Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!
2018.04.13.

Vonat elé hajtott tavaly nyáron Szatymaz külterületén az a szerb férfi, akivel szemben most vádat emelt Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2017. július 20-án délután 4 órakor hajtott át a Szeged-Budapest közötti vasútvonal átjáróján Szatymaz külterületén a kamionjával. Tette ezt a piros jelzés ellenére. A vészhelyzetet még időben észrevette az egyébként mintegy 100 km/h sebességgel közlekedő mozdony vezetője, aki az átjáró előtt úgy 160-170 méterrel gyors-fékezésbe kezdett. Ennek ellenére a vonat nekiütközött a kamion pótkocsijának, és azt a sínekről lesodorta úgy, hogy a pótkocsi fel is borult, és kidöntötték a vasúti átjárót védő lámpaoszlopot is. A vonat végül az ütközéstől 300 méterre állt meg. A kamionnal ütköző mozdonyhoz hat személyszállító kocsi volt csatolva és a vonaton mintegy 180 utas ült.

A baleset következtében a mozdonyvezető szenvedett 8 napon túl, mintegy 3-4 hónap alatt gyógyuló sérüléseket, míg az utasok közül senki sem sérült meg. A mozdony megrongálásával, az eredeti állapot helyreállításával a MÁV Start Zrt.-nek mintegy 50 millió forint kára keletkezett.

A vádlott cselekményével megszegte azon közlekedési szabályt, mely szerint a vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni, valamint az átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó villogó, piros jelzést ad. Ezért a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat a vasúti közlekedés biztonsága elleni súlyos testi sértést okozó gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

2018.04.03.

Előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki egy helybeli férfit a szegedi rendőrök, aki húsvét vasárnap, részegen őrjöngött a lakásán, majd a hetedik emeletről kidobta a tévéjét. A férfinak garázdaság miatt kell felelnie.

A megalapozott gyanú szerint a 36 éves V. Roland április 1-én este lakásában egy családi vita miatt őrjöngeni kezdett, összetörte a bútorokat, majd megfogta a tévét, amit a panelház hetedik emeletéről az utcára dobott.

A férfit a Szegedi Rendőrkapitányság rendőrei egy órán belül előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A tévédobáló beismerővallomást tett, elmondta, hogy az ünnepek alatt sokat ivott és a bűncselekmény idején is ittas volt. A férfi, állítása szerint, mielőtt a tévét az utcára hajította. meggyőződött arról, hogy alatta nem tartózkodik senki. Hozzátette azt is, hogy tettét nagyon megbánta. Ellene garázdaság vétségének elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

(rual)

2018.04.02.

Úgy megverte a barátnőjét inzultáló férfit egy szegedi fiatal, hogy az súlyosan megsérült. Ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

A gyanú szerint a sértett 2017. február 26-án éjszaka egy szegedi diszkóban szeretett volna megismerkedni egy lánnyal, aki a párjával szórakozott. A vonzalom nem volt kölcsönös, a fiatalt elutasította a kiszemeltje. A férfi nem tudta elfogadni ezt a kudarcot, és azon az éjszakán tovább próbálkozott, sikertelenül.  Miután a lány és párja hazaindultak, követte őket, és obszcén kifejezéssel sértegette a nőt.

A 20 éves M. Alexandra erre válaszul a hajánál fogva megrángatta a férfit, és meg is akarta rugdosni. Ezután párja, a 24 éves O. Dániel először egy közelben parkoló autónak lökte, majd ököllel, többször meg is ütötte az inzultáló személyt. A férfi az ütésektől magatehetetlenül, összegörnyedve az úttestre borult, ahol a gyanúsított nekifutásból kétszer még fejbe rúgta.

A sértett a bántalmazást követően súlyosan megsérült. A párt, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatók a rendőrök előállították és kihallgatták, amikor is beismerő vallomást tettek.
A férfival szemben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése, a nővel szemben garázdaság miatt indult eljárás. A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek továbbították

(rual)

2018.03.13.

A szegedi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást egy üllési férfival szemben, aki 2017 novemberében több aranyláncot lopott el Szeged egyik ékszerüzletéből.

A gyanúsított 2017. november 17-én 17 óra körül terelte el a bolt eladójának figyelmét, majd 12 aranyláncot eltulajdonított az üzletből. A szegedi nyomozók rövid időn belül kiderítették, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy üllési férfi gyanúsítható. Vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki, amely alapján a siófoki rendőrök őt 2017. december 13-án 19 óra körül a városban elfogták.

A terhelt gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a lopás elkövetését, ezért a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A rendőrök az illetékes ügyészségen vádemelést javasolnak az előzetes letartóztatásban lévő 36 éves férfival szemben.

(rual)

2018.03.13.

Kiderült, mivel védekezik a VV Fanni meggyilkolásával gyanúsított B. László - számolt be róla a Blikk

2018.02.27.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a mórahalmi férfival szemben, aki tavaly nyáron a NAV adóellenőreit próbálta meg ezer-ezer euróval megvesztegetni.

A vádirat szerint 2017. július 8-án próbafogyasztással ellenőrizték a nyugtaadási kötelezettség teljesítését az egyik mórahalmi fagylaltozóban. A kormánytisztviselőként eljáró adóellenőrök a próbavásárlást követően elhagyták az üzletet, majd visszatértek, igazolták magukat és közölték, hogy az adóellenőrzés keretében kameramentést, illetőleg leltárellenőrzést végeznek.

A férfi kezdetben közreműködő volt, majd amikor az egyik adóellenőr megkezdte a kameramentést, elment a helyszínről, fél óra múlva visszatért és ingerlékenyen közölte, hogy az adóhatóságnak nincs joga lementeni a kamera adatokat. Az ellenőrök közölték a vádlottal, hogy az információja nem helytálló és tovább folytatták a mentést. A vádlott először a kameramentést végző informatikust próbálta meg meggyőzni, hogy ne a pénztárt is rögzítő kamerát mentse le, majd a zsebét ütögetve ajánlatot tett neki, hogy mindezért pénzt is hajlandó lenne fizetni.

Miután az informatikus elutasította az ajánlatot, a férfi a másik adóellenőrhöz fordult és közölte vele, hogy hajlandó lenne ezer-ezer euró összeget fizetni azért, hogy ne a pénztárt rögzítő kameraanyagot másolják le. Az ellenőrök az ajánlatot visszautasították és lefolytatták a vizsgálatot.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettével vádolja.

(rual)

2018.02.23.

Csongrád megyei településeken készpénzt és ékszereket lopott el, rajtavesztett.

A bíróság elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit a napokban a Békés megyei kollégáikkal együttműködve a Csongrád megyei rendőrök fogtak el február 21-én hajnalban gyulai otthonában.

A gyanúsított Csongrád megyei településeken több ingatlanba betört, majd készpénzt és ékszereket lopott el. A bíróság egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

(rual)

2018.02.23.

Meghosszabbították Szegeden annak a három szerb és horvát férfinak az előzetes letartóztatását, akik egy évek óta működő, autólopásra létrehozott bűnszervezet tagjai.

A gyanú szerint az egyik szerb férfi 2015-ben legalább hét szerb, illetve horvát állampolgárságú személy részvételével létrehozott egy bűnözői hálózatot Szerbiában azért, hogy az Európai Unió több országából, jellemzően nagy értékű gépkocsikat lopjanak el.

A szervezetben vezető szerepet betöltő egyik gyanúsított utasítására és irányítása mellett jellemzően Olaszországból, Németországból és Ausztriából a lopott gépjárműveket a szervezet tagjai Szegedre szállították, ahol több garázst bérelve pihentették azokat. Itt a gépjárművek egyedi azonosítóit megváltoztatták, majd azokat a szerb-magyar határon átszállították és Szerbiában értékesítették. A gyanú szerint eddig a bűnszervezet Nyugat-Európa területéről 9 darab nagy értékű gépkocsit juttatott el így Szerbiába.

A bűnszervezet három tagjának előzetes letartóztatását a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója további 3 hónappal meghosszabbította, figyelemmel a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélyére.

(rual)

2018.02.19.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a csengelei férfival szemben, aki huzamosabb időn keresztül sem ételt, sem italt nem adott kutyájának.

A vádirat szerint lakossági bejelentésre jelentek meg a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei 2017. július 5-én a férfi csengelei tanyáján. A vádlott által tartott kutya közelében sem takarmányt, sem vizet nem találtak.

Öt nap múlva az illetékes hatósági állatorvossal együtt a rendőrök ismét megjelentek a tanyán, és a korábbihoz hasonlóan ugyanúgy az étel és ital hiányát tapasztalták. Az is feltűnt, hogy a kutya az alultápláltság, valamint a rendszeres friss ivóvízhiány miatt a fajtajellegnek megfelelő súly felére fogyott, kondíciója is gyenge volt. Ekkor a rendőrök adtak enni és inni a kutyának.

A július 10-i szemlén a hatósági állatorvos felszólította a vádlottat, hogy normalizálja a kutya tartási körülményeit, amelyet a férfi tudomásul vett. A rendőrök július 16-án újból ellenőrzést végeztek az ingatlanon, ahol ismét azt látták, hogy a férfi a legutolsó felszólítás ellenére sem gondoskodott a kutya megfelelő tartásáról.

A vádirat szerint a vádlott a kutyájával úgy bánt, mely alkalmas volt arra, hogy az állatnak maradandó egészségkárosodást, vagy pusztulást okozzon, különös figyelemmel a nyári időjárási viszonyokra is. Ezért a járási és a nyomozó ügyészség a férfit állatkínzás vétségével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(rual)

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az MSZP nemcsak a közvéleményt akarja rendszeresen félrevezetni, de a bíróságot is. Nem sikerült.