Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.01.31.

A Kapos folyóból került elő a páncélkazetta.

Fotó, videó: police.hu

Mackóst fogtak a kaposvári rendőrök, az érintett a széffel együtt fújta meg a céges bevételt. 2019. november 30-án tört be egy kaposvári vállalkozás telephelyének irodájába, ahonnan egy páncélkazettában több mint 1 millió forintot tulajdonított el.

Az adatgyűjtés során a hatóság látókörébe került egy 34 éves kaposvári lakos, akit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. T. Roland első kihallgatása alkalmával még tagadta, hogy bármi köze lenne a bűncselekmény elkövetéséhez, ám a nyomozók egyre több bizonyítékot tártak fel a feltételezett elkövetővel szemben, akit most szerdán újra meghallgattak.

A férfi ekkor már kénytelen-kelletlen elismerte a terhére rótt cselekmény elkövetését. Kihallgatása a helyszínen folytatódott, megmutatta, hogy hol rejtette el az ellopott pénzt, valamint azt is, hogy hol szabadult meg a széftől. A bűnügyi szolgálat szakemberei a Kapos folyóba dobott páncélkazettát a KÖTÉL Speciális Mentőszolgálat segítségével, fémdetektorokkal kutatták fel, majd a búvárok segítségével emelték ki a vízből – jelenti a police.hu.

Pintér M. Lajos
2019.12.29.

Lopás megfűszerezve kiskorú veszélyeztetésével... A salgótarjáni zsaruk eszén azonban nem sikerült túljárnia a csalárd családnak.

Fotó: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság lopás és kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a 38 éves L. László ellen, illetve lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt (az apa által tehát feltehetően veszélyeztetett...) 16 éves lánya ellen – számol be a szerencsére azért valóban nem mindennapos és mindennapi bűncselekményről a police.hu.

A nyomozás adatai alapján apa és lánya október 4-én az egyik salgótarjáni ingatlan ablakát benyomták, behatoltak, majd több százezer forint értékű arany nyakláncot és több tízezer forint készpénzt loptak el.

Apával és lányával szemben hamarosan vádat emel az ügyészség, majd a bíróság előtt kell felelniük tettükért.

Kövekkel támadta le a kirakatot, majd egészen elképesztő magyarázattal állt elő a rabló, ettől lehidalsz.

Fotó: police.hu

Lopás kísérlete és rongálás miatt nyomoznak egy 61 éves debreceni férfi ellen a várpalotai rendőrök – a több mint különös bűnesetről a police.hu tudósít.

A rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy Várpalotán egy üzlet kirakatát egy férfi kövekkel dobálja. A járőrök azonnal a helyszínre vonultak, ahol elfogták a 61 éves debreceni elkövetőt.

Gyanúsítotti kihallgatásán az érintett előadta az évtized magyarázkodását. Tettét azzal indokolta az egyenruhásoknak, hogy

a jelenlegi működésképtelen órája helyett szeretett volna egy másikat (nyilván ingyen), ezért törte be a bolt kirakatüvegét

– amivel több millió forint értékben okozott kárt.

Ráadásul még csak új órát sem sikerült szereznie...

Dorogi László
2019.05.12.

Senkinek nem kívánom, hogy betörjenek a házába, de ha mégis megtörténik a bűneset, akkor aligha kívánhat bárki rendesebb besurranót ennél az amerikai nőnél.

Fotó: abc7.com

Azt már megszokhattuk, hogy az Egyesült Államokban igen különös esetek képesek borzolni a kedélyeket. Hétfőn igen különös hívást kaptak a hamdeni rend éber őrei, amikor egy helyi lakos azzal hívta fel őket, hogy egy nő betört a házába. A besurranó a ház hátsó ajtaján lépett be a számára illetéktelen területre, de mielőtt zsebre vágta volna a szajrét, kicsit kényelembe helyezte magát.

A magánlaksértő asszony a behatolás után lehuppant a kanapéra, játszott kicsit a ház kedvenc kutyusával, majd a konyha felé vette az irányt és elmosogatta a piszkos edényeket. Miután jól végezte dolgát, el is hagyta a bűntény helyszínét, mire a rendőrök megérkeztek már híre-hamva sem volt.

A hatóságoknak persze nem kellett sok idő ahhoz, hogy nyomára bukkanjanak, ugyanis a nő a környék további házaiba is bekopogtatott, hátha van egy kis mosatlan, vagy egy buksi simogatásra vágyó kutyus. A rendőrök kisvártatva el is kapták a nőt, aki szemmel láthatóan valamilyen bódító szer hatása alatt tevékenykedett és saját bevallása szerint már két napja nem is aludt.

Címkék: betörés
Pintér M. Lajos
2019.03.12.

Országszerte legalább negyven garázst törtek fel azok a nehézfiúk, akiknek a csuklójára bilincset tettek a Békés megyei egyenruhások.

Fotó, videó: police.hu

Csaknem negyven garázsfeltöréssel gyanúsítható az a két férfi, akiket a Hajdú-Bihar megyei Bárándon fogtak el a Békés megyei rendőrök. A bűncselekmények száma valószínűleg tovább emelkedik majd, ugyanis a gyanú szerint Békés mellett másik hét megyében, egészen pontosan Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Vas megyében is követhettek el hasonló, vagyon elleni bűncselekményeket – írja a police.hu.

A jelenlegi gyanú szerint Békés megye három városában 37 garázst tört fel két férfi március 5-e és 8-a között. Gyulán 22, Füzesgyarmaton 10, Békésen pedig 5 garázsba próbáltak meg bejutni. Összesen 8 garázsból vittek el többek között láncfűrészt, sövénynyírót, kompresszort, akkumulátort és háztartási gépet. Néhány garázsban a tulajdonosok kolbászt, szalonnát is tároltak, ezeket szintén magukkal vitték az éhenkórászok.

Összehangolt akció keretében a gyulai és a szeghalmi nyomozók, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei március 11-én délelőtt Bárándon csípték el a lopások elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat. A nyomozók több helyszínen is tartottak házkutatást, ahol megtalálták az ellopott dolgok egy részét, emellett a betöréseknél használt eszközöket és ruhákat is lefoglaltak.

A 19 éves bárándi M. László és a 28 éves soproni M. Zoltán a rendelkezésre álló információk szerint az ország több városában is követhettek el hasonló, vagyon elleni bűncselekményeket. A Gyulai Rendőrkapitányság a két férfi ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és őrizetbe vette őket.

Dorogi László
2019.02.09.

Vélhetően öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni az a szlovákiai férfi, aki betört egy gyógyszertárba Privigyén, majd ott hatalmas mennyiségű szorongásoldót és altató pirulát vett be.

Fotó: noviny.sk

Amikor a rendőrök megérkeztek a bűntett helyszínére, a betörőt is ott találták, ugyanis a rengeteg nyugtató és altató bogyó azonnal hatni kezdett és a helyszínen elaludt. A betörés ügyében a privigyei redőrség nyomozást indított, annyi bizonyos, hogy a férfi egy kővel dobta be a gyógyszertár kirakatát, de miután behatolt egyenesen a gyógyszerekhez nyúlt, pénzt nem vett ki a kasszából.

A Bumm.sk beszámolója szerint a betörő 90 darab szorongásoldót és altatót, illetve vitaminokat juttatott a szervezetébe, minden jel arra utal, hogy öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni. A férfit azonnal kórházba szállították, Milan Hencel, a kórház munkatársa szerint viszont akkora mennyiségű gyógyszert fogyasztott el, hogy tettébe akár bele is halhat.

Címkék: betörés
Pintér M. Lajos
2019.01.27.

Hat oktatási intézménybe tört be az a férfi, akit végül sikerült lekapcsolniuk a budaörsi zsaruknak.

Fotó és videó: police.hu

Sorozatbetörőt vettek őrizetbe a budaörsi rendőrök! A nyomozás adatai szerint a gyanúsított tavaly december 10. és idén január 26. között Biatorbágy, Telki, Zsámbék, Páty, Gárdony településeken, valamint Budapest XI. kerületében tört be iskolákba, ahonnan jellemzően készpénzt és laptopokat lopott el a 29 esztendős tárnoki férfi.

A police.hu azt írja, a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét január 26-án hajnalban, egy Budapest XI. kerületi iskolában sikerült tetten érni, és kézre keríteni. A férfit a nyomozók őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Pintér M. Lajos
2018.12.08.

Különös módját választotta a betörésnek a hazai Bonnie és Clyde, akik alaposan felsültek, úgyhogy hűvösre is tették őket a fővárosi zsaruk.

Illusztráció: pixabay.com

Falbontással akartak behatolni egy zuglói zálogházba, hogy aztán megdézsmálják az ottani értékeket, de némi pancserizmussal vegyített idegrendszeri bizonytalanság miatt összeomlott a mesterterv. A bűnügy részleteit a police.hu segítségével rekonstruáljuk.

A mindenre elszánt 54 éves budapesti B. László és hűséges társa, a 37 éves hajdúdorogi R. Viktória 2018. október 5. és október 6. között megkíséreltek betörni egy zuglói zálogházba úgy, hogy kieszelték: a mellette lévő üzleten keresztül érnek célba. A szomszédos üzlet ajtaját tehát jól befeszítették. Azt tervezték, hogy ott megbontják a közös falat, de beleköpött a levesükbe a szemközti buszmegállóban várakozó utas. A páratlan páros „megzavarodott”, ezért inkább elmenekült a helyszínről.

No, de nem úszták meg ennyivel!

A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították az elkövetőket, és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve előbb B. Lászlót fogták el december 3-án reggel Budapest XIII. kerületében, a Reitter Ferenc utcában, majd R. Viktóriát is kézre kerítették a férfi angyalföldi lakásán.

A gyanúsítotti kihallgatás során B. László „csekélyke” további öt betörést is beismert. A XIII. kerületben többek között étterembe, valamint dohányboltba is betört, egy alkalommal R. Viktória is elkísérte. Lopás miatt folytat ellenül eljárást a rendőrség.

Pintér M. Lajos
2018.12.02.

Hiába, valamiből csak el kellett vinni ebédelni az éhes barátnőt... A magyar rendőrség szerencsére hamar hűvösre tette a forrófejű fiatalt.

Illusztráció: pixabay.com

Nem mindennapi gazemberségről számol be a police.hu: egy fiatal férfi saját édesanyja lakásába tört be, és saját édesanyját lopta meg.

A 22 esztendős „remek gyermek”, V. Sándor feltúrta a tatabányai szülői ingatlant, arany nyakláncokat, fülbevalókat és játékgépet vett magához, majd mint aki jól végezte dolgát, teljes lelki nyugalommal távozott a helyszínről. A tulajdonos hölgy amint észlelte a betörést, értesítette a rendőrséget. A tatabányai rendőrök briliáns módon 24 órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, a sértett fiát, és azon melegében eljárást is indítottak ellene.

És akkor figyeljenek a magyarázkodásra! A lopás gyanúsítottja elmondta, hogy az eltulajdonított értékeket eladta, a pénzből pedig ebédelni vitte a barátnőjét, valamint ruhákat vett neki. Több se kellett a nyomozóknak, V. Sándor barátnőjét, a 22 éves F. Alexandrát is gyanúsítottként hallgatták ki orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A tékozló fiút azóta gyorsított eljárásban már bíróság elé állították.

Amúgy minden jó, ha a vége jó: az egyenruhások egy tatabányai zálogházban megtalálták az ellopott ékszereket, amelyeket lefoglaltak, és visszaadtak a sértettnek.

Pintér M. Lajos
2018.06.16.

A fővárosi Mekk Elek kirámolta a kócerájt, majd mint aki jól végezte dolgát: szundított egyet az üres kecóban. Ez lett a veszte.

Fotó: pixabay.com

Ilyen nincs, és mégis van! Bűncselekménye helyszínén szundított édesdeden a fővárosi férfi, akit a rend éber őrei vertek fel mély álmából, majd vertek vasba – derül ki a police.hu friss híréből.

Erre figyeljetek! B. Elek – ez nem mese! – budapesti betörő Mekk Elek egy II. kerületi üresnek tűnő házat nézett ki magának. Ha már kinézte, fel is törte: visszajáró lélekként több mint egy hét alatt minden mozdítható tárgyat meglovasított. Megpattintotta a festményeket, a kristálycsillárt, táskájába tömött antik faliórát, de még a paplant és az ágyneműhuzatokat sem hagyta a kégliben porosodni.

Aztán mint aki jól végezte dolgát, nyugovóra tért második otthonában.

Pechjére betoppant a tulaj a leendő albérlőkkel. Nem tudni, a felettébb gyanús sivárság szúrta-e ki előbb a szemét, vagy heves horkolás ütötte-e meg a fülét, mindenesetre a bátor bérlőjelöltekkel az emeletre emelkedett, ahol egy kanapén Elekre leltek.

A tárgyszerűen tárcsázott kerületi kopók tüstént a tetthelyen teremtek, megébresztették, aztán a rácsok mögé kísérték a kába mestertolvajt. B. Elek lopás gyanúsítottjaként magyarázkodhat, miután kialudta magát.

12

Ezeket a cikkeket olvastad már?