Blogolj!

Kövekkel támadta le a kirakatot, majd egészen elképesztő magyarázattal állt elő a rabló, ettől lehidalsz.

Fotó: police.hu

Lopás kísérlete és rongálás miatt nyomoznak egy 61 éves debreceni férfi ellen a várpalotai rendőrök – a több mint különös bűnesetről a police.hu tudósít.

A rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy Várpalotán egy üzlet kirakatát egy férfi kövekkel dobálja. A járőrök azonnal a helyszínre vonultak, ahol elfogták a 61 éves debreceni elkövetőt.

Gyanúsítotti kihallgatásán az érintett előadta az évtized magyarázkodását. Tettét azzal indokolta az egyenruhásoknak, hogy

a jelenlegi működésképtelen órája helyett szeretett volna egy másikat (nyilván ingyen), ezért törte be a bolt kirakatüvegét

– amivel több millió forint értékben okozott kárt.

Ráadásul még csak új órát sem sikerült szereznie...

Dorogi László
2019.05.12.

Senkinek nem kívánom, hogy betörjenek a házába, de ha mégis megtörténik a bűneset, akkor aligha kívánhat bárki rendesebb besurranót ennél az amerikai nőnél.

Fotó: abc7.com

Azt már megszokhattuk, hogy az Egyesült Államokban igen különös esetek képesek borzolni a kedélyeket. Hétfőn igen különös hívást kaptak a hamdeni rend éber őrei, amikor egy helyi lakos azzal hívta fel őket, hogy egy nő betört a házába. A besurranó a ház hátsó ajtaján lépett be a számára illetéktelen területre, de mielőtt zsebre vágta volna a szajrét, kicsit kényelembe helyezte magát.

A magánlaksértő asszony a behatolás után lehuppant a kanapéra, játszott kicsit a ház kedvenc kutyusával, majd a konyha felé vette az irányt és elmosogatta a piszkos edényeket. Miután jól végezte dolgát, el is hagyta a bűntény helyszínét, mire a rendőrök megérkeztek már híre-hamva sem volt.

A hatóságoknak persze nem kellett sok idő ahhoz, hogy nyomára bukkanjanak, ugyanis a nő a környék további házaiba is bekopogtatott, hátha van egy kis mosatlan, vagy egy buksi simogatásra vágyó kutyus. A rendőrök kisvártatva el is kapták a nőt, aki szemmel láthatóan valamilyen bódító szer hatása alatt tevékenykedett és saját bevallása szerint már két napja nem is aludt.

Címkék: betörés
Pintér M. Lajos
2019.03.12.

Országszerte legalább negyven garázst törtek fel azok a nehézfiúk, akiknek a csuklójára bilincset tettek a Békés megyei egyenruhások.

Fotó, videó: police.hu

Csaknem negyven garázsfeltöréssel gyanúsítható az a két férfi, akiket a Hajdú-Bihar megyei Bárándon fogtak el a Békés megyei rendőrök. A bűncselekmények száma valószínűleg tovább emelkedik majd, ugyanis a gyanú szerint Békés mellett másik hét megyében, egészen pontosan Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Vas megyében is követhettek el hasonló, vagyon elleni bűncselekményeket – írja a police.hu.

A jelenlegi gyanú szerint Békés megye három városában 37 garázst tört fel két férfi március 5-e és 8-a között. Gyulán 22, Füzesgyarmaton 10, Békésen pedig 5 garázsba próbáltak meg bejutni. Összesen 8 garázsból vittek el többek között láncfűrészt, sövénynyírót, kompresszort, akkumulátort és háztartási gépet. Néhány garázsban a tulajdonosok kolbászt, szalonnát is tároltak, ezeket szintén magukkal vitték az éhenkórászok.

Összehangolt akció keretében a gyulai és a szeghalmi nyomozók, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei március 11-én délelőtt Bárándon csípték el a lopások elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat. A nyomozók több helyszínen is tartottak házkutatást, ahol megtalálták az ellopott dolgok egy részét, emellett a betöréseknél használt eszközöket és ruhákat is lefoglaltak.

A 19 éves bárándi M. László és a 28 éves soproni M. Zoltán a rendelkezésre álló információk szerint az ország több városában is követhettek el hasonló, vagyon elleni bűncselekményeket. A Gyulai Rendőrkapitányság a két férfi ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és őrizetbe vette őket.

Dorogi László
2019.02.09.

Vélhetően öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni az a szlovákiai férfi, aki betört egy gyógyszertárba Privigyén, majd ott hatalmas mennyiségű szorongásoldót és altató pirulát vett be.

Fotó: noviny.sk

Amikor a rendőrök megérkeztek a bűntett helyszínére, a betörőt is ott találták, ugyanis a rengeteg nyugtató és altató bogyó azonnal hatni kezdett és a helyszínen elaludt. A betörés ügyében a privigyei redőrség nyomozást indított, annyi bizonyos, hogy a férfi egy kővel dobta be a gyógyszertár kirakatát, de miután behatolt egyenesen a gyógyszerekhez nyúlt, pénzt nem vett ki a kasszából.

A Bumm.sk beszámolója szerint a betörő 90 darab szorongásoldót és altatót, illetve vitaminokat juttatott a szervezetébe, minden jel arra utal, hogy öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni. A férfit azonnal kórházba szállították, Milan Hencel, a kórház munkatársa szerint viszont akkora mennyiségű gyógyszert fogyasztott el, hogy tettébe akár bele is halhat.

Címkék: betörés
Pintér M. Lajos
2019.01.27.

Hat oktatási intézménybe tört be az a férfi, akit végül sikerült lekapcsolniuk a budaörsi zsaruknak.

Fotó és videó: police.hu

Sorozatbetörőt vettek őrizetbe a budaörsi rendőrök! A nyomozás adatai szerint a gyanúsított tavaly december 10. és idén január 26. között Biatorbágy, Telki, Zsámbék, Páty, Gárdony településeken, valamint Budapest XI. kerületében tört be iskolákba, ahonnan jellemzően készpénzt és laptopokat lopott el a 29 esztendős tárnoki férfi.

A police.hu azt írja, a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét január 26-án hajnalban, egy Budapest XI. kerületi iskolában sikerült tetten érni, és kézre keríteni. A férfit a nyomozók őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Pintér M. Lajos
2018.12.08.

Különös módját választotta a betörésnek a hazai Bonnie és Clyde, akik alaposan felsültek, úgyhogy hűvösre is tették őket a fővárosi zsaruk.

Illusztráció: pixabay.com

Falbontással akartak behatolni egy zuglói zálogházba, hogy aztán megdézsmálják az ottani értékeket, de némi pancserizmussal vegyített idegrendszeri bizonytalanság miatt összeomlott a mesterterv. A bűnügy részleteit a police.hu segítségével rekonstruáljuk.

A mindenre elszánt 54 éves budapesti B. László és hűséges társa, a 37 éves hajdúdorogi R. Viktória 2018. október 5. és október 6. között megkíséreltek betörni egy zuglói zálogházba úgy, hogy kieszelték: a mellette lévő üzleten keresztül érnek célba. A szomszédos üzlet ajtaját tehát jól befeszítették. Azt tervezték, hogy ott megbontják a közös falat, de beleköpött a levesükbe a szemközti buszmegállóban várakozó utas. A páratlan páros „megzavarodott”, ezért inkább elmenekült a helyszínről.

No, de nem úszták meg ennyivel!

A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították az elkövetőket, és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve előbb B. Lászlót fogták el december 3-án reggel Budapest XIII. kerületében, a Reitter Ferenc utcában, majd R. Viktóriát is kézre kerítették a férfi angyalföldi lakásán.

A gyanúsítotti kihallgatás során B. László „csekélyke” további öt betörést is beismert. A XIII. kerületben többek között étterembe, valamint dohányboltba is betört, egy alkalommal R. Viktória is elkísérte. Lopás miatt folytat ellenül eljárást a rendőrség.

Pintér M. Lajos
2018.12.02.

Hiába, valamiből csak el kellett vinni ebédelni az éhes barátnőt... A magyar rendőrség szerencsére hamar hűvösre tette a forrófejű fiatalt.

Illusztráció: pixabay.com

Nem mindennapi gazemberségről számol be a police.hu: egy fiatal férfi saját édesanyja lakásába tört be, és saját édesanyját lopta meg.

A 22 esztendős „remek gyermek”, V. Sándor feltúrta a tatabányai szülői ingatlant, arany nyakláncokat, fülbevalókat és játékgépet vett magához, majd mint aki jól végezte dolgát, teljes lelki nyugalommal távozott a helyszínről. A tulajdonos hölgy amint észlelte a betörést, értesítette a rendőrséget. A tatabányai rendőrök briliáns módon 24 órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, a sértett fiát, és azon melegében eljárást is indítottak ellene.

És akkor figyeljenek a magyarázkodásra! A lopás gyanúsítottja elmondta, hogy az eltulajdonított értékeket eladta, a pénzből pedig ebédelni vitte a barátnőjét, valamint ruhákat vett neki. Több se kellett a nyomozóknak, V. Sándor barátnőjét, a 22 éves F. Alexandrát is gyanúsítottként hallgatták ki orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A tékozló fiút azóta gyorsított eljárásban már bíróság elé állították.

Amúgy minden jó, ha a vége jó: az egyenruhások egy tatabányai zálogházban megtalálták az ellopott ékszereket, amelyeket lefoglaltak, és visszaadtak a sértettnek.

Pintér M. Lajos
2018.06.16.

A fővárosi Mekk Elek kirámolta a kócerájt, majd mint aki jól végezte dolgát: szundított egyet az üres kecóban. Ez lett a veszte.

Fotó: pixabay.com

Ilyen nincs, és mégis van! Bűncselekménye helyszínén szundított édesdeden a fővárosi férfi, akit a rend éber őrei vertek fel mély álmából, majd vertek vasba – derül ki a police.hu friss híréből.

Erre figyeljetek! B. Elek – ez nem mese! – budapesti betörő Mekk Elek egy II. kerületi üresnek tűnő házat nézett ki magának. Ha már kinézte, fel is törte: visszajáró lélekként több mint egy hét alatt minden mozdítható tárgyat meglovasított. Megpattintotta a festményeket, a kristálycsillárt, táskájába tömött antik faliórát, de még a paplant és az ágyneműhuzatokat sem hagyta a kégliben porosodni.

Aztán mint aki jól végezte dolgát, nyugovóra tért második otthonában.

Pechjére betoppant a tulaj a leendő albérlőkkel. Nem tudni, a felettébb gyanús sivárság szúrta-e ki előbb a szemét, vagy heves horkolás ütötte-e meg a fülét, mindenesetre a bátor bérlőjelöltekkel az emeletre emelkedett, ahol egy kanapén Elekre leltek.

A tárgyszerűen tárcsázott kerületi kopók tüstént a tetthelyen teremtek, megébresztették, aztán a rácsok mögé kísérték a kába mestertolvajt. B. Elek lopás gyanúsítottjaként magyarázkodhat, miután kialudta magát.

Pintér M. Lajos
2018.05.19.

A hodászi B. Ferenc besokallt amiatt, hogy hajnal 5-kor nem jutott dohányhoz, aminek az egyik helyi trafik látta a kárát. A riasztótól megriadó bűnelkövető hoppon maradt, ráadásul pórul is járt, mert rekordgyorsasággal csípték nyakon a zsaruk.

Fotók: police.hu

A Mátészalkai Rendőrkapitányság lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Ferenc 27 éves hodászi lakos ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018. január 2-án 5 óra körül betörte egy Hodászon található Nemzeti Dohánybolt ablaküvegét, ahová a riasztóberendezés jelzése miatt már nem ment be, hanem értékszerzés nélkül elmenekült. A rendőrök a bejelentés után néhány órán belül a feltételezett elkövetőt azonosították, hodászi otthonában elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták. A férfi beismerő vallomást tett – írja a police.hu.

B. Ferenc azt nyilatkozta, hogy csak cigarettát szeretett volna szerezni, ezért törte be az üzlet ablaküvegét. Érdekességként jegyezzük meg, az online trafikkereső szerint 6 órakor már kinyit az egyik hodászi dohánybolt, tehát nem kellett volna már sokáig várnia a cigifüggő férfinak...

A gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezhetett. A mátészalkai rendőrök a nyomozást befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték a Mátészalkai Járási Ügyészségnek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?