vasárnap éjjel fogták el az egyenruhások Pécsett, majd őrizetbe vették, és szeméremsértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.

Mivel a szeméremsértés a Btk. szerint börtönbüntetéssel sújtható/sújtandó, minden valószínűség szerint a hűvösön folytathatja tovább forró egyéni tevékenységét.

2018.09.26.

Bill Cosby amerikai showmant még tavasszal találta bűnösnek a bíróság szexuális zaklatás miatt.

2018.09.07.

A Komlói Járásbíróság hat év börtönbüntetésre ítélte és végleg eltiltotta a pedagógusi foglalkozástól azt a férfit, aki az általa szervezett táborban kislányokat molesztált - tájékoztatta a Baranya Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

2018.06.06.

Olyan, jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, aki pénznyeremény valótlan ígéretével telefonegyenlege feltöltésére vette rá a sértetteket.

Fotó: pixabay.com

A vádlott 2016 júniusában jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte. Ekkor ismeretlen módon birtokába került telefonkészülékébe két hajléktalan személy nevére vásárolt SIM-kártyát helyezett be, azokat felváltva. A vádlott a börtönből véletlenszerűen különböző telefonszámokat hívott fel annak érdekében, hogy a telefont felvevőket megtévessze, őket pénznyeremény ígéretével telefonegyenlegek feltöltésére vegye rá, amelyeket azután a későbbiekben felhasznált.

Ezzel a szándékkal hívta fel a vádlott azt a szegedi sértettet, akinek álnéven az egyik magyarországi mobilszolgáltató képviselőjeként mutatkozott be. Közölte a sértettel, hogy 125.000 forintot nyert. Ehhez úgy juthat hozzá, ha az összeget a vádlott utasításai szerint bankautomatán keresztül feltölti a bankszámlájára. A hiszékeny sértett az egyik bankautomatánál a vádlott által megadott telefonszámra 15.000.-forintonként 125.000 forintot töltött fel még aznap. A további tranzakciók csak azért nem sikerültek, mert a bankautomata a fenti összeget meghaladóan a megbízásokat elutasította.

Ugyanezzel a módszerrel hívta fel a vádlott 2016 júniusában azt a pécsi sértettet is, akinek szintén 125.000 forintos nyereményről számolt be, mint az egyik magyarországi nagy mobilszolgáltató képviselője. Ebben az esetben 15.000 forintonként 135.000 forint került a vádlott által használt telefonkártyára.

A vádlott cselekményeit az ugyanilyen bűncselekmények miatt ugyanezen időszakban indult más büntetőeljárásokra is figyelemmel rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el. A járási és nyomozó ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja, amelyeket többszörös visszaesőként követett el.

(rual)

2018.04.11.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a jogerősen elítélt férfivel szemben, aki tavaly májusban szúrta szemen rabtársát a szegedi büntetés-végrehajtási intézetben.

A vádirat szerint a férfi 2017. május 24-én a délután zárkájában tartózkodott, amikor a sértett a cellaajtón levő nyitott betekintő nyíláson benézett. A nyíláson keresztül beszéltek egymással, amikor a vádlott a zárkában levő műanyaggal bevont, fémből készült felmosó-nyéllel a nyíláson keresztül a sértettet szemen szúrta. A szúrástól a sértett bal szeme olyan súlyosan megsérült, hogy a szemgolyót el kellett távolítani. A sérülés mintegy egy hónapon belül gyógyult úgy, hogy a szem elvesztése, illetőleg műtéti eltávolítása maradandó fogyatékosságnak minősül.

Ezért a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettével vádolja, amelyet figyelemmel korábbi elítéléseire is, erőszakos és többszörös visszaesőként követett el.

A vádemeléskor is jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

2018.03.26.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben, aki 2016 nyarán két zárkatársát is bántalmazta, és megalázó magatartásokra kényszerítette őket a szegedi bévéintézetben.

A vádirat szerint a vádlott 2016. július 19-án a szegedi büntetés-végrehajtási intézet zárkájában szóváltásba keveredett az egyik rabtársával, majd őt órákon keresztül ütötte ököllel, könyökkel, tenyérrel, többször meg is rúgta. A verés során a vádlott ráparancsolt a zárkában tartózkodó másik rabra, hogy ő is vegyen részt a bántalmazásban, mert ha nem engedelmeskedik, akkor őt is megveri. Hogy fenyegetésének nyomatékot adjon, őt is megragadta, több alkalommal megütötte, amely miatt a kényszer hatása álló fogvatartott is bántalmazni kezdte a korábban már megvert férfit. A vádlott arra is kényszerítette mindkét rabtársát, hogy vetkőzzenek boxeralsóra, táncoljanak a zárkában, valamint a bántalmazás közben cipőfűzőt kötöttek az egyikőjük nyakára, s négykézláb kutyaként kellett őt sétáltani.

A veréstől mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottat kényszerítés bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja. A jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)