Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.07.30.

Nani szimata megint aranyat ért a fővárosi zsaruknak.

Fotó: police.hu

Páratlan négylábú segítőtársuknak köszönhetően öt órán belül elfogták azt az egyenruhások azt a három férfit, akik a gyanú szerint egy kulturális intézmény raktárába törtek be – jelenti a police.hu.

A X. kerületi nyomozók vasárnap délután egy betörés helyszínelése közben kértek segítséget a Bűnügyi Kutyavezető Alosztály munkatársaitól. A nyomozás akkori adatai szerint a Kőbányai úton található kulturális központba 15 óra körül tört be három férfi, akik az épületből erősáramú kábelt, aggregátort és díszletbábút loptak. A betörők éppen távoztak az épületből, amikor a biztonsági őr észrevette őket. A tolvajok az ellopott tárgyakat ekkor eldobták, és elfutottak.

A rendőrök az ismeretlen elkövetők felkutatása érdekében nyomkövető kutyát indítottak a helyszínről. Nani, a BRFK Bűnügyi Kutyavezető Alosztály nyomkövető kutyája azonnal szagot fogott, majd egyenesen ahhoz a házhoz vezette a nyomozókat, ahol a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiak rejtőztek. A nyomozók a három férfit – a 43 éves G. Lászlót, a 43 éves N. Róbertet és a 35 éves U. Petrica-t – elfogták, előállították, és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Pintér M. Lajos
2020.07.09.

Elsősorban a fémből és rézből készült értékekre, tárgyakra utazott, de rajtavesztett.

Fotó: police.hu

Tolvajt fogtak a zsaruk Esztergomban, méghozzá bravúros gyorsasággal!

A police.hu friss híre szerint a lakatot lefeszítve jutott be egy esztergom-kertvárosi garázsba K. Sándor július 3-án éjszaka. A férfi értékek után kutatott a helyiségben, majd az ott lévő fém és réz tárgyakat, tányérokat, szerszámokat, karórákat és mobiltelefonokat egy zsákba pakolta, és távozott a helyszínről. A sértett másnap reggel vette észre a lopást, majd három nappal később feljelentést tett a rendőrségen.

Az esztergomi rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek az elkövető azonosítása érdekében, akit már a feljelentést követő napon elfogtak, és gyanúsítottként kihallgattak. A 32 éves K. Sándor beismerte a bűncselekmény elkövetését. Bevallotta, a lopott értékek nagy részét leadta egy MÉH-telepen. Az egyenruhások ezeket gyorsan megtalálták, és visszaadták a tulajdonosnak. K. Sándor ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Pintér M. Lajos
2020.06.30.

Készpénzre és ékszerekre specializálódott a kisnaményi férfi, aki alighanem hosszabb időt tölt majd hűvösön.

Fotó: police.hu

Sorozatbetörőt fogtak a szekszárdi zsaruk: a kisnaményi férfi egy hét alatt legalább három házba tört be a megyeszékhelyen – jelenti a police.hu.

Ami az előzményeket illeti, egy szekszárdi nő tett feljelentést ismeretlen személy ellen, aki múlt csütörtökön a délelőtti órákban betört házukba, és onnan ékszereket, órákat, készpénzt és egyéb értékeket lopott el. Ezt megelőzően a korábbi napokban azonban a városban több betörés is történt, melyek során szintén ékszereket, készpénzt lopott el ismeretlen. A bűncselekmények kapcsán a nyomozók látókörébe került egy kisnaményi 51 éves férfi, akit a rendőrök csütörtök délután elfogtak a Tolna megyei városban. A ruházatának átvizsgálása során az elkövetőnél betöréshez használható eszközöket, valamint az aznapi betörésből származó ékszereket találtak, melyeket le is foglaltak.

Az elszámoltatás során az elkövető elismerte a bűncselekményt, azonban a korábbi betörésekről nem nyilatkozott a rendőröknek. A férfit eddig háromrendbeli lopás bűntettel gyanúsították meg. A betörőt őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az 51 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság vasárnap letartóztatásba helyezte. Az ügyben a további eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányságon folytatják.

Pintér M. Lajos
2020.01.31.

A Kapos folyóból került elő a páncélkazetta.

Fotó, videó: police.hu

Mackóst fogtak a kaposvári rendőrök, az érintett a széffel együtt fújta meg a céges bevételt. 2019. november 30-án tört be egy kaposvári vállalkozás telephelyének irodájába, ahonnan egy páncélkazettában több mint 1 millió forintot tulajdonított el.

Az adatgyűjtés során a hatóság látókörébe került egy 34 éves kaposvári lakos, akit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. T. Roland első kihallgatása alkalmával még tagadta, hogy bármi köze lenne a bűncselekmény elkövetéséhez, ám a nyomozók egyre több bizonyítékot tártak fel a feltételezett elkövetővel szemben, akit most szerdán újra meghallgattak.

A férfi ekkor már kénytelen-kelletlen elismerte a terhére rótt cselekmény elkövetését. Kihallgatása a helyszínen folytatódott, megmutatta, hogy hol rejtette el az ellopott pénzt, valamint azt is, hogy hol szabadult meg a széftől. A bűnügyi szolgálat szakemberei a Kapos folyóba dobott páncélkazettát a KÖTÉL Speciális Mentőszolgálat segítségével, fémdetektorokkal kutatták fel, majd a búvárok segítségével emelték ki a vízből – jelenti a police.hu.

Pintér M. Lajos
2019.12.29.

Lopás megfűszerezve kiskorú veszélyeztetésével... A salgótarjáni zsaruk eszén azonban nem sikerült túljárnia a csalárd családnak.

Fotó: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság lopás és kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a 38 éves L. László ellen, illetve lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt (az apa által tehát feltehetően veszélyeztetett...) 16 éves lánya ellen – számol be a szerencsére azért valóban nem mindennapos és mindennapi bűncselekményről a police.hu.

A nyomozás adatai alapján apa és lánya október 4-én az egyik salgótarjáni ingatlan ablakát benyomták, behatoltak, majd több százezer forint értékű arany nyakláncot és több tízezer forint készpénzt loptak el.

Apával és lányával szemben hamarosan vádat emel az ügyészség, majd a bíróság előtt kell felelniük tettükért.

Kövekkel támadta le a kirakatot, majd egészen elképesztő magyarázattal állt elő a rabló, ettől lehidalsz.

Fotó: police.hu

Lopás kísérlete és rongálás miatt nyomoznak egy 61 éves debreceni férfi ellen a várpalotai rendőrök – a több mint különös bűnesetről a police.hu tudósít.

A rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy Várpalotán egy üzlet kirakatát egy férfi kövekkel dobálja. A járőrök azonnal a helyszínre vonultak, ahol elfogták a 61 éves debreceni elkövetőt.

Gyanúsítotti kihallgatásán az érintett előadta az évtized magyarázkodását. Tettét azzal indokolta az egyenruhásoknak, hogy

a jelenlegi működésképtelen órája helyett szeretett volna egy másikat (nyilván ingyen), ezért törte be a bolt kirakatüvegét

– amivel több millió forint értékben okozott kárt.

Ráadásul még csak új órát sem sikerült szereznie...

Dorogi László
2019.05.12.

Senkinek nem kívánom, hogy betörjenek a házába, de ha mégis megtörténik a bűneset, akkor aligha kívánhat bárki rendesebb besurranót ennél az amerikai nőnél.

Fotó: abc7.com

Azt már megszokhattuk, hogy az Egyesült Államokban igen különös esetek képesek borzolni a kedélyeket. Hétfőn igen különös hívást kaptak a hamdeni rend éber őrei, amikor egy helyi lakos azzal hívta fel őket, hogy egy nő betört a házába. A besurranó a ház hátsó ajtaján lépett be a számára illetéktelen területre, de mielőtt zsebre vágta volna a szajrét, kicsit kényelembe helyezte magát.

A magánlaksértő asszony a behatolás után lehuppant a kanapéra, játszott kicsit a ház kedvenc kutyusával, majd a konyha felé vette az irányt és elmosogatta a piszkos edényeket. Miután jól végezte dolgát, el is hagyta a bűntény helyszínét, mire a rendőrök megérkeztek már híre-hamva sem volt.

A hatóságoknak persze nem kellett sok idő ahhoz, hogy nyomára bukkanjanak, ugyanis a nő a környék további házaiba is bekopogtatott, hátha van egy kis mosatlan, vagy egy buksi simogatásra vágyó kutyus. A rendőrök kisvártatva el is kapták a nőt, aki szemmel láthatóan valamilyen bódító szer hatása alatt tevékenykedett és saját bevallása szerint már két napja nem is aludt.

Címkék: betörés
Pintér M. Lajos
2019.03.12.

Országszerte legalább negyven garázst törtek fel azok a nehézfiúk, akiknek a csuklójára bilincset tettek a Békés megyei egyenruhások.

Fotó, videó: police.hu

Csaknem negyven garázsfeltöréssel gyanúsítható az a két férfi, akiket a Hajdú-Bihar megyei Bárándon fogtak el a Békés megyei rendőrök. A bűncselekmények száma valószínűleg tovább emelkedik majd, ugyanis a gyanú szerint Békés mellett másik hét megyében, egészen pontosan Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Vas megyében is követhettek el hasonló, vagyon elleni bűncselekményeket – írja a police.hu.

A jelenlegi gyanú szerint Békés megye három városában 37 garázst tört fel két férfi március 5-e és 8-a között. Gyulán 22, Füzesgyarmaton 10, Békésen pedig 5 garázsba próbáltak meg bejutni. Összesen 8 garázsból vittek el többek között láncfűrészt, sövénynyírót, kompresszort, akkumulátort és háztartási gépet. Néhány garázsban a tulajdonosok kolbászt, szalonnát is tároltak, ezeket szintén magukkal vitték az éhenkórászok.

Összehangolt akció keretében a gyulai és a szeghalmi nyomozók, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei március 11-én délelőtt Bárándon csípték el a lopások elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat. A nyomozók több helyszínen is tartottak házkutatást, ahol megtalálták az ellopott dolgok egy részét, emellett a betöréseknél használt eszközöket és ruhákat is lefoglaltak.

A 19 éves bárándi M. László és a 28 éves soproni M. Zoltán a rendelkezésre álló információk szerint az ország több városában is követhettek el hasonló, vagyon elleni bűncselekményeket. A Gyulai Rendőrkapitányság a két férfi ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és őrizetbe vette őket.

Dorogi László
2019.02.09.

Vélhetően öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni az a szlovákiai férfi, aki betört egy gyógyszertárba Privigyén, majd ott hatalmas mennyiségű szorongásoldót és altató pirulát vett be.

Fotó: noviny.sk

Amikor a rendőrök megérkeztek a bűntett helyszínére, a betörőt is ott találták, ugyanis a rengeteg nyugtató és altató bogyó azonnal hatni kezdett és a helyszínen elaludt. A betörés ügyében a privigyei redőrség nyomozást indított, annyi bizonyos, hogy a férfi egy kővel dobta be a gyógyszertár kirakatát, de miután behatolt egyenesen a gyógyszerekhez nyúlt, pénzt nem vett ki a kasszából.

A Bumm.sk beszámolója szerint a betörő 90 darab szorongásoldót és altatót, illetve vitaminokat juttatott a szervezetébe, minden jel arra utal, hogy öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni. A férfit azonnal kórházba szállították, Milan Hencel, a kórház munkatársa szerint viszont akkora mennyiségű gyógyszert fogyasztott el, hogy tettébe akár bele is halhat.

Címkék: betörés
Pintér M. Lajos
2019.01.27.

Hat oktatási intézménybe tört be az a férfi, akit végül sikerült lekapcsolniuk a budaörsi zsaruknak.

Fotó és videó: police.hu

Sorozatbetörőt vettek őrizetbe a budaörsi rendőrök! A nyomozás adatai szerint a gyanúsított tavaly december 10. és idén január 26. között Biatorbágy, Telki, Zsámbék, Páty, Gárdony településeken, valamint Budapest XI. kerületében tört be iskolákba, ahonnan jellemzően készpénzt és laptopokat lopott el a 29 esztendős tárnoki férfi.

A police.hu azt írja, a bűncselekmények feltételezett elkövetőjét január 26-án hajnalban, egy Budapest XI. kerületi iskolában sikerült tetten érni, és kézre keríteni. A férfit a nyomozók őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

12

Ezeket a cikkeket olvastad már?