Blogolj!
Dorogi László
2020.01.16.

A rendőrség lezárta a nyomozást annak a két holland férfinek az ügyében, akiket brutális mennyiségű droggal csíptek fülön a Sziget fesztiválon tavaly augusztusban.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A huszonéves elkövetők gyanús viselkedésére a biztonságiak lettek figyelmesek a tavalyi Sziget fesztivál nulladik napján, ugyanis a 21 és a 22 éves férfihez többen is odaléptek, majd kábítószert kaptak tőlük - természetesen pénzért cserébe. A biztonsági őrök azonnal értesítették a fesztivál rendőri biztosításáért felelős parancsnokot, nem sokkal később pedig már kattant is a bilincs a hollandusok csuklóján - mint később kiderült, egyikőjük a holland nemzeti atlétikai csapat tagja volt.

A rend éber őrei a drogdílerek cuccait átvizsgálva több kábítószergyanús anyagot, sőt árlistát is találtak, továbbá lefoglaltak két kulcsot a gyanúsítottaktól. A nyomok először egy a fesztivál területén lévő értékmegőrzőhöz vezettek, itt ecstasy-t találtak a rendőrök, a másik kulcs pedig egy autóhoz tartozott, ám ennek hollétéről akkor még nem tudtak a hatóságok.

Mivel a két férfi a kihallgatása során nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését és nem tettek vallomást, a bizonyítékok alapján őrizetbe vették őket. A rendőrség mindeközben megtalálta a gyanúsítottaktól lefoglalt kulcshoz tartozó autót, amelyben még több drogot találtak - zömében marihuánás cigarettát.

A rendőrök két nap leforgása alatt 20 kilogramm kábítószert foglaltak le a két fickótól, akik jelenleg is letartóztatásban vannak és Magyarországon folytatják le velük szemben a büntetőeljárást.

A rendőrségi beszámoló szerint a két drogdílerénél annyi füves cigit és ecstasy-t találtak, amivel a fesztivál látogatóinak felét elláthatták volna droggal azon a napon.

A hollandusok komoly büntetésre számíthatnak, ugyanis a jelentős mennyiségre - és ez bizony az - elkövetett kábítószer-kereskedelem büntetési tétele 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés, de adott esetben életfogytiglan is kiszabható a bűncselekményért.

Egy vegyész szakértő véleménye szerint egyébként a férfiaktól lefoglalt kábítószer tiszta hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának az ötvenegyszerese(!). Mivel a vevőket nem sikerült azonosítani, így az sem derült ki, hogy mennyi kábítószert adhattak el a Szigeten a gyanúsítottak, mindenesetre így is a nyakukon maradt 20 ezer adag, 100 millió forintnyi értékű kábítószer, amit már nem tudtak értékesíteni.

Dorogi László
2020.01.02.

A közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletével gyanúsított fiú a büntetőtörvénykönyv szerint öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, de még egy igazságügyi elmeorvosi szakértőnek meg kell vizsgálnia.

Fotó: Magyar Nemzet

A 17 éves H. András december elején szúrta meg többször is egy késsel 51 éves osztályfőnökét egy fizikaórán a győri szakképzési centrumban, miután a tanárnő hármast adott neki egy dolgozatra. A tanárnő súlyos sérüléseket szenvedett, a karját műteni is kellett, sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, azóta is otthonában lábadozik.

Megkéseltek egy tanárt egy győri középiskolában

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Csütörtökön, dél környékén megszúrtak egy tanárt a győri Jedlik Ányos középiskolában - számolt be róla az Index olvasói értesítések alapján.

A rendőrök kétszer hallgatták ki a támadás után a tizedikes fiút, aki a tettét még aznap beismerte és megbánta, annak ellenére, hogy a támadásra állítása szerint egyáltalán nem emlékszik.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a fiú nem tudja megindokolni, miért késelte meg tanárát, a fiú ügyvédje viszont a lapnak nyilatkozva elmondta, az emlékezetkiesés okának megállapítása érdekében sürgős lenne védence igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálata, már csak azért is, hogy eldöntse, alkalmas-e a fiú egyáltalán a börtönre, vagy a letartóztatás körülményei miatt további pszichés sérülés éri.

Az elmeorvosi szakértői munka a nyomozást irányító ügyész soron kívüliséget kérő indítványa miatt még nem kezdődött el. Egyelőre az sem tisztázott, hogy a diák valóban kitervelte-e a támadást előre - ahogy azt osztálytársainak mesélte a késelés előtt -, vagy csak pillanatnyi indulatból cselekedett.

Címkék: börtön, késelés
Dorogi László
2019.12.02.

A részeges komlói asszonyt a bíróság nyolc hónapos börtönbüntetésre ítélte, amiért borzalmas körülmények között nevelte gyermekeit.

Fotónk illusztráció.

Az elítélt asszony a komlói Családok Átmeneti Otthonában nevelte élettársával együtt korábbi kapcsolatából született kettő, valamint a jelenlegi élettársi kapcsolatából született egy kiskorú gyermekét. A nő csupán családi pótlékból, valamint a gyerekek után járó GYES-ből tartotta el gyerekeit, de a pénzt rendszerint alkoholra költötte.

Nem gondoskodott a gyerekek évszaknak megfelelő ruházatáról, rendszeresen koszos, elhanyagolt és vizelettel átitatott ruházatban járatta őket az óvodába. Olyan is előfordult, hogy a legkisebb gyermekét egész nap abba a kiságyban hagyta, amibe beleöntötte a piát. A gyerekek nem kapták meg a szükséges orvosi ellátást, nem vettek részt a kötelező vizsgálatokon és a megfelelő étkezésük sem volt biztosítva. A nőt többször is figyelmeztették, hogy gyermekei tetvesek, de ezt sosem vette figyelembe.

Ha mindez nem lenne elég, az elítélt rendszeresen bántotta gyerekeit, indokolatlanul kiabált velük, egy alkalommal egy műanyag lapátot is eltört az egyik gyerek fején. Többször ment el italozni este úgy, hogy csak másnap reggel tért haza, közben a kicsiket felügyelet nélkül az átmeneti otthonban hagyta. De olyan is előfordult, hogy az alkoholizálás miatt egész napokat átaludt, ilyenkor sem gondoskodott csemetékről.

A bíróság megállapította, a körülmények miatt mindhárom gyerek személyiségének fejlődési szintje mind szellemi, mind erkölcsi, mind érzelmi téren jelentősen elmarad a hasonló korú gyerekekétől. Az asszonyra azért szabták ki a börtönbüntetést, mert a gyermekeivel szemben fennálló nevelési, felügyeleti, gondozási kötelességeinek súlyos megszegésével veszélyeztette azok testi, értelmi és erkölcsi fejlődését.

A bírósági ítélet egyelőre nem jogerős, a nő és védője fellebbeztek az ítélet ellen.

Pintér M. Lajos
2019.11.20.

Jogerősen egy év négy hónap börtönbüntetést kapott egy hajdú-bihari óvoda felrobbantásával fenyegetőző férfi.

Illusztráció: pixabay.com

A vádlott március 18-án délután pocsaji házában összeveszett egyik családtagjával, majd mobiltelefonjáról a segélyhívón keresztül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központjánál azt a bejelentést tette, hogy két órával korábban a szomszédos Esztár óvodájában bombát helyezett el. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és átvizsgálták az óvodát, de robbanószerkezetet nem találtak.

A vádlott cselekménye alkalmas volt a köznyugalom megzavarására. A Berettyóújfalui Járásbíróság április 18-i elsőfokú ítéletében ezért közveszéllyel fenyegetés miatt mint többszörös visszaesőt egy év négy hónap börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Törvényszékre.

A közveszéllyel fenyegetés miatt indult büntetőeljárásban a Debreceni Törvényszék másodfokú ítéletében helybenhagyta a Berettyóújfalui Járásbíróság határozatát – írja az MTI.

2019.11.09.

Iowában egy fogvatartott érdekes módon igyekezte elkerülni életfogytiglani börtönbüntetését.

Címkék: börtön
2019.10.03.

Az eset még egy évvel ezelőtt történt, akkor a 31 rendőrnőt azonnal kirúgták.

2019.07.18.

Életfogytig és további 30 évig tartó börtönbüntetésre ítélték a Köpcös (El Chapo) néven ismert mexikói Joaquín Guzmán volt drogbárót.

Címkék: börtön, drog, ítélet
Pintér M. Lajos
2019.04.30.

Komoly fegyházbüntetéssel sújtottak egy huszonéves férfit, aki az első fokú, nem jogerős ítélet szerint két éve csavarhúzóval fenyegetőzve kirabolt egy törökszentmiklósi divatüzletet.

Illusztráció: pixabay.com

A Szolnoki Járásbíróság a férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt ítélte kilenc év börtönre – foglalja össze a durva eset friss fejleményeit az MTI.

A férfi 2017. december 20-án délután, néhány perccel zárás után kopogott be az üzletbe. Az eladó kinyitotta az ajtót, hogy megkérdezze, mit szeretne. Ekkor a vádlott, aki az arcát rongydarabbal takarta el, betolta az ajtót, és egy húszcentis csavarhúzót a nő felé tartva azt mondta, „ha átadja a bevételt, nem esik bántódása”. A sértett átadta a pénzt, a vádlott pedig távozott.

A fiatal férfit a rablás mellett azzal is megvádolták, hogy korábban drogot – szintetikus kannabinoidot és a kristály néven ismert pentedront – is vásárolt. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

A Szegedi Törvényszék kiengedte a börtönből a tavaly nyár óta előzetes letartóztatásban lévő baloldali politikust.

Fotó: MTI

Lakhelyét ugyanakkor nem hagyhatja el, számolt be róla a hvg.hu. Ügyvédje szerint Czeglédy kiengedésének köze lehet ahhoz, hogy amíg korábban elkövetőként szerepelt bűnszervezet által elkövetett milliárdos költségvetési csalásban, néhány napja a legfrissebb ügyészi indítványban már csak felbujtóként szerepelt.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az áfát és az szja-t nem vallották be, vagy bevallás esetén sem fizették meg.

Pintér M. Lajos
2018.11.27.

Nem kevesebb, mint két tucat szexuális jellegű jogsértés miatt indult eljárás a férfival szemben.

Fotó: police.hu

Fellélegezhetnek a baranyai hölgyek, miután a pécsi kopók végre elfogták a város rettegett szatírját!

A police.hu tudósítása szerint az aberráltnak tűnő illető 2018. június 10-e és november 22-e között Pécsett, az egyetemvárosi részen nőket szólított meg, majd a nyílt utcán előkapva férfiasságát előttük – hogy is mondjuk finoman – önkielégítést végzett.

Tette ezt ráadásul legalább két tucat alkalommal, a rendőrségi vizsgálat ugyanis nem kevesebb, mint 24 rendbeli jogsértés gyanúját tárta fel a „rejszmester” ügyében. A 37 esztendős, zalaegerszegi illetőségű férfit vasárnap éjjel fogták el az egyenruhások Pécsett, majd őrizetbe vették, és szeméremsértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.

Mivel a szeméremsértés a Btk. szerint börtönbüntetéssel sújtható/sújtandó, minden valószínűség szerint a hűvösön folytathatja tovább forró egyéni tevékenységét.

12